Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (750. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.222.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyaz rengin en büyük sebebi ekonomi dir. zaten piyasada ne kadar çok beyaz renkli araç varsa ekonomik kriz gelme ihtimali o kadar yüksek demekmiş bununla ilgili bir bilimsel çalışma vardı ama şimdi hatırlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: isimbulunamadı

quote:

Orijinalden alıntı: YEY

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hundai ix35 klübü

Oturdugum binanin balkonundan asagiya bakiyorumda cesit cesit marka arac var otoparkimizda..bana ait 2 arabada dahil olmak uzere hep beyaz hep beyaz 20 araba varsa 2-3 tanesi degisik renk

Maalesef Türkiye böyle oldu, büyük küçük bütün arabalar beyaz, inanılmaz.

2 aydır İngiltere'deyim, burada tersine beyaz araba yok gibi. Büyük küçük hepsi rengarenk. C kasalar yine çok ilginç güzel renklerde.

Bir kişinin arabasını farkli ve kendine özel kılan özelliklerden birisi de rengidir aslında. Sırf ilginç güzel rengi var diye arabası takip edilen insanlar var Instagram'da. Bir süre sonra bu bizdeki beyaz tirendi geçer umarım ama zor...

İngilterede bir aracı 2 ay yıkatmazsanızda olur ama bizde 2 haftalık araba iyice leş gibi çamur içinde kalıyor. Kapalı garajda tutsanız bile yolda ve gittiğiniz yerde aynı gün içerisinde kirlenme potansiyeli var.. Maalesef sokaklarımız ve caddelerimiz kirli... Bu yüzden beyaz öne çıkıyor..

Beyaz rengin yaygınlaşmasinin kirlenme ile ilgisi ne kadar var bilmiyorum, belki insanlar bunu da düşünüyordur evet ama başka ulkelerle karşılaştırma açısından bu doğru değil bence. Avrupa'da ve özellikle İngiltere'de yağmurlu gün sayısı bize göre çok çok fazla. Yağmur olunca da araba kirleniyor yol nasıl olursa olsun. Bence Türkiye bu açıdan avantajlı bile olabilir.

Bizde beyaz risksiz renk, satması kolay, kiri belli etmez , cizigi belli etmez algısı oluştu. Koyu renklerin boyası yaması zor, çizik çok belli olur, satarken o rengi begenmeyen çok olur satmasi zor olur gibi düşünceler çoğaldı... Esas sebep bunlar bence...

Biraz da bayilerin bizleri mecburiyete itmesi aslinda. Ben aldigim donemde siparisini iptal ettirmis birinin yerine almistim ve araba gemideydi. O zamanki (2014 kasim) teslim sureleri 3 ayi bulurken sadece 2 haftada gumruk trafik tescil vs islemler tamamlandi ve araba teslim edildi.

Yollarimiz aslinda o kadar kirli degil de tozlu ve bocekli diyebiliriz. Avrupada cogu bolgesinde toz namina birsey yok, o yuzden arabalari gicir gicir duruyor

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• semih_avcı S kullanıcısına yanıt
    Mercedes rakipleri zorluyor.
  • geçen yıl bu zamanlarda c 180 exclusive almıştım
    araç 1 yılını doldurdu henüz 5000 km de
    bu durumda yıllık bakım yaptırmama gerek var mı?
    geçen yıl aracı alırken satış temsilcisi 1.ve 2. yılda bakım yaptırdığınız takdirde garantiniz 1 yıl uzuyor demişti
    bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?
  • m.exclusive M kullanıcısına yanıt
    Benzinlide 15.000 KM veya 1. yıl dolduğunda ilk bakımı yaptırmanız gerekir - hangisi önce dolarsa o tarihte bakım yaptırmanız gerekiyor. 5 KM dahi yapsanız 1 yılı doldurduğunuz için bakım yapılmalı. Yetkili serviste bu bakımı yaptırmazsanız garanti süresi içinde sorun çıkarsa, sorunu garanti kapsamında değerlendirmezler.

1 ve 2. yıl bakımını (süre ve km sınırını aşmaksızın) yetkili servise yaptırırsanız aracınızın garantisi 1 yıl uzuyor. (3 yıl oluyor). 1.900 TL öder garanti satın alırsanız aracınız garantisi 1 yıl daha (4 yıla) uzuyor.
  • m.exclusive M kullanıcısına yanıt
    Bende alali 1 ay oldu c 180 exsluveyi benimde 1 yil sonra anca 5 bin kmye gelir ayni sizinki gibi.boyle olacagini bildigimden dolayi araci teslim alirken servisin yetkilisi bilgi vermek icin geldi. 15 bin km yada 1 yil dedi .fakat 3 bin km veya 3 ay gecsede garantiyi bozmadan yapiyoruz abi dedi.bugunun sartlariyla 1500 tl tutar dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hundai ix35 klübü -- 24 Kasım 2017; 20:26:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

arakdaşlar diğer mercedes forumunda bir konu açtım makyajlı w 205 te düzeltilmesi gereken problemler diye
    oraya girmeyenler için burayada yazayım. bunlar benim düşüncelerim. sizde ekleme yapabilirsiniz

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Arkadaşlar ben 1 yıllık bir w205 kullanıcısı olarak w 205 te tespit ettiğim ve düzeltilmesi gerektiğini düşündüğüm problemleri buraya yazacağım. Eğer bunu mercedes yetkilileri okuyup düzeltici birşeyler yapmaya çalışırlarsa ne ala çalışmazlarsa sorumluluk yine kendilerine ait...

Sizden ricam benim yazdıklarımın altına sizde unuttuğum şeyleri ekleyin. benim yazdığım maddelerede katılmayan olabilir. Birşey demiyorum bazı şeyler göreceli olabilir.

1- anahtarın pilinin çabuk bitmesi
    2- start stop sisteminin aküyü boşaltması
    3- arka emniyet kemeri uyarısının arkada yolcu yokken bile ekrana gelip uzun süre gitmemesi
    4- tablet ekranın konumu ve çözünürlüğünün kötü olması
    5- audio 20 nin işlemcisinin yavaş olması
    6- audio 20 ye veri girişinin çok zor olması
    7- touch pad in kullanışsız olması
    8- direksiyon üzerinde 2 tane işlevsiz tuş olması
    9- radyo kanalı hafızasına giriş çıkışın zor olması
    10- telefonun içindeki numaralara erişimin zor olması, bluetooth sesli kontrol olmaması
    11- ses seviye göstergesinin olmaması
    12- park sensörü hassasiyetinin zayıf olması ve güven vermemesi
    13- otomatik park sistemini devreye almanın zor olması
    14- dizellerde turbo hortumunun patlaması
    15- kapı açık uyarısını hareket ettikten sonra vermesi, hangi kapının açık olduğunun anlaşılmaması
    16- arka koltuk çocuk kilitlerinin sürücü kapısından kontrol edilme seçeneğinin olmaması
    17- balataların hemen herkes te çabuk bitmesi

şimdilik aklıma bunlar geldi liste çoğaltılabilir. Mercedes kusursuz bir araç yaratmak istiyorsa bu işleri düzelmesi gerekiyor.

18- trim sesleri çok var.
    19- süspansiyon konforlu süspansiyon almama rağmen w204 e göre daha sert.
    20- ön sağ yolcu hava yastığı uyarısı çıkması.

• Bu dediklerinizin çoğunu comand alarak çözebilirsiniz

• dermeister01 kullanıcısına yanıt
    Bende genelde füme gri ciyim ancak w205 i beyaz almıştım hazır araba diye ama f10 a en çok yakışan renklerden biri siyah olduğu için siyah aldım. Gayette memnunum

• Arkadaşlar Mengerler Bostancı C180 ikinci bakım icin 2100 TL civarı tutar dedi. Araç 24000 km'de. (Balata falan ekstralar haric sadece bakım bu)

Baska yer araştırmaya gerek var mi, fiyatlar bu civarda mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 2 Aralık 2017; 11:46:50 >
  • Ekim ayında c200d ikinci bakımı 1600 TL ye yaptırdım Mersal'da.. Rutin bakım, tüm sıvılar + fren hidroliği ve adblue eklendi..
  • ilk sene bakımlarına nekadar fiyat veriliyor.birde kilometre dolmadığı zaman bakım için nekadar süre gecerse uzatmalı garanti veriliyordu bilen varmıydı arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dt1907

ilk sene bakımlarına nekadar fiyat veriliyor.birde kilometre dolmadığı zaman bakım için nekadar süre gecerse uzatmalı garanti veriliyordu bilen varmıydı arkadaşlar.

1 ay kadar once bursa mengerlerden c 180 aldim. 15 bin km yi 3bin km gecerse veya 1 yili 3 ay gecerse garantiyi bozmadan bu gunun sartlariyla 1500 tlye yapiyoruz dedil servis yetkilisi

• quote:

ilk sene bakımlarına nekadar fiyat veriliyor.birde kilometre dolmadığı zaman bakım için nekadar süre gecerse uzatmalı garanti veriliyordu bilen varmıydı arkadaşlar.

Geçen sene 900e yaptırdım bu sene 1400 TL dedi Mengerler ilk bakim icin. C180.

• quote:

Orijinalden alıntı: hundai ix35 klübü

quote:

1 ay kadar once bursa mengerlerden c 180 aldim. 15 bin km yi 3bin km gecerse veya 1 yili 3 ay gecerse garantiyi bozmadan bu gunun sartlariyla 1500 tlye yapiyoruz dedil servis yetkilisi

teşekkürler
  • quote:

quote:

Geçen sene 900e yaptırdım bu sene 1400 TL dedi Mengerler ilk bakim icin. C180.

teşekkürler
  • 2016 Aralık 1. bakım C180 Benzinli 750 TL Koluman. Haftaya 2. yıl bakımını yaptıracağım, yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcksy

2016 Aralık 1. bakım C180 Benzinli 750 TL Koluman. Haftaya 2. yıl bakımını yaptıracağım, yazarım.

teşekkürler
  • c180 birollar geçen hafta 1.037 tuttu ilk bakım
  • Zamlar devam ediyor. Kur sağolsun amg dizel 270 lira.
  • 
Sayfa: önceki 748749750751752
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.