Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2653. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.709
Cevap
458
Favori
3.637.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26512652265326542655
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    Kronik sorun yaşayan donanım var mıdır?
    DSG ile ilgili okuduklarım kafamda soru işaretleri oluşturuyor. Sorunu olan yıllar olmayan yıllar gibi bir ayrım var mıdır?

    Tekrardan teşekkürler.
  • Raptor_ex kullanıcısına yanıt
    Dsg konforlu bir şanzıman. Tabi malum sıkıntıları da var. Servis bakımlı ve iyiniyet garantisi devam olanı alırsanız, ileride dsg ile ilgili sıkıntı yaşarsanız sadece işçilik ücreti ile kurtarırsıniz. Diğer türlü pahalı bir parça. Gecen sene benim aracın hem mekatronik, hem kavrama iyiniyetten değişti. 500tl mekatronik ısciligi, 1000tl kavrama ısciligi ödedim. Servis parça fiyatı; mekatronik 10bin TL, kavrama 6bin TL idi gecen sene. Takılan parçaların 2 yıl garantisi var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Diğer markalara göre vw; servis, bakım,Yedek parça,kasko,vs ucuz. Alman premium ve japon otomobiller bahsettiğim konularda çok yüksek fiyatlar çekerler💥 kaliteli ve makul fiyatlara otomobil satan tek marka vw. Bazı markaların fiyatlarını göre,vw 100 ila 300 bin tl daha ucuza araba satıyor.
    Marka,model,segment karşılaştırması yapan herkes bu farkı (Kalite,fiyat) görebilir. 2.el fiyatları çok yüksek olduğundan imkanları zorlayıp sıfır araç alınmalı,yada 2.el değerinde araç alınmalı, 20-70 bin fazla fiyata değil. Dsg yarı otomatik şanzıman’a herkes saydırdı, şimdi hemen hemen bir çok firma aynı şanzıma geçiş yaptı:) vw her marka gibi arıza yapabilir,giderilemeyecek arızası yoktur,diğer bazı markaların arızası parayla,parçayla filan giderilmez sat kurtul markalar var.
    Toyota’da iyidir👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    Güzel fiyata değişmiş. Bizim araç 2013 model. Ağustos ortasında trafiğe çıkışından beri 7 yıl olacak. Henüz kavraması değişmedi. Açıkçası içimde bir korku var. Yıl dolduktan sonra bir şey olursa diye. O zamana kadar bir şekilde götürüp kavramayı değiştirtmek istiyorum ama makineye bağladıklarında kayda değer bir sorun olması, gözükmesi gerekiyormuş değişim için.

    Açıkçası araç henüz 70 binde ve kavrama çok nadir sarsıyor. Çünkü çok düzgün kullanırım. DSG nasıl kullanılır bilirim yani. Ama içimde de bir soru var acaba iyi niyetten sonra başlar mı sarsıntılar iyice diye.. Belki daha senelerce götürür bilmiyorum. Çok trafiğe girmiyorum ve çok yol yapmıyoruz. TDI için bu KM değeri sanırım çerez..
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    Şehir içi trafikte 1 den 2 ye geçişlerde titreme vs. ara sırada olsa varsa bence 7 yıl iyiniyet garantisi bitmeden degistirtin. Israrcı olun servis danışmanına. Benim araç 2013tdi highline, 2014 şubat trafiğe çıkışlı. 73binde değişti kavrama. Servis trafiğe çıkış tarihini gözönüne alıyor 7 yil iyiniyet olayında. 70binli km ler de sorun çıkıyor genelde forumda gördüğüm kadarıyla 2013-2014 modellerde genelde. Tabi kullanım ve kullanılan şehir etken. Ben 2.el almıştım 2 yıl önce. Benden önceki nasıl kullandı bilemem. Ama kendim dsg kullanım kriterlerine çok dikkat ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yapmam gerekiyor sanırım. Çok dikkat ettiğim için ve trafikte çok kullanmadığım için kullansam bile S modunda kullandığım için iyi idare etmiş olabilir bu zamana kadar.

    Normalde bakımı da yılın dolduğu zamanda olduğu için, öncesinde bu şikayet ile gidip iyi niyet olayını bastırmam gerekiyor sanırım. Sizin araçla bizim araç aynı. Sizinki led stop var mıydı?

    Senelerdir sadece Erel'e götürüyorum. Servis danışmanım tanıdık. Umarım bir şeyler yapabilir. İyi niyet bittikten sonra kavrama veya herhangi bir durum olduğunda ucuz olsun diye ustadan ustaya dolaşmak istemiyorum şahsen..
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    Erel’de tanıdığınız olması iyi. Sağlam parçayı bozuk diye değiştiriyorlardı,aman uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raptor_ex

    Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    Kronik sorun yaşayan donanım var mıdır?
    DSG ile ilgili okuduklarım kafamda soru işaretleri oluşturuyor. Sorunu olan yıllar olmayan yıllar gibi bir ayrım var mıdır?

    Tekrardan teşekkürler.
    Arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş.
    Dsg evet sorunlu , pimi çekilmiş bomba gibi nerde ne olacagı belli degil.
    Bayiden çıkan sıfır arabada da dsg arıza veriyor, belirli süre kullanandada arıza veriyor, yada bazı arkadaşlar gibi hiç vermeyebilir.

    2015 yılında dsg içerisindeki yag degişti ısınmayı kısmi engellemek için.
    Benim tavsiyem 2015 almanız yönünde 15 olmazsa 14.

    İlk eldenden alın, dsgli aracı motor testine sokmayın. Kulagı iyi bir usta motor sesinden anlar. Aynı şekilde aracı az çok bilen birisi direksiyona geçip vites geçişlerini takip etmesi sarsıntı ve sessin gelip gelmediği.
    Önemli olan 1 den 2. 2 den 1 e geçişler önemlidir.

    Arac sahibininde tipi şekli önemli rol oynar, çakal biriyse motoru şanzımanı zorlamıştır. Vs vs
    Misal fran kaliperlerini boyasın o araba benim için bitmiştir.
    Bagaja amfi koyma. Kendi yaptıkları vs vs.

    İlk sahibinden alın, şanzımanın ne oldugu belli olur. Servis kaydına bakın dsg ile ilgili herhangibir sıkıntıdan gelmiş mi.
    Geldiyse uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • N KUL kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Ben danışmanımdan bu zamana kadar hep memnun kaldım. Maşallah diyeyim.

    Açıkçası daha ömrü olan parçalarda sağolsun idare edip değiştirtmemişti.


    Ama herkes bir değil maalesef. Sorunsuz servis yok sanıyorum TR içinde. ''Kartal Doğuş'a git gitmişken kaliteli bir servis anlayışları var'' diyenler oldu ama bilmiyorum.

    Siz tecrübe ettiniz mi orayı? Veya Kartal Doğuş'a götüren var mı aracını?
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    Kasımpaşa Vw uzay otoda benimde sizingibi bir tanıdık var,başka servis Allah korusun. Tanıdığınız yoksa o servisten uzak durun,sağlam parçayı değişirler,bozuk olanı değiştik deyip yağlarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    Ben bu zamana kadar sorun yaşamadım dediğim gibi. Bakalım. Sizin de tanıdık olmasa orada da kötü bir tecrübe edinmiş olabilirdiniz. Çünkü her serviste olabiliyor bu tarz durumlar.


    Kartal ile ilgili tecrübeniz yok sanırım sizin.
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    şöyle söyleyeyim. aracınıza birkaç yıl daha binmeyi düşünüyorsanız bence kavramayı iyiniyet bitmeden değiştirin. servis danışmanı madem tanıdık. serviste takılan parçaların 2 yıl garantisi var, karşında kurumsal bir muhatap var, orjinal parça kullanılıyor. diyelimki iyiniyet bitti, kavrama sorun çıkarmaya başladı. serviste tuzlu olacağından. dışarıda yarı fiyatına yaptırırsınız, parça gerçekten orjinalmi, çıkmamı belli değil. sıkıntı çıktığında karşında muhatap bulmak zor. tabi işinin ehli ve dürüst iyi yerlerde vardır muhakkak.

    benim araç 2013 ama 2013 lerde standart olmayan led stop, katlanır ayna var. ayrıca tr de ender bulunan, extra donanımlı gerçek anlamda full+full özel sipariş golflerden. tiguan aldım, golfü satıyorum, malum sitede ilana koydum. bir sürü kişi favoriye eklemiş. corona olaylarından dolayı piyasa durdu. millet arabasına binemiyor doğru dürüst. bayrama doğru veya bayram sonu inşallah yavaş yavaş normale döneriz diye umuyorum. hayırlısı Allah'tan.




  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    Kartal vw servisine hiç gitmedim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    Aracınız baya temiz duruyor. İyi satışlar diliyorum. Bütçemi baya bir aşmamış olsaydı karşılıklı konuşabilirdik.
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı sanırım. İlk fırsatta randevu alıp gidebilirim veya ortalığın biraz durulmasını bekleyedebilirim.

    Test ettikleri cihazda yüksek ihtimal hiç bir şey çıkmayacak ama ben genede muhabbetimizi kullanıp bastırmayı düşünüyorum değişim konusunda. Eğer yapmazlarsa yapacak bir şey yok tabiki.

    Bu arada aracınız çok güzel. Cidden gördüğüm en dolu Golf. Sadece Dynaudio sistem eksik. Onun dışında full dediğiniz gibi. Umarım değerini bilecek bir kullanıcıya gider. Hayırlı satışlar dilerim.
  • N KUL kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam.
  • Malum, aracımız 7 yaşına yaklaştığından dolayı trim sesleri, kapı zırıltıları vs arttı. Acaba silikon sprey kullansam trimlere, aralıklara ve belli kısımlarına çerçevelerine vs fayda eder mi? Ki ettiğini bir çok kişi söylemiş fakat bana söylenen şey: daha sonra seslerin daha çok artacağı. Bu doğru mu? Kullanan ve tecrübe eden oldu mu?

    Onun dışında kapılara zift ve sünger kapyalan firmalarda 4 kapı için de izolasyon düşündüm bir ara ama o da az bir rakam değil. Değer mi bilemedim açıkçası.

    Bu iki konuda da fikri ve tecrübeleri olan arkadaşların tavsiyelerini duymak isterim, tabi varsa. =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ft19

    Bu mesaj silindi.
    aracınızın ekstra donanımları güzel ama o fiyata satamazsınız. 6 yaşında hiç bir golf o parayı etmez.biraz beklerseniz 2014 model 2.0 gti alabiliyorsunuz o fiyata.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    180bin lirayı sıfır golfe bile verirken 50 kere düşünürüm. O kadar da değil yani liranın da bir değeri var
    Ha o paraya ne alınır derseniz 2.el temiz sağlam Bi audi alır. Paşalar gibi binerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    2 kişi 175 verdi, vermedim. Üzerindeki extra donanımları ilave etseniz ne kadar tutar, bilginiz varmı. Standart highline deseniz evet fazla olur fiyat. 2.el piyasadan haberiniz varmı. 2019 golf dahamı kaliteli, yoksa bişeyler çalmışlar mı. Koltuk kalitesi, torpido kilidi, koltuk alt çekmece vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 26 Nisan 2020; 15:1:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26512652265326542655
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.