Şimdi Ara

W116 (MANDA KASA) TARİHİ:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
4
Favori
45.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mercedes Benz W116, 1972’den 1980 boyunca üretilen amiral gemisi vasıtalarının bir dizisiydi. W116 otomobilleri, S-sınıf için ilk Mercedes Benz modelleriydi. Onlar, W108 W109 ‘un imajını değiştiren büyük lüks sedanlarıydı. Yeni araba, onun selefinin sahip olduğu ölçülerden daha büyüktü, benzer bir iç kapasitesi vardı. Ekstra hantal gövdenin araba emniyetinde olumlu yanları vardı.Hydropneumatic frenleri veya bir turbodiesel motorunu ortaya süren ilk arabaların biriydi. "6.9" yüksek ölçüde beğeni kazandı, öyle ki 1973 petrol krizine rağmen otomotiv dünyasıyla tanıştırıldı.

    Üretim, 473,035 adedi buldu. W116, 1979'da W126 S-sınıf tarafından sona erdirildi. W116, Avrupa, Amerika, Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avustralya’da satıldı.



    W116 S-sınıf, Mercedes Benz emniyet yeniliklerinin geniş bir değişikliğini birleştirdiği bir model oldu.

    Anti-kilit frenlerine ilk olarak W116 S-sınıfta yer verildi (ABS). Bu sistemin avantajı, sert frenleme durumları esnasında kontrolü yönetmeyi geliştirmektir ve freni kısaltmak.

    Kuvvetlendirilen vücut yapısıyla W116, sertleştirilen bir çatı yapısıyla daha kararlı bir güvenlikle “yolcu hücresine” yer verdi. Yüksek kuvvet çatısı ve kapı sütunları, yolcu korumasını sasğladı. Yüklüce doldurulan bir gösterge tablosu, düğmeler ve kontroller, darbe emici direksiyonu ve geniş darbe minderi, çarpışmalar esnasında sürücü yarasını azaltmayı hedefledi.

    Dönüş sinyallerini, yakın sürücülere kolay iletmek için tasarımını geliştirdi.



    450SEL, 1974'te Avrupa’da yılın arabası seçildi (6.9). Onun şöhretine ek olarak Mercedes amiral gemisi modelinin olduğu gibi W116'nın, popüler kültürde referansları vardı. Örneğin, 300 SD, dizel motorun olduğu bir turbocharged-5 silindiriyle Kuzey Amerika'da yok sattı.. W116’nın, sinema perdesinde tanınmış bir tarihi vardı, en çok ileri gelen film RONIN'dir, Fransa'nın falezleri boyunca kötü adamları takip ediyor olan bir Milan kahverengi 450SEL-6.9. Gene DALLAS dizisinden (J. R Ewings ( Ceyar )gümüş yeşili, 280SE'dir) ve İngiliz MI5 dizisi S sınıfa bölümlerinde yer verdi..

    Kısa sekiz dakikada vasıtanın 1976 Paris'in caddeleri boyunca hiçbir animasyon desteği olmadan kovalama takip sahnesi çekildi., motor sesi yüzünden bir Ferrari-275 GTB olduğu genel bir inançtı o zamanlar. Claude Lelouch olan prodüktörle olan bir görüşme, kamera-taşıyan vasıtanın, gerçekte bir 6.9L 450SEL 6.9 olduğunu gösterdi.


     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:


     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:


     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmmustafa -- 9 Şubat 2009; 17:58:39 >



  • 450 sel 6.9

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • BU ARADA 450 SEL 6.9 ARIYORUM SATAN BİLEN DUYAN VARSA HABER VERMESİNİ RİCA EDİYORUM.
  • Otomobilinizin Yaz Bakımı

    » Soğutma sistemini kontrol edin
    » Aracınızın soğutma suyunu gözden geçirin. Azalmışsa tamamlayın.
    » Hortumların sızıntı yapıp yapmadığını kontrol edin. Termostat, soğutma fanı, devirdaim pompası ve V kayışını denetleyin.
    » Klimanızın bakımını ihmal etmeyin. Yazın en çok ona ihtiyacınız olacak.
    » Klima gazının basıncını kontrol edin. Basınç azalmışsa yeniden dolum yaptırın.
    » Frenler ihmale gelmez.
    » Öcelikle fren hidroliğini kontrol edin gerekirse değiştirin.
    » Fren balataları ve fren disklerini de gözden geçirin aşınan parçaları yenisiyle değiştirin.
    » Motor yağına dikkat!
    » Motor yağı azalmışsa tamamlayın, eskimişse değiştirin.
    » Lastik basınçlarını kontrol edin.
    » Cam suyunu tamamlayın
    » Cam silecekleri ve fıskiyelerini kontrol edin gerekirse değiştirin. Eksilen cam suyunu tamamlayın.

  • w 116 hakkında sorusu ve sorunu olan arkadaşlar yazın elimden geldiği kadar yardımcı olayım. saygılar.
  • W116

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:


     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • 450 SEL 6.9

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • W116 LİMO

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • evet dtmmustafa sana çok teşekkür ederim. bu arablar gerçekten çok süper çok eskiden bizimde W116 280 se miz vardı. Hiç unutamıyorum ama çok oldu satalı keşke şimdi böyle bir arabamız olsa. Mercdes w116 ve w126 lardan asla vazgeçemem. Param olsa kendime özel yaptırırım :) Özellikleride çok iyiydi elektrikli sunroof, 4 cam elektrikli, ön şoför koltuğu ısıtmalı, klima, o yıllara göre ve şimdiye göre çok süper arabalardan.
  • hiç bir zaman ölmeyecek nadir kasalardan w116 çok özentili ve sağlam yapılmış araçlar . bundan dolayıdır ki halk arasında manda kasa olarak söylenir.
  • 1975 450 sel 6.9

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:


     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:


     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmmustafa -- 6 Ağustos 2009; 13:54:51 >
  • Otomobilinizin Kış Bakımı

    Kış mevsimi sürücüler için en zorlu dönemdir. Öncelikle bu aylarda zamanda da otomobilinizin bakımını ihmal etmemeniz gerekir. Bu nedenle sizlere bir kaç faydalı öneride bulunmak istedim.

    Akü: Otomobilin bütün sistemlerinin güç kaynağı olan akü kış aylarının en çok baş ağrıtan parçası. Çünkü akü kış aylarında gerek farların, kaloriferlerin ve diğer elektrik ihtiyacı duyan sistemlerin çok çalışması nedeniyle daha fazla yük taşıdığı için özelliğini yitirebiliyor. Bu nedenle akünün voltaj ve şarj gücünü ölçmek gerekiyor. Akü kapağı açılarak saf suya ihtiyaç duyup duymadığını öğrenmek mümkün. Gerektiğinde biraz saf su ilave edilir.

    Antifriz: Artık yaz ve kış sürekli kullanılması önerilen antifriz radyatör soğutma suyunun donma ve ısınma derecesini düzenleyen bir kimyasal.
    Antifriz bomametresiyle radyatör suyundaki antifrizin etkisi ölçülür. Gerekirse soğutma suyuna biraz antifriz ilave edilir ya da su tamamen boşaltılarak yeniden antifriz ve su eklenir.

    Silecekler ve fıskiyeler: Yaz aylarında güneşin de etkisiyle deforme olan silecek lastikleri ve fıskiyeler çalıştırılarak kontrol edilmelidir. Eğer silecekler püskürtülen suyu iz bırakmadan temizliyorsa bir sorun yok demektir ancak iz bırakıyorsa lastiklerinin degiştirilmesi gerekiyor. Fıskiyeler de püskürtmede püskürtme yönünde bir sorun olup olmadığına göre ya temizlenmeli ya da ayarlanmalıdır.

    Farlar: Kışın erken kararan hava nedeniyle yaz aylarına göre farlar daha fazla kullanılır. Farlar, iyi bir görüş için gerek yükseklik gerekse yan açılar olarak kontrol edilmelidir. Bir sorun varsa gerekli ayarlar yapılmalı ve ampuller değiştirilmelidir.

    Lastikler: Otomobili ve dolayısıyla içindekileri yola bağlayan lastikler kış aylarında kilit rolü üstlenmektedir. Bu nedenle lastiklerin gözle ve ilgili cihazlarla diş derinliğinden yüzeyine kadar kontrolleri yapılmalıdır. Eğer lastikler kış koşullarında sorun çıkaracak gibi görünüyorsa mutlaka değiştirilmelidir.

    Frenler: Aracın güvenliğiyle ilgili bir önemli nokta da fren balataları. Bunlar kış öncesi kontrol edilir ve gerekiyorsa değiştirilmelidir.

    Motor yağı: Aracın kalbi olan motorun verimli çalışabilmesi için çok önemli bir rol üstlenen motor yağının da kış başlamadan önce kontrolünde fayda var. Eğer yağ çubuğun üzerinde belirtilen sınırların altındaysa mutlaka ekleme yapılmalı ya da periyodik değişim kilometresi geldiyse yağ değiştirilmelidir.

    Hava filtresi: Yanma odasına giden havanın süzgeci rolünü üstlenen hava filtresi yaz aylarında artan toz miktarıyla birlikte daha kısa ömürlü olabilir. Bu nedenle hava filtresi de kontrol edilerek gerekiyorsa değiştirilmeli ve yanmanın daha sağlıklı olması sağlanmalı.

  • MERCEDESİN DAHA O ZAMANLARDA YAPTIKLARI BİR ÇOK ÖZELLİK DÜNYA OTOMOTİV SEKTÖRÜNE ARMAĞAN NİTELİĞİNDE. BU ARABALARA HAYRAN OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL.
  • MERCEDES'İN BU KASA İSİMLENDİRMELERİNİN (W116, W126 GİBİ) ANLAMI NEDİR? YANİ NASIL BİR SİSTEMATİĞİ VAR?
  • Bu model Lübnan'ın her yerinde (Beyrut ve güney Lübnan'da) taksi olarak cirit atıyor. Hepsi külüstür hale gelmiş olmasına rağmen maşallah yola devam ediyor.
  • w 116 1976 450 sel

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • 76 450 sel

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • 76 450 sel

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • 76 450 sel

     W116 (MANDA KASA) TARİHİ:
  • Dtmustafa biraderim bakıyorum W126 dan buraya transfer olmuşsun yav benimde çocukluk hayalimdi hala hastayım ama inşallah bir gün gelir ekonomik durum iyi olursa çekerim orjinal bir tane tam delikanlı arabası vesselam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.