Şimdi Ara

Vücut Geliştirme ve Omuz Sakatlıkları (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
39.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam omuz değilde belimi sakatladım sanırım. Deadliftte bar kaygandı biraz son setlere doğru elimden kaydı dün. Çok ağrı yoktu eve gidince de bi kaç saat bilgisayat başına oturdum. Şuan uyandım ve ağrı artmış kaç güne düzelir ne olmuş olabilir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Electro_Magnetic

    Sporcu yaralanmaları farklı bir tecrübe gerektirmese idi belki böyle bir dala ihtiyac dahi duyulmazdı. Bu yüzden sporcu yaralanmalarını tecrübe etmemiş hekimler yetersiz kalabiliyorlar maalesef. Nitekim sporcu fıtığı olarak adlandırılan minimal kasık fıtıklarını teşhis etmede de zorlanıyorlar... Omuz sakatlanmaları da böyle. Tecrübesi yoksa ne yapacağını bilemez. Uzun süre dinlendir, peki ne kadar süre ? 1 ay mı 3 ay mı 1 yıl mı? Neyse daha kötüsü olmadığına sevinmeliyiz bu noktada.

    Alıntıları Göster
    Hocam merhaba,

    Baltalimanı kemik hastanesinde spor hekimine gittim. aynı sonuclar... hiçbir şey diyemedi. cunku MR temiz, baglar da lif veya tendonlarda sorun yok. omuz sıkısması yok ama sorun öyle bir sorun ki, MR ın göremeyeceği acayip bir nokta dan o küt sesi gacırtı sesi sürtme sesi geliyor. kolumu 90 derece kaldırırken o sesi her kaldırısımda duyan dr bunun tamamen eklemin kendisinden olduğunu, o gunkü asırı zorlama nedeniyle eklemin %2-3 lük bir oynama yasanması gibi düşünebiliriz. bunun için hiçbir cerrah hemen ameliyat demez 6 ay bir sene gözlemleyelim sende takip et sonrası hiç gecmez ve sıkayetlerin artarsa o zaman o eklem cevresınde artroskopik işlem yapılabilir " dedi ve kortizonlu ılac verdi.iu an onu kullanıorum. cunku kullandıgım hıcbır ilac maalesef fayda etmedi. zaten bu kemik eklemsel sorunlar hemen gecmez diyorlar ama 6 ay 1 sene sonra ne olur Allah bilir. sadece beklemek durumundayım.. spora kosulara yavas yavas yaza doğru yeniden baslayacaım ama su an biraz daha dinlendirme durumundayım.

    hacamat ve sülük tedavisi yaptırıcam bir de kolojen takviyesi alıcam bakalım ne olacak göreceğiz.

    maalesef zamana kalmıs bir durum galiba ve ben bunu kabullenip sifayı Allahtan beklemekten baska carem yok. Allah beterinden de saklasın korusun demekle beraber tabii..

    dün bir arkadas bu durumla ilgli Koc uni topkapı arastırma hastanesine de gidebileceğimi söyledi ama yoruldum artık. baya iyiler arastırma ve bu tür vakalarda inceleme de olabiliyor oraya gidebilirsin dedi. bilmiyorum .. bakıcam biraz daha gecsin..

    sende beni dinledin eksik olma sağolasın. İnşallah bir gün gelir de Allahın izniyle şifasıyla burada "hocam tamamen geçti düzeldi" demek nasip olur.. yinede her halimize şükredip ümidi kesmeden beklemekten baska yol yok..




  • Wilshire W kullanıcısına yanıt
    Bana biraz takıntı yapmışsın gibi geldi hocam. ben de omzumu sakatlamistim bench press yaparken üstünden 1 sene civarı zaman geçtikten sonra hiç sakatlanmamis gibi ağır kilolara girmeye başlamıştım. Bence yapman gereken omuz mobilite egzersizleri bunun dışında barfiks demirine asılıp beklemek ki omuz sağlığı için yapabileceğin en iyi hareketlerden biridir. Bunun dışında boş barla yüksek tekraroverhead press yapmanı tavsiye ederim. Pump sayesinde bag dokulara daha çok kan pompalanacagindan iyileşmen hızlanır ama yaparken ağrı yada kutleme oluyorsa yapma tabii. Onun dışında dediğim gibi kafayı rahat tutmak önemli sürekli omuzum aciyor mu diye bahsettiğin hareketleri yapma iyileşme sürecini sekteye ugratiyor olabilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WWalker -- 21 Şubat 2020; 22:3:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt
    Hocam takıntı değil inanın. bunu burada yazmak anlatmak çok çok zor. yani öyle acayip bir durum ki, omuzda aşırı bir ağrı acıma yok. zaten yukarıda da yazdığım gibi MR temiz çıktı. yani dr lar su an yırtıktır sıkısmadır vs bişey göremedikleri için benim şikayet ettiğim hususta (kolu her yukarı 90 derece kaldırısımda sürtünüyormus gibi küt ve tak tuk seslerine) yanıt veremiyorlar ve sadece beklemem gerektiğini söylüyorlar. fizik dahi önermiyorlar

    sol omuz ekleminin tam içinden tepeden geliyor ses. sürtüyor bildiğin. o yüzden en son gittiğim spor hekimi de tam teşhis koyamadan "bu daha cok zorlamaya bağlı eklemin kendisinde hafif oynama GİBİ" dedi, diyebildi. somut bir şekilde bunu kim anlar nasıl anlar bilemiyorum. ne yapmak lazım nereye gitmek lazım bilemiyorum. şu an bile kaldırıyorum sol kolu o sesi duyuyırum. tık tık takılıyor bişeyler. ve bu her an her dk olunca rahatsızliği hissettiriyor. ilk zamanlar gibi takmadan artık kendi haline bırakıP bana dedikleri şekilde 6 ay 1 sene beklicem ama o zaman sonunda da gecip gecmeyeceği mechul.


    bu beklemenin ardından eğer gecmezse dedi spor hekimi, o zaman ona göre o eklem cevresine artroskopi ile bakılabilir ama son care o dedi. yani ben aslında bu SORUNUN DAHA TAM ne olduğunu bilmiyorum bundan ciddi manada ANLAYACAK DOĞRU TEŞHİSİ VE TEDAVİYİ sunacak beni yönlendirecek bir DR ne yazık ki bulamıyorum.

    OMUZ DISI hareketlerle spora yeniden baslıcam hafif hafif calısıcam ama bu ses ve oradaki eklemin oynamas durumuyla ilgili düzgün yönlendirmeyi yapacak biri olsa çok iyi olacak ama o da yok. ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.

    ilk zamanlarda sesle beraber acıma da oluyordu. acı biraz çok hafif azalmış gibi olsa da o seslerde hiç azalma yok. hala aynı gibi




  • Wilshire W kullanıcısına yanıt
    Glukozamin komplex içerikli ürünleri kullanmayı denedinizmi hocam hiç ? benim omzumun sesini azaltıyor ama gidermiyor. Ama benimki farklı bi durum yerinden oynuyor. belki sizinki daha basit birşeydir giderebilir 10gün kadar kullanın etkisini görürsünüz zaten işe yarıyorsa
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    hocam 3 hafta boyunca sabah aksam "Osteo Bi-Flex Glukozamin" tablet kullandım hiç fayda etmedi. bıraktım. bende de yerinden oynar gibi sanki gacır gucur böyle o sesi duyarken eklemin temel yapısı oynamıs gibi hissediyorum ama nedir tam olarak bilmiyorum. öyle cok sallanma boşluk yok fakat her kolumu 90 derece yukarı kaldırısımda sürter gibi ses cıkıyor

    kolojen desteği de (tablet şeklinde) alacagım ama onda ne olur bilmiyorum.

    her sabah bamya tohumu içiyorum aksam suya koyup sabah içiyorum onu da önerdiler. uzun süre 6-7 ay devam et dediler. ediyoruz ama sonuc ne olacak bilmiyorum.
  • ilk mesajı 5 ay önce yazmışım konuya

    şuan %95 geçti diyebilirim omuz ağrısı sadece yüksek kiloda bazen sızlıyor.ama benim biraz kronik 4-5 kere sakatlandım omuzlardan.Bu sefer ki ciddi gözüküyordu ama sürekli mobility çalışarak 4 ayda düzeldi.her üst vucut antrenmanından önce ve sonra 5-10 dakika yapmak baya güçlendiriyor.youtube da codman egzersizleri diye de aratın.sıkılmaz yaparsanız faydası oluyor.

    birde faydası oldumu bilmiyorum ama toz sığır jelatini baya tükettim alın kullanın demiyorum ama etkisi olmuş olabilir emin değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 21 Şubat 2021; 1:38:43 >
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    kaç gr kullandınız günde ve kaç defa. Ayrıca nasıl tükettiniz acaba ? suya karıştırıp direk içsek yeterlimi, beklemeye şişmesine vs. gerek varmı jelatini.
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    Belli bir oranda kullanmadım günde 2-3 sefer 5 er gr aldım. İlk başta suya karıştırdım geceden bekledim ama onu yutmak kolay değil

    Yoğurda sulu yemeğe hazırladığım bcaa nın içine salataya dökerek sürekli kullandım.


    Ama ben iyileşmeyi mobilitye bağlıyorum
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    anladım. hocam toz jelatin geldide. bunu suya karıştırınca 5dk da karıştı tamamen tozlar çözündü yani. beklememe gerek varmı direk suyla içsem birşey olurmu
  • gustawa G kullanıcısına yanıt
    bişe olmaz zaten tadı tuzu olmayan bir şey.Kemik suyu çorba tüketirsen o da çok faydalı ama bunlar bir anda etki edecek şeyler değil

    en azından 1 ay sürekli kullan faydası olabilir.
  • Öncelikler merhabalar.

    Konudaki bazı arkadaşlar gibi maalesef bende sol omzumdaki sakatlıktan uzun bir süredir muzdaribim. İlk olarak nasıl sakatlandığımı anlatmak istiyorum. Yaklaşık 15 ay önce bir bacak omuz gününde işim çıktığı için antrenmanı çabuk bitirmek zorunda kaldım. Ama hareketleri de boş geçmek istemediğim için ilk defa büyük pişmanlık duyacağım bir şey yaptım ve neredeyse hiç set molası vermeden setlerıme devam etme kararı aldım. Aynı zamanda o zamandaki çalışma hırsının vermiş olduğu cahillikle beraber 25 kilo shoulder press yaptım. 4 setim bittikten sonra lateral omuz hareketini aynı şekilde set arası vermeden yaparken sol omzumda büyük bir ağrı hissettim. Sakatlanmıştım ama farkında değildim ertesi günlerde o bölgede hafif bir ağrım vardı sporuma devam ettim. Haftalar geçtikten sonra bu ağrı arttı ve spor yapamaz hale getirdi sporu bırakmak zorunda kaldım. 15 aydır bu sakatlığı geçirmek için neredeyse yapmadığım şey kalmadı.(rotator cuff egzersizleri, buzlar , sıcak uygulamalar , ağırlıksız kan pompalamaları vs vs) İzmir'de 3 tane hastane dolaştım. Mr röntgen ne gerekiyorsa çektirdim . Hatta bir hastanede 4 tane ortopedi doktoru bir araya gelip mr'ı yorumladılar. Genel olarak hiçbir pataloji gözükmediğini herşeyin normal seyrinde olduğunu spora devam edebileceğimi söylediler. Şöyle ki günlük hayatımı etkileyen bir ağrı şükür ki yok. Ama spora başladığımda bacak ve karın dışında birşey çalıştığımda 3 4 gün sonra ağrı giderek artıyor ve spor yapamayacak duruma getiriyor. Ağrıyı tanımlayacak olursam omzumu yana açtığımda ve havada beklettiğimde omzumu sıkıştırıyor ve bir sızı veriyor. Herhangi bir kütleme çatırdama vs sorunum yok. Ama asla sporuma devam edemiyorum.

    Herhangi bir bilgisi olan arkadaş veya daha önce sakatlık geçirmiş olan varsa yardımcı olursa öneride bulunursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhanguzeycan -- 28 Eylül 2020; 1:4:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhanguzeycan

    Öncelikler merhabalar.

    Konudaki bazı arkadaşlar gibi maalesef bende sol omzumdaki sakatlıktan uzun bir süredir muzdaribim. İlk olarak nasıl sakatlandığımı anlatmak istiyorum. Yaklaşık 15 ay önce bir bacak omuz gününde işim çıktığı için antrenmanı çabuk bitirmek zorunda kaldım. Ama hareketleri de boş geçmek istemediğim için ilk defa büyük pişmanlık duyacağım bir şey yaptım ve neredeyse hiç set molası vermeden setlerıme devam etme kararı aldım. Aynı zamanda o zamandaki çalışma hırsının vermiş olduğu cahillikle beraber 25 kilo shoulder press yaptım. 4 setim bittikten sonra lateral omuz hareketini aynı şekilde set arası vermeden yaparken sol omzumda büyük bir ağrı hissettim. Sakatlanmıştım ama farkında değildim ertesi günlerde o bölgede hafif bir ağrım vardı sporuma devam ettim. Haftalar geçtikten sonra bu ağrı arttı ve spor yapamaz hale getirdi sporu bırakmak zorunda kaldım. 15 aydır bu sakatlığı geçirmek için neredeyse yapmadığım şey kalmadı.(rotator cuff egzersizleri, buzlar , sıcak uygulamalar , ağırlıksız kan pompalamaları vs vs) İzmir'de 3 tane hastane dolaştım. Mr röntgen ne gerekiyorsa çektirdim . Hatta bir hastanede 4 tane ortopedi doktoru bir araya gelip mr'ı yorumladılar. Genel olarak hiçbir pataloji gözükmediğini herşeyin normal seyrinde olduğunu spora devam edebileceğimi söylediler. Şöyle ki günlük hayatımı etkileyen bir ağrı şükür ki yok. Ama spora başladığımda bacak ve karın dışında birşey çalıştığımda 3 4 gün sonra ağrı giderek artıyor ve spor yapamayacak duruma getiriyor. Ağrıyı tanımlayacak olursam omzumu yana açtığımda ve havada beklettiğimde omzumu sıkıştırıyor ve bir sızı veriyor. Herhangi bir kütleme çatırdama vs sorunum yok. Ama asla sporuma devam edemiyorum.

    Herhangi bir bilgisi olan arkadaş veya daha önce sakatlık geçirmiş olan varsa yardımcı olursa öneride bulunursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    geçmiş olsun. omuz eklemini sen de araştirmissindir çok kompleks bir yapıya sahip. Kıkırdaklar, kapsüller, tendonlar vs..Bu yüzden herkeste omuz agrisi benzer seyretmiyor. Kiminde bench press yaparken kendini gösteriyor kiminde ise sadece omuz pres yaparken.

    Keşke konularına girmeyeceğim.. Zaten yapılan hatayı çok net belirtmişsin. Benim omzum eskisi gibi olamadı (yani sakatlıktan önceki durum gibi degil) ama suan için daha iyi. Suana dek omzum eskisi gibi diyen bir sporcuya da ratlamadım. Bir kez sakatlandığın zaman artık omzuna iyi bakmayı, gaza gelmemeyi, ona bir göğüs kası gibi davranmaman gerektiğini, çok yüklenmemeyi öğreniyorsun. Günlük hayatımı etkileyen bir durum yok. Sporda da dikkat ettiğim sürece beni üzmüyor. Aradan 2 yıl gecti sanırım. Omuz antremanlarını hafiflettim. 25 30 kg pressler epeydir hayatımda yok. Maks. 15 kilolarla kollarımı omuz hizasından aşağıya düşürmeyecek sekilde yavas hareketlerle omuz preslerini yapıyorum. Omuz preslerini yaparken kollarımı göğüsüme yakın açılı tutuyorum ki omuz kapsüllerine, tendonlarına baskı uygulanmasın. Bacak dışında ne calisacaksam calisayim omuzları iyice ısıtıyorum. Hafif kilo çok tekrar, internette birçok ısınma hareketleri var.

    Glukozamin ve kolajen içerikli kürler yaptım. 1 ay kullandım 1 ay kullanmadım, bu sekilde 3 kez tekrarladım. Onu kullandım bunu kullandim, söyle isindim böyle ısındım.. Omuz problemi aslında: ne zaman bu konuyu düsünmeyi bıraktım sanırım ozaman gecmeye basladı. Biraz zaman aliyor dedigim gibi, bunun zaman işi olduğunu kendine kabullendirmelisin. Ve bir gün omuzun daha iyi olacak emin ol. Sadece tekrar keşke demeyeceğin seyleri sporda yapmamaya calismalısın. Sadece omuz değil.. Gaza geldiğimiz her an, acele ettiğimiz her an, dirsek, bilek, bel, boyun, diz ve kasık daha tahmin edemeyeceğiniz bir sürü sakatlık Allah korusun karsimiza cıkabilir. gecmis olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 30 Eylül 2020; 23:12:49 >




  • Electro_Magnetic kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim , ağzına sağlık. Ben zaten sağlıkçıyım. Maalesef nasıl bir durumun içinde olduğumun farkındayım. Daha çok bu olayı yaşamış kişilerin yardımı olabileceğini düşündüğüm için yazdım zaten. Glukozamin ve kolajeni araştıracağım tavsiyen için teşekkürler.


    Sormak istediğim şey antrenmanların nasıl gidiyor? Push antrenmanlarını es geçebileceğimi düşünüyorum(uzun bir süre) ama sırt ve ön kol antrenmanlarında çalışma durumun nasıl. Kendine yetebilicek kadar, tatmin edecek kadar çalışabiliyor musun? Bench presste nasıl ağırlıklar kaldırabiliyorsun ağrın oluyor mu? Bu saatten sonra omuzu çalışmasam bile olur diye düşünüyorum ama geri kalanlar benım için önemli :) tekrardan teşekkürler

  • Serhanguzeycan S kullanıcısına yanıt

    ilk zamanlarda yani omuz şikayetlerimin başladığı ve takip eden 3-4 aylık sürecte omuz yana açma, ön omuz ve omuz press'leri yapamıyordum. Onun dışında sırt idmanlarında da omuz bölgemde agri oluşuyordu. Bench press'te ise kolları göğüse yakın tutup çalıştığımda agrim yoktu. Bu yüzden o dönemlerde göğüs ve kol calisabildim. Sırt için de enseye cekis harekete iptal. Kolları dar tutup sırt cekişleri bu sekilde yaptım. Simdi ise genis acılarla calisabiliyorum. Sırt için problemim kalmadı. Omuz zaten hem sırt hem göğüs calisirken calisan ara bir kas. Bir koca günü omuz antremanı yapmak sacmaymış. Omuz için yaptığım hareketler, yana açış, ön omuz, dumbell press bunları da eski çalıştığım agirliklarin yarisiyla calisiyorum. Yetiyor da artıyor omuz için.


    Not: Omuz için tricepste kullandığımız cable ile yapılan omuz hareketleri (ön omuz, yana açma gibi).. hangi akıl gelip gösteriyor bunları! işte onu yapan arkadasları üzgünüm ki yakında bu sayfada göreceğiz...


    Not 2:Kas agriyorsa gelişiyor zihniyeti zararlı bir zihniyettir. Her durum için gecerli degildir. Kas mı agriyor, ekleme mi yük biniyor, kapsülleri mi parcaladın, bursa kesesini mi iltihaplandı, biceps tendonu mu yırtıldı? Bunu bilmek çok önemli...


    herkese gecmis olsun.





  • spora ilk başladığım zamanlar muhtemel Lunge hareketi ile sağ diz kapağımı sakatladım, aradan yıllar geçti ne zaman bacak çalışsam o ağrı kendini hissettirir, bir süre öncede sanıyorum ki o bölgeyi yoğun çalışmaktan olacak sağ omzumun dış kısmını sakatladım o da henüz geçmiş değil.

    Biz fitness yaparak aslında eklemlere zarar veriyoruz farkında değiliz, kaslar büyüyor ağırlıklar artırıyor ama eklemler,lifler ne alemde bilen yok.

    Bana kalırsa sakatlanmamak için ya sağlam genetiğe sahip olacaksın ya da farklı maddeler kullanacaksın.

  • Üst konu yapılması gereken bir konu. Ben de sol omzumu 2 kez sakatladım. İlk seferinde 1 ay kadar her türlü baş üstü harekette bıçak saplanır gibi ağrı olmuştu. 1.5 ay kadar spor yapmamıştım. Ben tabi cahillik omuz hareketi yüzünden sakatlandığımı sanıp spora tekrar başladığımda omuz hareketlerini değiştirmiştim. Hafif ağırlıklarla başladıktan 1 ay kadar sonra bench presste aynı ağrıyı hissettim. Sorunun bench presste olduğunu farkettim. Tekrar nüksetmemesi için 10 gün kadar ara verdim tekrar. Bu kez bench press yerine dumbell press yapmaya başladım. Bir daha aynı sorunu yaşamadım.


    Sağ ve sol kolun fizyolojik şekli farklı olduğu için bar ile yaptığım ağırlıklarda barın sabit bir şekli olması sebebiyle küçük kas grupları, cufflar, eklemler vs. olumsuz etkileniyormuş. Bar ile yaptığım press hareketlerini dumbell ile değiştirdikten sonra bir problem yaşamadım.

  • elweda kullanıcısına yanıt

    ısınma ve esnetme hareketleri bu konuda önem kazanıyor ama dediğiniz gibi kötü bi genetik varsa sakatlanma Allah'ın emri oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rengar Bot -- 28 Şubat 2021; 1:0:52 >
  • Evde antrenmanlara başladığım tarihte barbell press ve upright row esnasında omzumda karıncalanma, batma hissettim. O tarihten bu yana halen press lerde baya batma hissi oluyor. İnşallah salona dönene kadar bir sorun kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır girme sevdası yüzünden yine sakatladık omuzu.

    Şuan çok ciddi bir şey yok gibi ani hareket edince sızlıyor


    Orzax Cosakondrin jel kullanıyorum baya rahatlatıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 1 Mart 2021; 23:2:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.