Şimdi Ara

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== (275. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.927
Cevap
63
Favori
650.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Makyajlı MK6 Jetta ile makyajsız MK6 jettanın görsel ögeler dışında hiçbir kalite artışından bahsedilemez. Makaysız MK6 Jetta ne kalitedeyse, makyajlıda aynı kalitede. Ben MK6 nın kalitesiz bir araç olduğunu düşünmüyorum. Keza böyle düşünenler var ise diğer markaların c sınıf otomobillerine bir göz atsınlar önce. MK6 onların yanında süper kalitede.

Jetta ile passat arasındaki fiyat farkını göz önüne alırsanız Passatın verilmiş olan fiyata değmediğini açıkça görebilirsiniz. Çünkü 0 km 2.0 TDI Passat yerine bir yada iki yaşında 60-70 bin km aralığında dizel E220 Mercedes almanız mümkündür. Ben araba kullanmayı biliyorum, diyen herkesin mantıklı bir şekilde yapacağı tercih bellidir...

Bir diğer güldüğüm durumda şudur. MK5 Primline modeli gibi kalitesiz ve bomboş bir araca binip Jettanın ful donanım olan modellerini beğenmeyerek Passat başka yahu diyen insanlara kahkaha atıyorum sadece.

Makyajlı MK5 Comfortline 1.6 TDI Jetta kullanıyorum, B6 kasa Passat ile kıyasladığınızda arada ebat ve plastik kalitesi dışında gözle görülür hiçbir artı özelliğin olmadığını görüyorsunuz zaten.

Ayrıca belirteyimki MK5 Jetta Comfortline barındırdığı özelliklerin bir çoğu B6 Passatta malesef bulunmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan And Jetta -- 31 Ekim 2014; 13:31:50 >

• https://store.donanimhaber.com/cf/3e/a5/cf3ea5cf3d89b94f78378df0208e10c0.jpg
    https://store.donanimhaber.com/a5/6a/ad/a56aad43ca3b4c17b2580e2d573f0890.jpg
    https://store.donanimhaber.com/a3/d4/9f/a3d49f7784b888ee1c5db282a45a6fb7.jpg

Az önce Hatay Gümüş'teydim. Her iki aracımın da trafik + kaskosunu yaptırdım. Toplam maaliyet yaklaşık 2.000 TL. İsteyen olursa mesaj atsın. Detaylı faturalarını ekleyebilirim. Silecekler de orjinal olarak 90 TL. ye değişti.

Yeni jettanın koltukları kumaş + deri. Daha önce böyle bir tartışma olmuştu. Modeli biraz farklı ama yan ve arkaları kesinlikle deri. İyi forumlar...

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED=== ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

• merhabalar arkadaşlar... aracımı alalı 1 hafta oldu.tavsiyelerinize ihtiyacım var.umarım yardımcı olursunuz bana...
    1-aracıma tüp taktırmak istiyorum en uyumlu marka hangisi_?
    2-donanım olarak yol bilgisayarı yok. bunu serviste ekletebilir miyim_?
    3-aracıma multimedya taktırmak istiyorum bu konuda ne önerirsiniz_?
    4-kar lastiği olarak ug8 yada 9 düşünüyorum sizce ne olmalı_?
    5-ayrıca direksiyonumu da ilerleyen zamanlarda değiştirmek istiyorum bu mümkün mü_? varsa handikapları nelerdir_?
    biliyorum çok fazla soru sordum... arabalar konusunda çok bilgili olduğum söylenemez hele vw ailesine yeni katılan biri olarak hiç bilmiyorum diyebilirim.umarım yardımcı oursunuz şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan And Jetta

Makyajlı MK6 Jetta ile makyajsız MK6 jettanın görsel ögeler dışında hiçbir kalite artışından bahsedilemez. Makaysız MK6 Jetta ne kalitedeyse, makyajlıda aynı kalitede. Ben MK6 nın kalitesiz bir araç olduğunu düşünmüyorum. Keza böyle düşünenler var ise diğer markaların c sınıf otomobillerine bir göz atsınlar önce. MK6 onların yanında süper kalitede.

Jetta ile passat arasındaki fiyat farkını göz önüne alırsanız Passatın verilmiş olan fiyata değmediğini açıkça görebilirsiniz. Çünkü 0 km 2.0 TDI Passat yerine bir yada iki yaşında 60-70 bin km aralığında dizel E220 Mercedes almanız mümkündür. Ben araba kullanmayı biliyorum, diyen herkesin mantıklı bir şekilde yapacağı tercih bellidir...

Bir diğer güldüğüm durumda şudur. MK5 Primline modeli gibi kalitesiz ve bomboş bir araca binip Jettanın ful donanım olan modellerini beğenmeyerek Passat başka yahu diyen insanlara kahkaha atıyorum sadece.

Makyajlı MK5 Comfortline 1.6 TDI Jetta kullanıyorum, B6 kasa Passat ile kıyasladığınızda arada ebat ve plastik kalitesi dışında gözle görülür hiçbir artı özelliğin olmadığını görüyorsunuz zaten.

Ayrıca belirteyimki MK5 Jetta Comfortline barındırdığı özelliklerin bir çoğu B6 Passatta malesef bulunmamaktadır.

haklısın

• quote:

Orijinalden alıntı: hotoz57

merhabalar arkadaşlar... aracımı alalı 1 hafta oldu.tavsiyelerinize ihtiyacım var.umarım yardımcı olursunuz bana...
    1-aracıma tüp taktırmak istiyorum en uyumlu marka hangisi_?
    2-donanım olarak yol bilgisayarı yok. bunu serviste ekletebilir miyim_?
    3-aracıma multimedya taktırmak istiyorum bu konuda ne önerirsiniz_?
    4-kar lastiği olarak ug8 yada 9 düşünüyorum sizce ne olmalı_?
    5-ayrıca direksiyonumu da ilerleyen zamanlarda değiştirmek istiyorum bu mümkün mü_? varsa handikapları nelerdir_?
    biliyorum çok fazla soru sordum... arabalar konusunda çok bilgili olduğum söylenemez hele vw ailesine yeni katılan biri olarak hiç bilmiyorum diyebilirim.umarım yardımcı oursunuz şimdiden teşekkür ederim...

1. sorunun cevabı 5bin tl lik sıvı gaz sistemi. bende alacağım araca taktıriym diye araştırmıştm. bayiide bu fiyatı verdiler. tsi motorlarda sıvı gaz yaptırılıyormuş ama ben orjinallik bozulmasın diye bir de çok yakmıyor diye vazgeçtim. alacağım araç 1.2 tsi

• Vialle Lpdi sisteminin proje ve ruhsata işletme dahil fiyatı 6.000 TL.dir. Bu fiyata 2. elde aynı aracın dizeli alınabileceğinden bu kadar parayı LPG kitine vermek mantıklı görünmemektedir.

1.6 MPI motor dışında hiçbir VW motoru LPG ile uyumlu değildir. Bunların tamamı arızaya açık zorlama sistemlerdir. LPG ile uzaktan yakından alakası olmayan motorları adeta LPG yakmaya zorlayan sistemlerdir.

1.6 MPI motor ise Almanya'da fabrika çıkışı LPG'li olarak satılan % 100 uyumlu ve sorunsuz motordur. 1.000 - 1.500 TL. gibi bir maaliyetle LPG kiti takılabilmekte ve LPG ile sorunsuz yüz binlerce km. çalışabilmektedir.

Tüm VW sevenlere 3 önerim olacak:

1. Benzin şu an 4.70 gibi makul seviyelere indi. Bu yüzden 15.000 km. ve altı gezecekseniz TSI ve FSI motorlara benzinle binin. LPG taktırıp bu motorlara yazık etmeyin.

2. LPG düşünüyorsanız kesinlikle 1.6 MPI motorlu bir VW alın.

3. Yılda 15.000 km.den daha fazla yol yapacaksanız 1.6 TDI motorlu bir VW alın.

Hatta benim gibi değişik araçlar kullanıyor ve kendi aracınızı az kullanıyorsanız 1.6 MPI motora bile benzinli olarak binebilirsiniz. Adana -Hatay şehir içi trafiğinde 48 L. benzinle 500-550 km. civarı yol yapıyorum. Merak edenler önceki sayfaları incelesinler. Orada tüketim değerlerim fatura ve resimleriyle var. 4 senesini dolduran aracımda henüz 30.000 km.yi yeni gördüm. Bu tarz bir kullanımınız varsa zaten LPG ye ihtiyacınız da yoktur demektir.

İyi forumlar arkadaşlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar 1.2 tsi comfort için sipariş detayında "siparişiniz üretime planlandı" yazıyor. sizce ne zaman türkiyede olur bu araç? siparişi ekim 15 de vermiştim.
  • Az önce bir arkadaşa VW Gümüş Otomotiv'den Jetta 1.6 Trendline manuel beyaz renk aracı 69.200 TL. ye aldık. Hemen teslim. Sigorta ve masraflar hariç. Aynı araçtan 3 tane daha hazırda var. Renkleri beyaz, platinyum gri ve gümüş. Beyaz harici olanlar 1.000 TL. daha pahalı.

Aracın 44.000 TL.sine de kredi çekilebiliyor. 24 × 2.127 TL. olarak geri ödemesi var.

İlgilenen yada ihtiyacı olan arkadaşlara duyurulur. İyi forumlar...

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-comfortline-sahibinden-189398910/detay
    arkadaşlar bu arabanın km siyle oynanmış benim arkadaşta vardı bu araba 120 bindeydi.
  • wasabie W kullanıcısına yanıt
    Piyasa bu tip araç kaynıyor. İnanın ayda birkaç kez bu tip olaylar kulağımıza geliyor.

Sizlere tek bir tavsiyem var. Yetkili servislerde bakım görmeyen bir aracı ASLA almayın. Garanti süreci bitiminde çoğu kullanıcı aracı sanayi yada özel servislere götürüyor. Burada bakım yapılan araçların km. bilgisi şüphelidir. 50-150 TL. gibi komik rakamlarla istediğiniz aracın km.si istediğiniz rakama çekilebiliyor.

Biz şöyle durumlarla da karşılaşıyoruz. Örneğin firma yada şahıs 1-2 yaşında 10.000 km.deki aracı alıyor. Bir iki yıl gezip 150.000 km.ye getirdiği aracını 40.000 km.ye çektirip piyasaya sürüyor. Bu süre içinde hep özel servis veya sanayide bakım gördüğü için ve tuv araç muayenesine de girmediği için km. bilgisine ASLA ulaşamıyorsunuz.

Oysa yetkili serviste bakım görseydi tüm geçmişini görebilirdiniz.

Bir de yine sıkça diyebileceğim oranda karşılaştığımız bir durum: Piyasada BOYASIZ olarak satılan araçların bazıları da parça değişimi olan araçlardır. Örneğin kaza sonucu bagaj kapağı zarar gören bir aracın bagaj kapağı, aynı renkte kazalı bir araçtan çıkarılarak değiştiriliyor. Siz boya ölçümü yaptırsanız bile orjinal boya çıkıyor. Aynı durum çamurluk, kaput vb. tüm araç parçaları için de geçerli.

Bu durumu da yetkili servisten başka kimse anlayamaz ve kaydını tutmaz.

Üç kuruş fazla verin buralarda bakım yaptırın. Yarın aracınızı satacağınız zaman aracınızın değeri emsallerinden yüksek olur ve daha çok kişi aracınızı almak ister.

İyi günler dilerim...

• quote:

Orijinalden alıntı: autotechvw

Piyasa bu tip araç kaynıyor. İnanın ayda birkaç kez bu tip olaylar kulağımıza geliyor.

Sizlere tek bir tavsiyem var. Yetkili servislerde bakım görmeyen bir aracı ASLA almayın. Garanti süreci bitiminde çoğu kullanıcı aracı sanayi yada özel servislere götürüyor. Burada bakım yapılan araçların km. bilgisi şüphelidir. 50-150 TL. gibi komik rakamlarla istediğiniz aracın km.si istediğiniz rakama çekilebiliyor.

Biz şöyle durumlarla da karşılaşıyoruz. Örneğin firma yada şahıs 1-2 yaşında 10.000 km.deki aracı alıyor. Bir iki yıl gezip 150.000 km.ye getirdiği aracını 40.000 km.ye çektirip piyasaya sürüyor. Bu süre içinde hep özel servis veya sanayide bakım gördüğü için ve tuv araç muayenesine de girmediği için km. bilgisine ASLA ulaşamıyorsunuz.

Oysa yetkili serviste bakım görseydi tüm geçmişini görebilirdiniz.

Bir de yine sıkça diyebileceğim oranda karşılaştığımız bir durum: Piyasada BOYASIZ olarak satılan araçların bazıları da parça değişimi olan araçlardır. Örneğin kaza sonucu bagaj kapağı zarar gören bir aracın bagaj kapağı, aynı renkte kazalı bir araçtan çıkarılarak değiştiriliyor. Siz boya ölçümü yaptırsanız bile orjinal boya çıkıyor. Aynı durum çamurluk, kaput vb. tüm araç parçaları için de geçerli.

Bu durumu da yetkili servisten başka kimse anlayamaz ve kaydını tutmaz.

Üç kuruş fazla verin buralarda bakım yaptırın. Yarın aracınızı satacağınız zaman aracınızın değeri emsallerinden yüksek olur ve daha çok kişi aracınızı almak ister.

İyi günler dilerim...

evet ve bu arabanın sürücü tarafından vurdular kapısı değişti. adam lokal boya var. allah'tan korkun yav

• Hocam merhaba sizinle daha öncede konuşmuşluğumuz olmuştu şimdi tekrar durumları düze çıkarttık ve jetta & tiguan arasında kaldım...

Yılda 10 bin km anca yaparız belki 2-3 bin km daha fazlada yapabiliriz...

Yeni kasa jetta çıktı 2014 kasaya göre arasında hangi farklar var benim gördüğüm zenon led far direksiyon falan var.. Size bi kaç sorum olacak

1- 1.4 tsi manuel comfort jetta mı 1.6 tdı comfort manuel jetta mı yada 1.4 tsi cup manuel tiguan mi?

2- 2015 kasa jetta da teyp dokunmatik ekran var mı? Ben dokunmatik geniş ekran olanı istemiyorum çünkü bizim burada ist bahçelievlerde camı patlatıp çalıyolar sokakta durdugu için...

3- jettaların 2014 ve 2015 fiyat bilginiz var mı ? Tiguan 1.4 tsi cup manuel 78 bin tl cam tavan + led zenon far ( en fullu )

2015 1.4 tsi comfort manuel ve 1.6 tdi comfort manuel fiyat bilgisi olan yada sıfır araç alan arkadaşlarda yardımcı olabilirler çok teşekkürler

• BigaLi_34 kullanıcısına yanıt
    Sorularınızın neredeyse tamamına yakını önceki sayfalarda konuşuldu. Hatta benim resimli detaylı incelemem de var. Konuyu birkaç sayfa geriye doğru inceleyin.

Yalnız tiguan ile jettayı karşılaştırmak doğru olmaz. Tiguan bence daha üst seviye bir araç. Tiguan mı passat mı derseniz belki tartışılır. Fakat tiguan, jettadan çok daha üstün bir araç.

Dizel tercihi size kalmış. Yalnız ben yılda bu kadar km. yapacak olsaydım dizele gereksiz yere ve fazladan o kadar parayı vermezdim. Kendi aracıma da benzinli olarak biniyorum. Tabi dediğim gibi tercih size ait.

Fiyat konusunda da mucize beklememek lazım. Yukarıda 1.6 trend jettayı arkadaşıma aldığımız fiyatı yazdım. Resmi sitesinde yazan fiyattan en fazla 1.000 TL. aşağı alınabiliyor. Bazen çok uçuk fiyatlar da duyuyorum. Örneğin bizim 69.000 TL. ye zor aldığımız aracı başka bir ildeki bayi 67.800 e vermiş. Ben telefon açınca tekrar fiyat 69 a çıkıyor. Yani ben arkadaşım için bundan daha büyük bir indirim alamadım. Yine de yakın illere telefon açılarak sorulabilir.

Trend araçlar hariç hepsinde dokunmatik ekran var. Hırsızlık için alarm taktırabilirsiniz.

İyi günler dilerim...

• Bugün ikinci aracım olan 1.4 otomatik poloyu ağır bakım için yetkili servis VW Gümüş Otomotiv'e bıraktım. Bu arada 4 Aralık Passat 2015 Lansmanı'na da denk geldik. Araç showroom a çıkarılmak için hazırlanıyordu. Zaten mükemmel olan araç daha da mükemmel hale gelmiş. VW'i bırakın, rahatlıkla A4 ayarında bir araç olmuş diyebilirim. Eski kasa jettayı ikiye katlıyordu. Bu dörde katlıyor. Yalnız servis bölümü biraz karanlık olduğu için fotoğraflar güzel çıkmamış. Gidip incelemenizi tavsiye ederim. Kusur yok. Jettalarda eleştirdiğim birçok nokta var. B8 passatta eleştirilecek 1 tek şey bile bulamadım. Hoş B7'de de eleştirecek birşey bulamıyordum.

Polonun bakım faturalarını da burada yayınlayacağım. Bakım ve parça tutarı %90 jetta ile aynı. Jettamın bakımı da şubat ayında. Aynı şekilde ağır bakımı yapılacak. Onu da zamanı geldiğinde yayınlarım. Tahmini rakam 1.000 TL. civarı. Aynı bakımda jetta - polo arası 100 TL. oynamaz. İkisinin de yetkili servis bakımı yaklaşık aynı fiyattır. Ağır bakım yaptıracaklara da fikir olur.

En alttaki de 2015 polo test aracının fotoğraflarıdır. İyi forumlar arkadaşlar...

•  ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autotech1 -- 4 Aralık 2014; 23:20:56 >

•  ===VW JETTA KULÜBÜ===DRIVERS WANTED===

• POLO 1.4 75 HP. BENZİN OTOMATİK aracımın yetkili servis ağır bakım faturası ve yapılan işleri ekledim. Bu bakım benzinli bir jettaya yapılacak bakımın %99 aynısıdır. Fiyat olarak da çok yakındır. İkisi arasında 100 TL. oynamaz. Benim aracın otomatik olması da fiyatta hiçbir şeyi değiştirmiyor. Zaten araç daha 44.000 km.de olduğu için şanzımanla ilgili herhangi bir işlem yada yağ değişimi yapılmadı. Düz vites araçlarına bakım yaptıracak arkadaşlar da yaklaşık bu faturayı ödeyeceklerdir.

İyi forumlar...

• Değişimi yapılan parçalar:

• Jettamın bakımını da Şubat 2015'te yaptıracağım. O da yukarıdaki gibi ağır bakım olacak. Zamanı geldiğinde onun da faturalarını eklerim.

İyi forumlar arkadaşlar...
  • Üstadlar;
    2010 model 1,4 TSI 122 Hp yalnızca 30.000 Km'de kazasız ve orjinal aracımı satıyorum.

542 819 55 48
    Selamlar...
  • 
Sayfa: önceki 273274275276277
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.