Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (558. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.220.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Majaran

quote:

Orijinalden alıntı: aramasorma

selam arkadaşlar forumu okucam tabide baştan sorayım dedim,c200 d otomatik style paket yeterlimi?yoksa çokmu boş?dolu bir gla yada bunu alicam,yurtdisindayim bayidekilerle çok iyi anlaşamıyoruz malum o yüzden tecrubelerinizden faydalanmak isterim,dönüşte turkiyeye getiricem arabayı,tavsiyesi olan varmı?

Bende C200d style düşünüyordum. Ancak özellikle araçta park sensörünün, katlanır yan aynalar ve kararan dikiz aynasının olmaması nedeniyle açıkçası vazgeçmek üzereyim. 9 yaşındaki volvomda standart olan bu özelliklerin 150 bin tl lik mercedeste olmamasına anlam veremiyorum...

kamera varken park sensörünü aramıyorsunuz, katlnaır ayna kararan paketi 2500 e falan eklenebilir, cok maliyeti yok.

• Bende mersin-kaş arası yol yaptım. Tam olarak 765 km yol gelmişim. 1 depo bitti. Araç c200d. Sport modda alanyaya kadar gidiş geliş iniş çıkış. Alanyadan sonra antalyaya kadar duble yol. Antalya kaş arası bazen gidiş geliş bazen duble. 140-150 bazen 190-200 bandında hiç acımadan gaza bastım . Bagaj ağzına kadar dolu bir el çantası bile girmez. O derece 5 valiz var. Araç içinde 4 kişi 1 çocuk var (2 yaş ).
    Aracın arkası yerde .

Bu böyle bir kullanım. Düz otoban kullanımı merak edenler için ise mersin-ankara 1250km gitmişim. Gidip gelmişim ankarada gezmiş. Mersine gelmemden sonraki gün depoyu tekrar doldurmuşum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toxicated kullanıcısına yanıt
    Hocam ; bu sürüşün ortalama tüketimi kaç lt olarak gerçekleşti?

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Arkasından 4 saatten fazla oldugu için araç kendinı sıfırlamış. Şuan uzun süreli tüketim var sadece. Ama yanlış hatırlamıyorsam 7 8 arası bişey olmalı.

• Toxicated kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun. Teşekkürler .

• quote:

Orijinalden alıntı: mcksy

Valla 2003 yılında satın aldığım Peugeot 206 da uzaktan kumada standarken WV Golf te 2.000 euro istiyorlardı. Babamın 2010 model Renault Megane da elini attın mı kapı açılıyor (anahtar kart şeklinde ama basmana gerek yok) araçtan uzaklaşınca da araç kendini otomatik kilitliyor ama benim 2016 C180 AMG de uzaktan kumdaya basmam gerekiyor :) (elini uzatınca açılması için sanırım 4-5.000 TL civarında bir para istiyorlardı.)

Yani konu Mercedes konusu değil firmaların satış yöntemleri. Fiyat olarak daha düşük araçlarda mümkün olduğu kadar çok opsiyon koyarak müşteriyi çekmeye çalışıyor olabilirler mi???

Maalesef bazı konularda çok rahatsız edici boyuta ulaşıyor bu durum. Şirkete aldığım en baz model dacia logan mcv araçta sağ airbag iptal anahtarı var. 2012 320d aracımda yoktu. Sanırım şu an tr de satılan hemen hiç bir BMW de de yoktur bu donanım. TR paket içinde yok. Ekstra opsiyon ve isterseniz özel siparişe giriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Bunu yapabilmeniz için surucu tarafında ki kapı açma kolunu direk anahtarı gostermelisiniz anahta kapı kolunu gören pozisyonda olunca açma tuşuna parmağınızı kaldırmadan basın ta ki camlar açılana kadar.
    Selamlar

aracın yanına gidip denedim dediğiniz gibi. Önce tavan perdesi sonuna kadar açıldı ve işlem durdu, tekrar basılı tutunca cam tavan ve camlar açıldı.

aracım bugün 35.000 KM oldur 1 yıldır kullanıyorum ve yüzde 90 uzun yol yapıyorum, bugün ekranda fren balatası aşıntısı uyarısı aldım frene çok az basan birisiyim, bundan önceki seat leon aracımda 60.000 KM de değişmişti balata. göz ile kontrol ettiğimde balataların anca yarısı bitmiş gözüküyor ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mortal_Abas

quote:

Bunu yapabilmeniz için surucu tarafında ki kapı açma kolunu direk anahtarı gostermelisiniz anahta kapı kolunu gören pozisyonda olunca açma tuşuna parmağınızı kaldırmadan basın ta ki camlar açılana kadar.
    Selamlar

aracın yanına gidip denedim dediğiniz gibi. Önce tavan perdesi sonuna kadar açıldı ve işlem durdu, tekrar basılı tutunca cam tavan ve camlar açıldı.

aracım bugün 35.000 KM oldur 1 yıldır kullanıyorum ve yüzde 90 uzun yol yapıyorum, bugün ekranda fren balatası aşıntısı uyarısı aldım frene çok az basan birisiyim, bundan önceki seat leon aracımda 60.000 KM de değişmişti balata. göz ile kontrol ettiğimde balataların anca yarısı bitmiş gözüküyor ne yapmalıyım ?

Balatalarınızı ömrü aracın otomatik vites,ağırlık,kullanım tarzı,Balata üreticisi gibi birçok değişkeni olan bir durum.balata ikazı aldıysanız balatalarınızı değiştirin.
    Muhtemelen sadece ön balatalar değişir ve fazla bişi tutmaz bu şekilde kullanmaya devam ederseniz balatalar fren Disk'lerini çizmeye başlar ve masraf iki katına çıkar.
    Selamlar.

• quote:

quote:

quote:

Selamlar

Balatalarınızı ömrü aracın otomatik vites,ağırlık,kullanım tarzı,Balata üreticisi gibi birçok değişkeni olan bir durum.balata ikazı aldıysanız balatalarınızı değiştirin.
    Muhtemelen sadece ön balatalar değişir ve fazla bişi tutmaz bu şekilde kullanmaya devam ederseniz balatalar fren Disk'lerini çizmeye başlar ve masraf iki katına çıkar.
    Selamlar.

evet dediklerinize katılıyorum, fakat seat leon aracımda otomatik vitesti ve kullanım tarzım aynı idi yolcu yok ağırlık yok ve uzun yol. ortalama yakıt tüketimim 6.4 lt ve ortalama hızım 58 km. bu göstergeler arabayı genellikle şehir dışında kullandığımı gösteren göstergeler değil mi ?

balataları kontrol ettiğimde önler çok iyi fakat arkalar bitmeye yaklaşmış gördüm, arkaların erken bitmesi garip değil mi ?

C serisi araçların balataları çok erken bitiyor anlaşılan

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar

Selamlar.

evet dediklerinize katılıyorum, fakat seat leon aracımda otomatik vitesti ve kullanım tarzım aynı idi yolcu yok ağırlık yok ve uzun yol. ortalama yakıt tüketimim 6.4 lt ve ortalama hızım 58 km. bu göstergeler arabayı genellikle şehir dışında kullandığımı gösteren göstergeler değil mi ?

balataları kontrol ettiğimde önler çok iyi fakat arkalar bitmeye yaklaşmış gördüm, arkaların erken bitmesi garip değil mi ?

C serisi araçların balataları çok erken bitiyor anlaşılan

Merhabalar
    Geçenlerde buna benzer bir sorun yaşadım, servise gittiğimde soketin çıkmış olduğu söylendi ve yerine takıldı aynı uyarıyı tekrar almadım
    Bilginize

• C serisinin balatalarının erken bittiği konusuna katılıyorum, aracımı sattığımda 30.000 km idi, ön ve arka balatalarını değiştirip öyle satmıştım, 2.000 TL'ye yakın bir de servis ücreti ödemiştim.

Şu anki aracım 5.20i, balataları bir daha yetkili serviste değiştireceğimi sanmıyorum, maalesef yeni kasalarda böyle bir sorun var gibi.
  • Herkese merhaba 2103 Mercedes C AMG sahibiyim araçta balata aşınması uyarısı aldım (20.500 km de )
    İnternetten aldığım Bosch marka (Ön arka fiyatı 218 TL) ön arka balataları değiştirtebileceğim önerebileceğiniz Ankara'da özel bir servis var mıdır ?
    (geng arkadaşıma katılıyorum yetkili servisler çok yüksek fiyat çıkarıyor, balatayı dışarıda değiştirdiğimiz taktirde garantide herhangi bir bozulma olmuyor dipnot )
  • Sürekli dönüşlerde veya kalkışlarda fazla gaza abanmayı düzelten esp fren ile düzeltiyor topluyor durumu, ben de 25bin de arka balataları değiştirdim. Önlerde 35bin oldu hala ses seda yok. Kullanım tarzıyla alakalı bir durum.

Kazasız belasız keyifli sürüşler...

• Ben de C180 AMG aldım. Şuanda çok memnunum. Çok gösterişli bir araç. Ön plaka iptal ettirdim. Ön ızgaralar tamamen açıldı ve çok daha agresif bir görüntü aldı. Ceza yemeyi göze aldım :) Fotoları ekledm.

• bagajda duruyor zaten. çok çevirme olan yerlerde kullanmıyorum. bakalım ceza yiyene kadar devam edicez :)
  • adachild A kullanıcısına yanıt
    Sizin verilen fiyatın ön-arka takım olduğuna ve W205 kasa olduğuna emin misiniz?
    Yetkili servislerde de ön balata parça fiyatı 250 TL+kdv zaten.
    Fren ve lastik güvenlik ekipmanı olduğu için hem kendimi hem arabamı riske atmazdım doğrusu.
  • quote:

Sizin verilen fiyatın ön-arka takım olduğuna ve W205 kasa olduğuna emin misiniz?
    Yetkili servislerde de ön balata parça fiyatı 250 TL+kdv zaten.
    Fren ve lastik güvenlik ekipmanı olduğu için hem kendimi hem arabamı riske atmazdım doğrusu.

2013 model ön arka takım evet w204 , w205 değil , güvenlikte bir sıkıntı yok orijinal balata yetkili serviste aynı şekilde takıyor özelde
  • arkadaşlar biz c200d almaya karar verdik ikinci el 150bintl civarı bi c200d fascination bulduk almayı düşünüyoruz. önerir misiniz eksileri artıları nelerdir ? alınır mı bu fiyatlara. genel bir bilgi verirseniz sevinirim.yılda 15bin ila 20bin arası km yapacak araç. e180 mi yoksa c200 mü almalıyız ? teşekkür ederim
  • Zi one kullanıcısına yanıt
    bu iki seçenek arasında kesinlikle e180 tavsiye ederim sınıf atlamak iyidir. Arabanın sessizliği konforu mükemmel ve sorunsuz.

• Selam arkadaslar,
    2014 model 9000km c180 amg aracimi gecen hafta alarak araniza katildim. Forumun son 100 sayfasını okudum(Mobil siteden). Ufak tefek tartismalar dışında gayet iyi niyetli ve ilgili arkadaslar var. 320i ed 0 km almaya gitmistim. Sportline icin 141k luxury line icin 143k fiyat aldim. Luxury line icin tam niyetlenmistim ancak aracta ne HK vardi ne arka perde ne de elektrikli koltuk. Sadece dakota deri koltuklar vardi. Aracin bos olmasi dolayisiyla vazgeçtim. Ayni gun bir arkadasim vasitasiyla c180 araci inceledik bindik ve ayni paraya mercedesi aldik. Nisan ayinda ilk bakimi 8400 km de yapilmis. Bende cok km yapmayacigim icin ancak seneye nisan ayinda gotururum. Birkac sorum olacak aracin nerede uretildigi kismini bir türlü okuyamadım yada atladim. Acaba nasil ogrenebilirim?. Aracta konforlu suspansiyon olup olmadigi nasil anlarim alinan bayiyemi sormaliyim?. Aldigim arkadaslar durumdan bihaberler.

• 
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.