Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (255. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.216.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • genelde panoromik cam tavanlar model yaşlandıkça trim sesleri çıkarmaya başlıyo(mercedes kalitesindede aynı şeyler oluyormu bilmiyorum) bence en önemli eksisi bu vede yaz aylarında içeri çok fazla güeş aldıgından hep perde kapalı kullanmak zorunda kalıyorsunuz ozamanda cam tavanın bi manası kalmıyor fakat ben kış aylarında bile arabayı havalandırmak için veya spordan cıktıktan sonra kendime gelmek için çok fazla kullanıyorum.bi arkadaşım panaromik cam tavan için kayınvalide aksesuarı derdi arkada oturanlara cidden ferah bi yolculuk sağlıyor.maddi acıdan sınırlarda dolasıyosanız 8000tl verlmesine gerek yok diye düşünüyorum ama sıkıntı yoksa alın sonuçta şık görünen zaman zaman kullanışlı bi aksesuar

trim sesi konusunda sunroofları kastetmedim ama biçok bindigim panoromik cam tavanlı arabada trim sesine rasladım ki beni baya deli eden bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greentime

quote:

Orijinalden alıntı: fettah

Arkadaşlar olumsuz yorum yapan arkadaşlar kendi görüşleridir saygı duyarım , yalnız ya test edenler yada uzaktan gören arkadaslarsa çok ciddiye almam aaçıkcası , 4 aydır amg aracımı kral gibi kullanıyorum ve cokkkk memnunum , helede airmatik bence çok ama çok konforlu.

Bende Airmatic süspansiyonu merak ediyorum,

Bence Mercedes doğrusunu yapmış,
    Azami konfor için böyle bir Seçenek sunmuş,
    Özellikle Dünya'nın en kötü yollarına sahip
    Ülkemiz için,
    Inanın yollarımız Burkina Faso'dan bile kötü,
    Bizzat gördüm bunu.

Ancak her şeyin bir bedeli var,
    Yol tutuşuda merak etmiyor değilim..

Bence konforundan yol tutuşuna kadar çok ama çok farkediyor ,ben spor süspansiyon kullanıyordum ona kıyasla konuşuyorum tabi konfor süspansiyon nasıldır bilmiyorum açıkçası .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• özgür_salih Ö kullanıcısına yanıt
    Tamda asıl merak ettiğim konu bu benim.Panaromik sunroof aracı aldıktan 2-3 yıl sonra sorun çıkarmaya başlarsa hiç hoşuma gitmez.Tabi şu anda bunun cevabını verebilecek biri yok araçlar yeni doğal olarak şu anda sorunsuz çalışıyordur.Ama dediğim gibi 2-3 yıla ses çıkarmaya ne biliyim açılıp kapanırken sorun çıkarmaya başlarsa çok can sıkıcı bir durum olur.
  • Bu cam tavan ve sunroof aşkının bizdeki balkona çıkma ve kabrio araba sevdasından kaynaklandığını düşünüyorum.
    Yazın kullansan kafana Güneş geçer kışın kullansan içeri yağmur kar girer. Az açayım dersen içeri gürültü dolar.
    Eski arabamda 2 adet sunroof vardı hiç yararını görmedim. Para tuzağı sadece görüntü için alan çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: husam20

Tamda asıl merak ettiğim konu bu benim.Panaromik sunroof aracı aldıktan 2-3 yıl sonra sorun çıkarmaya başlarsa hiç hoşuma gitmez.Tabi şu anda bunun cevabını verebilecek biri yok araçlar yeni doğal olarak şu anda sorunsuz çalışıyordur.Ama dediğim gibi 2-3 yıla ses çıkarmaya ne biliyim açılıp kapanırken sorun çıkarmaya başlarsa çok can sıkıcı bir durum olur.

Açılabilir panaromik tavanlı tiguan kullandım 3 sene. Kronik olarak ses sorunu vardı. Aynı marka panaromik tavan Audi Q serilerinde kullanıldığı halde onlarda yoktu mesela. Muhtemelen metal kasa ile camdaki bir montaj eksiklilk veya detay hatasından kaynaklanmata idi. Bir süre sonra çukur ve tümseklerde çoğu araçta ses yapıyordu. Yaz ve kış aylarında ses şiddeti değişiyordu (sanırım metal ve camın farklı genleşme katsayılarından dolayı). Forumdan çok arkadaş servise götürmüştü. Kimine yağ sürüp bakım yaptılar 3 ay sonra tekrar başladı, bazen söküp tekrar taktılar, kimine özel destekleme parçaları taktılar. Benimkine destek yaptıklarını söylediler ses kesilmedi ancak oldukça azalmıştı.

Kronik bir sıkıntısı yoksa (en iyi cevabı 204 kasa kullananlar verebilir), bakımlarını da yaptırırsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.

Not: Yıllık bakımlarda, servisi uyarınız, yağlanıp temizlenmesi gerekiyor. Olukları temizlenmezse, su tahliye kanalları dolup suyu aracın içine verebiliyor. Tiguan için söylüyorum, 2-3 arkadaşın aracı ciddi şekilde su almıştı.

• Arkadaşlar 1994' ten 2010 yılına kadar sunrooflu araçlarım oldu. 2010 dan bu güne kadar da panoramik cam tavanlı araçlar kullanıyorum.
    Yeni aldığım C180 amg de panoramik açılır cam tavanlı. Şunu belirtmek isterim ki sunroof kullanmak bana hiçbir ayrıcalık katmadı. Ama araçlarımı satarken satmamı kolaylaştırdı.
    Fakat panoramik cam tavan çok ayrı bişey. Kesinlikle sunroof la kıyaslamayın. İçeride ayrı bir ferahlık veriyor. Açılsın açılmasın önemli değil ama bundan sonra panoramik cam tavanı olmayan araç alamam diye düşünüyorum. Başkasının cam tavanı olmayan aracına bindiğimde sanki MR çektiriyormuşum gibi hissediyorum. Çok klostrofobik bir ortammış gibi geliyor. Cam tavanı hiç açmasanızda gündüz gökyüzünü, bulutları, gece ise yıldızları görebilmek beni rahatlatıyor. Tabi fiyat farkı için bişey diyemiyeceğim. Ama bana akıllı ışık sistemi mi cam tavan mı deseler cam tavan derim. Yol yardım paketi mi cam tavan mı deseler cam tavan derim. Burmester ses sistemi mi cam tavan mı deseler yine cam tavan derim.Bu da benim tercihim. :)

• Ayrıca unutmadan şunu da eklemek istiyorum. Perde açıkken bile cam tavandan giren güneş çok rahatsız etmiyor. Velev ki rahatsızlık oluşursa, bu rahatsızlık cam filmi ile kolayca giderilebilir.
    Allah herkese gönlüne göre versin. Kazasız belasız sürüşler...
  • husam20 kullanıcısına yanıt
    panoramik cama verilecek para anahtarsız binişe ya da presafe sistemine aktarılmalı bence. en azından her gün kullanırsınız.
  • vebim icin panaromik tavan ferahlik demek sunroof ta ayni sekilde . Xenon olmasin panaromik olsun yada manuel olsun panaromik olsun 2 onceki aracim sunrooflukdu bikac sene bindim 1 onceki aracim sunroof lu degildi ve cok pisman olmustum anlatamam yazin klimadan ziyade ustunu acip camlari yarim acip kullanirim. Panaromikte ustunu acmasaniz bile arabanin ici basik olmuyor arkada oturanlar onde oturanlardan daha ferah oturuyor.

• Türkiye'de bulunan forum sitelerinde genel olarak okuyucu olmayı çok seviyorum. Her gün 1 saat zaman ayırıyorum.
    En çok severek takip ettiğim burası, Gerçekten çok seviyeli. En başta şunu söylemek istiyorum. Tüm mesajları eksiksiz okudum. Sanırım bu hastalık :) Bir haftamı aldı ama :) Hem şirketimizde, hem aile içinde farklı farklı araçları sürüyorum. Ayriyeten motor kullanıcıyım. ( Neden kendimi bu kadar açıklama hissettim bilmiyorum) Sanırım sıcak buldum.

Bütün binek araçlarımız senede 25 bin km altına inmiyor. Bu yüzden dizel dışında bir araç olmuyor. ( Motor hariç ) Bütçe olarak 150 bin ayırdım.
    Burada sizlerin sayesinde c ile bir çok güzel bilgi aldım. Bu arada tasarım olarak bir harika. hem içi, hem dışı exulise benim içindir :))

Uzun uzaya burada karşılaştırdığım araçlardan değinmek istemiyorum. Bence ilk önce kişinin kendi beğenmesi lazım. Bu sadece araç için değil. Tabiki burada herkes iyi kötü herşeyi saygı çevcevesi içinde fikirlerini söyleye bilir. Bazen ister istemez konu dışına çıkıldığınıda gördüm. Yinede yazmak paylaşmak fikirleri ortaya koymak çok güzel. Ben gibi :))

Şimdi o kadar çok istediğim hatta aşık olduğum mercedesi almaktan vazgeçtim. Evet içime oturdu. Nedenlerini kısaca açıklamak istiyorum. kesinlikle kıyas yapmak için değil.
    Seçme sebebim çok uzun yol yaptığımdan ve biraz agresif olduğum için fiyat performans sonuçu olarak vw cc 2.0 177 bg almaya karar verdim. içerisine kendi zevkime uygun paketleride ekleyince 165 Tl buldu. Mart sonu teslim. Yinede yanımdan C geçerken eski aşkım olarak bakacağım :)

Arada değişmek isteyen olursa Hayır demem sanırım :)))

• quote:

Orijinalden alıntı: MelikGazi84

Türkiye'de bulunan forum sitelerinde genel olarak okuyucu olmayı çok seviyorum. Her gün 1 saat zaman ayırıyorum.
    En çok severek takip ettiğim burası, Gerçekten çok seviyeli. En başta şunu söylemek istiyorum. Tüm mesajları eksiksiz okudum. Sanırım bu hastalık :) Bir haftamı aldı ama :) Hem şirketimizde, hem aile içinde farklı farklı araçları sürüyorum. Ayriyeten motor kullanıcıyım. ( Neden kendimi bu kadar açıklama hissettim bilmiyorum) Sanırım sıcak buldum.

Bütün binek araçlarımız senede 25 bin km altına inmiyor. Bu yüzden dizel dışında bir araç olmuyor. ( Motor hariç ) Bütçe olarak 150 bin ayırdım.
    Burada sizlerin sayesinde c ile bir çok güzel bilgi aldım. Bu arada tasarım olarak bir harika. hem içi, hem dışı exulise benim içindir :))

Uzun uzaya burada karşılaştırdığım araçlardan değinmek istemiyorum. Bence ilk önce kişinin kendi beğenmesi lazım. Bu sadece araç için değil. Tabiki burada herkes iyi kötü herşeyi saygı çevcevesi içinde fikirlerini söyleye bilir. Bazen ister istemez konu dışına çıkıldığınıda gördüm. Yinede yazmak paylaşmak fikirleri ortaya koymak çok güzel. Ben gibi :))

Şimdi o kadar çok istediğim hatta aşık olduğum mercedesi almaktan vazgeçtim. Evet içime oturdu. Nedenlerini kısaca açıklamak istiyorum. kesinlikle kıyas yapmak için değil.
    Seçme sebebim çok uzun yol yaptığımdan ve biraz agresif olduğum için fiyat performans sonuçu olarak vw cc 2.0 177 bg almaya karar verdim. içerisine kendi zevkime uygun paketleride ekleyince 165 Tl buldu. Mart sonu teslim. Yinede yanımdan C geçerken eski aşkım olarak bakacağım :)

Güle güle kullanın, iki yıl önce bende aynı ikilemi yaşamıştım ama tercihim c180 oldu.
    Sebebide vw deki DSG Şanzuman sorunları...

Maalesef ben o riski almadım çünkü gerçekten şanzuman mekatronik ve kavrama arıza oranı vw de çok.
    Satıpta canını kurtaran dsg li passatı olan arkadaşları da dinleyince, söyledikleri gibi uzak durdum.
    Umarım siz sorun yaşamazsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hawk18

quote:

Açılabilir panaromik tavanlı tiguan kullandım 3 sene. Kronik olarak ses sorunu vardı. Aynı marka panaromik tavan Audi Q serilerinde kullanıldığı halde onlarda yoktu mesela. Muhtemelen metal kasa ile camdaki bir montaj eksiklilk veya detay hatasından kaynaklanmata idi. Bir süre sonra çukur ve tümseklerde çoğu araçta ses yapıyordu. Yaz ve kış aylarında ses şiddeti değişiyordu (sanırım metal ve camın farklı genleşme katsayılarından dolayı). Forumdan çok arkadaş servise götürmüştü. Kimine yağ sürüp bakım yaptılar 3 ay sonra tekrar başladı, bazen söküp tekrar taktılar, kimine özel destekleme parçaları taktılar. Benimkine destek yaptıklarını söylediler ses kesilmedi ancak oldukça azalmıştı.

Kronik bir sıkıntısı yoksa (en iyi cevabı 204 kasa kullananlar verebilir), bakımlarını da yaptırırsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.

Not: Yıllık bakımlarda, servisi uyarınız, yağlanıp temizlenmesi gerekiyor. Olukları temizlenmezse, su tahliye kanalları dolup suyu aracın içine verebiliyor. Tiguan için söylüyorum, 2-3 arkadaşın aracı ciddi şekilde su almıştı.

2011 model, 40.000 km, ikinci el W204 FL sahibiyim. Herhangi bir ses vs sorunu yok cam tavanın.

• herkes yazmış bende yazayım 3,5 yıldır cam tavanlı araç kullanıyorum.
    artıları
    içerisi ferah oluyor,dışardan güzel görünüyor,yolcular için yolculuk zevkli hale geliyor.
    eksileri
    bakım, yağlama vs yapmak lazım,gözünü yoldan ayıramadığın için sürücüye hiçbir faydası yok,yüksek hızda rüzgar sesi geliyor.(120 km üstü)

ben bir dahaki aracımın yine cam tavanlı olmasını isterim ben zevkini çıkaramasamda eşim çocuğum ferah bir yolculuk yapsın isterim,ayrıca modası yavaş yavaş geçmeye başlasada dışardan hala güzel durduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 7 Şubat 2015; 23:35:20 >
  • quote:

Türkiye'de bulunan forum sitelerinde genel olarak okuyucu olmayı çok seviyorum. Her gün 1 saat zaman ayırıyorum.

Hayırlı olsun
    Ancak lütfen test edin
    CC'de 185 üstü bence çok rahat edemez
    Ben 1.95 boyumda göz mesafem tavan çizgisinin üstünde kaldı. Önü ü görmek için eğilmem gerekti. Bence sorun koltuğun çok Aşağıya inmemesi veya başka bi şey...
    Tabi bu maliyette bir arabayı test etmeden almazsınız ama yine de Söylemek istedim
    Tekrar hayırlı olsun...

• quote:

Doktorum sana bej döşemeyi de sormak istiyorum.Ben de bej suni deri düşünüyordum ancak önceki w204 aracımda kristal girisi döşeme vardı ve özellikle orta tarafda ki kol dayama bölgesi ve kapı tarafında ki kol dayama bölgesi çok kirleniyordu , açıkcası gri üstüne siyah oluyordu.Bu yüzden bej renkte kararsızım yine kirlenir diye.Sizce aynısı olur mu ?.Çünki aynı şekilde batacaksa istemiyerekte olsa siyah suni deri ve siyah tavan döşemesi alacam.

Tabi bide şu durum var bu araç ilk suni deri döşemeli aracım olacak biraz bilgisizim bu konuda belki çok kolay temizleniyordur suni deri.Dediğim gibi pek fazla bilgim yok bu konuda.

Açıkcası çok kullanışlı değil
    Sol önlapıda bacağımı yaraladığım yerde ve koltukta notun mavi boyası, belimin geldiği yerde de kemerin siyah boyası iz yapıyor
    Ancak sonax bu aralar Detaylı temizlikte kampanya (280TL) yaptığı için çokta sorun olmuyor :)
    Yine olsa bej döşeme alırdım
    Daha önce 2012 525xd ve 2012 ix35'de de bej döşeme vardır. Artık alıştım siyah döşeme evdeki siyah mobilya gibi içimi karartıyor
    Bu arada ben yılda 20.000km yapardım. Bugün arabayı alalı tam 7 ay oldu ve 20.000'i devirdim. Ama ortalama 8,6 yakmışım. Yine olsa yine benzinli ve bej döşeme alırdım.
    Bu tamamen zevk meselesi. 40 yaşımdan sonra da dizel E'ye binmek isterim Allah nasip ederse.
    Önemli olan içinize sinmesi...

• 2015 de CC kasa değişimine gittiğini öğrendim. Bu yüzden yine arabasız kaldım :((http://www.autobild.de/marken-modelle/vw/passat-cc/
  • Slm daha öncede konuşulmuştu amg de eksoz cıkışları iki tane diye ama gecenlerde adanada bir amg gördüm eksoz cıkışları kapalı gibi gözüküyordu acaba yeni gelenlerde mi öyle

• C200 bluetec amg Modeli'nde egsoz çıkışları sadece görsel olacak diye biliyorum. Bizim kullandıklarımız (en azından benimki ) çift egzoz çıkışlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ENFARKLISI

quote:

Güle güle kullanın, iki yıl önce bende aynı ikilemi yaşamıştım ama tercihim c180 oldu.
    Sebebide vw deki DSG Şanzuman sorunları...

Maalesef ben o riski almadım çünkü gerçekten şanzuman mekatronik ve kavrama arıza oranı vw de çok.
    Satıpta canını kurtaran dsg li passatı olan arkadaşları da dinleyince, söyledikleri gibi uzak durdum.
    Umarım siz sorun yaşamazsınız.

Merhaba, 2.0 tdi motorla birlikte 6 ileri yagli dsg geliyor ve bu sanzimanda herhangi bir sorun mevcut degil. Internette inanilmaz bilgi kirliligi var o yuzden kulaktan dolma bilgilerle yanlis bilgilendirmeyelim insanlari.

• C200 cdı amg lerin egzoz çıkışlar boş süs amaçlı geçen gün teslime hazır araçta özellikle baktım benzinli amg ler gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsg35 -- 9 Şubat 2015; 12:01:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.