Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (195. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
181
Favori
1.216.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla vites sorununu çözebilcekeler mi cok merak ediyorum. Eger çözerlerse lütfen haberim olsun:). Aslında devirli kullanılırsa silkeleme olmuyor ama bence otomatikte de bunu halletmeleri gerekirdi. Bence yazılımda bir update cıkacak ve sorun cözülecek..Bol sanş..
  • Arkadaşlar piyasaya çıktığında kısmetse benim de niyetim (yeni motor ve 9G-Tronic ile) W205 C Coupe almak. Ancak bazı detaylar gerçekten bana çok sempatik gelmiyor. Örneğin gösterge paneli. Bir sıkıntı var mı? Tabi ki yok ama Premium sınıf olmanın bazı detayları vardır yıllardır takip edilen ve diğerlerinden farklı olunan. Benim şu anda kullandığım W204 C Coupe gösterge paneli hiç kimsede eşi olmayan, sadece Mercedes'e özel bir paneldir. Ergonomisi, başarısı belki tartışılabilir de, ama görür görmez anlarsınız bu Mercedes'tir.

Yeni gösterge paneli fonksiyon olarak çok başarılı olmasına rağmen dizayn olarak her Japon otomobilinde bulunabilen bir dizayn olması biraz sıkıntı verici geliyor bana...

Bakınız altta Nissan X-Trail ve Subaru Legacy gösterge panelleri ile yan yana... ve eski gösterge paneli.

Belki yaş belki fazla muhafazakarlık ama ben markaları bugüne getiren bazı detaylardan çok taviz verilmemesi ve bunların değiştirilmektense, geliştirilmesi tarafındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 17 Kasım 2014; 11:36:58 >

• MERCEDES KULLANAN ARKADAŞLAR 14 Kasım 2014'de bir soru sormuştum.

Arkadaşlar tam olarak bilmediğim/anlayamadığım için soruyorum. AMG seçeneği her araç için geçerli mi yoksa sadece üst donanım olanlarına ekstra bir opsiyon mu? Teşekkürler.

Cevap alamadım. yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: youdiditwellslowly

MERCEDES KULLANAN ARKADAŞLAR 14 Kasım 2014'de bir soru sormuştum.

Arkadaşlar tam olarak bilmediğim/anlayamadığım için soruyorum. AMG seçeneği her araç için geçerli mi yoksa sadece üst donanım olanlarına ekstra bir opsiyon mu? Teşekkürler.

AMG bir opsiyon değil, bir nevi seri. Önce aracınız için Style - Avantgarde - AMG gibi serilerden birini seçiyorsunuz. Sonra o seçiminizin üstüne arzunuza göre opsiyonel donanımlar ekliyorsunuz.

www.mercedes-benz.com.tr
    Mercedes-Benz Otomobil
    http://www.mercedes-benz.com.tr
    adresinden C serisi - Konfigüratör seçeneğini tıklarsanız kendi aracınızı oluşturarak sorunuzun cevabını daha net alabilirsiniz.

• bluetooth81 B kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Yani anladığım kadarıyla AMG, mesela avantgarde'ın bir üstü gibi. Yani avantgarde'a ek olarak araç içini/dışını isteğinize göre aksesuar, malzeme donanım vs ekletiyorsunuz, MMW'daki schinitzer gibi. Tekrar teşekkürler ve de iyi günler.
  • bluetooth81 B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Video daki yıldız gerçekten çok güzel görünüyor. Ancak arkadaki AMG yazısı bile sadece 3 harften oluşmasına rağmen 250 TL fiyat istiyorlar. Sizin videodaki aydınlatmalı yıldızın fiyatını düşünmek bile bini korkuttu açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_1279

Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim. Video daki yıldız gerçekten çok güzel görünüyor. Ancak arkadaki AMG yazısı bile sadece 3 harften oluşmasına rağmen 250 TL fiyat istiyorlar. Sizin videodaki aydınlatmalı yıldızın fiyatını düşünmek bile bini korkuttu açıkçası.

Malesef, sanırım yaklaşık 300 EUR / 1000 TL gibi bir maliyeti var. Montajı da elektrik tesisatı / kablolama içerdiğinden çok basit değil. Sanırım bu kadar pahalı olmasının sebebi, beraberinde öze özel elektronik devre ile birlikte gelmesi. Bu devre aracın bilgisayar sistemine bağlanarak, ışığın ne zaman yanıp ne zaman sönmesi gerektiğini hesaplayarak yıldıza enerji veriyor.
  • Selam arkadaşlar bi kaç konu ile ilgili servisle ve merkezle görüşüyodum. O konular netleşti. Bunları merak edenler de vardı. Bilgilendirmek istedim:

Vitesin 2'den 3'e sert geçme mevzusu:
    Mercedes-Benz vites kutusu ile ilgili herhangi bir yazılım güncellemesi yayınlamamış. Dolayısıyla bu durum daha önce benim bahsettiğim aracın tork eğrisi ve gaza basış miktarınıza göre 2den 3e erken geçmesi ile alakalı bir durum.
    Servise götürüp bunu ayarlatan arkadaş da kendi tercihi olarak bunu isteğine göre yaptırmış. Ama bu durum optimal yakıt sarfiyatı ve vites geçişlerini bozmak oluyor. İsteyenler servise götürüp oradaki ustaların bilgisi ve tecrübesi ile sınırlı olarak böyle bir ayar yaptırarak Mercedes mühendislerinin belli nedenlerle yapmış oldukları ayarı bozabilirler. Size kalmış.

Yokuş aşağı ya da gaza basılmadığında sadece D'ye geçip aktarmayı kesme:
    Bu özellik TR'de benzin şartlarının iyi olmaması gibi bir bahane ile iptal edilmiş motoru koruma amaçlı. Sonradan yazılımsal olarak aktive edilemiyormuş. Yani TR'de yok bu özellik. Burdan bi arkadaş haricinde kimse aktive edememişti. O arkadaş da sanırım ya yabancı ülkeden ithal (Yunanistandan falan gelen) bi araç aldı ya da yanlış gördü.

Bilgiler umarım işinize yarar. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: youdiditwellslowly

MERCEDES KULLANAN ARKADAŞLAR 14 Kasım 2014'de bir soru sormuştum.

AMG mercedesin performans araçlarının seri ismidir tıpkı bmw deki M serisi gibi, bu serilerde diğerlerine göre hem tasarım olarak hemde motor performans olarak farklı olur.günümüzde mercedes artık hemen hemen her aracın amg versiyonunu yapmaktadır.

burda konuşulan amg araçlar aslında gerçek amg araçlar değiller sadece amg tasarımına yakın tasarım versiyonlarıdır. aslında Türkiyede gerçek amg aracı olan insan sayısı çok azdır. insanlar amg versiyon araç alarak gerçek amg araç izlenimi yaratmak istemektedirler.

mesela a serisi versiyon amg araç A 180 AMG diye geçer 122 beygirdir ve 99,500 tl fiyatı vardır.
    ama gerçek amg olan A 45 AMG diye geçer 360 beygirdir ve 262,000 tl fiyatı vardır.

keza aynı şekilde muhtemelen 2015 te C serisinin gerçek AMG aracı çıkacaktır. şuan insanların aldığı amg araçlar tasarım amg araçlardır ve gerçek amg ye biraz benzemektedirler.

bu arada c 63 amg 4.0 lt 469 hp olucak ve müthiş bir tasarımı var gerçekten bu sefer bmw M technik sert kayaya çarptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dermeister01 -- 17 Kasım 2014; 22:18:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ejlover

Selam arkadaşlar bi kaç konu ile ilgili servisle ve merkezle görüşüyodum. O konular netleşti. Bunları merak edenler de vardı. Bilgilendirmek istedim:

Vitesin 2'den 3'e sert geçme mevzusu:
    Mercedes-Benz vites kutusu ile ilgili herhangi bir yazılım güncellemesi yayınlamamış. Dolayısıyla bu durum daha önce benim bahsettiğim aracın tork eğrisi ve gaza basış miktarınıza göre 2den 3e erken geçmesi ile alakalı bir durum.
    Servise götürüp bunu ayarlatan arkadaş da kendi tercihi olarak bunu isteğine göre yaptırmış. Ama bu durum optimal yakıt sarfiyatı ve vites geçişlerini bozmak oluyor. İsteyenler servise götürüp oradaki ustaların bilgisi ve tecrübesi ile sınırlı olarak böyle bir ayar yaptırarak Mercedes mühendislerinin belli nedenlerle yapmış oldukları ayarı bozabilirler. Size kalmış.

Yokuş aşağı ya da gaza basılmadığında sadece D'ye geçip aktarmayı kesme:
    Bu özellik TR'de benzin şartlarının iyi olmaması gibi bir bahane ile iptal edilmiş motoru koruma amaçlı. Sonradan yazılımsal olarak aktive edilemiyormuş. Yani TR'de yok bu özellik. Burdan bi arkadaş haricinde kimse aktive edememişti. O arkadaş da sanırım ya yabancı ülkeden ithal (Yunanistandan falan gelen) bi araç aldı ya da yanlış gördü.

Bilgiler umarım işinize yarar. Kolay gelsin.

Valla benim arabamda Eco'da giderken yokuş aşağı D yazıyor yanında sayı yazmıyor. Araba Boşa alıyor ve süzülüyor. Hafif gaza basınca biraz vitese takma sarsıntısı oluyor ama çok ufak ve rahatsız etmeyecek şekilde.
    Bu D yazıp Boşa alma her araçta vardır di mi???
    Benim araç ilk Üretilen partidenmiş, direksiyon hatası var mı diye çağırıp incelediler, çok şükür bi şey çıkmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.tolgaaa -- 18 Kasım 2014; 0:17:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dermeister01 kullanıcısına yanıt
    Yeni kasa C63 AMG zaten cikti. 476 ve 510 hp iki versiyon var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 18 Kasım 2014; 0:22:57 >
  • @dermeister01 @haberelectro
    MB türkiye sayfasına girerseniz C63'ün S versiyonunun listede yerini aldığını görürsünüz ;)

@dr.tolgaaa
    İşte dediğim gibi TR paket araçlarda yok bu özellik. İlk gelen parti USA paket araçlar, CD çalar, touch-pad, aydınlatmalı kapı eşikleri, ambiyans paketi, yatan arka koltuklar v.s. olmayan araçlar. USA için üretilenlerden oldukları için onlarda olabilir.
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Demek turkiyeye geldi.

• ejlover kullanıcısına yanıt
    Aracım TR paketli. CD çalarlı, touchpadli, aydınlatmalı kapı eşikli vb.

Aracım eko moduna alındığında çok dik bir yokuş inmiyorsa eğer, gazdan ayağınızı çektikten 2 saniye kadar sonra mesela D6 yazıyorken ekranda D'ye dönüyor. Motor devri 2500 civarlarındayken 1000 devre iniyor. Tekrar gaza bastığınızda ise D5e veya D6ya atıyor ve kavrama işlemi gerçekleştiğinden küçük bir sarsıntı ile vitese atma işlemi gerçekleşiyor.

Bu özellik AMG araçlarda kapalı olabilir mi?

Bu özellik TR'de benzin şartlarının iyi olmaması gibi bir bahane ile iptal edilmiş motoru koruma amaçlı diye size bilgi veren arkadaş konusunda ise yorum yapmayacağım.

Ankara da deneme de yapabiliriz isterseniz...
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    W205 coupenin yeni sanziman ve motorla gelecegi bilgisi kesin mi ? İnternette biraz arastirdim ama pek bir sey bulamadım coupe hakkında. Bir de ne zaman çıkacağını biliyor musunuz ?

• C180amg deki eksoz cıkışları ikiside gercek mi yoksa sadece görüntü için mi açılmış kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi

• yunuskerem Y kullanıcısına yanıt
    Ikisi de duman atıyor :)

• @yyamany
    Hocam hangi ay üretim araç bi de aldığınız bayiiyi yazabilirseniz sevinirim. Ben de benim satış danışmanının canını okiicam bu bilgilerle

@yunuskerem
    4-1-2 sistem var. Yani katalitikten itibaren 2ye ayrılıyor ve her birinin ayırı son susturucusu olan çift eksoz çıkışı var. Yani sanayii işi değil
  • Çift eksozun bir avantajı var mı yakıt veya güce katkısı oluyor mu

• Ata966 A kullanıcısına yanıt
    Mercedes'in 9G-Tronic şanzımanı zaman içinde tüm modellerine yayacağı zaten bilinen bir gerçek. 1.6 turbo benzinli makinanın da yeni versiyonu çıkarılacağını bu konuda ciddi deneyimi ve tecrübesi olan MB club admin'den okudum. Sadece coupe değil, tüm w205 ailesi için deniliyordu. Ben coupe müşterisi olduğum için coupe şeklinde yazdım. Ben şu an 2014 model ve sadece 1.500 km bir coupe kullandığım için ve dizaynını çok da beğendiğim için sadece kasa değişimi beni biraz zor ikna eder. Bu sebeple yeni motor ve 9G-Tronic ile almak taraftarı olurum. Coupe 2015 yaz ayları gibi geleceğine göre ve ben de yeni bir ürünü 1-2 sene almamak fikrine sahip olduğum için, sanırım benim yeni coupe'yi alacağım önümüzdeki 2 yıl içinde yeni motor ve 9G-Tronic uygulanmış olur diye düşünüyorum.

Tabi zamanı kesin olarak bilemem. Bunlar sadece bir forum yazarından okuduğum bilgi ile kendi beklentilerime uygun bir yorumdur. Yoksa daha erken de olabilir, daha geç de, bilemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtutun -- 18 Kasım 2014; 12:44:09 >

• 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.