Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (387. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.223.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

- vites R konumundayken sağ aynayı parkta işinize yarayacak biçimde ayarlarsanız, araç bunu hafızaya alır ve her "R" konumunda aynayı o şekilde ayarlar, "D" konumunda normal haline döner.
    - El freni tuşuna basmaya gerek yok, frene güçlü basıp "hold" yaparsanız kontak kapanınca park freni otomatik devreye giriyor.
    - Freni pompalayıp hold'a alıp kontağı kapatınca otomatik olarak park freni devreye giriyor.

- kör nokta uyarıcısının ya da distronic'in sensörleri kirlenince bunun uyarısı yol bilgisayarından geliyor.

- Yağmur yağdığında cam tavan otomatik olarak kapanıyor.

- sıcaklık basılı tutulduğunda ikişer ikişer sıcaklık atlıyor

- elektrikli koltuklar varsa, arka koltukları katladığınızda ön koltuklar otomatik olarak öne kayarak koltuk kafalıklarına yer açıyor.

- yüksek hızlarda cam tavan aerodinamiyi iyileştirmek için hafifçe alçalıyor.

- cam tavan ve camlar açıkken klima butonunu iç sirkülasyon için seçerseniz tüm camları kapatıyor (tünelden ya da dumanlı bir bölgeden geçerken), tekrar bastığınızda ise eski haline getiriyor.

• caissa C kullanıcısına yanıt
    çok net: donanıma verin, bu araca bakacak derecede otomobille ilgilendiğinize göre varsın biraz fazla yakın ama sevdiğiniz bir araca binin, 0-100 8.5'lik tatminkar performans alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theosekmekhanes -- 23 Ağustos 2015; 17:17:35 >
  • quote:

çok net: donanıma verin, bu araca bakacak derecede otomobille ilgilendiğinize göre varsın biraz fazla yakın ama sevdiğiniz bir araca binin.

Teşekkürler cevap için. 4-5 gün önce C180 Style siparişi vermiştim, 2 gün sonra C200 style olsun diye aradım değiştirtim, yarın kapora yatırıcam diye ayrıldım. Şimdi tekrar C180 avantgarde olarak değiştirin dersem heralde kovalayacaklar mengerler'den :)

Çok kararsızlık yaşıyorum, şuanki aracım fiesta ve 7.5 lt yakıyor ortalama şehiriçi, aynı oranı veya en fazla 1 lt fazlasını yakacağını bilsem hiç düşünmicem ama 10 lt'nin altına inmezse işimiz var..

Test sırasında dizelin kullanımı daha çok hoşuma gitmişti, benzinli boş yolda bastrıdığım zaman yardırıyor ama dizel ara hızlanmalarda daha keyifli gibiydi.Benzinli alıpta sürekli eko modda kullanmakta sıkıcı olur diye düşünüyorum.

Dizel alıp sürekli sport modda aracın keyfini çıkartmak mı, benzinli alıp efendi gibi sakin sakin kullanıp görsel olarak daha hoş bir araca binmek mi...
    Bakalım yarına kadar netleştirmem lazım..

Benzinli dusunuyorsaniz 320i bakin. Hem daha performansli hem daha az yakiyor. C180 alma gibi bir hata yapmayin onun dizel daha mantikli. 10 litreden asagi inmez tuketimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    10-15 yıl neden? Devletin böyle bir politikası mı var yoksa siz mi öyle öngörüyorsunuz? Ben benzinli önermem şahsen, style pakete led ekleyip bir dizel almanız taraftarıyım, hani benzinli olunca araba daha gösterişli veya daha fazla keyifli olmayacaktır, görünüş farkı yokki neden öyle istedi yada söyledi eşiniz? 6 yada 8 benzin yaktırmaya çalışmak sürekli bir yumurtayla gaza basmanız demek olacak, aracın keyfini yaşayamayacaksınız ve ayda 150 lira benzin farkı çok iyimser bir yaklaşım olmuş ama tabii karar sizin yazım burada dursun, olur da seçiminiz sonucunda okumak isterseniz tekrar tartışırız. Eski aracım w204 c180 amg idi ve artık illallah demiştim 5 günde 1 depo ayda 1000lira üzeri yakıt yakıyordum ve en sonunda pes edip dizel candır diyenlerdenim, karar sizin.

Ne olursa olsun hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

• Eğer yılda yaptığınız km 20.000 den az ise bence c180 avantgarde alın. Style da bana göre birçok şey eksik kalıyor. Koltuklar aberdeen kumaş döşemeyle geliyor deri kısmı yok . Otomatik katlanmayan kararma özelliği olmayan aynalar. Avantgarde iç mekan konsepti de 2 araca oturunca gerçekten farklar var . Bunları tek tek yazmayayım krom detaylar kapıların üzerindeki malzemeler oturunca fark edilecek şeyler ki sizde fark etmişsiniz. Avantgarde de norwich kumaş ve artico deri geliyor. Orta kumaş yanlar deri ancak kullanılan kumaş oldukça kaliteli norwich olan. Park paketi vs gibi güzel donanımlar var kullanırsanız. Bayinin size bütün donanımların alt alta yazılı olduğu bir kağıt vermesi gerekiyor eğer onu incelerseniz tüm özellikler orada ben benimkini kaybettim sanırım bu yüzden aklımda birçok şey yok.
    Opsiyon fiyatlandırması normal fiyattan mı oluyor yoksa onda da vergisiz fiyat uygulanıyor mu bunu bilmiyorum eğer normal fiyat uygulanıyorsa style a led far ekletince fiyat 3 ila 5 bin tl arasında artıyordu. Böyle olunca ötvsiz fiyatlar yakın olduğundan fiyat c200 avantgarde ye yaklaşıyor bunu da göz önünde bulundurun derim. Opsiyon fiyatlarında da ötv kalkıyorsa çok avantajlı olur sizin için gönül rahatlığıyla ekletirsiniz.

• Ben dizel versiyonu kullanıcısıyım o yüzden ara hızlanmalarla ilgili dizelinin torku yüksek olduğu için eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Benzinli test etmedim malesef karşılaştıramam. Bence kendiniz bir hesap yapın km ye göre . Dizel şehir içi 6.5 7 litre yakar. Benzinde 9-10 diyerek hesap edin. C200d avantgarde alırsanız aslında tam istediğiniz oluyor farklı bayilerden de fiyat alın belki daha çok indirim alırsınız ancak ötv indirimli olunca bayiler pek yanaşmıyor böyle de bir gerçek var.
  • quote:

10-15 yıl neden? Devletin böyle bir politikası mı var yoksa siz mi öyle öngörüyorsunuz? Ben benzinli önermem şahsen, style pakete led ekleyip bir dizel almanız taraftarıyım, hani benzinli olunca araba daha gösterişli veya daha fazla keyifli olmayacaktır, görünüş farkı yokki neden öyle istedi yada söyledi eşiniz? 6 yada 8 benzin yaktırmaya çalışmak sürekli bir yumurtayla gaza basmanız demek olacak, aracın keyfini yaşayamayacaksınız ve ayda 150 lira benzin farkı çok iyimser bir yaklaşım olmuş ama tabii karar sizin yazım burada dursun, olur da seçiminiz sonucunda okumak isterseniz tekrar tartışırız. Eski aracım w204 c180 amg idi ve artık illallah demiştim 5 günde 1 depo ayda 1000lira üzeri yakıt yakıyordum ve en sonunda pes edip dizel candır diyenlerdenim, karar sizin.

Ne olursa olsun hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

5 sene aracı satamıyorum devlet politikası gereği, 10-15 yıl benim düşüncem. Style pakete led ekletirsem 4 bin lira fark var ama 9 bin verip direk Avantgarde geçmek daha mantıklı, ÖTV muafiyeti olunca donanım paketleri arası fark 15 bine değil 9 bine tekabül ediyo. Yakıt tüketimi dediğiniz gibi çok düşündürüyor beni, dizel alıp istediğim gibi zevkle sürmek bir tık önde olan seçenek şuan benimiçin. Ayrıca yakıt bu kadar önemliyse mercedesle işin ne diyecek olan arkadaşlar içinse cevabım :ÖTV muafiyetini avantaja çevirmek için bu araca yöneldim, yoksa 140 bin verecek durumda değilim bu araca.. En fazla hangi araçtan kar ederim bütçeme göre diye düşündüm.

Ayrıca satış görevlisi style paketteki halojen farın sarı olduğunu söylemişti ama konfigüratörde beyaz olarak gözüküyor, hatta gündüz led farı da var ufak bişey. Tabi Üst donanımlardaki led farlar gibi güzel değil ama farın sarı ışık olması canımı sıkıyordu. Konfigüratördeki gibi gelir heralde, bu konuda netbilgisi olan arkadaş cevaplarsa sevinirim.

320i tercih etmememdeki sebep aracın tasarımının biraz eskimiş olması, yakında kasa değiştirecek olması. Mercedes 6-7 yıl bu kasayla gider..

Ben her ikisinide kullanmış olarak size c200 dizel + led paket + kırmızı veya mavi renk tavsiye ediyorum.

Benzinli alacaksanız, yakacağınız fazla yakıtın karşılığını en çok verem 170 + 8zf kombinasyonunu öneririm.

Ekleme1: Eklenen opsiyonlarında ötvsi düşer.
    Ekleme2: Benzinli ve dizel arasında sürüş konforu açısından çok fark yok. Sport modda dizel kullanmak konfor yada eko da benzinli kullanmaktan daha keyifli. Benzinli performanslı kullanımda 13 litrelere rahat çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 23 Ağustos 2015; 19:32:06 >
    10-15 yıl binmeyi planlıyorsanız bence aklınızda kalmadan c200 avantgarde alın. o rakamlara çıkamam diyosanız biraz daha bekleyin o rakamları gözden çıkarabileceğiniz durumda alın hatta. 10-15 yıl uzun bir kullanım süresi, istediğiniz araç olsun, aklınız kalmasın.
  • %5 zam kapıda haberiniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcoRED

Gosterge paneli seyir ekranindayken, direksiyondaki telefon butonlari islevsiz. son aranan numaralara ulasmak icin illaki telefon ekranina mi girmek gerekli veya audio 20den mi acmak gerekiyor? Bunun bi ayari vs varmidir?

benim soru yine araya kaynamış anlaşılan :) yukardaki sorumun haricinde yenileride var.. cevaplayabilirseniz sevinirim.

1) yukarıdaki

2)gösterge ekranında 30km ye kadar ekranın altında mavi kutu içinde P harfi yanıyor. otomatik park asistanının aktif olduğunumu anlatmaya çalışıyor yoksa başka birşey mi?

3)arabayı çalıştırıp hareket ettiğimde yine gösterge paneli ekranında arka koltukların emniyet kemerini gösteren bir resim çıkıyor ve bir süre sonra kayboluyor. sizlerde de bu şekilde mi yoksa benim arka koltuk sensörlerinde arıza olabilir mi?

• quote:

quote:

Gosterge paneli seyir ekranindayken, direksiyondaki telefon butonlari islevsiz. son aranan numaralara ulasmak icin illaki telefon ekranina mi girmek gerekli veya audio 20den mi acmak gerekiyor? Bunun bi ayari vs varmidir?

benim soru yine araya kaynamış anlaşılan :) yukardaki sorumun haricinde yenileride var.. cevaplayabilirseniz sevinirim.

1) yukarıdaki

2)gösterge ekranında 30km ye kadar ekranın altında mavi kutu içinde P harfi yanıyor. otomatik park asistanının aktif olduğunumu anlatmaya çalışıyor yoksa başka birşey mi?

3)arabayı çalıştırıp hareket ettiğimde yine gösterge paneli ekranında arka koltukların emniyet kemerini gösteren bir resim çıkıyor ve bir süre sonra kayboluyor. sizlerde de bu şekilde mi yoksa benim arka koltuk sensörlerinde arıza olabilir mi?

1) direksiyon üzerindeki tuşları kullanarak arama yapamazsınız . Telefon gelince araçta ses duyulur oradan açar kapatır ve sesi açar sesi kapatırsınız. Telefon rehber için öndeki ekrana çıkmıyor diye biliyorum. O audio 20 ekranından kontrol ediliyor.

2) P harfini şimdiye kadar panelde görmedim belki otomatik park yapınca çıkıyordur denerim.( vitesi p konumunda almaktan bahsetmiyorsanız) El freni lambası hariç orada normalde başka bir şey yazmaz.

3) evet yolculuk başladıktan kısa bir süre sonra arka koltuklarda kemer takılı değil uyarısı söner. Sorun yok.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Evet park asistanın hazır olduğunu, P nin yanındaki ok işareti de bulunmakta olduğunuz yere park edebileceğinizi belirtiyor.
  • AMG pakette park asistanı standart mıydı?

cevaplar için çok teşekkürler.

gösterge ekranında telefon menusunu seçince kullanılabiliyor ama seyir ekranından çıkıp oraya kadar gelmek sürüş esnasında çok güvenli değil. aynı şey audio 20den secmek içinde geçerli. tuşların her şekilde aktif kalıp son arananlar listesine ulaşabilmeyi isterdim.

bahsettiğim P harfi aşağıdaki resimde yuvarlak içine aldığım yerde çıkıyor. bu screenshot u otomatik park videosundan aldım, tahmin ediyorum otomatik park ile ilgili.

içime su serptiniz, sensör arızası olabilir diye endişelenmiştim :)
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

• emrtkn E kullanıcısına yanıt
    avantgarde dan itibaren standart olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

Hiçbir aracın en bazından en dolusuna kadar standart paketleriyle çok şey değişmez. Donanım değişir zaten ancak ona rağmen içeride de birçok değişim var. Bunlae tabi ki detaylar ama aracı güzel yapan şeylerde detaylar oluyor. Donanım konusunda zaten paketler arasında büyük farklar var tabi kullanmayacaksanız almayın.
    Piyano siyahı bu araca yakışmıyor bence siyah dişbudak alırsanız sağ ve soldaki süslemeler bile çok güzel görünüyor tavsiye ederim.

aynen katılıyorum bu yuzden arabaları gırtlak doldurmak mantıklı değil
    Geçen aynı fikri ben de paylaşmıştım ama kabul görmemişti, style belki biraz donanımsız ama iç mekan görünümü amg paket tadını verebilir düzeyde ayarlanmış türkiye paketlerinde, bir kaç parlak parça ve kesik direksiyon harici herşey style görünümde de mevcut, donanım derseniz tek gereken led far sonradan takılamaz, park sensörü ötenler bence daha makbul, halen sevmiyorum mercedesinkileri (vurunca çalan modeller).

Ötv indirimli alacak olan arkadaş için c200d style+led gayet mantıklı bir seçim olacaktır, tabii 4bin liraya çıkıyorsa, avantgarde 9bin liraya almak daha mantıklı. Çünkü karartma aynalar ve park sensörleri de geliyor sanırım. çoğunluk görüşü de bu yönde olması gayet güzel, aklın yolu bir :)

• yani onlarca yıl ledsiz sürdük bişey olmadı, audinin çıkarttığı bişey, daha çok gösteriş lüks göstermesi amaçlı bence

style in sevilmeme sebebi c nin gerçek dizaynını yansıtması, çok sade duruyor, diğğer paketlerdeki s vari hava bunda bikaç ufak farklılıktan gitmiş, tamamen normal araç gibi, ama bence daha hoş, sade. bmw'de böle bişi bu kaar yok, m paket güzel duruyor cidden ama f30 un her hali çok şık, dizayn olarak cidden özel bi dizayn, c nin dizaynı da seviyorum, sade haline buradakiler tahammul etmesede, bu sitede de 30 kez yazdım ama millet aracın eksilerini duymaya dayanamadığından ona taktı.
  • 
Sayfa: önceki 385386387388389
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.