Tamircim VW Passat 1.8 T aracımda Turbo arızası olduğunu söyledi. Turbonun tamamını değiştirmem gerekir mi? Bu işin çıkması, tamiri ucuzu yok mudur?
Özelime mesaj atan bir arkadaş sayesinde Bursa'da bir servise sordum turbo komple : 925 YTL dedi...
Buradan 1200 fiyat almıştım bi servisten. 275 YTL cepte şimdilik. Ama hala fiyat bana pahalı geldi...
Ortalama 750 ye de bulunabiliyormuş, yinede 925 ytl çok iyi bir fiyat eskiden 1500- 2500 ytl arasındaydı, tamiri de 250 civarındaymış.
turbo çok dayanıklı bir parça bozulması için,
1. sürekli aşırı motor kompressionun maruz bırakma, 2. uzun yoldan geldikten sonra rölantide yağlanmasını bitirmesi beklenmeden kontak kapatma 3. hava filtresinin tıkalı olması, turboya parçacık kaçma ( çok ince kılcal damar gibi yağ borularının tıkanması ) 4. kalın yağ kullanımı 5. turbo hortumu kurum temizliğini erteleme
görüldüğü gibi ekseri kullanıcı hatalarından kaynaklanan bir arıza şekillidr turbonun bozulması...
ist atatürk oto sanayi sitesinde akçay oto var vw servisi onlar halleder ben opel honda vw ne varsa onlara bırakırım garantili yaparlar selahattin usta pröf
Aynı sorun arkadaşımın yeni aldığı 1999 passat 1,8'de de çıktı. Ankara'da işini iyi yapan bir vw özel servisi arıyor. Yardımcı olabilir misiniz? Selamlar.
EN ÇOK KORKTUĞUM PROBLEM.ŞU ANA KADAR BİR ŞEY YOK ÇOK ŞÜKÜR.AMA TAMİRİNİN MÜMKÜN OLDUĞUNU DUYDUM.