Şimdi Ara

Waffle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
36.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Benim gibi waffle kolik var mı acaba? diye merak ettim ve sizlere sormaya karar verdim. Evde yapmak istiyorum ama malesef makinasını kulamıyorum bulsam bile nakitim olmuyor yanımda uyuz oluyorum. Sizlerinde görüş öneri ve yorumlarını alalım...

• quote:

Orjinalden alıntı: _By_BoSs_

Selam arkadaşlar. Benim gibi waffle kolik var mı acaba? diye merak ettim ve sizlere sormaya karar verdim. Evde yapmak istiyorum ama malesef makinasını kulamıyorum bulsam bile nakitim olmuyor yanımda uyuz oluyorum. Sizlerinde görüş öneri ve yorumlarını alalım...

waffle ne ya ben bi tatilde görmüştüm krep gibi bişeydi heralde ondanmı bahsediyon manyak tadı var ankarada bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 10 Mayıs 2008; 13:59:32 >

Orjinalden alıntı: __koleksiyoncu__

quote:

Selam arkadaşlar. Benim gibi waffle kolik var mı acaba? diye merak ettim ve sizlere sormaya karar verdim. Evde yapmak istiyorum ama malesef makinasını kulamıyorum bulsam bile nakitim olmuyor yanımda uyuz oluyorum. Sizlerinde görüş öneri ve yorumlarını alalım...

waffle ne ya ben bi tatilde görmüştüm krep gibi bişeydi heralde ondanmı bahsediyon

Evet krep gibi ama değil daha değişik bir hamuru var. İçine istenilen türde çikolata meyve veya başka şeyler konulup yeniliyor tadıda mükemmel oluyor. Yedikçe yedim hem cebe hem mideye zarar aslında ama yiyorum işte...

• Haftada üç gün yemeden duramam; waffle makinası var evde ama bazen dışarıda yiyorum.

Doç. Dr.
  • quote:

quote:

quote:

waffle ne ya ben bi tatilde görmüştüm krep gibi bişeydi heralde ondanmı bahsediyon

Evet krep gibi ama değil daha değişik bir hamuru var. İçine istenilen türde çikolata meyve veya başka şeyler konulup yeniliyor tadıda mükemmel oluyor. Yedikçe yedim hem cebe hem mideye zarar aslında ama yiyorum işte...

işte sonunda buldum o crep gibi olan şeyi hayatımda 2-3 kere yedim ondan sonra nette hep tarifini aradım bulamadım.bu nedir nasıl yapılır tabi ben ankarada oturuyoru ve burda satan yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bim pizza vs a101 pizza
    7 yıl önce açıldı
    Pizza Fırını
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sirneo

Haftada üç gün yemeden duramam; waffle makinası var evde ama bazen dışarıda yiyorum.

Tarifini alalım...

quote:

# tefal deluxe minute diye yuvarlak tost makinesi turevi aletden aliniyor once..
    sonra tarifi su ki:

-malzemeler-
    300 gr un
    1/2 lt sut
    75 gr pudra sekeri
    100 gr. tereyagi -eritilmis-
    2 yumurta
    10 gr. kabartma tozu
    1 tutam tuz

un & kabartma tozu karistirilir, sonra tuz, pudra sekeri, eritilmis yag ve yumurtalar eklenir. karistiraraktan sut eklenir. 1 saat dinlendirilir..

sonra pofur pofur yapilir, ustune istege gore cikolata sosu, krem santi, muz, shokella vs. konuluraktan afiyetle yenilir -su anda da yaptigim gibi-

not: bence bu ince bi' sekilde kucucuk bi tavaya dokulerek de yabilabilir, krep hesabi..
    duzelten not: tavada denendi, kabarmiyor -pofurdamiyor- ve mideye oturuyor, onerilmez.
    bir not daha: o tavadaki zaten pancakemis.

quote:

# 1 numaralı waffle tarifi... (izmir usulü)

2 yumurta
    1/2 su bardağı şeker
    1/2 kg. süt
    1/2 çay bardağından biraz daha fazla zeytinyağı
    1 poşet vanilin
    1 çay kaşığı baking powder
    alabildigi kadar un = bal kıvamı*na gelinceye kadar un ekle...

süper waffle'ın en önemli sırrı karışımın 1 gün önceden hazırlanıp dolapta bekletilmesidir...
    afiyet olsun*...

quote:

pratik ve güzel bir vafıl tarifi de benden.

3 yumurta
    1 yemek kaşığı şeker
    1 bardak süt
    1,75 bardak un
    sıvıyağ (miktarı size kalmış, yapışmaması için)
    isteğe göre birer paket kabartma tozu ve vanilya

yumurta ve şeker çırpıldıktan sonra un (arzu edilirse vanilya ve kabartma tozu ile beraber) eklenir. biraz karıştırdıktan sonra süt ve yağ ile beraber tekrar çırpılır.

çırpma işlemi, kek için olduğu gibi vafıl için de önemlidir. köpürene kadar çırpmak gerekir.

ilk seferde vafıl makinasının iyice ısıtılması gerekir, biraz yağlanması da önerilir, yapışmaması için.

son olarak, "vafıl bayıcı bişeydir" diyenlere, arasına sürülen malzeme miktarının kişiye kalmış olduğunu hatırlatıyorum. kaldı ki bu malzemeler, bildiğimiz krep malzemeleridir, şeker, vanilya gibi şeyler koymazsanız bunu peynir çeşitleriyle de yiyebilirsiniz, alın, enfes bir pazar kahvaltısı size! (acıkmışım ben...)

afiyet olsun!

birkac tane daha var bakarsiniz ama ben waffle'ci akin'in ustune tanimam waffle'da. hem 10 tane yiyince 11.ci de bedevaya geliyor, mis!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertpires -- 10 Mayıs 2008; 1:03:19 >

• Biz Nutella muz-çilekli yedik söylemesi ayıp

•  Waffle

Waffle

• ekmek arası meyve çikilota filan işte ya, ama 7den 8den aşağı satılmıyor

canım çekti şimdi gece gece

Orjinalden alıntı: arakabdullah

valla bana kısmet olmadı waffle ve krep yemesi,Ankarada yapan yerler var mıdır bu meretleri ? (:

uzun bi uğraştan sonra buldum ankarada nerde yapıldını etlikte aşşağı eylence diye i yer var orda yapılıyormuş

illa wafel makinesi almak zorundamıyız veya tefalin tost makinesini bizim evde var bitane tost makinesi onda krep filan yapılıyo ama çok küçük krepler onla olmaz zatende teflon tavada filan olmazmı bu wafel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 10 Mayıs 2008; 13:55:00 >

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Waffle cıların kullandığı makine BOSCH un bir makinesi var 90 YTL sanıyorum , içinden kılavuz çıkıyor yapılışı hakkında , Ama istanbulda Waffle dediğin zaman Bebek' Ab'bas .

makinesi olmadan olmazmı

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Waffle cıların kullandığı makine BOSCH un bir makinesi var 90 YTL sanıyorum , içinden kılavuz çıkıyor yapılışı hakkında , Ama istanbulda Waffle dediğin zaman Bebek' Ab'bas .

makinesi olmadan olmazmı

Sanırım zor , çünkü makinesi hem şekil veriyor hemde haznesinde üstlü altlı eşit sıcaklıkla pişiriyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.