Şimdi Ara

Vücut geliştirmeye başlıyorum, yardım lazım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ramazandan sonra vücut gelistirmeye baslayacagım, yaşım 16, boy: 1.80 e yakın, kilo: 61

1) yaş, vucut, kilo hakkında yorumunuz nedir, ne kadar uygun? İdeali ne olmalı?

2) bir salona kaydolacagım fakat, salonların isleyisi hakkında fikri yok, herkes kafasına gore gecip alete calısiyor mu? Yazılıpta başkalarını izkemeyelim sonra?

3) yemek programı ve spor programını nereden bulacagım, salon hazırlar mı yoksa internetten-forumdan kendim mi arastirip bulacagım?

4) yaz tatilinde her zaman gidebilirim salona, ama okullar acılinca aksamları ve hafta sonu belirli saatlerde gitmek zorundayım, haftada kac gun-saat kacta gidilmeli, kaç saat calısılmalı?

Cevaplarsaniz cok sevinirim, simdiden tesekkurler, sorularim oldukca yorumlardan devam edecegim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghonzoo

Merhabalar oncelikle,

Ramazandan sonra vücut gelistirmeye baslayacagım, yaşım 16, boy: 1.80 e yakın, kilo: 61

1) yaş, vucut, kilo hakkında yorumunuz nedir, ne kadar uygun? İdeali ne olmalı?

2) bir salona kaydolacagım fakat, salonların isleyisi hakkında fikri yok, herkes kafasına gore gecip alete calısiyor mu? Yazılıpta başkalarını izkemeyelim sonra?

3) yemek programı ve spor programını nereden bulacagım, salon hazırlar mı yoksa internetten-forumdan kendim mi arastirip bulacagım?

4) yaz tatilinde her zaman gidebilirim salona, ama okullar acılinca aksamları ve hafta sonu belirli saatlerde gitmek zorundayım, haftada kac gun-saat kacta gidilmeli, kaç saat calısılmalı?

Cevaplarsaniz cok sevinirim, simdiden tesekkurler, sorularim oldukca yorumlardan devam edecegim...

1) Yaşına göre boyun iyi tabi resimsiz birşey denilemez.

2) Salona gidince işleyişi anlatırlar , herkes programa göre hareket eder genelde .

3) Yeni başladığın için yemek ve spor programını body'n vericek 8-9 ay sonucu kendi programını hazırlamak istersen hazırlarsın.

4) Hergün gitmemek gerek vücudun yatarak dinlenmesi lazım , kaç saat oluşu programa göre belli olur. Haftada ben 4 gidiyorum 3 giden var 2 de giden var herşey bünyeyle alakalı .

• Cok saolun cevap icin.

• Gideceğin salona bağlı olarak cevaplar değişir. Eğer salon kalabalık ve ufak ise spor sana zulüm olur. Hocan ilgilenemez senle, sıra falan beklersin birde acemisin kaslı kaslı adamlara bir şey diyesin de gelmez :) Bazen 45 dakikada bitireceğin programı 90 dakikada anca bitirirsin. Diyeceğim o ki seçeceğin salon çok önemli. Ucuza kaçma, aletleri bol olan, büyük bir salon bulmaya çalış. En az 2 tane bench sehpası olsun bari. Çünkü herkesin programında bench var :) Çalışma programını salondaki hoca vücuduna, kilona vs göre ayarlar ilk zamanlar genelde haftada p.tesi-salı-perşembe-cuma şeklinde vücudun tamamını çalıştıran programlar yazılır. Bazı hocalar p.tesi-çarşamba-cuma şeklinde de yapabiliyor bunu. Yeme içme konusunda eğer ben araştıramam diyorsan diyetisyene git yoksa internetten araştırman lazım her şeyi. Bu spor da bir sonuca farklı yollardan gidilebiliyor senin için doğru olanı araştırıp bulacaksın. Sana tavsiyem ilk zamanlarda vücut iyi gelişir bu zaman dilimini iyi değerlendir beslenmeni ihmal etme. Çünkü bir süre sonra vücudun ağırlık çalışmasına alışır ve gelişme çok yavaşlar.

• Balotelli kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,

genelde günün hangi saatleri çalışma için uygundur? yazın mesela, sabah boştur deyip gitsem yanlış mı olur?

ve tek günde kaç saat kalınmalı spor salonunda?

(senin fikrin)
  • quote:

Teşekkürler,

genelde günün hangi saatleri çalışma için uygundur? yazın mesela, sabah boştur deyip gitsem yanlış mı olur?

ve tek günde kaç saat kalınmalı spor salonunda?

(senin fikrin)

Eğer imkanın varsa sabah kahvaltıdan sonra gidersen iyi olur. Çünkü akşamları genelde insanların enerjisi düşer, vücut dinlenmeye geçer. Yani sabah dediğin gibi genelde boş olur çalışmak için güzel saatlerdir. Bir de akşam idman yapsan daha sonra beslenemeyeceksin akşam idmanından sonra yiyebileceğin öğün sayısı az olur ama sabah yaparsan vücudunun ihtiyacı olan karbonhidrat-protein ikilisini daha fazla öğünlerle alabilirsin. Eğer kilon fazla değilse kardiyo ile falan uğraşmayacaksan 45 dakika ile 1 saat arası yeterli olur. Ama yeni başlayacaksın sen süreden ziyade programındaki hareketleri doğru yapmaya çalış, set aralarında ortalama 1 dakika filan dinlen. Zaten hareketleri kavradıkça idman süren kısalır.

• Niye bu kadar korkuyosun spor salonuna gitmekten kaslı adamlar seni dövmüyo veya cılızsın diye aşşağılamıyolar aksine %90 ı sana yardım etmeye çalışıyo insanlara biraz sıcak davranırsan görürsün
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadoWDeadly

Niye bu kadar korkuyosun spor salonuna gitmekten kaslı adamlar seni dövmüyo veya cılızsın diye aşşağılamıyolar aksine %90 ı sana yardım etmeye çalışıyo insanlara biraz sıcak davranırsan görürsün

Korkmak degil de çekiniyorum sadece,.

• quote:

quote:

Niye bu kadar korkuyosun spor salonuna gitmekten kaslı adamlar seni dövmüyo veya cılızsın diye aşşağılamıyolar aksine %90 ı sana yardım etmeye çalışıyo insanlara biraz sıcak davranırsan görürsün

Dostum bence hiç çekinmene gerek yok onlarda zamanında senin gibiydi hiç biri öyle doğmadı hocan program hazırlıycaktır sana diyet listenide vermesi lazım her haraketi o gösterir yardımcı olur zaten ama biraz sıcak kanlı ol ortama uymak için mesela sporunu bitirdikten sonra kolay gelsin de etraftakilere, tanıdıklarınla selamlaş soyunma odasına girerken selam ver sana yardımcı olan kişilerin ismini sor tanış bilgilerinden faydalan sıcak kanlı ol kısaca ortamın olur spor çok eğlenceli gelir sana bu tavsiyemi dinle çok işine yarar

• quote:

quote:

quote:

Dostum bence hiç çekinmene gerek yok onlarda zamanında senin gibiydi hiç biri öyle doğmadı hocan program hazırlıycaktır sana diyet listenide vermesi lazım her haraketi o gösterir yardımcı olur zaten ama biraz sıcak kanlı ol ortama uymak için mesela sporunu bitirdikten sonra kolay gelsin de etraftakilere, tanıdıklarınla selamlaş soyunma odasına girerken selam ver sana yardımcı olan kişilerin ismini sor tanış bilgilerinden faydalan sıcak kanlı ol kısaca ortamın olur spor çok eğlenceli gelir sana bu tavsiyemi dinle çok işine yarar

Cevabiniz icin tesekkurler,

deneyecegim bakalim, dediginiz gibidir zaten ortam uyum saglarım insallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beslenme ve uyku düzeni çok önemli. Bunları aksatırsan spor anlamsız olur.
    Gün aşırı gitmek mantıklı. Programa sadık kal ve ne olursa olsun pes etme.
    Boyuna göre zayıfsın. Bu yüzden kardiyoya fazla girmeden direk dambıl ile çalış.
    Yerinde olsam eylül ayına ertelerdim, ağustosta salona gidilmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eceroz10

Beslenme ve uyku düzeni çok önemli. Bunları aksatırsan spor anlamsız olur.
    Gün aşırı gitmek mantıklı. Programa sadık kal ve ne olursa olsun pes etme.
    Boyuna göre zayıfsın. Bu yüzden kardiyoya fazla girmeden direk dambıl ile çalış.
    Yerinde olsam eylül ayına ertelerdim, ağustosta salona gidilmez.

Cevap için teşekkürler.

Zayıfım maalesef, beni spordan çok beslenme zorlayacak gibi.

Hocam neden eylüle erteleyelim ki?
  • Eğer düzenli ve aylar boyunca çalışmayı düşünüyorsan eylül ayında başlamanı öneririm.
    Yaz aylarında havanın da sıcak olması sebebiyle vücut dinlendirilir. Çalışmalarda su kaybı ve sıkıntı daha fazla olur.
    Yaz aylarında salona gitmek ameleliktir yani.
    Eylül ayında başla ve aralıksız haziran sonuna kadar devam et. Temmuz ve ağustos ayları vücudun kendini dinlendirmesi gerekli. Steroid ve çeşitli takviyelerden ilk yılında uzak durmanı öneririm.
    Body building sporuna başlayanların yarısından fazlası 3 veya 4 ay sonunda bunu bırakır ve spor salonuna parasını vermiş olmasına rağmen gitmez.
    Uzun vadeli düşün. Tekrar söylüyorum. Kalıcı vücut yapabilmen için mutlaka ve mutlaka yemek düzenin-programın olmalı ve uyku düzenin olmalı. Bununla birlikte çoğu kişi salonlarda bazı hareketleri eksik ya da yanlış yaptığı için gelişimi eksik ya da geç olmakta.
    Gün aşırı salona git, setler arası en fazla 1 dakika dinlen ve haftanın 3 günü 1 er saat çalış.
    Senin avantajın kilo verme ve yağ yakma sorunun yok. İşin daha kolay yani.

Önemli not: vücudundaki kasların %60 ını bacak kasların oluşturur. Üst kısımlarını hayvan gibi şişirip bacakları kürdan gibi olan body building severler var gerçekten komik bir görüntü. Vücudunu bir bütün olarak düşün ve sadece üst kısmına odaklanma.
    Ağırlıkları zamanla arttır. Birden 50 kilonun altına girme. Program şart.
    Araba bile 1.viteste kalkar. 4.viteste arabayı kaldıramazsın. 120 ile giderken de 2.vitese alamazsın. Step by step.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eceroz10 -- 15 Temmuz 2014; 15:21:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eceroz10 kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam, tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.