Şimdi Ara

VPN kullanıyorum girdiğim siteler şirketimizin Proxy serverinden izlene biliyormu??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Benim çalıştığım şirketteki tüm bilgisayarların girdiği siteler proxy server üzerinden izleniyor. Güvenlik çok sıkı. Facebook, torrent gibi bazı siteler yasaklı ve bir çok vpn programı çalışmıyor. Uzun uğraşlar sonucu çalışan bir VPN yazılımı buldum. Şimdi tüm sitelere erişebiliyorum. Bilmek istediğim şey VPN kullanarak girdiğim siteler hala şirketimizin proxy serverinden görülebiliyormu??? yani vpn kullanıyorsam onların benim nelere girdiğimi görmeleri mümkünmü? Lütfen bu konuda bilgisi olanlar bana acil yardım etsin. Teşekkürler!

• Yapay Zekanın Yanıtı

VPN ile Girilen Siteler Tespit Edilebilir mi?

Sanal Özel Ağ (VPN), İnternet bağlantını özel bir tünel üzerinden yönlendirerek çevrimiçi etkinliklerini gizler. Bu gizlilik katmanı, birçok kişi tarafından şirketlerinin proxy sunucularından izlenmekten kaçınmak için kullanılır. Ancak, VPN ile girilen sitelerin tespit edilip edilemeyeceği konusunda bazı yanlış anlamalar vardır.

VPN'ler Nasıl Çalışır?

VPN'ler, cihazını uzak bir sunucuya bağlar ve bağlantını bu sunucu üzerinden şifreler. Bu, İnternet Servis Sağlayıcının (ISS) veya diğer üçüncü tarafların, hangi web sitelerini ziyaret ettiğini veya hangi verileri indirdiğini görmesini engeller.

Şirket Proxy Sunucuları VPN'leri Tespit Edebilir mi?

Çoğu durumda, şirket proxy sunucuları VPN'leri tespit edemez. Bunun nedeni, VPN'lerin tüm İnternet trafiğini şifrelemesidir. Proxy sunucuları yalnızca şifrelenmemiş trafiği görebilir.

Bununla birlikte, bazı gelişmiş proxy sunucuları, VPN trafiğini tespit edecek şekilde yapılandırılabilir. Bu sunucular, belirli VPN protokollerini veya şifreleme yöntemlerini tanıyabilir ve VPN kullanılıp kullanılmadığını belirleyebilir.

VPN'lerle Hangi Sitelere Erişilebilir?

VPN'ler, coğrafi olarak kısıtlanmış web sitelerine erişmek için de kullanılabilir. Örneğin, Türkiye'de bulunuyorsan ve yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bir web sitesine erişmek istiyorsan, ABD tabanlı bir VPN sunucusuna bağlanabilirsin. Bu, web sitesinin senin Türkiye'de olduğunu görmesini engelleyecek ve siteye erişmene izin verecektir.

Sonuç

Genel olarak, şirket proxy sunucuları çoğu durumda VPN ile girilen siteleri tespit edemez. Bununla birlikte, bazı gelişmiş proxy sunucularının VPN trafiğini tespit edebileceği unutulmamalıdır. VPN'ler ayrıca coğrafi olarak kısıtlanmış web sitelerine erişmek ve çevrimiçi gizliliği korumak için kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • VPN kullandığını görebilir ama hangi sitelere girdiğini göremez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Cevap için çok teşekkür ederim. Peki VPN kullanmamı nasıl gizleyebilirim? bunun bir yolu yokmu?
  • Onu gizleyemezsin işte.

• KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Peki son bi soru daha sorayım vpn kullanımdaykenmi görebilirler yani onlar izlediğinde vpn-i kapatirsam göremezlermi???
  • Log alıp almadığına göre değişir bu durum ama güvenlik işini ciddiye aldıklarına göre log kayıtlarıda vardır

• Merhaba

Vpn ile ilgili ?irket dy?ynda iken kullanyyorsanyz e?er farkly bi real ip üzerindeyse o loglar tutulmuyor.?irketin kendi dy? bacak ipsi ve firewall cihazy üzerinden çyky? yapty?ynyzda nereye giriyorsanyz gözüküyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.