Html kod büyüdükçe, dizyan modunda iken vs.net 2008 aşırı yavaşlıyor. sp1 i de yükledim ama nafile. Öyle ki sürekli html kaynak koddan çalışmak zorunda kalıyorum. asp.net resmi forumlarında da işe yarar birşey bulamadım. Kendileri de bu sorunun farkındalar. Bi çözümü olan var mı?
2008 studionun dizayn modunda sp1'den sonra özellikle çok sayıda üçüncü parti kontroller bulunan sayfalarda sorun yaşamaktayım. Yavaşlıktan daha çok studionun dizayn view'inde komponentin design formlarını kullanarak yapılan değişiklikler kod görünümüne yansımamaktadır. Bu sorun özellikle sp1 yükledikten sonra çoğaldı.
Internet üzerinde bu sorunu yaşayan başka bir kullanıcı/forumda yazı ya da ms sitesinde bug report bulamadım.
Bende 2008 C++ kullanıyorum ama metinden double tipine dönüşümde hata yapıyor.Kendim fonksiyon yazmak zorunda kaldım. 2005 de C++ yada VB de tablo kullanılan formlarda tablo özellikleri yüzünden düzenlenebilir form düzenlenemez oluyordu.Koddan düzenleme yapabiliyorsunuz ,çalışırken problem yok ama görsel düzenleme kayıp. Kayıtlı kullanıcı iseniz durumu düzelten yama gönderiryorlardı. Muhtemelen benzer bir faullu olmayan ama hatadan dolayı studio nun faullu kabul ettiği bir iş yapıyor olabilirsiniz.Sırayla ekleye ekleye gidilerek çözüm bulunabilir.
quote:
Muhtemelen benzer bir faullu olmayan ama hatadan dolayı studio nun faullu kabul ettiği bir iş yapıyor olabilirsiniz.Sırayla ekleye ekleye gidilerek çözüm bulunabilir.
Yaptığım gayet legal birşey sorun sadece design view'in 5 tane aynı kontroller objesi kodunu efektif olarak yönetemiyor olması sonuçta tek kontroller aspx koduna 100 ile 200 satır arası kod ekliyor. Tek yapılması gereken aynı objelerin run-time'da oluşturulup kodlanmasıdır.
Teoride öyle ama pratikte öyle olmamış demek :) Gülü seven dikenine katlanacak.ASP ye aşinalığım olsa yardımcı olmak isterdim.
kimsenin yardım edebileceği bir konu değil bu zaten vs'nin design view'inde olan bir bug. ( özellikle sp1'den sonra problemyaşayan komponentler çoğaldı) haliyle SP1 yüklemeden SQL 2008 RTM yükleyemiyorsunuz gene haliyle el kol bağlı Bildirdik dönerler yakında ama verecekleri cevap zaten üstte yazdığım şey ' Git koddan yap'
Ekim 10 Gibi Bunun Farkına Vardım, Ve SP i Hemen kaldırdım, Bug i Bildirdim(muhtemelen 10 bin kişi daha bilirmiştir) ama microsoftun otomatik cevaplayıcısından başka bişeyle karşılaşmadım, kafalarına göre düzelticekler malesef yapılacak bişi yok.