Ben bu iki terimi merka ediyorum açıklayacak var mı???
vps virtual private server yani bir adet dedicated serverı bir yazılımla birden fazla parçaya bölebiliyorlar ve bu sekilde bir serverı böldükleri kadar satabiliyorlar yani şöyle düşünün bir elmayı bütün 20 dolara satıyorsunuz ama 10 parçaya bölüp tanesini 5 dolardan satıyorsunuz bu şekilde daha çok kar elde edebiliyorsunuz yani anlatmak istedigim vps ler dedicatedların bölünerek satılmış halidir. bir dedicated gibidir server yönetimi vs elinizdedir. reseller ise hosting in bir beden büyügü bunda sadece host hesabı açabilirsiniz servera giriş vs yetkiniz yoktur ve reseller hesaplar reseller hesap açamaz ama vps ler açabilir umarım biraz da olsa açıklayıcı olmuştur çünkü aç karnına beynim çalışmıyor ben bi yemege gidip geliyim :)
Açılımı Virtual Private Server olan ve share hosting ile dedicated hosting karışımı olan bir hosting şeklidir.
Konuya anlatmaya şöyle başlasak daha iyi olacaktır sanırım; Günlük 100 hiti olan bir siteniz vardır.İşler zamanla ilerler, hitiniz 1000 olur, bir süre sonra hitiniz 10.000 ve artık dertler başlar. Artık hosting şirketiniz mırın kırın etmeye başlar doğal olarak.
Yada hiti 2000 olan siteniz bile bazen çok fazla upload yada download olayları yüzünden aşırı Cpu tüketmeye başlayabilir.Çünkü siteniz aynı makinedeki diğer sitelerin hakkını yemeye başlar.Sunucudaki bir CPU'yu 100 site kullanırken, sizin site tek başına sunucu işlemcisinin %25 bölümünü kullanmaya başlar. O andan itibaren size ya dedicated makine almanızı önerirler yada kapının yolunu gösterir hosting firmasının yetkilisi...
Bu hosting firması dandikmiş ben en iyisi başka hosting arayayım dersiniz.Pılınızı pırtınızı toplayıp başka bir hosting firmasının müşterisi olursunuz.Bir müddet geçtikten sonra yeni hosting firmanızda aynı şeyleri söylemeye başlar. Çok Cpu tüketen bir siteyi hiç kimse share hosting içinde barındırmak istemez.Bir yol ayrımına gelirsiniz ya siteyi kapatmak yada paraya kıyıp dedicated sunucu almak ama 2.000 hitli siteniz için 100$-150$ civarı bir paraya dedicated sunucu almak gözünüze gelir hele ki siteden kazancınız yoksa, sitenizi kapatmakta işinize gelmez o kadar emek verip bir yerlere getirdiginiz sitenizi kapatmaya gönlünüz razı olmaz. Hosting firması sizi share hosting müşterisi kategorisine almak istemez, dedicated hosting satmak ister ama sizin paranız yoktur.İşte bu anda imdadınıza VPS hosting girer.
Hımm biraz anladım galiba.Şu an bende 5-6 tane site var.Ve şu aralar sorun var sitelerde 3 tanesi girmior.Hepsi e farklı firmalar.Ben tek elden yürütmek istiyorum artık.Ayrıca VPS satan firmalar var mı? hiç bilgim yok...
reseller alsana ? Aylık 10 15 ytl ye bulursun
En iyisi ben şimdidne başlayayom araştırmaya.Çünkü siteler bzen kapalı bazen açık.Siteler kapalı olunca hostun sitesi de kapalı.Anlamadım bu işi neyse saolun tekrar
hostun sitesi kapalı ise serverda sorun vardır sizle alakalı degil bencede reseller alın vps şuan ekstra kaçar tahminimce size