Şimdi Ara

VPCF12S1E SATA-II destekliyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam, VAIO F Serisi konu başlığında da sordum ama burda da dile getireyim.

    bende VPCF12S1E mevcut, bu bilgisayar SATA II destekliyor mu ? intel'in pm55 chipset sayfasından baktım SATA kısmında Serial ATA (SATA)* 3 Gb/s gibi bir başlık var ama piriform speccy programından bakıyorum içindeki harddisk de Segate ST9500420AS Sata I diyor.

    İçindeki donanım mı kolpa, yoksa bilgisayar SATA-II desteklemiyor mu. SSD alma dönemindeyim tamda.



  • 3GB/S sata2 hızıdır,bu çipset (hm55) sata2 destekler sata3 desteklemiyor.Sata3 ssd takabilirsiniz uyumludur ama sata2 hızında kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    3GB/S sata2 hızıdır,bu çipset (hm55) sata2 destekler sata3 desteklemiyor.Sata3 ssd takabilirsiniz uyumludur ama sata2 hızında kullanabilirsiniz.

    bilgi için teşekkürler çipset hm55 demişsiniz ama, yazım hatası mı yoksa onu mu kast ettiniz zira bendeki pm55.

    O zaman anladığım kadarı ile aldığımda içindeki harddisk sata-1 olarak koyulmuş. Bilginiz varsa birşey daha sormak istiyorum, masa üstlerine ssd kurulumu yapılırken bios'dan ahci modu aktif ediliyormuş sanırım ama benim laptop biosumda öyle bir ayar yok direk ssd'yi hdd yerine takıp dvd'den kurulumu yapacağım bir sıkıntı olur mu?
  • Hm55'te var pm 55'te fark etmiyor aynı özellikleri karşılıyorlar.Hoğru senin hdd sata1 koyulmuş olabilir ama hdd portu sata2 hızı destekler,Şİmgiki çipsetlerde de aynı sata2 hdd koyuyorlar ama sata3 hızı destekliyor,hdd'ye bakarak yorum yapmak yanlış olur bu durumda.Kurulumu ssd'yi hdd portuna takarak direk üzerine işletim sistemini kurabilirsin.Ahçı modu olması lazım gözünden kaçmıştır ide yazabilir sata1 hdd olduğu için üzerinde onu ahçı olarak değiştir ağar ssd'ye ahçı modunda format atmazsan tam performans kullnamayabilirsin illaki var sen bulamadın.Ahçı modu yapıp öyle format at.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vercenik53

    Hm55'te var pm 55'te fark etmiyor aynı özellikleri karşılıyorlar.Hoğru senin hdd sata1 koyulmuş olabilir ama hdd portu sata2 hızı destekler,Şİmgiki çipsetlerde de aynı sata2 hdd koyuyorlar ama sata3 hızı destekliyor,hdd'ye bakarak yorum yapmak yanlış olur bu durumda.Kurulumu ssd'yi hdd portuna takarak direk üzerine işletim sistemini kurabilirsin.Ahçı modu olması lazım gözünden kaçmıştır ide yazabilir sata1 hdd olduğu için üzerinde onu ahçı olarak değiştir ağar ssd'ye ahçı modunda format atmazsan tam performans kullnamayabilirsin illaki var sen bulamadın.Ahçı modu yapıp öyle format at.

    anladım. yalnız bende gerçekten ahci modu yok

    https://www.dropbox.com/sh/jmlukptjsbolp62/dRsDCFn5tJ




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.