ama bu arabada ciddi bir destek olmalı 1250'ye p8 alanlar bence çok şanslı |
Volvo XC40 Kullanıcıları (275. sayfa)

-
-
1.250.000 TL'ye alanların iyi fiyata aldıklarını, zaten daha önce söylemiştim. "Ciddi destek olmalı" derken neyi kast ettiniz bilmiyorum ama Volvo zaten, Türkiye'deki satılmakta olan elektrikli arabalara göre fiyatını düşük tutmuş ve kasko, bakım vb düzenli giderleri 3 yıl ücretsiz sunuyor. Devlet desteğini kast ediyorsanız, sizinle hemfikirim ama bırakın destek olmayı, 3 yıl önce MTV almadığı elektrikli arabalarda, çok yüksek MTV almaya başladı, ÖTV oranlarını abartı derecede arttırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corylus -- 15 Mart 2022; 14:24:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alinir ozaman.T3 benzinli saglam yakiyordu cunku.
Merhaba arkadaşlar, P8 için sıradaydım. Bugün aradılar P6 olarak gelecekmiş. Tek motor 4x2 araç önden çekişli. BLIS yok. 1.224 bin TL. MTV 2.000 TL x 2 imiş. Ben vazgeçtim. Alanlara hayırlı olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
1,250,000₺'sına P8 motor (300kW) ve 4x4 harika bir seçenekti. Fakat P6 (170kW) da güzel bir motor ve şu kriz ortamında beklemeden hazır bir araç almak için gayet uygun bir fırsat. Dünya gazetesinde az önce okuduğum haberde emtia fiyatlarının geleceği ile iligili olarak pek iyimser şeyler yazmamışlar.
Benzer şekilde maliyet artışı sebebiyle geçen hafta Tesla'da araçlarına zam yapmıştı bugün tekrar zam yapmış. (Kaynak: https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-hikes-china-us-prices-model-3-model-y-cars-2022-03-10/ ve https://www.reuters.com/business/autos-transportation/tesla-raises-prices-some-china-made-vehicles-2022-03-15// ) Diğer araçlar üreticileri de sırayla zam yapmaya başlarlar. Çünkü lityum ve nikel gibi metallerin fiyatları çok arttı.
Saygılarımla.
-
xc40 fiyat cazibesini kaybetti.Rakiplerinden negatif ayrisiyor suanda.
Q3’ten uygundu son furyada Q3’u gecmis bulunmakta fiyatlari.
Merhaba;
Araç 1000 km’ye yaklaştı maalesef henüz menzil testi yapamadım. Araçla birlikte hibrit versiyondaki gibi 2.3kw lık standart şarj kablosu geliyor. Bu her yerde şarj imkanı sağlarken alt yapısı yüksek amperlere müsait olanlar için yavaş kalıyor. Uzun vadede wallbox düşünebilirim. Aracın içerisinde zamanlayıcı var. Şuana kadar 22:00-06:00 aralığının dışında şarj ihtiyacı duymadım. Her gece 18 kwh civarı şarjlanmış oluyor. Son 700 km tüketimim 21 kwh/100 km olarak gerçekleşti. Antalya şu sıralar sabah 5 öğlen 11 derece civarlarında seyrediyor. Zamanlayıcı ile çıkış saatimde aracın içi koltuklar ve direksiyon ısınıyor. Seyir sırasında klima ya gerek olmadan koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma yeterli oluyor. Elektrikli araçlarda özellikle P8 de birilerinden menzil örnek almanız oldukça zor. Şuan aracı tanıma aşamasında olduğumdan her fırsatta sınırlarını test ediyorum. Ona rağmen 21 kwh gibi ortalama söz konusu, rutin kullanımda nisandan sonra 450 km menzilleri rahatlıkla görüp buradan paylaşacağımı düşünüyorum. Bu araçlarda yüksek voltajlı ısı pompası var klimayı açar açmaz alev üflüyor. Ancak tüketimi ikiye katlıyor. 200 km duyduğunuz menzil doğrudur yani bu şekilde bataryaları boşaltmak mümkün. Menzil işinde aracı çok iyi tanımanız gerekiyor. Ön koşullandırma (Türkiye şartlarında Volvo on Call olmadığından ) bunu sadece çıkış saatiniz belliyse zamanlayıcı ayarlayarak yapabilirsiniz. Araç sadece klimayı ve koltukları ısıtmıyor esas önemli olan bataryaları optimal seyir sıcaklığına getiriyor. Bunu yapmadan yola çıkarsanız menzilin yarısını ısı pompasına feda ediyorsunuz. Hem soğuk bataryadan yarı kapasite kullanıyorsunuz hem de klimayı açmasanız dahi ısı pompası bataryaları ısıtana kadar arka planda bataryayı kullanıyor. Anlatılacak çok şey var belki hepsini parça parça video şeklinde yapabilirim. P8 in gelmeyecek olmasına gerçekten çok üzüldüm. Bu kararı MTV den ziyade sınırlı üretim kontenjanını Amerika pazarına ayırarak pazar payını korumaya çalışmasına bağlıyorum. Burada ne olsa satılır ama orada P6 nin yüzüne çok bakan olmayacağı aşikar. Şu konuda gerçekçi olmakta fayda var.
Türkiye şartlarında araca bu kadar para ayırıp 30 krş la 4x4 400 bg keyfini ayda 1000 TL ekonomi yapmak için hangi aklı selim P6 ya değişir?
İlk 1000 km tecrübeme dayanarak söylüyorum. Kasko bedeli ne çıkıyor bilmiyorum ama şarjlanma imkanı ve heveslisi varsa sarı sayfalardaki son araçları kaçırmasın. Bu aracı kullanan kimse dara düşmedikçe yada Model Y falan merak etmedikçe satmaz kesin bilgidir. Güvenli sürüşler dilerim. @EUS @kayadelenium @cihanair
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim XC40 almayı düşünürken iyi bir araç olmasının yanında fiyat performans bakımından türünde en iyi olmasıydı.
XC40 T3, Q3'den ucuz, XC40 rechargelar Q3 ile neredeyse aynı fiyatken şu an yüzde 20 daha pahalı recharge, T3 modeli ise yüzde 10 daha pahalı aşağı yukarı. Oranlarda yanılıyor olabilirim ama bir kaç ay içerisinde sınıfının en pahalı aracı oldu, ekim-kasım öncesi alanlar çok şanslı gerçekten.
Benim ise acil ihtiyacım olduğu için ve 4-5 ay sıra beklemekten yıldığım için tercihim Q3 oldu. Volvo'ya göre artıları var eksileri var, seneye eşimin arabasını değiştirirken gene bir volvo'ya bakacağız.
-
Merhaba Arkadaşlar,
Türkiye'de Volvo OnCall özelliği kullanılıyor mu? Eğer kullanılıyorsa aşağıda yazmış olduğum tüm OnCall özellikleri mevcut mu? Ve son olarak yıllık yenileme ücreti ne kadar?
- Volvo On Call Mobil uygulaması
- Otomatik Çarpışma Bildirimi
- SOS Acil Durum Servisi
- Yol Yardımı
- Servis merkezi kullanılarak Kapı Kilitlerinin Uzaktan Açılması
- Servis merkezi ile hırsızlık bildirimi
- Çalıntı Araç Takibi
- Uzaktan Araç İmmobilizeri
- Müşteri hizmeti
- Varış noktalarını servis merkezi vasıtasıyla navigasyon sistemine gönder
Saygılarımla
-
Türkiyede araç içi modem/uzaktan erişim hizmetleri Bilgi Teknolojileri Kurulunun 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca 2019 yılında yasaklandı.
Aracını daha önce alan bazı arkadaşlar bir süre daha kullanabildiler ancak yanılmıyorsam şu an ne Volvoda ne diğer markalarda hiç bir kullanıcı araç içi modem uzaktan erişim hizmeti kullanamıyor.
Başlangıçta VOC aktif edilmediği için şmdi bu yasak kalksa bizim yine de kullanamayacağımız söylenmişti.
Benimki 2020 Temmuz çıkışlı. Tabii ki VOC çalışmıyor. Her bindiğimde modeme bakıp iç geçiriyor, sebep olanları hürmetle anıyorum.
Aklıma bir fikir geliyor ama olur mu bilemedim. Türkiyede roaminge izin veren, bir avrupa ülkesine kayıtlı sim kart alsam. Getirip arabaya taksam. Bizim BTK bunu da bloklar mı ? Sonuçta bir yabancının türkiyede telefon kullanmasından ne farkı var (VOC olmasa da en azından internet kullanmak için) ..
-
Merhaba,
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Araçların akıllandığı, birbirleri ile iletime geçip ortak hareket ettiği bir çağda böyle bir karar alınmış olması aklıma mantığıma sığmıyor.
Türkiye'ye geldiğim zaman aracın On Call özelliğinin çalışıp çalışmadığını test edip size bildiririm. Eğer bendeki uygulama çalışmazsa; almazsınız. Çalışırsa nasıl olacağını düşünüp planlarız.
Saygılarımla.
-
Bu konuyu zamanında genel forumda konuştuk. İnanın bunu bile çılgınca savunan troller oldu. Kimsenin siyasi fikrini eleştirmek gibi bir niyetim yok. Fakat adam bağnazca bu yapılan iyi oldu diyor ve kendisi de arabasında bu sistemi kullanamıyor artık.
Niye yasaklanmış. 1) Yabancılar bilgilerimizi ele geçirecekmiş. Oğlum hasta mısın diyorum elinde ayfon var android var senin araba üzerinden alacağı bilgilerine mi kaldı. Daha fazlasını zaten telefondan alıyor diyorum. Yok diyorlar. Bu güvelik meselesi..Bilgilerimiz gavura gitmesin... Yaa çoktan gitti oğlum diyorum, anlamıyor. 2) Dış borcu azaltmak içinse söylesinler .. Yok o kkonuda bir cevap yok..Zaten bir partide alınan lüks araçların toplamından daha düşüktür. 3) Dertleri vergi/harç almaksa verelim .. Hayır o da değil 4) Benim aklıma gelen tek sebep yabancıların arabayı uzaktan erişimle ele geçirip isyan çıkarması yol kapaması saraya saldırtmasından falan korkuyor olabilirler. Çok paranoyakça. Sökersin sim kartı olur biter. 5) Diyorlar ki işte bakanlar MIT görevlileri falan takip edilebilir, kaçırılabilir ... Lan oğlum onlar da arabasında bu sistemleri açmasın ne var yani. Yok...Varsa yoksa güvenlik.
Gerçekten bunun niye yasaklandığını makul bir şekilde anlatabilecek kimse çıkmadı daha.
Ben CİMERe de yazdım. Gerzekler ne sorduğumu anlamamış. Yurt dışı telefon kayıtlarının nasıl yapılacağı hakkında bir cevap vermiş.
-
Merhaba; BTK araçların modemlerini yurt dışından gelen cihaz olarak algılayıp 120 gün sonra imei bloke ediyor. İmei öğrenip cep telefonu gibi kaydettirirsek harcı yatırıp araç modemi çalışır diye düşünüyorum ancak on call Volvo id ye pin kodu alamadığımız için aktif olmayacaktır. Ben şuan da P8 de Google tabanlı sisteme geçtim ve navigasyon vs için sürekli telefon internetim paylaşıma açık olarak kullanabiliyorum. Eski aracımda zaten car play kullandığımdan çok önemsemiyordum ancak şimdi internetten kendisini güncelleyebilen bir aracım var gelin görün ki araç saçma sapan sebeplerle internete çıkamıyor uçurumdan uçsak yardım çağıramıyor? Yola çıkmadan bataryaları ısıtmak aracı hazırlamak istiyorum. Şehirler arası yolda moladayken araçta nöbet tutmadan şarj durumunu görmek istiyorum ancak reva görülen bu bize maalesef. TOGG’la elektrikli araçta devrim yapmak isteyen zihniyet şu olayın geçerli sebebini açıklayamıyor. Teknolojiye bu düşmanlık ve yaklaşımla ne ihası ne togg u hiç umudum yok elalem Mars’a gitti yazık güzelim memleketime pırıl pırıl gençlerimize çok YAZIK!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu konunun başlarında modeme sim kart takan arkadaş oldu ve maalesef süresi dolunca bloklandı.
Aslında Volvo servisleri araç içi modemin IMEI sini görebiliyor. Bu öğrenilip haracı ödenerek BTK ya kaydettirilebilir . En azından araç içi modemi olarak kullanılabilir ama bu masrafa pek de gerek yok sanırım.
Benim çılgınca bir fikrim daha var. IMEI repairle bu IMEI değiştirilebilir mi acaba. Öyle olsa hiç masrafsız arabamızdaki modemi en azından temel internet ihtiyaçları için kullanırdık. Aslında FORD olsa ukraynada Rusyada bunu yapan kesin birileri vardır ve bulurduk . Adamların kafa müthiş. Ancak Volvoda en azından ben öyle birilerini bulamadım.
Sen git dünyanın en yüksek vergisini öde, sarayın altın musluklarını finanse et. Sarayın sana reva gördüğü, bizi kıskanan tüm avrupalıların rahat kullandığı arabanın temel bir özelliğini, sebebi anlaşılamayan paranoyakça bir "güvenlik kaygısı" nedeniyle kullanama. İşin kötü tarafı körü körüne bunu onaylayan ama aynı zamanda bu yasaktan etkilenen kişilerin de olması..
-
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Volvonun aksesuar websitesinde (linkini ekledim) görünenler dışında hiç bir şey sonradan takılamazlar. Maalesef söyledikleriniz olmadan kullanmaya alışacaksınız.
accessories.volvocars.com
Aksesuarlar - XC60 2022 - Volvo Cars Aksesuarlarihttps://accessories.volvocars.com/tr-tr/XC60(18-)/2022/all/all/L.H.DBizde- en azından bendeki 2020 XC40ta- gösterdiğiniz resimdeki bildirim hiç çıkmadı. Bence o ses kontrol ile ilgili bir bildirim.. Ya ses kontrol sesiniz kısık ya da arabada ses kontrolün açık olmadığını gösteren bir ikaz diye düşünüyorum. Benimki sadece tahmin..Servisin bilemediğini biz hiç bilemeyiz.
EDİT: enteresandır XC60 durum göstergesinde bulunan semboller listesinde gösterdiğiniz sembol yok.
https://www.volvocars.com/en-th/support/manuals/xc60/2020w46/displays-and-voice-control/symbols-and-messages/symbols-in-the-centre-display-s-status-bar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 24 Mart 2022; 14:55:27 >
-
Araçta internet bağlantısı için modem olmadığı için bu bölüm çarpı şeklinde oluyor. Sembollerin anlamı yazıyor gönderdiğim linkte. Ben sipariş formunda yazan fakat araçta olmayan özellikler için dava açtım.
-
siparis formunda olup aracta olmayan unsurlar nelerdir?
-
Teşekkür ederim bilgileriniz için. Gönderdiğiniz linkte aksesuarlardaki paketler bölümüne de baktım bu özelliklerin yer aldığı bir paket de yok. Dediğiniz gibi bunlar olmadan kullanacağız gibi gözüküyor.
Resimdeki sembol galiba üstteki yorumda arkadaşın söylediği gibi araç modemi ile ilgili, internet olmadığı için çıkıyor.
Tekrardan teşekkür ederim yorumlarınıza.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X