Şimdi Ara

Vw Caddy 2011 DSG Isındı . (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
1
Favori
8.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Geçmiş olsun hocam. Bizde daha yeni DSG'li Jetta aldık. Araba daha 300 kmde. Bu konuyu okuyunca bi kötü oldum.

Bende araçta dsg hatası olmadan . Milletin hataları ile aldırış etmem o dalga geçenlere hakaret ederdim MAALESEF .

Ama başıma geldi . Sorun kapıda . Trafikte her an mağdursunuz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

eyvahhh eyvah eyvahhhhhh dsg ve vw ye toz kondurmayan fenomen anro geri dönmüş...

Unutmamana sevindim . Pişmanlık öve öve bitiremediğim aslında hatasız olarak düşündüğüm Dsg .

Fenomen kelimesini geçelim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Babamin 90.000 km civarindaki dsg jettasi kalkislarda titremeye basladi. Baba dikkat et yolda kalman yakin diyorum, takmiyor.

İnşallah sorun çıkmaz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

40bin km iyi dayanmis yine. 10bin km dr dsg arizasi veren vardi. Beklenmedik bi durum degil malesef.geecmis olsun araciniz garanti kapsaminda mi?

Garanti kapsamında tabikide . Doğuş Otomotiv olunca Garanti fayda etmiyor MAALESEF .

Kullanici hattasi deyip soyarlar

Bak bakim öyle hakları varmı .

Bende daha ilk kez çıkan hata başkalarında daha kalıcı bir daha vermesi halince suçu kime bulacaklar harbi merak ettim .

Dogus olduktan sonra hersey beklenir. Garanti sureci icinde dsg arizasi alip dogus otoya goturen forumdan birisi vardi. Kullanici hatasi diyip "yanlis hatirlamiyorsam" 3bin tl istemislerdi. Fiyattan emin degilim suan

Rezillikten başka birşey olamaz .

Bastan beri anlatmak istedigim de buydu

Benimde İlk aracı aldığımdan beri YANLIŞ YAPTIĞIM bu Doğuşu savunmaktı . aslında bana hep iyisi denk geldi desem YALAN SÖYLEMİŞ OLMAM .

Dogus insani boyle koreltiyor hocam her zaman hep dogruyu savunacak degiliz hepimiz insaniz yanilgilarimiz olacak tabi :)

Tabikide , hatasız kul olmaz ama Doğuş artık bu kavramıda aşmış .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zamanında dsg ye toz kondurmuyordun anro.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Babamin 90.000 km civarindaki dsg jettasi kalkislarda titremeye basladi. Baba dikkat et yolda kalman yakin diyorum, takmiyor.

İnşallah sorun çıkmaz .

Buyuk bir ihtimalle cikaracak, arac zaten 2012 model sirket araci, benim anlamadigim gercekten yuksek ariza oranina sahipler ama sirket araci olarak da kullanimi cok yuksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: BARBOSA_

1.2 tsi dsg ler cazip hale gelmişken bu haberler insanı üzüyor ...

acaba 2013 modeller de olur mu bu sorun 50 bin tl para verdıkten sonra bu tarz olaylar ınsanı sinir hastası eder ...

geçmiş olsun umarım 3. nesil kavramalarla sorun hallolur

7 ileri kuru tiplerde bu tip şeyler olması doğaldır. 8. nesil kavramayı da tedarikçisine yaptırsa vw

bu tip şanzımanların yapısı bu. sıkışık trafikte manuel de kullansan amuda da kalksan ısınır.

rusyada bile sıkıntıyı kabul edip 5 sene ücretsiz garanti veren vw . bizde 2 sene verip üstüne +2 yıl için ücret talep etmeye devam ediyor.

Ne yapalım suç yine bizde .

Ben CADDY severim DSG isterim ama Doğuş herşeye engel . Bu yüzde sevdiğimiz araçtan vazmıgeçelim .

vw eski mekanik sağlamlığında değil

Suç şöyle sizde madem aldınız bu sıkıntıları bile bile geçip forumda yok böyle bişey . vw çok ürettiği için sorun çıkıyor demiyecektiniz

sanki diğer firmalar 10 tane araba yapıyor

doğuşa mail atıp garanti süresini ücretsiz uzatmasını isteyecektiniz.

ikinci ele yansımasın diye herkes elinden geleni yapıyor. örtbasa devam.

örtbas ederek siz zararlı çıkarsınız. ikinci el değeri belki düşmez de garantisi bitince ne olacak???

rusyada 5 seneye çıkarmış ücretsiz . ama burda çok sattığı için ve 2 sene ek garanti ödemeyi bayıla bayıla kabul eden insanlar olduğu için

adam da doğal olarak kılını kıpırdatmıyor.

ben vw nin niçin bukadar kollandığını çözdüm.

yeterli araç çekemediği dönemde doğuş baktı ki sıra yazınca araçların ikinci el değeri arrttı. fırsatçı galericiler de 3-5 araç çekip üstüne fiyat çekip ikinci el değerini

yükselttiler. olay duygusal yani. vw nin kalitesinden falan değil. zaten 2005 itibari ile kaliteyi düşürdüler. şuan yeterli araç çekiyor

avrupa pazarı daraldı. hatta kampanya yapmış 2012 modellerde indirim diye

nerden bulduysa 2012 modeli

Benim araç daha bugün sorun verdi .

Daha öncesinde hiç Dsg sorunum yokken ben toz kondurmuyordum . Ama sorun geliyorum demez . Artık yeni bir devrim şart Bu DSG 'ye yoksa olacak gibi değil .

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Şanzımana ıslak havlu ve su torbalarıyla takviye yapın.

Hocam yapmayın Güldürmeyin gerek yok .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

zamanında dsg ye toz kondurmuyordun anro.

Acaba sorun çıkarmadığı için olabilirmi o zamanlar .

Ben sorun çıkaran bir şeyi gelipte burada asla yok öyle bir şey diye örtpas etmedim .

Doğruya doğru konumu açtım dile getirdim .
  • quote:

quote:

Hocam araç nasıl kullanıldı?

Çok performanslı ani hızlanmalı mı?

Acaba bu şanzıman sakin kullanılsa sorun çıkarmaz mı ya da şehiriçinde mi kafayı sıyırıyor anlamadım gitti

• quote:

quote:

quote:

Acaba bu şanzıman sakin kullanılsa sorun çıkarmaz mı ya da şehiriçinde mi kafayı sıyırıyor anlamadım gitti

Sehir icinde kafayi yiyor, otoban kullaniminda 100.000 leri bulabiliyor, hem de bayagi sert kullanimda.

• Garanti süreci sonrası ve Doğuş'un tutumu ile ilgili şöyle bir şikayet var:

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1622500/volkswagen-dsg-mekatronik-arizasi/1fj52

"2011 dsg Caddy aracımın garanti süresi bitiminden 2 ay 23 gün geçtikten sonra mekatronik arızası çıktı. Servise aracımı 05/02/2013 te teslim ettiğimde aracın bozulan parçasının %80 garantiden alınabileceği söylendi. Sonraki gün servisten aracın ticari olarak degerlendirildiğinden garantiden yapılamıyacağını söylediler, toplamda 6. 117 tl masraf cıktı.

08/02/2013 tarihinde doğuş oto tarafından aradılar ve parça için %70 işçilik için %34 indirim ile iyi niyet garantisi lütfettiler. Bir markanın aracın önemli bir parçası olan ve kullanım hatasıyla ilgili bir kusur olmamasına rağmen bu bedelleri iyi bir iskonto adı altında müşterisine ödetmesi kabullenilecek bir durum değil. Bu bir telafi değildir."

Devamında VW DİYALOG tarafından"Müşterilerimizden Sn. AYSAN ile daha önce aynı konuyla ilgili olarak bize yaptığı başvuruya istinaden görüşülmüş ve kendisi konuyla ilgili olarak bilgilendirilmiştir." denilmiş.

Müşteri ise "Firmanın cevabında sorunumu çözüldüğü belirtilmiş böyle bir durum söz konusu değildir.Firma iletişime geçildi cevabını şikayetimde belirttiğim konuşmalara istinaden yazmıştır. Şikayetimle ilgili bir dönüş yapılmamıştır.Şikayetimde de belirttiğim gibi kendimden kaynaklanmayan kullanım kaynaklı olamayan arıza için vw firmasının talep ettiği 2.000 tl tutarındaki faturanın firma tarafından karşılanmasını talep ediyorum. " demiş.

Sonuç: Garanti süreci sonrası firma DSG arızalarını kullanım hatası olarak yorumlama yoluna giderek müşteriden çok yüksek rakamlar talep etmekte, sonrasında iyi niyet garantisi adı altında veremi gösterip sıtmaya razı etmektedir.

• D oğru S ervise G idiyosun..
  • Çok geçmiş olsun.O kadar para verip diken üstünde oturmak zor olsa gerek.
  • quote:

quote:

quote:

Hoocam bu sorunu çok takip ediyonuz sanırdım ama öyle değil .

Bu sorun genellikle trafiğin yoğun olduğu yerlerde dur kalk yaparken DSG ısınıyor . Bana aracı durdurup sağa çekmemi söylüyor .

Sorundan sonra abandık gaza denemek için 160 yaptık allaha şükür sorun çıkmadı .

• Bende 6-DSG var, şanzıman mükemmel ki gayet de hor kullanıldı, ama bu 7'ler nazik biraz.

Geçmiş olsun, umarım tekrarlamaz
  • DSG = Sans
  • Benim anlamadığım VW neden bu şanzımanda diretiyor?

Git Getrag'dan al Ricardo'dan al.Olmadı ZF var.

Acaba BorgWarner bunları tehdit mi ediyor

Şimdi denilicek ki hata oranı düşük ama değil işte adam boşuna mı garanti veriyor var bi halt.

• www.sahibinden.com web sitesinden piyasasına bakabilir hatta güzel bir ilan verip kurtulabilirsiniz.
  • facebookta bir grup kurarsınız ,örgütlenirsiniz, doğuşun maslak ofisi önünde eylem planlarsınız , 5 sene garantiyi dsg arızalarını medyaya taşırsınız. 5 yıl garantiyi , hakkınızı alırsınız. burası türkiye. ağlamayana meme yok
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.