Şimdi Ara

War Thunder (2013) [ANA KONU] (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.870
Cevap
49
Favori
378.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WinteR

Hmm, ben omni mermileri kullanıyorum, daha mı etkili stealh ve diğer mermiye göre?

Şimdi mermilerde default genel olarak herşeye hitap ediyor içinde ball var çünkü, omni ise mermi diziliş olarak içerisinde yanıcı mermiler var, default ve omni mesafe söz konusu değil belli bir uzaklıktan spreylemeye başlıyorsun kaybın az, fakat stealth mermi özellikle toplarda ve kısa mesafelerde, stealth mermi ninja işii :) geriden geleceksin adamın arkasına kısa bir burst adam boom, teknik istiyor, tabi bu arcade görüşüm, historical oynuyorum artık, orda stealth mermi altın gibi ve çok degerli bir iki mermi kopuyor karşıdaki uçağın kanadı yada herhangi aksamı,

Tavsiyem

eğer uçakta hem makineli hem top varsa

Makinelilere Omni
    Toplara Stealth mermi tipi

eğer uçak 7.7li makinelerdense defaultu bile tercih edebilirsin içinde ball var çünkü, omni bazı dizilişte eksik diziliş gibi, eger 12.7lik makineli ise omni direk karşıdaki uçağı biraz dilimliyorsun her açıdan,

air target, tracer, armour, apıt ve ground ise kişinin tercihi, air çok güzel ancak bir stealth mermi gibi değil, tracer izli mermi yerini ve attıgın yeri belli ediyor, armour zırhlı hedefler agır bombardımanlarda işe yarar, apıt yakıyor herşeyi azar azar öldürüyor ve ground yer hedeflerine unutmayalım mermileri ground, armour lar agır mermiler kısa sürede düşüyor uzun mesafelerde atılmaz,

favorim, omni yani universal makinelilerde, toplarda ise ninjalık seviyorsan stealth yoksa omni yada air

uzun oldu yazı komutan..

• ju 87d-5 ile 5500 metreden uçuyordum avcı uçağımı ne geldi.. arkama dadandı ama uzakda idi mermilr bana gelmiyordu arka taret adamı imha etti ama geldi bana çarptı.. hocam tam sağ yapım dedim uçak banada çarptı ikimizi düşürdü hey Allahım sizede oluyormu böyle şeyler
  • Oyuna ait forumdan tanıdığım arkadaşları saymazsak, buradaki arkadaşların çoğu oyunla yeni tanışmış ve neredeyse tamamı arcade(AB) oynuyor. Aslında bende oyuna ilk başladığımda AB ile başlamıştım. Oyunun havasını anlamak için mantıklı bir başlangıç.

Ancak oyundan gerçek anlamda zevk almak istiyorsanız, bırakın zamanla bıkmayı, oynamak için boş zaman kollar hale gelmek isterseniz, Tarihsel (HB) veya Tam gerçek (FRB) oyun moduna geçmenizi öneririm. FRB gerçekten zor bir mod, hem detaylı uçak simulasyon tecrübesi hem de kaliteli donanım (Joystick, tracker) gerektiriyor. Ama HB FRB nin zor olmayan hali diye niteleyebiliriz. İsterseniz JS ile isterseniz mouse aim ile uçağınızı kullanabilirsiniz. Ancak klavye tuşları ile(WASD) destek vermezseniz sadece mouse aim ile işiniz çok zor olacaktır.

HB ve FRB nin AB modundan ciddi farkları var.

1) AB de basitleştirilmiş uçuş dinamiği kullanılıyor. Yani uçakların gerçek hayattaki hallerine nazaran daha basit bir davranış sergiliyor. Yani kısaca gerçekçi davranmıyor.
    2) AB de uçuş haritaları çok dar bir alandan ibaret. Dolayısı ile AB de savaşlar genelde birbirine girmiş darma duman göğüs göğüse çarpışmalar oluyor. Ne kadar iyide olsanız her an sırtınızdan biri tarafından vurulma şansı var.
    3) AB de elde edilen gelir ve deneyim HB ve FRB ye göre yaklaşık dört te bir kadar. Ama uçak hasarı da aynı şekilde hem tamir süresi hem bedel olarak bu oranı izliyor. Ancak bir tek uçak düşürseniz bile HB de amorti edip kara geçiyorsunuz.
    4) AB de her slota ihtiyacınız var zira elinizdeki tüm uçaklar bitene kadar birden fazla uçakla sıra ile çarpışabiliyorsunuz. Ama bunu sağlamak için her slotun crew ini geliştirmek zorundasınız. Dolayısı ile elde ettiğiniz gücü dağıtmış oluyorsunuz. HB oynarken yapacağınız bir tek slotu savaş için kullanıp bütün elde ettiğiniz deneyim puanının bu crew i geliştirmek için kullanıp, diğer slotları tahrip olan uçakları tamir süresini geçirmek için kullanırsınız.

Şimdi AB oynamaya alışan ve sevenler HB için itirazlarda bulunacak. Bu itirazların başında
    1) bir tek uçak hakkınız olduğu
    2) Hareket başlayana kadar en az beş dakika uçmak zorunda olduğunuz

gibi kriterler öne sürecekler.

Ama HB nin güzellikleri aslında burada başlıyor. Tek uçak olması hem olaya heyecan katıyor hem de kaybetseniz bile çıkıp yeniden farklı bir uçakla yeni maça başlayabilirsiniz. Özellikle düşük seviyelerde uçakların tamir süresi 10 dakika ile 1.5 saat arasında değişiyor. Ortalama bir mücadele 40 dakika sürdüğünü düşünürsek üç veya dört düşük seviye uçakla hiç durmadan oyuna devam edebilirsiniz.

İkinci itiraz noktası aslında HB modunun en zevkli kısmı. Eğer olaya AB gibi düşünerek bakarsanız ilk bakışta bu argüman doğru gibi duruyor. Ama HB ve AB farklı modlar. HB nin içinde biraz satranç var. Ayrıca özellikleri açılmış uçaklar kullanıyorsanız her inişte uçağın donanımlarını değiştirip yeniden havalanmak mümkün.

Misal, chaika kademe 1 uçaktır. bomba, ve roket de taşıyabilir. Olduğunuz haritaya göre donanım yüklersiniz. Misal ben karşı tarafta hem bombardıman hem avcı varsa ilk başta boş kalkar gider avcıları avlarım. Sonra inip bomba yüklerim. Yer hedeflerini temizlerim.
    Sonra tekrar inip, roket yükleyip bombardıman uçaklarına giderim.

Kısacası hem harita hem rakibin durumuna göre strateji geliştirmeniz lazım.

Dahası, HB nin bir zevkli tarafı da kevgire dönen uçağınızın kalan son motoru ile dumanlar saça saça üsse dönüp inmeye çalışmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumak

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu spitfire lar cok sinirimi bozuyor

Birebir Turn Fight'a girdigimizde hic sansim olmuyor, cok iyi dönüyorlar

japona geç zero ları açtıktan sonra sen onların sinirini bozarsın :D

A6 serisini diyorsan simdi baktim hicbirinin dönüs süresi spitfire'lar kadar iyi degil

kağıt üzerinde yazan değerlere bakmayın siz. onları neye göre yazıyolar bilmiyorum. ikinizde aynı kontrollerde oynadığınız zaman bile spitfire yi outturn bırakıp bi kaç tura önüne alırsın spitfireyi

Sorma hocam ya. Ates gücüne baktim almanlarda altin kartal verip P47D thunderbolt u aldim deli gibi pismanim simdi. Dönmüyor ucak kalas gibi. It dalasinda yem oluyorum rus ve ingiliz ucaklarina

aslında p47 kötü bi uçak değil ama amacına uygun kullanmanız lazım. makinalı tüfekle vurulabilecek yer hedefleri size o uçakla çok güzel para kazandırabilir. yada ağır avcıları vurusunuz. bir yerde özellikle a6m serisinden yada spitfire hurricane yada i16 i18 tarzı uçaklar varsa dalaşa girmeyin kaybedersiniz. olanca hızınızla üzerine doğru gidin tarayın ve devam edin yolunuza, hiç hızınızı kaybetmeyin. bu taktiğe boom zoom taktiği deniyo. yada hit and run herneyse. yani o uçak pek kıvrak bi uçak değil ama kötü bi uçakta sayılmaz amacına uygun kullanırsanız.

Hocam bir de fazla dayaniksiz sanki gövdesine göre. Ruslarda düsük seviyede bir ucak actim (i-16 type 18) valla pire gibi ucak girip cikmadigim yer kalmiyor Dogfightlarda keskin donusler yapabiliyorum, istelik p47D den hem seviye olarak hemde gövde olarak kücük olmasina ragmen daha dayanikli gibi

Bir de bu P47D ile HB modunda yukaridan ucup dalisa gecmeyi denedim, vurup tekrar enerjiden faydalanip yukari cikacaktim. Asagi dogru dalisa gectigimde ucak asiri hizlandi kontrol edemedim hedefi iskaladim onu gectim ucagin kanadi paramparca oldu hizdan dolayi

@gtx295, tabikide hocam bizim de basimiza geliyor. Ancak senin o kadar yuksekte olmasi talihsizlik olmus:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu spitfire lar cok sinirimi bozuyor

Birebir Turn Fight'a girdigimizde hic sansim olmuyor, cok iyi dönüyorlar

japona geç zero ları açtıktan sonra sen onların sinirini bozarsın :D

A6 serisini diyorsan simdi baktim hicbirinin dönüs süresi spitfire'lar kadar iyi degil

kağıt üzerinde yazan değerlere bakmayın siz. onları neye göre yazıyolar bilmiyorum. ikinizde aynı kontrollerde oynadığınız zaman bile spitfire yi outturn bırakıp bi kaç tura önüne alırsın spitfireyi

Sorma hocam ya. Ates gücüne baktim almanlarda altin kartal verip P47D thunderbolt u aldim deli gibi pismanim simdi. Dönmüyor ucak kalas gibi. It dalasinda yem oluyorum rus ve ingiliz ucaklarina

aslında p47 kötü bi uçak değil ama amacına uygun kullanmanız lazım. makinalı tüfekle vurulabilecek yer hedefleri size o uçakla çok güzel para kazandırabilir. yada ağır avcıları vurusunuz. bir yerde özellikle a6m serisinden yada spitfire hurricane yada i16 i18 tarzı uçaklar varsa dalaşa girmeyin kaybedersiniz. olanca hızınızla üzerine doğru gidin tarayın ve devam edin yolunuza, hiç hızınızı kaybetmeyin. bu taktiğe boom zoom taktiği deniyo. yada hit and run herneyse. yani o uçak pek kıvrak bi uçak değil ama kötü bi uçakta sayılmaz amacına uygun kullanırsanız.

Hocam bir de fazla dayaniksiz sanki gövdesine göre. Ruslarda düsük seviyede bir ucak actim (i-16 type 18) valla pire gibi ucak girip cikmadigim yer kalmiyor Dogfightlarda keskin donusler yapabiliyorum, istelik p47D den hem seviye olarak hemde gövde olarak kücük olmasina ragmen daha dayanikli gibi

Bir de bu P47D ile HB modunda yukaridan ucup dalisa gecmeyi denedim, vurup tekrar enerjiden faydalanip yukari cikacaktim. Asagi dogru dalisa gectigimde ucak asiri hizlandi kontrol edemedim hedefi iskaladim onu gectim ucagin kanadi paramparca oldu hizdan dolayi

@gtx295, tabikide hocam bizim de basimiza geliyor. Ancak senin o kadar yuksekte olmasi talihsizlik olmus:)

Arcade de hiç bi uçağın maximum hızı önemli değil. istediğiniz gibi dalabilirsiniz. ama hb de her uçak kanat kırabilir. belli bi hızdan sonra keskin manevra yapmamak gerekiyor. ayrıca oyundaki hiç bi uçağı rus uçaklarıyla kıyaslamayın. unutmayın bu oyun rus oyunu :D
    onun haricinde p 47 gerçekte dayanıklılığı ile ünlü bi uçak. oyunda çok olmasada yinede dayanıklı. fakat bu kriteri historic te es geçiniz. çünkü şans çok önemli. kritik bi yerinize cannon mermisi yediğinizde düşmeniz an meselesi. ben size şöyle söylüyüm. historic te bırakın hasar almayı misal ki61 le uçarken kanadıma bi kaç tane mermi yediğimde uçak merminin çarpma etkisiyle dengesini kaybedip spine girdiği ve toparlayamadığım için düştüğü çok oldu.
    i-16 ishaka gelince adam benim 9 level a6m3 mod 22 den daha hızlı gidiyo :D 1 level uçak. şaka gibi yani ruslarla kıyaslama oyunda hiç bi ülkenin uçaklarını :D

• delphi911 D kullanıcısına yanıt
    aynen. arcade den sıkıldım historic atıyorum artık. kolay lokma olmayan uçaklarla dalaşa başlarken arcade de hiç olmayan bi adrenalin salınımı başlayabiliyo :D. ah bide oyuna girerken şöyle arcade hızında girse süper olcak. bazen çok bekliyo
    Bir de Fighter kullanıyorum hep. Bomba yüklemek ne kadar yararlı olur? Yoksa bu işi Bomberlara mı bırakalım?

Bu i16 ishak'in premium modeli var 4x .65 mm gun yerine 2x .65 mm ve 2x 20mm canon var, olmazsa ilerde onu alayim ben, benim oyun zevkime daha uygun

Orijinalden alıntı: Asetil Co A

Mermiler ile ilgili bir sorum var. İzli mermi takmayı planlıyorum ve mermide "30/30" yazıyor. Mermi sayısı değildir herhalde Anlamı ne bunun?
    Aynı yazı bombalarda da var.
    Default mermi dışında mermi takınca çok masraflı olur mu?
    Bir de Fighter kullanıyorum hep. Bomba yüklemek ne kadar yararlı olur? Yoksa bu işi Bomberlara mı bırakalım?

yok hocam. o parayla aldığınız mermi ile 30 reload yapabiliyosunuz. o anlamda. zaten otomatiğer verdiyseniz cephaneyi savaş bittikten sonra üzerini tamamlıyo. her oyunda 30-30 olarak görünüyo.

Anladim hocam haklisin valla :)

Bu i16 ishak'in premium modeli var 4x .65 mm gun yerine 2x .65 mm ve 2x 20mm canon var, olmazsa ilerde onu alayim ben, benim oyun zevkime daha uygun

rus oynuyosanız ve premium almaya kararlıysanız o uçağı 9 levelde bile elinizden bırakamazsınız. çünkü rus ağacında o kadar çevik bi uçak daha yok. yine 1 level chaika lar ona yakın. bence oyunda en alınası premium uçak o. ama ben rus uynamıyorum pek.

quote:

Mermiler ile ilgili bir sorum var. İzli mermi takmayı planlıyorum ve mermide "30/30" yazıyor. Mermi sayısı değildir herhalde Anlamı ne bunun?

yok hocam. o parayla aldığınız mermi ile 30 reload yapabiliyosunuz. o anlamda. zaten otomatiğer verdiyseniz cephaneyi savaş bittikten sonra üzerini tamamlıyo. her oyunda 30-30 olarak görünüyo.

Cephane yükleme otomatik değilse maksimum 30 defa mı yükleme yapıyor? Doğru mu anlamışım
    Mermi masrafı çok olur mu?
    Her savaşta ben bu mermi parasını bir defa mı vereceğim? Yoksa savaş sırasında mermi bittiğinde her yüklediğinde yükleme başına para alacak mı?
    Sorular biraz garip gelebilir ama oyunun menüsüne alışamadım. Pek açıklama bulamadım diyebilirim.

• quote:

quote:

quote:

Cephane yükleme otomatik değilse maksimum 30 defa mı yükleme yapıyor? Doğru mu anlamışım
    Mermi masrafı çok olur mu?
    Her savaşta ben bu mermi parasını bir defa mı vereceğim? Yoksa savaş sırasında mermi bittiğinde her yüklediğinde yükleme başına para alacak mı?
    Sorular biraz garip gelebilir ama oyunun menüsüne alışamadım. Pek açıklama bulamadım diyebilirim.

cephane otomatikte değilse bir reloadda ne kadar mermi yüklüyorsa diyelim 200 cannon mermisi yüklüyo. her 200 cannon u boşalttıktan sonra 29/30 28/30 diye azaldığını görürsün.bu değer bitince tamamen mermisiz kalmıyosun standart mermilerden yüklüyo olması lazım. mermiler hiç bahalı değil cannonlarda pahalı sayılmaz. ama bombalar bence pahalı. hatta öyleki artık aa lara bomba atmak zarar işi(ben ben hep tonajlık kullandığım için )

• Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    30/30

Buradaki 30 un anlamı, elinizde 30 uçuşluk (oyunluk) cephane var demek. 30 oyun sonunda yeniden almanız lazım. Kısacası mermi parası yok hükmünde bir maliyet.

Bomba yüklemeye gelince, bomba ya da roket, özellikle uçak avcı uçağı ise manevra kabiliyetini ciddi olarak azaltır. Eğer ortalıkta dolaşan çok avcı uçağı kalmamış sa ya da hedefler haritada dağınık olupta sizinle uğraşan olmayacaksa bomba yükler yer hedeflerini vurursunuz. Sonra döner bu sefer roket yükler bombardımanları vurursunuz. Ilk uçuşta boş kalkıp avcıları azaltmak en akıllıcası.

HB de, mermi sınırlı olduğu için, AB modundaki gibi rakibinizi mermi yağmuruna tutamazsınız. Elinizdeki cephaneyi idareli kullanmak zorundasınız (HB nin zevkli yanlarından biri daha). Cephane bitince inip ikmal yapmak zorundasınız.

1. makineli
    2. top
    3. bomba
    4. roket

bu tuşları kullanarak dört ayrı silah türünden istediğini ateşleyebilirsin.

Yalniz sanki 2de makineli var
    Klavyeden ates etmeye alismak lazim bir sekilde. Tesekkurler tekrardan

valla ben mouse la oynarken sol tuş cannon sağ tuş makinalı ya ayarlıydı. düşman takip kamerasını kullanmıyom zaten. şimdi joy da cannonla makinalı tuşlarını ayırdım yine. cannon la savaşıyorum. bitince base ye dönmeye çalışıyorum. yolumu kesen olursa cevap vermek için tam dolu 7,62 liklerim bekliyo kenarda. pek düşüremesede adamı korkutup kaçırmaya yetiyo

quote:

Yalniz sanki 2de makineli var
    Klavyeden ates etmeye alismak lazim bir sekilde. Tesekkurler tekrardan

valla ben mouse la oynarken sol tuş cannon sağ tuş makinalı ya ayarlıydı. düşman takip kamerasını kullanmıyom zaten. şimdi joy da cannonla makinalı tuşlarını ayırdım yine. cannon la savaşıyorum. bitince base ye dönmeye çalışıyorum. yolumu kesen olursa cevap vermek için tam dolu 7,62 liklerim bekliyo kenarda. pek düşüremesede adamı korkutup kaçırmaya yetiyo

Bu ikisini de mouse'a ayri ayri atayabiliyorsak ben de yapayim onu.

• Asetil Co A kullanıcısına yanıt
    tabi yaparsınız. kontroller e gelin. makinalı tüfekleri seçin klavye tuşu ve üzerinde çarpı simgesi olan bi buton var. ona bastığınızda o rda seçili ne varsa temizliyo. makinalı tüfekleri ve topları temizleyin. sonra makinalı tüfeklere sağ tuş toplar a da sol tuşu atayın. çünkü arkadaşın dediği gibi ikisini birden kullanırken israf kaçınılmaz. birde adama değen makinalıysa sen top sanıp top mermilerinin çoğunu israf edebilirsin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.