Şimdi Ara

Vücut geliştirme ve kilo alma,Sık sorulan sorular - Cevaplar (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.662
Cevap
53
Favori
454.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam ben 1,81 65,5 kiloyum şu an, 1 ay önce salona başladım 63 kiloydum şimdi 65 küsür oldum.Slondanmı bilmiorum ama devam ediırum şuan en azından 70 75 olmak istiyorum.Yeterli olmak istiyorum yani, yemek için ne önerrisiniz.Ben sabah kahvaltı etmiorum belki gidip ufak bi süt alırım yoksa 12de yerim öğlen önerileriniz nelerdir..

Orjinalden alıntı: shelby_88

Selam ben 1,81 65,5 kiloyum şu an, 1 ay önce salona başladım 63 kiloydum şimdi 65 küsür oldum.Slondanmı bilmiorum ama devam ediırum şuan en azından 70 75 olmak istiyorum.Yeterli olmak istiyorum yani, yemek için ne önerrisiniz.Ben sabah kahvaltı etmiorum belki gidip ufak bi süt alırım yoksa 12de yerim öğlen önerileriniz nelerdir..

bak beslenmene önem vermiomuşsun zaten ama kilonda artmış zorda olsa eğer daha iyi beslenseydin sonuç daha farklı olabilirdi gerçi 1 ay olmuş daha.

kahvaltıda 500 ml. süt içebilirsin

ayrıca yiyebiliyosan 4-5 yumurta beyazını lorla karıştırıp omlet yap yanindada 1 kase yulaf ezmesi veya mısır gevreği. bu kahvaltı önerim

öğlen ise

1 parça ızgara tavuk göğsü yaninda 1 tabak makarna yada pilav , salata ve biraz sebze yemeği.

AYRICA okula gidenler ve yemek konusunda zorlananlar için

1 büyük ton balıgı yanina 1 -2 haşlanmış patates alarak bu sorunu çözebilirler

TAVUK GÖĞSÜNÜN nasıl bir protein ve amino asit kaynağı oldunu görün bol bol yenilmesi gereken bizler için bir nimet

http://www.besinler.net/nutrdetails.aspx?NDB_Num=50198

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 9 Mart 2009; 12:55:25 >

Dana eti (orta yağlı) 19.1
    Koyun eti 16.5
    Balık (cinsine göre değişir) 14.8 - 26.3
    Tavuk eti 18.6
    Karaciğer 19.2
    Bezelye 24.2
    Kurufasulye 22.3
    Mercimek 24.7
    Nohut 20.5
    Soya Fasulyesi 34.1
    Ceviz 14.8
    Beyaz Peynir 16.8
    Kaşar Peynir 27.0
    Süt (orta yağlı, inek sütü) 3.3
    Yoğurt 3.4
    Yumurta 12.1
    Ekmek 9.1
    Mısır (patlamış - sade) 12.7
    Pirinç 6.7

Orjinalden alıntı: ZUĞAŞİBERE

Bunlar da bazı günlük besinlerin protein değerleri, aklınızda bulunsun

Dana eti (orta yağlı) 19.1
    Koyun eti 16.5
    Balık (cinsine göre değişir) 14.8 - 26.3
    Tavuk eti 18.6
    Karaciğer 19.2
    Bezelye 24.2
    Kurufasulye 22.3
    Mercimek 24.7
    Nohut 20.5
    Soya Fasulyesi 34.1
    Ceviz 14.8
    Beyaz Peynir 16.8
    Kaşar Peynir 27.0
    Süt (orta yağlı, inek sütü) 3.3
    Yoğurt 3.4
    Yumurta 12.1
    Ekmek 9.1
    Mısır (patlamış - sade) 12.7
    Pirinç 6.7

sağol ZUĞAŞİBERE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 9 Mart 2009; 20:59:27 >

Orjinalden alıntı: kliwaj

quote:

Orjinalden alıntı: hell_quard

Öncelikle açtığın topic ve verdiğin bilgiler için teşekkürler, birçok kişiye yardımcı olmuşsundur..
    Benim soruma gelince, haftada 3 gün aynı programı mı uygulamak daha iyidir yoksa 3 günde farklı yerleri çalıştırmak mı ? Mesela: 1. gün kol-bacak, diğer gün göğüs-sırt vs gibi ? Yeni başladım spora..

dediğin gibi farklı yerleri

dünyada şuan en çok tutulan sistemden bir örnek vereyim

göğüs-biceps

sırt-triceps

omuz-bacak

yada

göğüs-sırt

biceps-triceps

omuz bacak

gibi örnekler çöğaltılabilir
    yi
    önemli bir nokta ise bi büyük kas bir küçük kas olacak ve ilk girdiğin bölge büyük kas olsun örnek ilk göğüs sonra pazu

daha ilerlemiş sporcular

hergün tek bölge çalışır. yada zayıf olan bölgeyi sadece 1 gün çalışır. ama sen ilk yazdıgımı yapabilirsin en çok tutulan ve salonlarda en çok verilen program o şekildedir

ama daha yeniyim diyorsun ne kadar oldu ?

3 hafta oldu daha, vücudum fena değil yani öyle çok cılız ve yağlı bir tip değilim.. Adam bana göğüs-biceps, omuz-triceps, sırt-bacak yazdı da benim pek hoşuma gitmedi yani haftada 3 gün hepsini yapsam daha mantıklıymış gibi geliyor, adamada öyle söyledim de böyle iyi yavaş yavaş ağırlıkları arttırarak devam edicez dedi.İyi dedim bende bir bildiği vardır heralde diye, senin topici görünce sanada soriyim dedim..

onlarca değişik sistem var kimse bilemez şu sistem ona daha iyi olur yada olmaz diye bu sporda kesin doğrular yoktur bir kişi sana verilen programla büyük ilerlemeler katetsede bazılarında çok az değişme olur yada olmaz

ama daha yenisin vücudun bi temeli olsun otutursun değişik sistemlere geçersin şimdi hocanın verdiği programın dışına çıkma derim

ben zamanında haftada 3 gün , 1 günde bütün vücudu çalışıyordum

tabi 2 saate süren antremanlar.. bu sistem şuan çağ dışı kalsada steve reeves sistemidir resimlerine bi bak istersen heykey gibi bir vücut.

Orjinalden alıntı: mR_BLacKLioN

millet kilo almak icin ugrasiyor bende vermek icin ugrasiyorum

+ bilmem kaç
  • arkadaşım bir sorum olucaktı body'de bu hafta 3 haftam ve gözüme çarpan birşey vardı steel bar diye bir çikolata bugün hocaya sordum bu ne işe yarıyo diye günlük besin kaynağı dedi merak ettim bitane aldım fiyatı 4 lira bunun ne gibi yararları olabilir

Orjinalden alıntı: stifflers

arkadaşım bir sorum olucaktı body'de bu hafta 3 haftam ve gözüme çarpan birşey vardı steel bar diye bir çikolata bugün hocaya sordum bu ne işe yarıyo diye günlük besin kaynağı dedi merak ettim bitane aldım fiyatı 4 lira bunun ne gibi yararları olabilir

steel bar ın tanesi 20 grm protein içerir

ara öğünlerde kullanılabilir

ama ton balıgı ve tavuk göğsü varken gerek yok böle şeylere aparatif bunlar

merak için alınabilir tabi

çikolata yicene ondanda yiyebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 9 Mart 2009; 20:10:22 >

Orjinalden alıntı: Kıdemli Çavuş

şeytan diyo yatmadan önce ye sağlıksız ye fast food ye obez ol rahatla..

Sonra hayatın boyunca bir ton sağlık problemiyle uğraş dur. Zayıf kalmak yeğdir böylesindense, takma kafana.

Orjinalden alıntı: Muśtafa

Benimde kilo sorunum vardı cevapların benim için çok önemli konuyu açtığın için teşekkür ederim ..

Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.öncü -- 10 Mart 2009; 18:10:28 >

Orjinalden alıntı: c.öncü

arkadaşlar spor salonunda spor yapmanın boya etkisi olur mu uzaltma veya uzamaya engel olarak

ilk sayfayı okumalısın. oraya yazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myLifemyRules -- 11 Mart 2009; 2:33:52 >

Orjinalden alıntı: myLifemyRules

3. günümü bitirdim salonda şükür
    Şu ana kadar beni en çok zorlayan hareket 10 kilo ile yaptığım BARBELL PRESS ve 4 kiloluk dumbell lar ile yaptığım ONE ARM DUMBELL TRİCEPS EXTENSION hareketleri oldu.4x8 çalışıyorum bunları.
    Birde bi sorum var.Evde 2 tane 4 kiloluk dumbell var.Salondan çıktıktan sora dinlendim filan neyse sora evdede çalışsam bi zararı olurmu.

salonda çalıştığın sana fazlasıyla yeter overtraining olma ihtimalin var evde çalışmana gerek yok

edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 11 Mart 2009; 13:00:59 >

Orjinalden alıntı: nP4BlacK0uT

quote:

Orjinalden alıntı: kliwaj

quote:

Orjinalden alıntı: myLifemyRules

3. günümü bitirdim salonda şükür
    Şu ana kadar beni en çok zorlayan hareket 10 kilo ile yaptığım BARBELL PRESS ve 4 kiloluk dumbell lar ile yaptığım ONE ARM DUMBELL TRİCEPS EXTENSION hareketleri oldu.4x8 çalışıyorum bunları.
    Birde bi sorum var.Evde 2 tane 4 kiloluk dumbell var.Salondan çıktıktan sora dinlendim filan neyse sora evdede çalışsam bi zararı olurmu.

evde çalıştığın sana fazlasıyla yeter overtraining olma ihtimalin var evde çalışmana gerek yok

Cümle yanlış oldu düzelteyim.

''Sporda çalıştığın sana fazlasıyla yeter overtraining olma ihtimalin var evde çalışmana gerek yok.

evet öyle olcaktı saol

herkes için geçerli salonda çalışmanız size yeter evde çalışmaya gerek yok ama hafif dumbellarınız varsa enerji atmak için indir kaldır yapın bi kaç kez zararı olmaz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.