Şimdi Ara

VRM1 sıcaklığı 96-108 C normal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    powercolor turbo duo r9 280x ekran kartı var
    dark n10 kasa var

5 dakika bi cgminer ile test yapayım dedim
    fanları cgminer ı başlatmadan önce %100 sabit hıza ayarladım

5 dakika sonunda değerler şöyle

çekirdek sıcaklığı 77 C

vrm 1 108 C
    vrm 2 80 C

bu vrm1 aşırı ısınmamış mı ?

kasa yan kapağını açınca çekirdek 73 vrm1 97 derecede kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 28 Eylül 2017; 0:39:8 >

• VRM1'in sıcaklığı VRM2 ile kıyaslayınca fazla hocam. EVGA'nın skandal diye nitelendirilen olayında 120°C'yi geçince problem çıkıyordu diye hatırlıyorum. Yine de çok mu kritik dersen hayır ama 120°C üzerine kesinlikle çıkmamak lazım. Heatsink ya da soğutma için temas edeceği yüzeyle bağlantısı kesilmiş olabilir. İnce termal pad ile bir çözüm bulunabilir.
  • Normal, bende ki aktif vrm soğutmalı 290X 110 derece filan oluyordu.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    290X, 360 amper çekebilen bir kart. O ısınır da bozulmaz, her kart öyle dayanıklı olacak değil. Belki dayanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 28 Eylül 2017; 17:36:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus hd 7870 kartımında vrm sıcaklıkları sizinki gibiydi ve 2. senesinde oyun sırasında gitti dahada gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 28 Eylül 2017; 17:37:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

Asus hd 7870 kartımında vrm sıcaklıkları sizinki gibiydi ve 2. senesinde oyun sırasında gitti dahada gelmedi.

Oyunda 75 80 arası

Ama bu cgminer ile maden kazayım dedim vrm ısısı fırladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su testleri yapinca ne oluyor yahu eski nesil kart. Beni benimle bırak diyor kart resmen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

Su testleri yapinca ne oluyor yahu eski nesil kart. Beni benimle bırak diyor kart resmen.

Bazı coinler var 1 saat ya da 24 saat kazma yapınca 100 ile 1000 arasında coin üretebiliyor kart

O coin leri kenara atıp 1-2sene sonra satmayı düşünüyordum

Ama bu vrm ısısı beni korkuttu :)

• Hocam sizin kasada hava sirkülasyon sorunu var. kasa kapağını açınca bu kadar fark oluyorsa sorun var demektir. Hava giriş ve çıkış fan adedini arttırın.
    Bence 100C altı çok sorun değil ama 108C biraz korkutuyor. AMD kartlar çok güç çektiğinden, VRM, nvidia kartlara göre daha sıcak olur ama sizinki üst limite yakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Hocam sizin kasada hava sirkülasyon sorunu var. kasa kapağını açınca bu kadar fark oluyorsa sorun var demektir. Hava giriş ve çıkış fan adedini arttırın.
    Bence 100C altı çok sorun değil ama 108C biraz korkutuyor. AMD kartlar çok güç çektiğinden, VRM, nvidia kartlara göre daha sıcak olur ama sizinki üst limite yakın.

benim kasa şöyle:

normalde hiç sorun yok yani oyunlar 75-80 arası vrm...önde 2 üstte 2 arkada 1 fan var ... maden kazma yaptırınca sürekli %100 vrm ısısı fırladı gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 30 Eylül 2017; 18:29:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

290X, 360 amper çekebilen bir kart. O ısınır da bozulmaz, her kart öyle dayanıklı olacak değil. Belki dayanmaz.

Mete elektrik dersine biraz çalış derim. 12Volt kanalından 360 amper çeken bir cihaz totalde 4320W tüketime sahip olur.
  • Karta iş yaptıracaksanız, onun biosunu da ayarlayacaksınız. Bakın, tüm iş kartlarının hızı-voltajı düşüktür. Yüksek de olsa, düşük de olsa sonuçta yaptığı iş aynı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Mete elektrik dersine biraz çalış derim. 12Volt kanalından 360 amper çeken bir cihaz totalde 4320W tüketime sahip olur.

Sen trafolara çalışmışsın, kartın vrmsi 1.2 voltta çalışıyor. Zaten trafolar bile yüksek akımla çalışmaz. Tabii, sen yaparsın - o ayrı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Sen trafolara çalışmışsın, kartın vrmsi 1.2 voltta çalışıyor. Zaten trafolar bile yüksek akımla çalışmaz. Tabii, sen yaparsın - o ayrı...

"290X, 360 amper çekebilen bir kart. "

Okuduğumu anlama sıkıntım yok. Yazdığın yazıya cevap verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

quote:

Hocam sizin kasada hava sirkülasyon sorunu var. kasa kapağını açınca bu kadar fark oluyorsa sorun var demektir. Hava giriş ve çıkış fan adedini arttırın.

benim kasa şöyle:

normalde hiç sorun yok yani oyunlar 75-80 arası vrm...önde 2 üstte 2 arkada 1 fan var ... maden kazma yaptırınca sürekli %100 vrm ısısı fırladı gitti

Aslında çok sorun olmaması lazım ama yine de kontrol edelim: üstteki ve arkadaki fanların dışarı hava veriyor olması lazım. Öndekilerin de içeri. Bunu kontrol edebilir misiniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

quote:

benim kasa şöyle:

Aslında çok sorun olmaması lazım ama yine de kontrol edelim: üstteki ve arkadaki fanların dışarı hava veriyor olması lazım. Öndekilerin de içeri. Bunu kontrol edebilir misiniz?

evet aynen o şekilde ayarlı..

öndekiler içeri hava çekiyor arka ve üst dışarı hava atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2017; 2:25:9 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Kartın aktif elemanı çipidir. 12v çalışan güç kaynağıdır. Okumada problem olmayabilir ama sağlamada problem olduğu tecrübeyle sabit, Sayın "G3258".

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.