Şimdi Ara

VPN yi sürekli açık bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
10.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonda vpn sürekli açık kalsa bir zararı olur mu? Vpn işleyişini tam bilmediğim için soruyorum mazur görün. Telefonda kart bilgileri vs yüklü ya da kişisel dosyalar fotoğraflar vs var bunlara ulaşılamaz sanırsam değil mi? App storedan Express Limited: Snap VPN - Unlimited security VPN proxy
    https://appsto.re/tr/8to_cb.i şu vpnyi kullanıyorum hızlı, sürekli iyi bir yere bağlanıyor ve kullanımı çok basit ama çok bilindik bir uygulama değil tabi o yüzden güven konusunda bilemiyorum. Ayrıca vpn ile yasaklı sitelere girmekte hiçbir sakınca yok değil mi? Artık Wikipedia bile yasaklı sonuçta, girmem gereken 10siteden 5-6sı yasaklı olunca mecbur vpn açık bırakmak daha kolay geliyor ama bir sorun çıkar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

VPN'i Sürekli Açık Bırakmanın Etkileri

VPN Nedir?

Sanal Özel Ağ (VPN), güvenli bir bağlantı yoluyla halka açık ağlara erişim sağlayan bir teknolojidir. Kullanıcıların gerçek IP adreslerini gizler ve verilerini şifreler, çevrimiçi gizliliklerini ve güvenliklerini artırır.

VPN Ne İşe Yarar?

• Gizlilik ve Güvenlik: İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS'ler) ve hükümetler gibi üçüncü tarafların çevrimiçi etkinliklerini izlemelerini engeller.
    • Coğrafi Kısıtlamaların Aşılması: Diğer ülkelerde mevcut olan içerik ve hizmetlere erişim sağlar.
    • Kamu Wi-Fi Ağlarının Güvenliği: Halka açık Wi-Fi ağlarına güvenli bir şekilde bağlanmanızı sağlar ve kişisel verilerinizi kötü amaçlı kişilerden korur.

VPN Nasıl Kullanılır?

Güvenilir bir VPN sağlayıcısı seçin, yazılımını yükleyin ve bir sunucuya bağlanın. VPN, tüm internet trafiğinizi güvenli tünel üzerinden yönlendirecektir.

VPN Kullanmak Suç Mu?

Çoğu ülkede VPN kullanmak yasal olsa da, bazı ülkeler belirli amaçlar için kullanımını kısıtlayabilir veya yasaklayabilir. Her ülkenin yasalarını kontrol etmeniz önerilir.

VPN Zararları

• Yavaş İnternet Hızı: VPN'ler, internet bağlantınızı yavaşlatabilir çünkü verilerinizi şifreler ve güvenli bir tünel üzerinden yönlendirir.
    • Cihaz Uyumsuzluğu: Bazı cihazlar VPN'lerle uyumlu olmayabilir.
    • Gizlilik İhlalleri: Güvenilir olmayan bir VPN sağlayıcısı kullanırsanız, verileriniz ele geçirilebilir.

VPN Açık Kalırsa Ne Olur?

VPN'i sürekli açık bırakmak genellikle güvenlidir, ancak bazı potansiyel dezavantajlar vardır:

• Pil Ömrünün Azalması: VPN'ler sürekli çalıştığından, cihazınızın pil ömrünü azaltabilirler.
    • Yavaş Bağlantılar: VPN açıkken internet bağlantınız yavaşlayabilir, özellikle yoğun saatlerde.
    • Güncellemelerin Gecikmesi: VPN açıkken işletim sistemi veya uygulama güncellemeleri gecikebilir.

VPN'i sürekli açık bırakmak ya da sadece ihtiyacınız olduğunda kullanmak kişisel tercihlerinize bağlıdır. Gizliliğiniz ve güvenliğiniz konusunda endişeleriniz varsa, VPN'i açık tutmak faydalı olabilir. Ancak pil ömrünü ve internet bağlantı hızını dikkate almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 4G kotanı doldurabilir. nereyle ne alışverişi yapıyor bilmiyorsun.
    bağlantı hızın yavaşlayabilir.
    sürekli (az da olsa) cpu tükettiği için batarya ömrüne olumsuz etkisi olur.
    memory'de yer kaplar.
    bankacılık, e-devlet, okul-öğrenci işleri, şirket maili gibi işlemleri yapıyorsan, bilgilerin fazladan birkaç sunucu daha dolaşır. ortam zaten karışık :)
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    :) Peki zaman zaman açmış olsam da yine bu bilgilerime erişme imkanı doğmaz mı yazılımcı şirkete? Ayrıca girdiğim siteler hakkında hiçbir sorun çıkmaz sanırsam sonuçta bağlandığım sunucu başka bir ülke de. Ek olarak kendi vpn ayarlarımı yaparsam(uygulama kullanmadan) yine de dediğiniz olumsuzluklar(batarya ömrü 4g kotası ve bilgilerimin başkasının eline geçmesi) olur mu?

• kendimden örnek vereyim. hotspot shield kullanıyorum. açıyorum uygulamayı, köşede VPN simgesi çıkıyor. booking.com'a bağlanıyorum. otel rezervasyonu yapıyorum. işim bitiyor, booking.com'u ve VPN'i kapatıyorum.

VPN açık iken, bir de mobil cep uygulamasından bakayım maaş yatmış mı demiyorum.

bunlar tedbir sadece. adamlar herşeyimizi biliyor da. ya bilmiyorsa? göz göre göre vermeyelim adamların eline diye.

vpn uygulamarının önemli bir kullanım alanı da yasakları aşmak olduğu için, kötü niyetli kişilerin vpn sunucularına ilgi göstermesi de sürpriz olmaz :)

kendi vpn ayarlarını nasıl yapacaksın bilmiyorum :( aracı bir VPN sunucusu kullanırsın, bilgilerin bu sefer de o sunucuya aktarılır. (emin değilim ama şirket mailini cep telefonuna tanımlamak istediğinde böyle oluyor galiba)

senin telefonunda çalışan bir vpn uygulaması olmadan, ayarlar bölümünden gidip, bir vpn ayarı yaparsan, sürekli çalışan bir iş olmadığı için kotan üzerinden veri alışverişi de olmaz.

• xpug X kullanıcısına yanıt
    Bende banka hesaplarına vs girmem tabiki vpn ama ister istemez safariye oraya uraya girince korkuyor insan. Kendi vpn ayarını bende veri trafiğini azaltsın ve aracı uygulama kullanmam diye düşünerek sormuştum ama sizde tam bilmiyorsunuz demekki. Biraz araştırdığımda dediğiniz gibi bir sunucuya bağlanıyor yine ama sürekli değişen şifrelerden vs bahşedilmiş tam anlayamadım açıkçası.
    Ek olarak dns ayarları vardı bir zamanlar hala vardır muhakkak, daha kolay bir şey gibiydi vpn ayarından ama ne işe yarıyordu aynı işi görür mü unuttum gitti yıllar içinde:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 5 Temmuz 2017; 18:4:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.