Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 14 EKİM 19045.6456 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1713. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.724
Cevap
593
Favori
1.855.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17111712171317141715
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu gerizekalı şey kendi kendine yüklenip duruyor. 1703'teyim ve bütün güncellemelerim tam. Muhtemelen 1709 kurmaya çalışıyor 8gb yer gerekli dediğine göre. Ama kayıt defterinden erteleme yapmıştım aylardır bir sorun yoktu. Denetim masasından siliyorum tekrar geliyor. Güncelleme gizleme aracında da çıkmıyor aynı sorunu yaşayan var mı?

Windows 10 22H2 Rehberi | 14 EKİM 19045.6456 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]

• bağlı olduğunuz ağı tarifeli bağlantıya çevirin. güncellemeleri denetler ama indirmez. arka plan servislerinin çoğunu kapatır.

\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator

Burada UpdateAssistant yada Güncelleştirme Yardımcısı yazan bir görev görüyorsan üzerine sağ tıkla ve Devre Dışı Bırak olarak ayarla sonra Denetim masasına girip kendi kendine açılan Güncelleştirme Yardımcısı programını kaldır. Bir daha açılmayacaktır.

Yapamazsan aşağıdaki videoyada nasıl yapıldığını gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Bo5mvuQ5msE

• Güncellemeleri niye Windows 10, bu kadar sorun ediyor ki? Kullanıcıyı bir kere uyarsın, ne kadar erteleyeceği konusunda seçenek sunarsın. Sonunda kullanıcı, Windows'u parayla aldı. Kullanıcı, bilgisayarı kullanacağına; Windows, bilgisayarı kullanıyor.
    Ben o kadar sorun etmiyorum. Güncel işletim sistemi kullanma taraftarıyım. Ama bu güncelleme olayı, bazenleri olmadık zamanda olması nedeniyle sinirimi bozuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 3 Mart 2018; 16:18:9 >

Sırf bunun için Windows 10 1507 yi yükledim ancak yinede yapamadım.

Masaüstünü fareyle çekince küçülüyor sağa sola oynatıyoruz.. Fareyi bırakınca da masaüstü tekrar büyüyor.. Lütfen yardım edin bir video yükledim.. Ne olduğuna dair anlamanız için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burc ugur -- 3 Mart 2018; 21:55:21 >

★★General Mobile 4G Kullanicilari Kulubü Android One★★
    5"/1280 x 720 Px IPS HD/13 MP Arka Kamera/5 MP Ön Kamera/Android 7.0 Nougat(TR'de Ilk)/

• quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Arama yerine Görev yazıp Görev Zamanlayıcısını aç ve aşağıdaki yola git.

\Microsoft\Windows\UpdateOrchestrator

Burada UpdateAssistant yada Güncelleştirme Yardımcısı yazan bir görev görüyorsan üzerine sağ tıkla ve Devre Dışı Bırak olarak ayarla sonra Denetim masasına girip kendi kendine açılan Güncelleştirme Yardımcısı programını kaldır. Bir daha açılmayacaktır.

Yapamazsan aşağıdaki videoyada nasıl yapıldığını gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Bo5mvuQ5msE

Teşekkürler yardım için. Kayıt defterine eklediğim deferupgrade değeri kendi kendine silinmiş. Home SL olduğu için bu şekilde ertelemiştim. Masaüstümdeki pro sürüme gelmedi çünkü bu saçmalık orada iş için güncel daldayım. Zamanında az savunmadım çok stabil, modern işletim sistemi diye ama hakikaten artık baydı microsoft. Güvenlik güncellemelerini yapıyorum zaten de bu tarz gereksiz şeyleri sürekli dayatıp, bir de kafasına göre ayarları sıfırlamak saçmalıktan başka bir şey değil.

• burc ugur kullanıcısına yanıt
    Windows 8 ve 8.1 deki uwp platform uygulamaları peek özelliği bu windows 10 daki videosunu bulup atarsanız o ne onu da söyleyebilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

Windows 8 ve 8.1 deki uwp platform uygulamaları peek özelliği bu windows 10 daki videosunu bulup atarsanız o ne onu da söyleyebilirim

ben bunu windows 10 da da yapıyordum... yemin ederim yapıyordum ama nasıl yapıyordum :( 1 yıl önce masaüstü pc de yapıyordum.. sonra araya güncellemeler geldi.. dedim herhalde kaldırdılar. bu yüzden eski sürümlerin hepsini tek tek kurdum ama hiç birinde yapmayı beceremedim.

sizden ricam nasıl yapılıyor hangi komninasyonla yapılıyordu bu aklımda fare ile yaptıgım kaldı. fare ile basılı tutup cekıyordum.. dogru mu?

5"/1280 x 720 Px IPS HD/13 MP Arka Kamera/5 MP Ön Kamera/Android 7.0 Nougat(TR'de Ilk)/
  • burc ugur kullanıcısına yanıt
    Windows 10 da bahsettiğinizin videosu varsa gösterirseniz söyleyebilirim. Yoksa windows 10 da çoklu masaüstleri dışında bu hareketi yapabiliyor musunuz bilmiyorum.
    Windows 8 ve 8.1 de herhangi bir UWP uygulamasını başlatıp mouse ile titlebar ı aşağı çekerseniz taşıma ve ekran bölme işleminiz gerçekleşir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Windows 10 da bahsettiğinizin videosu varsa gösterirseniz söyleyebilirim. Yoksa windows 10 da çoklu masaüstleri dışında bu hareketi yapabiliyor musunuz bilmiyorum.
    Windows 8 ve 8.1 de herhangi bir UWP uygulamasını başlatıp mouse ile titlebar ı aşağı çekerseniz taşıma ve ekran bölme işleminiz gerçekleşir.

Ben uygulamaları aşağı çekmekten bahsetmiyorum. Windows ekranında da gördüğünüz üzere, explorer'ı yani desktopu bir uygulama gibi fare ile çekiyordum.. tıpkı yukarıdaki videodaki gibi..

windows 10 da geçen sene yapabiliyordum. zaten yapabilsem burada sormazdım. yapamadığım için burada soruyorunm.. sanırım kimse bilmiyor..

• Üstad bir şey soracağım sana.

Şimdi malum laptoplarda Recovery sistemleri oluyor. Dün bilgisayara format atmak istedim ve attım da. Fakat malum Kasım 2015'te aldığım bilgisayarı yine o tarihe geri aldı ve kullanmadığım onlarca programı tek tek siliyorum ve kendiside Windows'u güncellemeştirmeye çalışıyor.

Ben bu recovery sistemini tamamen kaldırmak istiyorum. Bir önceki laptopumda da yapmıştım. Ancak o zaman Windows 7 vardı ve her şey daha kolaydı.

Şimdi Windows 10'un en güncel sürümünü (1703) indirmek istiyorum.

Sistemimde Windows 10 Home Single Language Türkçe (x64) bulunmakta. Windows 10 ürün anahtarını bulup bir kenara not ettim. Sorum şu.

Windows 10 Home Single Language Türkçe'yi (x64) nereden indirebilirim? 1703 olanın iso'sunu USB'ye atsam bana yeter. Hazırda 8GB'lık boş bir flashdisc'te mevcut zaten. Başlangıçta USB ile çalıştır diyeceğim ve Windows 10 kurulumuna başlamadan önce bu recoveryi barındıran alanı da silip düzgün ve tertemiz bir şekilde kurulum yapmak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 4 Mart 2018; 12:44:0 >

• ntoskrnl.exe adlı uygulama son zamanlarda bandwith kaynağını çok kullanmaya başladı.

windows update ile yakından uzaktan da alakası yok bu exenin.. tarama felan yaptım sonuç yok çözemedim bir türlü..

bilgisi olan cevap verebilir mi? teşekkürler şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 4 Mart 2018; 13:3:40 >
  • adı üstünde nt sistem çekirdeği o işlem. telemetry lerin yarısı o işlem üzerinden gidiyor ms e. uygulamanın. dosyanın yaklaşık 8.5 mb boyutu ve imzası var ise telemetry özelliklerini kapatmak dışında çözüm yok. dosya imzalı değilse değiştirilmiştir zaten.

sürüm 16299.248 için SHA256 anahtarı
    8E9D6338373D05158A5A48DDCD6518CDB1FF9A918185F265231CC1ECF14F0FB1

olarak gözüküyor bende. her sürümden sonra temiz yükleme yapıp bu sha değerlerini karşılaştırmak dosyanın değişip değişmediğini anlamak için güzel bir yöntem.
    Winver'de 1709 sürümü güzüküyor.
    Windows 10 PRO x64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOZ07 -- 4 Mart 2018; 15:7:25 >
    •ASUS ProArt PA602, Thermaltake Toughpower GF3 1650W Gold - TT Premium Edition
    • NVMe SSD: Samsung 870 EVO Plus 1 TB
    • SATA SSD: Samsung 870 EVO 1 TB, SanDisk Ultra II 480 GB
    • Monitör: Dell 32 4K UHD Gaming Monitor - G3223Q
  • AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Selam, adguard sitesinden Combined ESD indirip ISO ya çevirerek SL sürümü edinebilirsin.
    tb.rg-adguard.net
    TechBench by WZT (v4.1.1)
    https://tb.rg-adguard.net/public.php

@FrknEgeOztrk, site çalışıyor.

@CXY07, Ayarlar/Güncelleştirme ve güvenlik bölümünden Windows Insider Programına katılmanız gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 4 Mart 2018; 15:31:56 >

• quote:

adı üstünde nt sistem çekirdeği o işlem. telemetry lerin yarısı o işlem üzerinden gidiyor ms e. uygulamanın. dosyanın yaklaşık 8.5 mb boyutu ve imzası var ise telemetry özelliklerini kapatmak dışında çözüm yok. dosya imzalı değilse değiştirilmiştir zaten.

sürüm 16299.248 için SHA256 anahtarı
    8E9D6338373D05158A5A48DDCD6518CDB1FF9A918185F265231CC1ECF14F0FB1

olarak gözüküyor bende. her sürümden sonra temiz yükleme yapıp bu sha değerlerini karşılaştırmak dosyanın değişip değişmediğini anlamak için güzel bir yöntem.

Bunu bilmiyordum..

Biraz ürktüm açıkçası..

Sanırım windows 10'a veda edeceğim. Linux tarafına göz atma sırası geldi..

Bilgi için sağolun.

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    windows final isoları File is not available for download olarak gözüküyor. windows 7 den 10 a kadar esd indirip wim e çevirmek ardından isoyu özelleştirmek çok uzun sürüyor. HeiDoc un windows iso downloader'i çalışıyor ama net üzerinden bir sistem bulamadım çoğu ya güncellenmemiş ya da adguard gibi isoları kaldırmış

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Windows ISO
    Windows Download - #1 Windows ISO Download Source
    http://windowsiso.net
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.