Şimdi Ara

Vw Golf Dsg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 Golf 1.4 TSI BMT 125 PS DSG modeli almayı düşünüyorum internette biraz baktım çoğu kişi DSG sorunundan muzdarip acaba 2015 modelinde böyle bir sorun halen varmı yoksa düzeltildimi yada DSG şanzımandan vazgeçip normal sürümünümü almalıyım teşekkürler.

• Bence DSG olmayanı alın kafanız rahat olsun.DSG de sorun bitmedi.İlla dsg alacaksanız uzatılmış garanti alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 5 Temmuz 2015; 19:05:46 >
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    DSG yi de merak etmiyorum değil bunca insan kullanıyorken ben neden kullanmıyayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay2323 -- 6 Temmuz 2015; 0:41:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay2323

Yok hocam bi kardeşimin birikimi vardı onu nasıl değerlendirelim diye yazmıştım sizde yargısız infaz yapmışsınız :) Konuya gelince DSG yi de merak etmiyorum değil bunca insan kullanıyorken ben neden kullanmıyayım

bunca insan kullanıyorken sen de kullan o zaman
  • berkay2323 kullanıcısına yanıt
    Ben başıma gelene kadar DSG problemine inanmazdım. Londra'da 2014 GOLF TSI DSG kiraladım, araba daha 1000 km'de idi, 600 kmlik bir yola çıktım gidişte 6 kez gelişte 6 kez kenara çekmek zorunda kaldım.

1- Önce DSG arıza lambası sarı yanıyor.
    2- Sonra kırmızıya dönüşüyor.
    3- Kırmızıya dönüşünce araba güçten düşüyor. Gaz yemiyor, araba öyle yığılıp kalıyor. Sanki motorun boğazını biri sıkıyor gibi. Baya kaza riski de doğuruyor.

Kısaca : DSG ve dsg prensibi ile çalışan gearbox lardan uzak duracağım, eşe dosta da bu tavsiye de bulunacağım.
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    Normal daha mantıklı o zaman DSG sıkıntısı var bide malum Doğuş Otonun ilgisi var onlarla uğraşmamak için bile düz alırım artık
    Hiç sorma, doğuşa ve VW'nin servis zihniyetine bulaşmamak için, gittim opel aldım ben de. VW iyi araba sözüm yok da, Türkiye'de premium havalarında. Halbuki premium değil. Toyota, Honda, Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Renault gibi. Ötesi değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon & VW Golf kıyaslaması
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın modeli nedir vede memnunmusunuz
    Teşekkür ederim. Sizin için de hayırlısı hangisi ise o olsun. Benimki

1.6 lt. CDTI ECOTEC 136 HP Start & Stop, 6 İleri Manuel diye geçiyor. Sunroof hariç full paket. Çok memnunum. Konforlu, oturaklı, güçlü, güvenli bir araba. Golf almaya gittiğim gün test sürüşünü yaptım. "Allah Allah niye ben golf golf diye tutturdum ki" deyip bunu aldım. Hakkatten de bazen insan bir şeye takıp daha iyi opsiyonları göremeyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

Teşekkür ederim. Sizin için de hayırlısı hangisi ise o olsun. Benimki

1.6 lt. CDTI ECOTEC 136 HP Start & Stop, 6 İleri Manuel diye geçiyor. Sunroof hariç full paket. Çok memnunum. Konforlu, oturaklı, güçlü, güvenli bir araba. Golf almaya gittiğim gün test sürüşünü yaptım. "Allah Allah niye ben golf golf diye tutturdum ki" deyip bunu aldım. Hakkatten de bazen insan bir şeye takıp daha iyi opsiyonları göremeyebiliyor.

Fiyat farkıda cabası Allah kazasız belasız sürüş nasib etsin inşallah
    Teşekkür ederim. Amin cümlemize kazasız belasız sürüşler.
  • quote:

Normal daha mantıklı o zaman DSG sıkıntısı var bide malum Doğuş Otonun ilgisi var onlarla uğraşmamak için bile düz alırım artık

Bildiğim kadarı ile 2015 de de düzelmedi bu 7 ileri kuru olanların alayı sıkıntılı sanırım nerde o yağlı 6 ileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeTheFuckUp

quote:

Bildiğim kadarı ile 2015 de de düzelmedi bu 7 ileri kuru olanların alayı sıkıntılı sanırım nerde o yağlı 6 ileri

Anlamıyorum neden düzeltmiyorlar acaba bu kadar sorunlu bi şanzımanı
    Çünkü düzeltemiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30.000 km oldu sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Tasarımı tamamen düzeltmeleri gerek
  • Ben kullanıyorum memnunum. Hem şirket aracım hem özel aracım DSG li. İkisinde de sıkıntı yok.
    Şans işi sanırım. Ben şansa bırakmam diyorsanız almayın ama DSG nin tasarrufunu ve tepkilerini başka şanzımanlarda bulamazsınız.
    Dayanıklılık hariç kusursuz bir şanzıman.
  • Şöyle bakmak lazım dünya üzerinde nekadar DSG li araç satılıyor ve nekadarında arıza var ? Emin olun yüzde sayısı özellikle 2013 üretimlerden sonra git gide azaldı. 2015 de Euro6 motorlarla birlikte bildiğim kadarıyla bir revizyon daha geldi. Ancak ben yinede Manuel DSG fiyat farkının çok olduğunu ve bunun gereksiz olduğunu DSG nin yerinde opsiyon donanımlarla aracın ağzına kadar doldurulup öyle alınmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Yeni 125 Lik TSİ motorda önceki nesil 122 lik tsi a göre bir çok parça değişti. Yani görünürde 3 hp var gibi gözüküyor ancak Turbo,egzoz sistemi,cooler gibi bir çok parça farklı. Yakıt tüketimi 122 lik tsi a göre yaklaşık 1-2 lt daha düşük. Ş. içi 6.5-7 lt yi geçmez tüketiminiz. Performans anlamında da 122 lik TSİ dan keza çok farklı.

Yukarıda bir Dizel Astra tavsiyesi gelmiş ama benzinli Golf le neredeyse aynı yakıp Golfden daha performanssız olan , 136 hp olduğu halde 110 hp gibi giden ve artık kasası eskimiş astraya neden okadar para verilsinki ? birde 2. el değer kaybını düşünürseniz astra çok mantıksız zaten.

1.4 Tsi 125 lik manuel golf highline mantıklı tercihtir.. Ekletebildiğiniz tüm opsiyonları ekletin derim

• Sen kullanmasan ben kullanmasam bu Alman, kime satacak yedek parçayı. DSG candır, alınsın çoğalsın ... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Şöyle bakmak lazım dünya üzerinde nekadar DSG li araç satılıyor ve nekadarında arıza var ? Emin olun yüzde sayısı özellikle 2013 üretimlerden sonra git gide azaldı. 2015 de Euro6 motorlarla birlikte bildiğim kadarıyla bir revizyon daha geldi. Ancak ben yinede Manuel DSG fiyat farkının çok olduğunu ve bunun gereksiz olduğunu DSG nin yerinde opsiyon donanımlarla aracın ağzına kadar doldurulup öyle alınmasının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Yeni 125 Lik TSİ motorda önceki nesil 122 lik tsi a göre bir çok parça değişti. Yani görünürde 3 hp var gibi gözüküyor ancak Turbo,egzoz sistemi,cooler gibi bir çok parça farklı. Yakıt tüketimi 122 lik tsi a göre yaklaşık 1-2 lt daha düşük. Ş. içi 6.5-7 lt yi geçmez tüketiminiz. Performans anlamında da 122 lik TSİ dan keza çok farklı.

Yukarıda bir Dizel Astra tavsiyesi gelmiş ama benzinli Golf le neredeyse aynı yakıp Golfden daha performanssız olan , 136 hp olduğu halde 110 hp gibi giden ve artık kasası eskimiş astraya neden okadar para verilsinki ? birde 2. el değer kaybını düşünürseniz astra çok mantıksız zaten.

1.4 Tsi 125 lik manuel golf highline mantıklı tercihtir.. Ekletebildiğiniz tüm opsiyonları ekletin derim

Hocam Euro6 motorla Golf ün yakıt tüketimi düşmedi tam tersine 0.3lt civarı arttı. Karbondioksit salınımı düştü ve ekstra 3 beygir kazandı. Tork eğrisi değişti, daha verimli oldu.
    Şu anki Euro6 TSI motorların hepsi bir önceki nesile göre az da olsa fazla yakıyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.