Şimdi Ara

VPN hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayara Mysterium VPN kurdum. VPN hakkında çok fazla bilgim yok. Açıkçası internette birkaç yazı okudum, kredi kartı bilgileri, sosyal medya şifreleri vs çalınabilir yazıyordu. Bunun doğruluğu nedir? Bu bilgilerim çalınabilir mi?

Bir de Connect ve Disconnect yazıyor. Disconnect dediğim zaman VPN'den tamamen çıkmış oluyor muyum yani eğer kredi kartı bilgilerini falan alma ihtimalleri var ise Disconect diyerek normal wifi ı kullansam ve alışveriş yapsam daha güvenli olur mu?
    VPN hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim.
    Teşekkürler,

• VPN dediginiz sey basit anlamda baska birisinin bilgisayari ve interneti demek. Butun trafiginiz once o kisinin/firmanin uzerinden gectigi icin teorik olarak mumkun.
    Kimse kimseye bedava bir sey vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Kaldırıyorum o zaman VPN i.
    Ama disconnect desem yine de arka planda okumaya devam eder mi ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrBlackEagle -- 10 Şubat 2019; 11:37:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrBlackEagle

Kaldırıyorum o zaman VPN i.
    Ama disconnect desem yine de arka planda okumaya devam eder mi ki?
    Steemit
    MYSTERIUM: Merkezi Olmayan Yeni Nesil VPN Ağı — Steemit
    https://steemit.com/tr/@jeks/mysterium-merkezi-olmayan-yeni-nesil-vpn-agi

GitHub
    mysteriumnetwork/mysterium-vpn
    https://github.com/mysteriumnetwork/mysterium-vpn

Bu VPN diğerlerinden tamamen farklı. Diğerleri belli bir sunucuya bağlanırken bu VPN Blokchain tabanlı. Ayrıca açık kaynaklı,yani arkada verilerinizi falan okumaz. Hotspot Shield,Opera VPN gibi ücretsiz ve log tutan servislerden uzak durmalısınız.Hotspot gibi VPNleri kullansanız dahi kredi kartı gibi bilgilerinizi çalmaz koskoca şirket o kadar düşük meblağlarla uğraşmaz. Hotspot gibi VPNler daha çok girdiğiniz siteleri,ne kadar zaman geçirdiğinizi,IP adresinizi kayıt eder ve bunları reklam,istatistik ve sosyal medya şirketlerine satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 10 Şubat 2019; 11:59:24 >

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    rahmetli barış mançonun şarkısı var, ali yazar veli bozar küp suyunu çeker azar azar.

yazılım söz konusu olunca kesin konuşmamak lazım. her türlü açık, başkaları tarafından "bir şekilde" kendi lehine kullanma girişiminde bulunmalarına sebep olabilir. bu noktada arkadaş demiş ya hani sileyim mi diye, ios da internete bağlanma girişimi devre dışı bırakılabilir. android' de de bu var sanırım, durmaya zorla seçeneği. bunlar kullanılabilir. mesela telefona root yapıldı mı veya başka bir deyişle stock rom yüklendiğinde bazı uygulamaları kullanmana izin vermiyor ve bu telefon yetkisiz yazılımla ele geçirilmiş olabilir uyarısı veriyor. keza böyle bir telefonda vpn uygulamalarında tespit ettiğim sorunlardan biri download hızının düşük upload hızının ise sınırsız hıza sahip olduğunu görmüş olmam. kesinlikle yazılımsal hata. bu dertten eskiden kurtulabiliyorduk ama hali hazırda bunu ortadan kaldırmak için samsung servisine telefonu emanet etmek gerekiyor. bu sebeple samsung' u şahsen tercih etmiyorum ve bu markayı da kimseye önermiyorum. yani oynanmasına izin ver, sonra orjinal haline getirilmesine izin verme ve garanti dışı muamelesi yap. halbuki orjinal haline getirilmesine izin verip yine garanti dışı uygulamasına maruz kalacak şekilde knox uygulamasınu uygulayabilirdi. velhasıl vpn hem iyi hem kötü, dalgınlığa gelip vpn ile internete devam etmek var. şu samsunga yukarıdaki öneriyi atmak lazım da neyse bildiği gibi yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

rahmetli barış mançonun şarkısı var, ali yazar veli bozar küp suyunu çeker azar azar.

yazılım söz konusu olunca kesin konuşmamak lazım. her türlü açık, başkaları tarafından "bir şekilde" kendi lehine kullanma girişiminde bulunmalarına sebep olabilir. bu noktada arkadaş demiş ya hani sileyim mi diye, ios da internete bağlanma girişimi devre dışı bırakılabilir. android' de de bu var sanırım, durmaya zorla seçeneği. bunlar kullanılabilir. mesela telefona root yapıldı mı veya başka bir deyişle stock rom yüklendiğinde bazı uygulamaları kullanmana izin vermiyor ve bu telefon yetkisiz yazılımla ele geçirilmiş olabilir uyarısı veriyor. keza böyle bir telefonda vpn uygulamalarında tespit ettiğim sorunlardan biri download hızının düşük upload hızının ise sınırsız hıza sahip olduğunu görmüş olmam. kesinlikle yazılımsal hata. bu dertten eskiden kurtulabiliyorduk ama hali hazırda bunu ortadan kaldırmak için samsung servisine telefonu emanet etmek gerekiyor. bu sebeple samsung' u şahsen tercih etmiyorum ve bu markayı da kimseye önermiyorum. yani oynanmasına izin ver, sonra orjinal haline getirilmesine izin verme ve garanti dışı muamelesi yap. halbuki orjinal haline getirilmesine izin verip yine garanti dışı uygulamasına maruz kalacak şekilde knox uygulamasınu uygulayabilirdi. velhasıl vpn hem iyi hem kötü, dalgınlığa gelip vpn ile internete devam etmek var. şu samsunga yukarıdaki öneriyi atmak lazım da neyse bildiği gibi yapsın.

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    kardeş lafın kısası kısır döngü aynı ekonomideki fiyatların yükselmesi, maaşların yükselmesi, zamların gelmesi, maaşların yükselmesi yani mevcut sistemde bu vpn' ler zaten sorunlu olsa hepsini kökten hallederler. sorun mevcut sistem içerisindeki çürüklerin etrafa pisşil bulaştırması. güvenilir mi? ne güvenilir ki, istedikleri gibi kullanıyorlar ve yönlendiriyorlar. olay budur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.