Şimdi Ara

W32/Jeefo ve Programlarda Hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Scrabble oynamak için bir dosya indirmiştim. Açtım oyunu ardından programda gariplik oldu kapattım. Daha sonra Norton 360 uyarı verdi. W32 Jeefo adında bir zararlıdan söz ediyordu. Sorunları düzelte tıkladıktan sonra bilgisayarımı yeniden başlatmamı istedi. Yeniden başlattım. Açılışta mousenin yazılımı uyarı verdi. "C:\... geçerli bir Win32 uygulaması değil" şeklinde.

Şimdi masaüstüne baktığımda bazı programların simgeleri kaybolmuş ve aynı uyarıyı veriyorlar.

W32/Jeefo ve Programlarda Hata

Resimde de görebileceğiniz üzere bazı programların simgeleri bozulmuş ve o programlar "... geçerli bir Win32 uygulaması değil" şeklinde hata veriyorlar. Bu programlar daha önceden normal çalışıyordu. O zararlı bulaştıktan sonra oldu.

1-) Bu programları eski haline nasıl getirebilirim?
    2-) Bu zararlının sistemimden tamamen kaldırıldığına nasıl emin olabilirim?

Teşekkürler, Saygılarımla

• Malwarebytes' Anti-Malware ile sisteminizi taratın. O programları büyük ihtimalle tekrardan kurmanız gerekicektir.

Norton 360 uyarı verene kadar zararlıyı aktif hale gelmeden önce yakalıyıp karantinaya atsaydı yada direk silseydi başınız ağrımazdı.

Norton 360'ın yerine AVG Free kullanmanızı öneririm

İndirdiğiniz küçük dosyaları kullanmadan öncewww.virustotal.com sitesinde tarattıktan sonra kullanırsanız daha iyi olur.

Virusu temizlemek için şu programıda kullanabilirsiniz.

Sophos Jeefo Removal Tool

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 9 Ağustos 2010; 13:19:04 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Win32:Malware-gen virüsü var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.