Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.280
Cevap
58
Favori
1.056.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polo 6R sahibi olarak önereceğim donanımlar ;

1-Deri direksiyon (müzik kontrolü içeren)
    2-Arka Park Sensörü

diğerlerine hiç ihtiyaç duymuyorum.
  • 2010 VW POLO 1.4 DSG COMFORTLINE ARACA SONRADAN "AYAK BÖLGESİ AYDINLATMA" UYGULAMASI

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

VW araçlarda Highline donanımdan itibaren standart olan ayak bölgesi aydınlatma lambası

Orjinal VW ürünü olan lambanın tanesi KDV dahil 30 lira, toplam maliyet sadece 60 lira

Sürücü ve yolcu tarafında lamba yuvaları hazır durumda zaten

veee sonuç:

Aracın kapısı kapandığında ayak bölgesindeki lambalar, tavandaki lambalarla birlikte uyumlu olarak azalarak sönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asclepius -- 20 Temmuz 2010; 15:03:08 >

• Hocam çok şık olmuş gerçekten ayak aydınlatması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: calik

quote:

Orijinalden alıntı: gto

merhaba acaba budeğier yakalamak için hangi devir bandından kullandını çok iyi bir değer bu . en azından benim için :)

merhaba gto,

Genel olarak 3000 d/dk motor hızını pek geçmiyorum. Bendeki 3 silindirli 70 BG dizel motor 1600 d/dk üzerinde gaz pedalına cevap verebiliyor. Dolayısıyla 3000 d/dk hızı geçmeden vites değiştiriyorum ve sakin kullanıyorum.
    Çoğunlukla 2500 d/dk motor hızını görünce vites büyütüyorum. Motor hızı yaklaşık 2000 d/dk ya iniyor ve çok rahat cevap veriyor.

Zaten önümde trafik dururken, hızlanıp sonra fren yapan bir sürücü değilim.

Bu şekilde kullanarak bu değerleri elde ediyorum. Çok fazla bir özen göstermeme gerek kalmadan bu şekilde yakıyor.

selamlar,

Merhaba,

Son yakıt tüketimi verileri (2007 POLO TDI 70 BG):

İstanbul-Adapazarı-Bilecik-Kütahya-Afyon-Antalya-Kemer-Olympos
    Olympos-Kemer-Antalya x 2
    Olympos-Kemer-Antalya-Denizli-Aydın-İzmir-Bergama (Antalya-Denizli arası yol yer yer stabilize ve çok kötü, yol yapım çalışmaları vardı. 4 saat için ortalama hız 50 km)
    Bergama-Dikili x 2
    Bergama-Soma-Balıkesir-Bursa-Yalova-Kocaeli-İstanbul

Toplam 2416 km.

4.82 l / 100 km (Depo doldurularak yapılan ölçümlere göre 116 l. Yol bilgisayarı da aynı ortalama değeri verdi.)
    Yukarıda anlatıldığı gibi kullanımda. Klima daima açık.

Herkese kazasız belasız bir tatil dilerim.

Selamlar,

• EN SON HALİYLE SİZLERLE

• hakketten olmuş, tebrikler
  • Hani şu krom bi şerit varya başka vw forumlarda yaptırmışlar çok değişik hava katmış bence sizde yaptırmalısınız ama araç gerçekten güzel bu arada sisleri nerde yaptırdınız ve maliyeti ne kadar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 19 Temmuz 2010; 11:52:38 >
  • Comfortline donanımına deri direksiyon eklenmiş.Ne yazık ki ön sis,alu jantlar,direksiyondan kumanda müzik sist,yol bilgisayarı hala standart değil.
  • Belirli bir hızı aşınca kapıların otomatik kilitlenmesi için serviste beyin yazılımını değiştiren oldu mu hiç 6R'lerde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omurkadir

Polodaki arkadaş da plastik direksiyondaki VW amblemine bakmakla yetinecek.Arada da malzemesi ne kadar kaliteli diye avunacak.Üstteki hiçbir özellik olmayacak...

Sevgili omurkadir,

Bu direksiyondaki ambleme bakma olayı ile ilgili hatırladığım bir tatsız anıyı da tam da yeri gelmiş iken müsaadenizle yazmak isterim. Sizin şahsınıza yazmıyorum. İlgili tüm insanlara aktarmak için yazıyorum.

Daha önce de söylemiştim. Benim ailemin de FORD marka aracı olmuş idi. 3 adet FORD TAUNUS, 1 adet GRANADA kullandık.
    1991 model FORD TAUNUS marka aracımızı, sanırım 1997 yılında İstanbul Maltepe ŞAHSUVAROĞLU servisine bakım için götürdüm. FORD TAUNUS, biliyorsunuz o ŞAHSUVAROĞLU servisine sadece en fazla 10 km uzaklıktaki, FORD-OTOSAN fabrikasında üretilmiş ve 6-7 yaşlarında idi. Ne oldu biliyor musunuz? ŞAHSUVAROĞLU FORD Yetkili Servisi, FORD marka aracımı içeri almadı. Ben şaka yapıyorlar sandım. Yanlış firmaya mı geldim dedim. Servisin tabelasına baktım FORD yazıyor. Tam da dediğiniz gibi direksiyondaki FORD amblemine baktım. Görevliye:

-Burası FORD servisi değil mi? diye sordum
    -Evet dedi
    -Benim direksiyonumda da FORD amblemi var? Benim aracım FORD değil mi diye sordum
    -FORD dedi
    -Neden aracımı servise almıyorsunuz diye sordum?
    -TAUNUS lara biz bakmıyoruz dedi
    -Kim bakıyor diye sordum?
    -Sanayide ustalara gösterebilirsiniz dedi
    -Bu arabayı sanayideki ustalar testere çekiç ile mi yaptılar? Neden onlara götüreyim? Ben aracıma yetkili serviste bakım yaptırmak istiyorum dedim.
    -Maalesef aracınızı alamayız dediler.

Tıpkı sizin de belirttiğiniz gibi direksiyondaki FORD amblemine ve FORD yazısına öylece bakakaldım.

Daha sonra başka bir işim için FORD fabrikasına gittiğimde, fabrikadaki satış sonrası hizmetler müdürlüğüne uğradım. Durumu anlattım. Şahsuvaroğlu aracıma bakmadı dedim. Fabrikadakiler ne dese beğenirsiniz?

Kem, küm, evet bakmıyoruz. İstanbul'da Atatürk Sanayinde 1 tane servis ayırdık, oraya önceden randevu alarak gidebilirsiniz diyebildiler. Daha FORD TAUNUS 10 yaşını bile doldurmamış idi.

Ben de peki dedim. Artık FORD satış sonrasına "ne olur aracıma siz bakın diye yalvarmaktan vazgeçip" mecburen ustalara gidip bakımı yaptırdım. O aracımızı da sattıktan sonra da benim için FORD marka araç satın almak bitmiş oldu.

Şimdi bunu yapan FORD-OTOSAN satış sonrası ve FORD Fabrika. Türkiye'de "En İyi Yerli" diye ürettiği arabasını TANIMIYOR. SERVİSE ALMIYOR. Meğer Şahsuvaroğlu'nun aracıma bakmaması kendi insiyatifi değil FORD-OTOSAN ın uygulaması imiş.

Bu olaydan biraç yıl sonra 1986 model BMW 316 aracımı 16 YAŞINDA İKEN, BORUSAN a servise götürdüm. Hiçbir soru sormadan içeri alıp işlemini yaptılar. Biz bu modele bakmıyoruz filan demediler. Yurtdışında üretilmiş bir aracı, Türkiyedeki distribütörüne götürdüm, dikkat edin lütfen.

Bu olayı her yeri geldiğinde anlattım ve Allah sağlık verdikçe de anlatacağım ki insanlar ne nedir bilsin, öğrensin.

Bu olaydan yıllar sonra ise 1973 model VW kaplumbağamız için Almanya'ya aracın şasi numarasını vererek bir e-posta gönderip, aracımıza doğum günü kutlaması yapmak istiyoruz, aracın üretim tarihi ve özelliklerini öğrenmek istediğimizi söyledik. VW Almanya'dan aracın üretim tarihi ve tüm üretim bilgilerini ve aksesuarlarını içeren bir e-posta geldi. Bunu yaptığımızda araç en az 30 YAŞINDA idi.

Dolayısıyla ben direksiyonlardaki amblemlerin arkasında ne olduğunu gayet iyi biliyorum. Hem teknik olarak epey biliyorum, hem de yaşayıp tecrübe ettiğim için biliyorum.

Yukarıdaki benim FORD ile ilgili yaşadığım örnek olay, daha önce FORD ile ilgili yazdığım e-postaların sebebi değildir sakın yanlış anlaşılmasın. Daha önceki görüşlerime ilaveten, bugün aklıma geldiği için bu olayı ekleyeyim ve insanlar öğrensin diye yazdığım bir bilgidir. Bu olaydan bağımsız olarak FORD/VW ile ilgili düşüncelerimi zaten yazmış idim.

Sonuç olarak, direksiyondaki o amblemin bir anlamı var. Arkasında bir zihniyet ve felsefe var. Çalışan, emek veren binlerce insan var ve onların emeğini, anlayışını, kabiliyetlerini, bilgisini, vs. temsil ediyor.

Anlayana tabi...

sevgiler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calik -- 19 Temmuz 2010; 16:10:33 >

• Geçmiş olsun hocam.Size yapılan tabiki yanlış.Bizim de kapımızda 12sene kadar 98fiesta durdu,ne serviste-ne araçta büyük bir sıkıntıyla karşılaşmadık.Ben fordla vwyi kıyaslama çabasında hiç değilim bir çok yönden vw daha iyi tabiki.Herhalde benim o cümleme alınmışsınız.Bakın vw de alındı herhalde direksiyon artık deri kaplı oldu.
  • Bari insan çelik jant + sis farı olduğu bi donanım getirir
  • O ztn var kardeş 15 km yi geçince otomatik kilitliyor
  • EE poloculardan ses yok nedir ne değildir dizel sahipleri söyleyin nasıl seslimi sessizmi çekişi nasıl yakıt rüketimi
  •  VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

Merhaba arkadaşlar,
    park sensörü, park bariyer açma tuşu ve ayak bölgesi aydınlatma lambası montajından sonra sıra jantlara geldi.
    Plastik kapaklı demir jantlar, VW Bora Pasific'ten çıkma orjinal jantlarla değiştirildi.
    6Jx15 jantın bijon aralıkları 5x100 yani Polo ile birebir aynı. Jantlar orjinal VW ürünü olduğu için hiç sırıtmadı.
    Araçla birlikte gelen 185/60R15 lastikler, yeni jantlarla sorunsuz uyum sağladı, bu sayede lastik masrafı olmadı.

Jantı değiştirdikten sonra bu fotoğrafı gördüm, hoşuma gitti. Aynı jantı Almanya'da bir Polo'cu da uygulamış.

• Merhabalar bende 2010 siyah polo 1.6 Tdi sahibiyim yaptığınız uygulama çok güzel olmuş birkaç sorum olucaktı cevaplarsanız sevinirim lambaları servisten satın aldıktan sonra kendimiz montaj yapabiliyormuyuz lambaların yeri var araçta fakat soketleri var mı? yoksa ayriyetten soket satın almamız gerekiyormu yada bunun haricinde kablomu çektirmemiz lazım ?
    quote:

Orijinalden alıntı: asclepius

2010 VW POLO 1.4 DSG COMFORTLINE ARACA SONRADAN "AYAK BÖLGESİ AYDINLATMA" UYGULAMASI

VW araçlarda Highline donanımdan itibaren standart olan ayak bölgesi aydınlatma lambası

Orjinal VW ürünü olan lambanın tanesi KDV dahil 30 lira, toplam maliyet sadece 60 lira

Sürücü ve yolcu tarafında lamba yuvaları hazır durumda zaten

veee sonuç:

Aracın kapısı kapandığında ayak bölgesindeki lambalar, tavandaki lambalarla birlikte uyumlu olarak azalarak sönüyor.

• Aaaa KKB plakalı arkadaş aracını satıyomuş

satma sebebiniz nedir acaba

asclepius sis farlarını nerde yaptırdınız kaça geldi maliyeti nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 20 Temmuz 2010; 19:42:20 >
  • Orijinalden alıntı: kadirs77

Merhabalar bende 2010 siyah polo 1.6 Tdi sahibiyim yaptığınız uygulama çok güzel olmuş birkaç sorum olucaktı cevaplarsanız sevinirim lambaları servisten satın aldıktan sonra kendimiz montaj yapabiliyormuyuz lambaların yeri var araçta fakat soketleri var mı? yoksa ayriyetten soket satın almamız gerekiyormu yada bunun haricinde kablomu çektirmemiz lazım ?
    Orijinalden alıntı: asclepius

Merhaba, lambanın soketi ve kablosu aracınızda yok, yedek parça olarak temin edebilirsiniz. Parça no: 1J0971972, fiyatı ise 4 lira
    Eğer oto elektrikten biraz anlıyorsanız kendiniz yapabilirsiniz veya herhangi bir oto elektrikçisinden yardım alabilirsiniz.
    Kolay gelsin.

• @asclepius
    Hocam uygulamanız güzel olmuş,güle güle kullanın.Ancak ampül gördüğüm kadarıyla sarı ışık veriyor.Siz tavan lambasını beyaz ledlerle değiştirmiştiniz,ayak lambaları da beyaz olsa daha hoş olur.Hem gösterge ışıkları da beyaz.Veya araç içi tuşlarla uyumlu olarak kırmızı...
    İç ambians aydınlatması da olsa süper olacak aslında.
  • Ersin abi, jant seçimi mükemmel fikir.. Pacific jantı çok güzel uymuş araca, ayrıca ayak aydınlatması işlemi de ucuza yapılan ama çok da iyi görünen bir modifikasyon olmuş.. ben epeydir şerit led alıp o bölgeleri aydınlatma için ayarlayım diye düşündüm ama kabloyu nerden çekeceğime karar veremedim, belki çakmaktan filan alırım dedim ama üşendim doğrusu uğraşmaya.. elektrikçi filan şart değil de kabloyu nereye irtibatladılar serviste acaba? ben de yaparım bunu..
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.