Şimdi Ara

Vulkan vs DirectX - Linux ve windows performans farkı -->

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
113
Cevap
1
Favori
4.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bazı bazı linux da daha fazla fps aldığımı söylemiştim. Yalan söylediğimi vs ima eden dahi olmuştu Bu video ile çok çok güzel açıklamış olacağım.

    Artık linux sistemlerin de oyun konusunda windowsdan aşağı kalır yanı olmadığını herkes görsün isterim :)

    Vulkan vs DirectX - Linux ve windows performans farkı -->

    Fotoğrafta gördüğünüz üzere windows vulkan performansı daha yüksek gözükse de sistem vulkan için optimize olmadığı için sürekli takılmalar yaşanıyor. Buda oyun performansı açısından yüksek olması anlam taşımadığını gösteriyor
    https://www.youtube.com/watch?v=745EniFdvWo&feature=youtu.be

    Bu da videonun adresi. Oyun için windo$e mi kullanmak? Hayır teşekkür ederim







  • Valve steam machinelerini satabilmek için Source engine e baya büyük optimizasyonlar yaptı. Dota 2 en iyi desteklenen linux oyunu, kardeşim birde dirt rally var başka da daha iyi performans veren oyun bulamazsın. Windows sürücüsü neden 500 mb sanıyorsun içinde oyunlar için ayrı ayrı hazırlanmış konfigurasyon ayarları kısacası optimizasyonları var. Eğer benchmarklarla ilgileniyosan phoronix tavsiye ederim.Ha birde input lag olayı var eski bilgisayarımda da vardı bunda'da var windowsda yaşamıyorum linuxta 20 30 ms ekstra geç kalma yaşıyorum Xorg danmıdır artık bilemiyorum. Ha birde o windowsdaki takılmalar shaderlar cache lendiği için oluyor bir kaç maç sonra kalmıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=IYAAdI9J5bk
    https://www.youtube.com/watch?v=ldEXGNtq1DA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 11 Mayıs 2019; 16:45:5 >




  • İşletim sistemleri arasında fazla bir fark yok oyun üreticisi hangi işletim sistemine odaklanırsa onda daha hızlı çalışır herşey optimizasyonla alakalı.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Bu sonuç olarak yapımcı isterse linux da çok çok daha iyi bir performans alabilir demeek değil mi sonuçta ?

    Eklemek isterim witcher3 gtaV gibi oyunlarda dxvk ile 2-3 fps daha az alıyorum sadece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 11 Mayıs 2019; 17:43:8 >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Yani direct X iyi bir durumda directx windowsun hantallığını X ortamına yansıtmamak için özelleştirmeler içeriyor yapımcı isterse linux üzerinde windows kadar performans elde edebilir daha fazlası programcıların becerisine kalmış.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Ve bu çok eski sayılır hocam eski opengl zaten leş gibi. Attığım otoğrafa bakarsan dx9 ve opengl nerdeyse aynı ama dx12 ve dx11 her zaman daiyi fps verir. Opengl vs dx12 taibki fark yüksek oalcak vulkanla yapmak lazım testi
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Birde Vulkanı dx12 ile karşılaştırmak lazım çünkü onun rakibi vulkan sayesinde windows linux arasındaki performans farkları minimuma inecek şu anda en iyi vulkan desteği veren oyun doom ve vulkan gerçekten çok fazla performans vaadediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 11 Mayıs 2019; 17:49:26 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil oyun motorlarına da vulkan desteği geliyor CryEngine gibi. Bu çok çok büyük haber eklemiş bulunayım.
    https://www.reddit.com/r/linux_gaming/comments/bn0gcg/cryengine_57_in_spring_2020_should_fully_support/
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Vulkan desteği olan oyunlarda wine ile bile windowsa yakın performans alınabilir native olması her zaman daha iyi tabiki o gönderdiğim linklerdeki oyunlar eon wrapper denen bir sistemle directx çağrılarını opengl e ceviren bir uyumluluk katmanı kullanarak port edilmiş o yüzden performans windowsun çok aşağısında o oyunlar direk vulkan desteği ile gelseydi oyunları port etmek hem çok kolay olacak hemde performans olarak windowsla yarışabilecek düzeyde olacak.
  • https://www.youtube.com/watch?v=bbY2U8mQK5U Burada wow dxvk ile windows native karşılaştırılmış dxvk nın gpu ya ne kadar yük bindirdiğine dikkat et bu şekilde çok sağlıklı bir sonuç elde etmek mümkün değil windows tarafında gpu tam olarak kullanılmıyor kullanılsa aradaki performans farkı %100 e kadar artabilir yani dxvk windowsla karşılaştırılabilecek bir seviyede değil şu an belki ileride geliştirip overheadı düşürebilirlerse birşeyler yapabilir.
  • Kişisel kullanıcıların hiç bir işine yaramayan bir işletim sistemini savunmak için kılı kırk yaran tiplere de bayılıyorum.

    Geliştirici olsanız ne ala. Hoş yazılımcı da buralarda takilmaz hatta konuya bile tiklamaz.

    Çocukluğuna veriyorum.
  • aschil kullanıcısına yanıt
    İşe yarar canım kişisel kullanımdan çıkarttığın anlama bağlı olarak tabi,
  • zehir tukuren kobra kullanıcısına yanıt
    Top 100 de %37 native, silver dahil olmak üzere(silver genelde sadece tek bir parametre gerektirir) + %47 proton desteği ile destek sağlanıyor. Bir söz söylemeden araştır lütfen Vulkan vs DirectX - Linux ve windows performans farkı -->



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 11 Mayıs 2019; 18:50:37 >
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Ahhahahah o avatarla mı çocuk damgası yapıştırdın


    Kişisel kullanımı için hiç bir sıkıntı içermiyor ve Ekstra lar mevcut. Bir yılı aşkındır Linux kullanıyorum bir sorunum olsa kullanmam bu kadar basit. Windows 10 edu keyim bulunmakta okul tarafından verilmiş yani ücreti falan da umurumda değil. Bu kadar basit.
  • Güzel konu ama ben de bir şey söyleyim. Nvidia ekran kartlı laptoplarda Linux tam anlamıyla eziyete dönüşüyor. Normalde 70 derece üstüne çıkmayan cihaz 95 derecelerde geziyor ve sık sık donmalar yaşıyor oyun oynarken. CS:GO oyununda direkt olarak gözlemlediğim bir şey bu. Ubuntu 19.04 sürümüyle sorunu çözdüğünü iddia etse de gerçek öyle değil maalesef. Ben de isterim Linux kullanmak ama ne yazık ki Windows'un yanına bile yaklaşamıyor hâlâ.

    Ekleme: Screen tearing de cabası... Linux'da video izlemek eziyetten başka bir şey değil gerekli ayarları yapsan da Windows gibi akıcı oynatamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SequentiaL -- 11 Mayıs 2019; 19:14:42 >
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin ubuntu ile veya hardwareinle olan bir uyumsuzlukla alakalı olabilir, eski bilgisayarımda Opengl oyunlar directx e göre daha fazla ısınma yapabiliyorlardı ama yeni laptopumla boyle probleme rastlamadım.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Ubuntu ile alakalı olmadığına eminim çünkü Arch tabanlı distroları da denedim. İnternette GeForce 940MX Linux diye arattırdığınızda yüzlerce konu çıkıyor benim gibi problem yaşayan insanların açtığı. Sanırım intel+nvidia ekran kartlı bilgisayarlara özel bir durum bu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.