< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saerozs7 -- 29 Ocak 2021; 23:30:44 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
VW otomobillerinde gıcırdama (5. sayfa)
-
-
Suç VW de değil suç insanlarımızda. Bizim insanlarımız VW yi bu kadar göklere çıkarttı. Yoksa Fiat, Renault, VW, Ford, Opel gibi markalar aynı klasmanda araç üretiyor. Her ne kadar forumdaki Beyinsis ve Daswagen gibi kardeşlerimiz VW yi lüks markalar ile karşılaştırsa bile hakikat bu.
-
Yolları belirli ve yumuşak geçişli olmasi asıl kalite bence. Resmen 1 den 2 ye atana kadar 2sn geçiyor. Desenki 300 500hp spor araç neyse. Bildiğin 122hp standart aile aracı bu.. Bu vites geçişleri hızlanma verilerini de olumsuz etkiliyor. Siz istanbuldaysaniz aracı size getirebilirim. Ben normal olmadığını düşünüyorum normalsede satar başka bişey alırım. -
Hocam 2008 VW Eos aracım var çok soğuk havada yol çok bozuksa nadiren tavandan hafif bir ses geliyor. Gerçi benimkisi bir örnek olamaz çünkü araç cabrio tabiki tavandan ses gelecek. Ayrıca 2013 F30 ve sıfır F20 araçlarımda da bazen genleşme sesi geliyordu bu normal. Hatta klima açınca bile ön konsoldan çıtır çıtır sesler geliyordu :D. Bazı araçlar gıcırdamaz çünkü gıcırdayacak bir aksamı, özelliği yoktur. Ayrıca BMW araçlardaki trim sesleri VAG grubundaki araçlardan çok daha fazla bunu kabul etmek gerek.
Kısacası çok rahatsız edici değilse pek önem vermeyin derim.
-
Sprey silikon yağ ile hemen çözülüyor ama kalıcı değil. İki fıs ile kesilen sese sanki araba çöpmüş gibi davranmak çok garip.
İşin garip kısmı bu ses yapan burçları yan sanayi takılınca ses düzeliyor, yan sanayilerin dıştan kapalı içeri pislik almıyor. Aynı şekilde Golf R burçları da kapalı.
-
2014 1.2 tsi kullanırken; ki 30.000 km de almıştım bu sese şahit oldum. Hatta motor soğukken inilti gibi bir ses de oluyordu. 2018 1.6 tdi kullanırken; bunu da 9000 km de aldım şuan 27.000 km de ve ses bunda da başladı . Kasislerden geçerken ve özellikle ilk çalıştırdığında belirli bir mesafe ilerlerken bu sesi duyuyorum. Onun dışında trim sesi çok fazla yok abartmayalım.
ayrıca bakınız benim golfü kullanmaktaki amacım
1- yakıtı makul
2- şehir içinde çok kıvrak manevra kabiliyeti iyi yola hakimsin genelde park sorunu da yaşamazsın
3- sürüşü gerçekten çok rahat ve keyifli
4- Konfor yönünden de gereği kadar var
ancak eksi yön olarak ise
1- frenler çok çok iyi değil
2- yol tutuş bazen sorun oluyor çok güvenmeyin
arkadaşlar herkes gönlündeki arabaya binsin. Her aracın hayran kitlesi var seveni hatta aşık olanı var. Kendi şahsım adına söylüyorum kullandığım araçlar arasında en çok hoşuma giden ve kullanırken haz aldığım araba golftür. Sıfır aldığım s60 dan bu kadar kullanışlı değildi ve bu kadar memnun değildim .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu normalde w124 kasa mersedeslerde olur kasisten sonra gacırtı duyulur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: drknl35Suç VW de değil suç insanlarımızda. Bizim insanlarımız VW yi bu kadar göklere çıkarttı. Yoksa Fiat, Renault, VW, Ford, Opel gibi markalar aynı klasmanda araç üretiyor. Her ne kadar forumdaki Beyinsis ve Daswagen gibi kardeşlerimiz VW yi lüks markalar ile karşılaştırsa bile hakikat bu.
Hakikat şu ki; premiumların ardından vw gelir, diğerleri de vwden sonra. Fransız araçları da listenin sonlarında, italyanların hemen bir tık üstündedir. Bu forumdaki bir kısım zevatı her ne kadar çıldırtsa da böyledir.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-859ADE6642014 1.2 tsi kullanırken; ki 30.000 km de almıştım bu sese şahit oldum. Hatta motor soğukken inilti gibi bir ses de oluyordu. 2018 1.6 tdi kullanırken; bunu da 9000 km de aldım şuan 27.000 km de ve ses bunda da başladı . Kasislerden geçerken ve özellikle ilk çalıştırdığında belirli bir mesafe ilerlerken bu sesi duyuyorum. Onun dışında trim sesi çok fazla yok abartmayalım.
ayrıca bakınız benim golfü kullanmaktaki amacım
1- yakıtı makul
2- şehir içinde çok kıvrak manevra kabiliyeti iyi yola hakimsin genelde park sorunu da yaşamazsın
3- sürüşü gerçekten çok rahat ve keyifli
4- Konfor yönünden de gereği kadar var
ancak eksi yön olarak ise
1- frenler çok çok iyi değil
2- yol tutuş bazen sorun oluyor çok güvenmeyin
arkadaşlar herkes gönlündeki arabaya binsin. Her aracın hayran kitlesi var seveni hatta aşık olanı var. Kendi şahsım adına söylüyorum kullandığım araçlar arasında en çok hoşuma giden ve kullanırken haz aldığım araba golftür. Sıfır aldığım s60 dan bu kadar kullanışlı değildi ve bu kadar memnun değildim .
Sıfırdan aldığım 1.4 golfümü 40küsurbinde sattım ve ses yoktu. 1.4lerde arkada tam bağımsız süspansiyon var. Belki ondan ses yoktu bende. Senin iki golfün de yarı bağımsız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisHakikat şu ki; premiumların ardından vw gelir, diğerleri de vwden sonra. Fransız araçları da listenin sonlarında, italyanların hemen bir tık üstündedir. Bu forumdaki bir kısım zevatı her ne kadar çıldırtsa da böyledir.
Alıntıları GösterSana oturup iki saat laf anlatırdım da ismin belli cismin belli haliyle bir halt anlayamayacağında belli.
-
Reno clio'larda da var bu sorun.
-
Gıcırdayan yeri yağlayın.
Viraj demir lastikleri ve/veya z rot.
-
6R Polo'nun ön takım parçalarının büyük bölümü zaten 1J parça numarasıyla başlar. Yani Golf 4 kasa.
-
Yağ pislik toz toprak toplayıp sonrasında daha kötü yapıyor.
-
"Koskaca vw bi reno fiat kadar olamıyormu ?"
Fiat için yazıyorum. Fiat da pek iyi sayılmaz. Punto ve Linea'da da aynı sesler var. Forum ve gruplarda çok fazla şikayet var. Egea'da çözdüler mi bilmiyorum.
-
"gıcır gıcır"damadır o. Hayret ya.
-
Çözümü; kapalı burç.
Servis söyler zaten bunu size, veya en basit tamirci bile söyleyecektir. Hiçbir usta bulamadı bu sorunu demek biraz saçma olmuş.
-
Bu sorun kronik sanirim servise bu gicirdamayi belirttim tam emin olmamakla birlikte salincak burclarini yagladilar sanirim ciddi manada azaliyor gicirdama bi belirtin isterseniz
Merhaba;
Bu ses kronik sadece VW değil 2012 üstü tüm neredeyse tüm VAG grubunda bu ses geliyor maalesef. Sorun Z Rot ve salıncak burçlarından geliyor. Aracınız tahminime göre 60.000 Km civarında. Bu sorunun tamamen çözümünü istiyorsanız yan sanayi parça kullanarak çok daha uzun ömürlü bir şekilde problemi halledebilirsiniz. Orijinal parça maalesef yan sanayiden daha kalitesiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X