Şimdi Ara

Wafıl ne abi bardakta mısır ne abi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nerde bizim etli ekmeğimiz nerde gözlememiz cızlamamız herkezde bi milkshake cap of corn cheesecake muffle vb. gavur icadı tatsız tutsuz kendimize gelelim baklavaya sahip çıkalım...

• bu kadar da milliyetçi olmayın. Amerika' da, Avrupa' da millete döner yedirirken iyi. Hayır yedirmeyin demiyorum ama biraz açık görüşlü ol. Bi waffle yemekle kültürümüzü kaybedeceksek vay bizim halimize
  • isteyen istediğini yer
  • Sakin
  • Elin Yunanı hangi Türk yemeğini görse sahiplenmeye çalışıyo bizse asimile olmak için elimizden geleni yapıyoruz.Mesela ben Patates Püresinin üstüne bişeyler ekleyip tabakta Türkçe bi isimle satsam kimse almaz ama yabancı bir kelime ve pet şişede (!) satsam zengin olurum.Özentilik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Logic14

Elin Yunanı hangi Türk yemeğini görse sahiplenmeye çalışıyo bizse asimile olmak için elimizden geleni yapıyoruz.Mesela ben Patates Püresinin üstüne bişeyler ekleyip tabakta Türkçe bi isimle satsam kimse almaz ama yabancı bir kelime ve pet şişede (!) satsam zengin olurum.Özentilik

Hayy yaşaa Her kelimen doğru arkadşım....
  • dış mihrakların oyunu bunlar hep, saldırın kebaba
    starbucks mı ne var bide adını bile söyleyemediimiz garip içeceklere niye bi dünya para bayılacaz
    hele converse olayı 20 liralık çakmaları orjialinden kaliteli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Elin Yunanı hangi Türk yemeğini görse sahiplenmeye çalışıyo bizse asimile olmak için elimizden geleni yapıyoruz.Mesela ben Patates Püresinin üstüne bişeyler ekleyip tabakta Türkçe bi isimle satsam kimse almaz ama yabancı bir kelime ve pet şişede (!) satsam zengin olurum.Özentilik

Aslında iyi fikir. İsmini de ben koyayım. Potapon olsun. Mısır gibi olursa bu da köşe oluruz.
  • Yaşınız çok mu ufak?
  • Sucuğu minik kareler şeklinde kesin.Kızartın kızarmanın son safhasında üstüne bol kaşar ilave edin.Kaşar eriyince bir domatesi rendeleyip üstüne dökün.İyice karıştırıp servis edin.Adı da Domatesli Kaşarlı Suck Kızartması olsun.Tutar mı ?

Tutmaz.Bi yerde açık var ha doğru adını Sukado yapın sattığınız yerde de Japon kültürü yemeği gibi bi his uyandırın kesin tutar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gny*

Yaşınız çok mu ufak?

Hayır dostum kaybolan yemek kültürümüzü kurtarmak adına insanları uyaracak kadar yaşımız vede aklın yaşta değil başta olduğunu bilecek kadar aklımız var çok şükür.
  • Yemeklerin isimlerine laf yapıyosunuz.Kullandığınız isimlere bakıyorum.
    Türkçe olan yok.
    Madem milliyetçilik yapıyosunuz.Tam anlamıyla yapın.Yabancı kökenli şeylerin kendi kültürümüzün üstüne çıkmasına karşıyım doğal olarak.Üstüne çıkartmamak önemli olan zaten.
    Onun dışında engelleyemezsin zaten beğenilip yayılmasını...Burger,McDonald's yıllardır var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_$

dış mihrakların oyunu bunlar hep, saldırın kebaba
    starbucks mı ne var bide adını bile söyleyemediimiz garip içeceklere niye bi dünya para bayılacaz
    hele converse olayı 20 liralık çakmaları orjialinden kaliteli

Bi Adana olsa da yesek yav. Ya da Urfa fena gitmez ha.

• Mesela kzı arkadaşla gezerken dürüm yemek isteseniz ıyyy kıro musun imalı bir tepkiyle karşılaşırsınız.Ama o bardakta mısırın mide bulandırıcı ağız kokusuna sırf özentilik olsun diye tahammül edebiliyorsunuz.
  • valla öyle bardakta filan mısır sevmem mevsiminde süt mısır alırım yumuşak yumuşak onları ikiye böler atarım tencereye elime alır yerim bardak bizi bozar abi o neymiş öyle
  • Artık globalleşen bir dünyada yaşıyoruz.Belirli bir coğrafya hapsolup kalacak halimiz yok.Bunu sadec seyahat etmek anlamında söylemiyorum.Ben Türk yemekleri ve tatlılarını severim,hatta çoğuna bayılırım.Fakat dünya mutfaklarından da az çok yerim.Adamların yemekleri damak tadıma hitap ediyorsa,sırf Türk'üm diye yiyemeyecek miyim?

Bunlar basit milliyetçi söylemler bence.Eminim ki waffle,bardakta mısır vb. seven birçok kişi baklavaya da bayılıyordur.
  • ucuz milliyetçilik bunlar

farklı lezzetler kültürü zenginleştirir
    yoketmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 29 Mart 2009; 21:22:19 >
  • quote:

Mesela kzı arkadaşla gezerken dürüm yemek isteseniz ıyyy kıro musun imalı bir tepkiyle karşılaşırsınız.Ama o bardakta mısırın mide bulandırıcı ağız kokusuna sırf özentilik olsun diye tahammül edebiliyorsunuz.

Onu tiky olanlara söyleyeceksin. Şahsenkız arkadaşımla gidip ekmek arası dönerde yiyorum, pizza da yiyorum, lahmacun da yiyorum.

La kapatın şu konuyu acıktım akiam akşam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.