Şimdi Ara

Volvo XC40 Kullanıcıları (264. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.049
Cevap
143
Favori
652.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Giriş
    Vaktinizi ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.tavsiyenize uyacağım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba, normalde arada bakardım yağ seviyesine bir sıkıntı yoktu, daha sonra yaz tatilinde uzun yolda birden uyarı verdi, yağ azaldı 1 lt ekleyin diye, hemen bir bp istasyonu bulup ekledim km 6000 lerdeydi, servis ile telde konuştuk takip edelim dediler. Daha sonra tam da yıllık bakım öncesi tekrar uyarı verdi 1 lt yağ ekleyin diye km 8000 lere gelmişti. Bakımda incelendi ve parça değimi için yazı yazdılar, kabul edildi ve sonrasında değiştirdiler.

Fikriniz olsun diye bilgi vereyim istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba,

Maalesef XC40'ın MY2021'in kronik sorunlarından bir tanesi yağ eksiltme sorunu. Bu sorun MY2022 model yılı olan araçlarda da devem ediyor. Fabrika makyajlanmış araçta bu sorunu düzeltmek yerine bayilerde düzeltmeyi tercih etmiş. Garanti kapsamında olduğu süre içinde sorun çıkarıp ücretsiz düzeltirlerse bence büyük bir sorun değil. Önemli olan garanti süresi dolduktan sonra başımıza başka sorunların gelmemesi.

Saygılarımla.

• Sitemde sürekli kapı açmaları cocukların bisiklet darbeleri ile aracım resmen durduk yere ezik göçükle doldu. Park halinde duran araç için Çiziği darbeyi önleyebilecek branda önerisi var mı? Yeterki önlesin yer kaplama durumu, rahat kullanım olup olmaması önemli değil yani her öneriye açığım.

Alaska Araca Özel Branda | Carsuits Türkiye
    https://www.carsuits.com/ac/alaska

Alaska modeli icin doluya dayanıklı diyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba, son günlerdeki kur artışı vb. hiç 0 araç için fiyat bilgisi alan ya da fiyat bilgisine sahip birisi var mı? bu arada my2021'de kampanya ile alınan 2020 araçlarındaki CTA(cross traffic alert) ve carplay kampanya dahilindeymiş yeni araçlarda sanırım yokmuş. tam emin olmamakla birlikte yanılıyorsam düzeltin. teşekkürler.

Merhaba,

MY2021 Fabrika model yılı (2020 yılı üretimi) araçlar otomotivde çip sıkıntısının yaşanmadığı dönemde üretildikleri için Volco XC40'larda kör nokta uyarı sistemi (BLIS) bulunuyor. MY2022 (2021 Marttan sonra üretilen) modellerinde bu özellik çip sıkıntısı nedeniyle çıkarıldı ve şu anda araçlar BLIS olmadan üretiliyor.

Volvo'da bulunan kör nokta uyarı sistemi (BLIS) sadece solama yaparken yan aynalarda ışık yakarak size uyarı vermiyordu. Aynı zamanda bu özellik yarı otonom (hatta çeyrek otonom da denilebilir) özelliklerde kullanılıyordu. Sizin de yazmış olduğunuz, Cross Traffic Alert (CTA)'de BLIS'den gelen veriler ışığında aracınıza ilave güvenlik özelliği sağlayan bir sistem. Otoparktan çıkarken sizin görmediğiniz noktalarda görüp eğer bir araç, yaya veya engel varsa otomatik olarak fren yapıyor. Maalesef bu özelliklik BLIS ile birlikte iptal edilmiş durumda.

Özetle BLIS ve buna bağlı tüm diğer özellikler iptal edildiği için 2020 üretimi XC40'lar 2021'lerden daha özellikliler.

Biraz zamanım olduğunda Volvo Xc40'da bulunan tüm özellikleri ve hangilerinin iptal edildiği ile ilgili bir tablo (pdf formatında) hazırlayacağım. O zaman özellikler ve nelerin iptal edildiği ile ilgili detaylı bilgi sahibi olursunuz.

Türkiye'deki kampanya detaylarını bilmediğim için buna başka bir arkadaşımız cevap vermesi doğru olacaktır.

Not: BLIS sistemi ile beraber çalışan tüm özellikleri iptal ederken, etkilenmeyecek özellikleri ayrıştırıp yeni özellik olarak sundular. Örneğin 360 derece görüş sistemi başka paketlerin içerisinde sunulurken şimdi tek başına bir özellik olarak satılıyor.

Saygılarımla.

• kayadelenium kullanıcısına yanıt

zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Saygılar

Merhaba,

Bugün Volvo XC40 forumlarında dolaşırken harita güncellemeleriyle alakalı olarak İngiltere'deki kullanıcılarda benzer hata ile kaşılaştıklarını ve bunun bugün itibariyle kendiliğinden düzeldiğini okudum.

İngiltere'deki kullanıcılar Kasım ayı başında araçlarını güncellemek yapmak istediklerinde OTA aracılığıyla (aracın kendi yazılımı üzerinden internete bağlanarak) güncelleme yapmak istediklerinde hata almışlar. Bugün denediklerinde ise haritalar orta konsol üzerinden otomatik güncellenmiş. Eğer siz güncellemediyseniz tekrar deneyebilir misiniz? Belkide otomatik güncelleme ile ilgili teknik bir problem vardı ve şimdi düzelttiler.

Saygılarımla.

Websitesine göre 15 Kasım pazartesi yeni harita güncellemesi gelecek. Ama geçen seferlerde 2 haftaya kadar geciktiği oldu. Bu da muhtemelen gecikecektir.

Benim yaşadığım İstanbul gibi değişken bir şehirde sık harita güncellemesi şart. Bakın belediye anadolu yakasına orman bulvarı açtı TEMle sahilyolunu birleştiren. İnsanların haberi yok yine de 3 şerit otoyol vızır vızır işliyor. Yakında tıkanmaya başlayacak bizim ekim ayı güncellenen haritamızda yok. Görüştüğüm Volvo yetkilisi bu sefer ki harita güncellemesnin kapsamlı olacağını ima etmişti.İnşallah öyle olur. Gene değişiklik yoksa v. 1370 , kapsamlı değişiklik varsa v. 1400 olacağını umut ediyorum.

Yeni güncellemenin sensus ekranında mı görüneceğini yoksa yine websitesinden mi öğreneceğimizi göreceğiz (her iki durumda da websitesinden indirip manüel kuracağım) .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avarell -- 12 Kasım 2021; 13:31:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• avarell A kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Aklıma Türkiye'de aracın ayarlarından yazılımı kapatttıklarından başka seçenek gelmiyor. Her türlü senaryoyu düşündüm. Eğer Volvo bayiisi böyle bir şey yaptıysa ne amaçla yaptı? O da ayrı soru. Eğer bayi yapmadıysa sorun ne? Aklımda bir sürü soru var. Bakalım ne çıkacak işin içinden.

Basit bir harita güncellemesinde böyle bir sorunla karşılaşıyorsak yarın aracın işletim sisteminin tamamının güncellemesini nasıl yapacağız?

Önümüzde güncelerde yayınlanacak olan yeni güncellemeyi otomatik olarak yapmayı denersiniz olmaz ise USB aracılığı ile yeni haritayı güncellersiniz.

Saygılarımla.

Volvo XC40 T5 Plug in Hibrid aracım ile bir yılı doldurdum. Bu forumda geçen sene aracımı aldığımda ilk izlenimlerimi paylaşmıştım. Sonuçta burası T3 kullanıcı deneyimlerini içerdiği için, süreç içinde görüşlerimi paylaşmadım ama bir yıllık kullanım ile ilgili deneyimlerimi faydalı olabilir diye paylaşmak istedim. Sabrınız için şimdiden teşekkürler.

İşle ilgili aracımı kullanmayıp, sadece şahsi seyahatlerimde aracımı kullandığım için çok az km yapmış oldum. Toplam 7.500 km’lik kullanımımın yaklaşık1.500 km’si (%22’si) sadece elektrikli kullanım, şahsi kullanımlarımı daha çok gezi amaçlı yaptığım için yaklaşık 5.850 km’si (%78’i) ise şehir dışı/benzinli kullanım oldu. Km hesabını yapmam kolay oldu. Evim müstakil bir ev olduğu ve ileride tamamen elektrikli bir araca geçiş yapmayı düşündüğüm için, otoparkıma 22 kw’a kadar şarj yapabilen ABB Terra AC tipi Wallbox montajı yaptırmıştım. Bu wallbox uygulamasında yapılan şarj bilgilerinin hepsi tarih, kw vb. şekilde tüm ayrıntısı ile görülebiliyor.

Bu kullanımlarıma baktığımda yaklaşık 381 kw elektrik kullanımı ile yaklaşık 1.500 km yol yapmışım. Bugünki Bodrum’da geçerli tek zamanlı elektrik fiyatlarıyla 340 TL yapıyor. Sadece elektrikli kullanımda 100 km’de yaklaşık 22 TL gider olmuş oluyor. Genellikle tam dolu haliyle (kullanılabilir batarya yaklaşık 9,5 kw) 42-45 km yalnız elektrikli olarak yol katediyorum. (Rekorum 52 km) Bodrum’da oturduğumdan 38-40 derece üstü Temmuz-Ağustos aylarında kat ettiğim elektrikli mesafe yaklaşık 38-42 km oluyor.

Yaklaşık 100 km üstü şehir dışı kullanımlarımı gezi fotoğraflarıma göre haritadan yaklaşık mesafe tespiti ile yaptım. Zaten araçta bulunan verilerle ve yakıt ödemelerimle yaptığım tespitlerimin uyuştuğunu, birbirine yakın olduğunu gördüm. Toplam 388 litre, 3.000 TL yakıt ödemem olmuş. Yani genel toplamda benim kullanım alışkanlıklarımda % 78'i uzun yol/benzinli seyahat olan, 7.500 km’lik kullanımımın 100 km ortalaması 4,9 lt olmuş.

Aracın bataryası 10,9 kw, ancak kullanılabilir batarya ile ilgili ne Volvo sitesinde, ne de kitapçıkta bilgi yok. Yurt dışı kaynaklı araba inceleme sitelerinde sadece elektrikli modda kullanılabilir batarya 9,5 kw olarak belirtiliyor. Benim uzun yol kullanımlarım sonrası, aracımı şarj ettiğimde şebekeden yaklaşık 9,5 kw güç almış oluyor. Bu da sadece elektrikli modda kullanılabilir kapasitenin 9,5 kw olduğunu teyit etmiş oluyor. Zaten araç benzinli kullanımlarda tüketimi azaltmak için (kalkışlar, ivmelenmeler vb) bir miktar batarya gücünü hep saklı tutuyor. Demek ki bu da 1-1,5 kw civarında oluyor.

Araçla ilgili pozitif görüşlerim,
    -Araç bataryanın sadece elektrikli kullanımına ayırdığı kısmı hariç bir miktar enerjiyi sürekli bataryada tuttuğu ve aynı zamanda rejeneratif yöntemle sürekli bataryayı doldurduğu için hem performans/hızlanma/yokuş çıkışı/sollama vb ihtiyacında hem seri bir araç kullanılıyor, hem de dur-kalklar gibi en çok yakıt tüketilen durumlarda yakıt yerine elektrikli motor kullanılıyor. Bu nedenle seri, performanslı ve yakıt tüketimi ekonomik bir araç.
    -40-50 km’lik günlük kullanımlar sadece elektrikli olarak yapılabiliyor. Elektrikli araç kullanımı çok büyük bir konfor ve ekonomi.
    -Bataryalardan kaynaklı ağırlık merkezi aşağıya kaydığı için yola tutunma daha iyi ve yerden yüksek araçlardaki virajlarda savrulma durumu minimalize oluyor.
    -Sessizlik fazla olduğu için müzik dinlemek, dolayısıyla araç kullanımı daha keyifli oluyor.
    -Aracın şarj edilmesi ile koltuk ısıtma, araç içi klima programlanabildiği için özellikle uzun seyahat öncesi koltuk ısıtma ve araç içi sıcaklığı önceden ayarlanıp, seyahate daha konforlu çıkılabiliyor. Kışın sabah erken yola çıkışlarda bu çok konforlu oluyor.

Negatif ve eksik bulduğum yanlar ise,
    -Diğer bir çok şarj edilebilir araçta (DS, Jeep, Land Rover, Ford vb) 7,4 kwh, hatta 11 kwh hızında AC şarj imkanı varken bizim araçlarda en fazla 3,5 kwh şarj hızı oluyor. Bu nedenle daha büyük bataryalı bir çok plug in hibrid araç 1,5 saatte evde şarj edilebilirken, bizim araçlarda en hızlı 3 saatte tam şarj oluyor. En azından 7,4 kwh hızda şarj imkanı olabilseydi iyi olurdu.
    -Araç şarj edilirken araç ekranında sadece aracın tam şarj olacağı saat görünüyor. Oysa % olarak hangi durumda olduğunun bilgisi yer alsaydı iyi olurdu.
    -Başka markaların benzer plug in hibrid araçlarında 13 kw ve üzeri batarya varken bizim araçlarda 10,9 kwh batarya var. Bizde de 13 kw veya üzeri batarya olsaydı, 55-60 km sadece elektrikli kullanım imkanı olmuş olurdu.
    -T3 araçlar dahil bizim araçlarda da kişisel sürüş modunu anahtara atayabilsek ve sürüşe kendi belirlediğimiz sürüş modunda başlayabilsek çok iyi olurdu.
    -USB bellek üzerinden medya kullanımı çok basit ve yetersiz kalıyor. Dosya dosya ayırdığımız müzikleri, dosya olarak seçip dinleyemememiz bu araca yakışmıyor.

Genelde çoğu kişi servis ve ilgili olumsuz deneyimlerini paylaşmışlar ve bu da aslında beklenen bir durum zaten. Ama ben çoğu zaman hem olumlu hem olumsuz deneyim ve görüşlerimi forumlarda/sosyal medya platformlarında paylaşmayı, aynı zamanda ilgili firma yetkililerine iletmeyi tercih ediyorum.
    Volvo servisleri ile ilgili bazı olumsuz deneyimleri burada okudum. Ama olumlu deneyimler yazılıp paylaşılmamış olduğu için bu durum tek başına genel durumu yansıtmaz diye düşünüyorum. Ama yetkililerin bu eleştirileri dikkate alıp aksiyon almaları gerekir. Burada yapılan eleştirilerin ve deneyimlerin mutlaka mail ile Volvo’ya iletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben her defasında muhakkak hem olumlu hem de olumsuz deneyimlerimi mail ile iletiyorum. Daha önce OtoKoç Volvo İstanbul/Taşdelen, Volcar İstanbul/Altunizade, Trabzon Tunalar Volvo bayilerinden/servislerinden, araç alımı/bakımı hizmeti aldım ve üçünden de çok memnun kaldım. Aynı zamanda bu üçüncü Volvo aracım ve önemli bir sorun yaşamadım. Yaşadığım problemlerde de çok kısa sürede çözüm üretildi. Örneğin önceki aracımda trafic alert sisteminde sorun oldu ve çok kısa sürede çözüldü. Bu aracımda şarj kablosunda sorun oldu ve kısa sürede çözüldü. En son Otomol Bodrum Volvo servisinden hizmet aldım. Çok memnun kaldım. Ben aracı satın alırken üç yıllık akıllı servis paketi satın aldığım için hiçbir ücret ödemedim. Bu nedenle ücretle ilgili yorum yapamayacağım.

Bu forumda bazı arkadaşlar Volvo kullanıcıları ile ilgili yorum yaptığı için bende görüşlerimi birkaç cümle ile aktarayım. Volvo kullanıcılarının, diğer marka araçların kullanıcılarına göre, trafik kurallarına daha çok uyan, yayalara daha saygılı, çevreye ve doğaya daha duyarlı, diğer sürücülere karşı daha nezaketli olduğunu düşünüyorum. Örneğin, kırmızı ışıkta dururken yandan şerit dışından gelip öne geçmeye, kaynak yapmaya çalışan, gereksiz yere zırt pırt korna çalan, aracının camından çöpünü atan, önündeki aracın dibine yapışarak selektör ve kornayla hataya zorlayan, kadın sürücüleri küçümseyip trafikte sıkıştıran, aracında beyzbol sopası taşıyan, patinaj yapıp, son ses müzikle camı açık dolaşan, makas atıp trafiği tehlikeye atan vs vs Volvo kullanıcısı oran olarak diğer markalara göre çok daha azdır bence. Hatta 53 yaşında biri olarak ben böyle bir duruma hiç rastlamadım. Ama tabi ki bu sadece benim bireysel görüşüm. Her ne kadar Türkiye’de bu olumlu durum yavaş yavaş değişmeye başlasada yine de Volvo kullanıcılarının bu olumsuz kültürel/sosyal değişimden en az etkilenenler olacağını umut ediyorum, en azından umut etmek istiyorum.

Araçla ilgili deneyimlerime ek fotoğraflarıda paylaşıyorum.
    Fotoğraflarda;
    1’de aracı alırken takdırdığım çelik alaşımlı karter koruma (iyi yaptırmışım dediğim bir parça),
    2,3 ve 10’da ABB Terra AC Wallbax,
    4’de şarj edilirken araç ekranında sadece şarjın biteceği saatin verilmesi (O bilgi bile hatalı, ifade “tam şarj edilecek” olmalıydı).
    5,6,7,8,9’da wallbax uygulamasında şarj bilgileri. Görüleceği gibi en hızlı 3,5 kw ile şarja başlıyor. Son yarım saatte %80 şarja ulaşınca (tüm lion batarya şarjlarında olduğu gibi) şarj hızı düşüp 2,6 kw oluyor. 5. Ve 6. Fotoğrafta görüleceği gibi tam şarj olduğunda 9-9,5 kw güç almış.
    11’de ilk 300 km’de sensus ekran kısmında sıfırlama yaptığım için son 7.100 km bilgileri. Oysa araç direksiyon arkası ekranında 7.440 km bilgisi var (4 nolu fotoğrafta da görülüyor).
    12,13 ve 14’de istatistiki bilgiler. Daha yeni benzin aldığım ve ekranda (4 nolu fotoğraf) benzinle gidilebilir mesafe 790 km verdiği için, 14 nolu fotoğrafta görüleceği üzere bu duruma göre tabloyu oluşturdum.
    Bu araçlarla ilgili fazla bir değerlendirme yapılmadığı için biraz ayrıntılı ve uzun oldu, kusura bakmayın.

Teşekkürler.

Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları

• corylus C kullanıcısına yanıt

Zaman ayırıp bu kadar ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkürler.

Başlıkta sizi daha sık görmeyi umut ediyorum ben şahsen. Aracınız T3 değil ama aynı motora (farklı yazılımla) bir de elektrik motor eklemişler. Yani özünde T3 sayılır Volvo XC40 Kullanıcıları 

@corylus Bizi bilgilendirici paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim. Yazınızdaki paylaşmış olduğunuz batarya kapasitesi ve performans incemesi ileride hibrit araç almak isteyen bir çok kimsenin işine yarayacaktır. @X-RaTeD 'ın da bahsetmiş olduğu gibi sizin aracınız da T3'le benzer özellikler taşıyor. Bu sebeple bence doğru bir yerde paylaşım yaptınız. :)

Elinize sağlık. Diğer paylaşımlarınızı da bekliyoruz.

Saygılarımla.

Aynen dediğiniz gibi Blis sistemi sadece aynalarda ışık yakmıyor, akan trafikte iki defa kazadan kurtardı beni. Çarpışma uyarısı verdi ve direksiyona müdahale ederek sağ yan arkadan gelen araçtan uzaklaştırdı.

Daha önce yüksek hızlarda titreme ile ilgili bir sorun yaşadığımı söylemiştim. Serviste şanzıman yazılımı ile ilgili olabileceğini söylediler ancak test sürüşüne çıktığımızda sorunun balans kaynaklı olduğunu belirttiler. Tekerlekler için Hunter markalı yol testli balans makinasını önerdiler.

Bir lastik çivi batması sonucu onarım görmüştü, sonrasında da balans yapılması gerekiyormuş. Araç su an 2500 km de balans hariç 2 lastikte yol kuvveti (road force) problemi tespit edildi (yolda atlama yapıyormuş) . Lastikler çıkarılıp döndürülünce sorun çözülmüş oldu. (Çözülmeseydi belli bir sınırın üzerinde çıkan yol kuvvetinde lastik değişimi yapılıyormuş.)

Servis yetkilisi araç 5000 km'yi geçince balans ayarı yapılmasını önerdiklerini de ekledi. Benzer bir problem yaşayan olursa motor, şanzıman vs düşünmeden önce tekerlek balans ve lastiklerin yol kuvveti durumunu düşünmeleri faydalı olabilir.

Şu an sürüşte herhangi bir problem kalmadı. (ek olarak geçiş yapmayı, değiştirmeyi düşünen olursa diğer aracımız arkalar yarı bağımsız (torsiyonlu) tiguana göre yol tutuşu çok çok üstün ve güven veriyor) herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

• Selamlar,
    Forum'dan ziyade sosyal medyada daha aktif olsam da bu paylaşımı buradan yapmayı uygun gördüm.

Bildiğiniz üzere sahip olduğumuz XC40 araçlarımıza Google entegrasyonu modül farkından dolayı gelemiyordu ve MY22 araçlarda makyaj ile beraber geleceği bekleniyordu. MY22 araçlarda donanım kısma haricinde pek bir değişiklik yapılmasa da MY23 araçlar bugün itibariyle sızdırıldı.

MY23 araçlarda görüldüğü üzere Android Automotive modülüyle birlikte gelecek. İç mekanda bu modül dışında MY22lerden farkını göremedim. Görenler beni aydınlatabilir:)

Aracın dışına gelecek olursak özellikle ön kısımdaki değişiklikler gözümüze çarpıyor. Yeni C40lara benzer bir tasarım kullanıldığını söylemek mümkün. Ancak Volvo, XC40'ın diğer kısımlarında bu kadar bonkör davranmamış.

Bagaj kısmındaki B3 ibaresi çoğunuzun dikkatini çekmiştir. Kendi araştırmalarıma göre göre bu yapı 1477cc T3 motorun üstüne kurulu, ekstra 10kw güç ve 40nm sağlayarak 177bg 305nm tork değerine ulaştırıyor. Şanzıman konusunda kimi kaynak T5 Recharge'daki 7-DCT şanzımanı gösterse de kimisi halihazırda bulunan Aisin'in 8 ileri vites yapısını koruduğunu belirtiyor.
    Yanlış anlaşılmaya yol açmaması için söylüyorum, MY23 araçların B3 ile mi T3 ile mi geleceğini henüz söylemek mümkün değil çünkü B3 yapısı facelift öncesinde de çeşitli pazarlarda vardı.
    İşte bunlar da cochespias dan alıntıladığım görseller;

Volvo XC40 Kullanıcıları

Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları
    Volvo XC40 Kullanıcıları

Hepimize hayırlı olsun.
    Sevgilerimle:))

• Merhaba,

@oayvaz27 Paylaşımınız için teşekkür ederim.

İngiltere ve Almanyadaki forumlarda ben de paylaşımı gördüm. Sizin de yazmış olduğunuz gibi bu özellikler MY23 (2022 Nisan sonrasında üretilen) araçlar için geçerliymiş. Aşağıda eklediğim katalog bağlantısında da sayfa sonunda MY23 olduğu yazıyor. Volvo'da siparişlerin teslim edilme süresi 6 ayı bulduğu düşünüldüğünde yeni araç siparişi verecekler araçlarını teslim alacakları zaman muhtemelen MY23 olarak alacaklar bu sebeple kataloğun yayınlanma zamanı normal.

Katalogdaki donanım özellikleri ile ilgili aklıma takılan birkaç şeyi yazmak istiyorum. Araç sanki hiç çip sıkıntısı yokmuş gibi kataloglanmış. Acaba yeni üretilecek araçlarda MY22'de çıkarılmış olan; Park Assist Pilot, Driver Awareness ve Driver Assistance gibi özellikler olacak mı?

Motor kısmında Volvo MY22 ile diesel yakıtı bırakıp sadece benzinli, hibrit ve elektrikli XC40 modelleri üretiyordu. MY22'de 8 tane motor çeşidi var. MY23 ile beraber yavaş yavaş benzinli motorları da terk etmeye başladığını görüyoruz. 5 farklı motor seçeneği mevcut ve bu motorların bazıları @oayvaz27 'ında belirttiği gibi elektrik desteği (10kW güç- 40Nm tork) ile geliyor.

Donanım seçenekleri konusunda da yeni isimlendirmeye gidilmiş. Momentum, Inscription ve R-Design yerine artık 4 farklı isim (Essential, Core, Plus, Ultimate) yer alıyor.

Özetle;

• Yeni farlar
    • Güncellenmiş ön tampon
    • Güncellenmiş Izgara
    • Android Tabanlı Bilgi-Eğlence Sistemi
    • Yeni Döşeme ve Gövde Rengi Seçenekleri geliyor.

Almanca MY23 Katalog: https://pricelists.volvocars.com/volvo-xc40/?page=19

Saygılarımla.

• kayadelenium kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;
    Usb ile nasıl güncelleyebilirim ?
    Adımlarını söylermisiniz ?

Teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.