Şimdi Ara

VOLVO XC 60 (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.782
Cevap
45
Favori
236.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2010-2011 model XC60 4x4 dizel almak istiyorum. Uygun diyebileceğimiz rakamlara (benim bütçeme göre) 135.00-150.00 km arası bir kaç araç buldum. Bu km de xc90 alsam bir sorun çıkartır mı. Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhabalar, xc60 d4 2015 advance almayı düşünüyorum. Aracın yol tutuşu, konforu, yüksek hizlardaki (140-150) yol ve rüzgar sesi vb. konularında olumsuz bir şey söyleyebilir misiniz ?

    Başka önerileriniz var mı ek donanım vs anlamında. İkinci el bakmaktayim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 6 Nisan 2016; 13:21:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Merhabalar, xc60 d4 2015 advance almayı düşünüyorum. Aracın yol tutuşu, konforu, yüksek hizlardaki (140-150) yol ve rüzgar sesi vb. konularında olumsuz bir şey söyleyebilir misiniz ?

    Başka önerileriniz var mı ek donanım vs anlamında. İkinci el bakmaktayim.

    Babamın aracıyla çok uzun yollar yaptım. Buna dayanarak söylemek gerekirse yol tutuşu oldukça tatminkar. Hatta şöyle bir olay geldi başıma. Ayvalık'tan güneye doğru inerken 2.0 dizel bir passatla güzel bir tempo tutturduk. 140-170 arası yolun durmuna göre gidiyoruz. Yolun hafif sola doğru döndüğü bir noktadan itibaren sağ şeride geçip hızımı 130-140 civarına düşürdüm. Önüm boştu. İleride sağdan bir tali yoldan bir araç geldiğini gördüm ama tabi beni görünce duracak diye bekledim. Adam durmadı. Tam önüme çıktı. Sola viraj alırken aynı anda frene asıldım ve sol şeride doğru kırdım direksiyonu. Araç bana mısın demeden çok kısa mesafede durdu. Ne bir savrulma ne bir şey. Sonuçta hızım yüksek, zaten yol sola virajlı ve ben üstüne ani frenle sol şeride doğru kırıyorum direksiyonu. Volvo buymuş demekki demiştim kendi kendime.

    Bunun haricinde direksiyon biraz fazla yumuşak gelebiliyor. Yol tutuşu iyi olmasına rağmen direksiyon o kadar yumuşak ki, bunu size hissettiremiyor. Ama zamanla alışıyorsun. Yani yol tutuş konusunda bir suv'dan fazlasını bekleme ama suv'lar arasında da en başarılılardan biri olduğunu rahatça söyleyebilirim.

    Deri koltukları görebileceğin en konforlu koltuklar. Resmen yumuşacık. Fakat süspansiyon biraz sert. Özellikle sert hamurlu bir lastik ile işkenceden farksız. Fakat yumuşak hamur bir lastikle hiç rahatsız etmiyor. Yine de suv'ların ortalamasını alırsak süspansiyonlar biraz sert diyebiliriz. Yol tutuşu da bu nedenle memnun ediyor zaten.

    Bence yol ve rüzgar sesi kesinlikle iyi. Şöyle bir örnek vereyim. Bendeki araç 2014 Bmw 3 serisi. Volvo'dan inip bmw'ye bindiğim zaman resmen yol ve rüzgar sesi kulaklarımı rahatsız ediyor. Sizi memnun edecektir diye düşünüyorum.

    Olumsuz olarak aklıma gelen çok bir şey yok. Dış tasarım olarak özellikle makyajlı versiyon hala piyasadaki en şık araçlardan biri olmasına rağmen iç tasarım olarak zayıf kalıyor. Özellikle iç aydınlatma paketi var mı yok mu belli bile değil. Bir de bizdeki 6 ileri vitesli otomatik şanzıman biraz ağır, fakat yine de tatmin edici bir performansı var. Sizin alacağınız 8 ileri ZF olabilir, emin değilim. Fakat ben 8 ileri daha modern versiyon yerine 6 ileri olanı alıp aradaki fiyat farkına daha donanımlı araç bakmaya çalışırdım sanırım. Örneğin ön cam rezistans, koltuk ve direksiyon ısıtma gibi özellikler çok kullanışlı.

    Yine 3 serisi ile karşılaştırırsam xenonların aydınlatması bir tık geride kalıyor. Bmw'de daha iyi.

    Ek olarak geri görüş kamerasının çözünürlüğü de yeni araçların oldukça gerisinde. İş görmesine görüyor tabi.

    Ek donanım olarak bence geri görüş kamerası mutlaka gerekli. Geri geri yaklaşırken lazım oluyor. Bizde dokunmatik ekran ve navigasyon var ama çok kullanışlı değil. Almasanız çok bir şey kaybetmezsiniz, fakat direksiyon arkasındaki dijital gösterge oldukça şık ve kullanışlı.

    Sonuç olarak beklentilerinizi iyi belirlediyseniz sizi çok memnun edecek bir araç. Gönül rahatlığıyla alıp uzun süreler binersiniz. Bir de özellikle belirtmem gerekli ki araç tok bir araç. Öyle bozuk yollarda falan her an kırılıp dökülecekmiş hissi olan bir araç değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saylam06 -- 6 Nisan 2016; 13:48:03 >




  • Saylam06 kullanıcısına yanıt
    Detaylı yazınız çok teşekkür ederim. Dedikleriniz doğrultusunda kafamda bir şeyler oluştu. Önceki sayfalarda da ekstra bilgiler ile araç kafamda tamamlandı sayenizde.

    Aracı ablam kullanacak ona da yazdıklarınızı okuttum cla180, BMW520d den sonra bunu düşünüyor. yarın gidip bakacağız bir kaç yere. Tekrar teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Detaylı yazınız çok teşekkür ederim. Dedikleriniz doğrultusunda kafamda bir şeyler oluştu. Önceki sayfalarda da ekstra bilgiler ile araç kafamda tamamlandı sayenizde.

    Aracı ablam kullanacak ona da yazdıklarınızı okuttum cla180, BMW520d den sonra bunu düşünüyor. yarın gidip bakacağız bir kaç yere. Tekrar teşekkürler.

    Rica ederim. Eşimde de CLA var. XC60 enteresan bir şekilde CLA'dan daha kısa bir araç. O nedenle şehir içinde bile kullanımı daha kolay aslında. Süspansiyon konforu olarak da tabiki CLA'dan daha konforlu. Çünkü daha yumuşak süspansiyonları var.

    Yalnız deri koltuğu gerçek deri olduğu için çok bakım istiyor. Aklınızda bulunsun...
  • ayancıklı A kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu farkındayım ama bahsettiğiniz gibi 2011 model 191.000 kmde XC60 D5 kullanıyorum. Eğer hala aracı almadıysanız ve düşünüyorsanız her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim. İyi günler dilerim.
  • Hiç turbodan yağ sızıntısı yaşayan var mı? Kaç km'de oldu? Bu aracın turbo ömrü ne kadardır?
  • Mrb.forumu uzun zamandir takip ediyorum.sayenizde XC60 ile ilgili soru işaretleri kalktı kafamdan. Orjinal 2012 D3 premium ama advance donanım mevcut 45000km bir araç ile takas aşamasındayım.134bin tl istiyor sizce nasıl fiyat yorumlarınız önemli Teşekkürler. Bu arada şuanda 2010 Passat cc 1.8tsi var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efenim herkese hayirli ramazanlar. Bendeniz mimarım, ortagmin 2011 model 100.000 km de d5 xc60 i var. Geçtiğimiz gun turbo sıkıntısı icin yetkili servise götürdü aracı. Hortum teşhisi ile hortum siparisi verdiler. Bi kac gune parça ancak geldi. Bugun ise turbonum komple degismesi gerekir diyerek 12.000 tl fiyat çıkardilar. Volvo guzel araç sağlam eyvallah, lakin bu yetkili servisleri hiç güven vermiyor. Ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar, turbo fiyati veyahut onarimi ile ilgili bilgi verebilirmi. Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habipcell

    Efenim herkese hayirli ramazanlar. Bendeniz mimarım, ortagmin 2011 model 100.000 km de d5 xc60 i var. Geçtiğimiz gun turbo sıkıntısı icin yetkili servise götürdü aracı. Hortum teşhisi ile hortum siparisi verdiler. Bi kac gune parça ancak geldi. Bugun ise turbonum komple degismesi gerekir diyerek 12.000 tl fiyat çıkardilar. Volvo guzel araç sağlam eyvallah, lakin bu yetkili servisleri hiç güven vermiyor. Ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar, turbo fiyati veyahut onarimi ile ilgili bilgi verebilirmi. Tesekkurler

    Sanıyorum çift turboyu birden değiştirmeye karar vermişler. Artık ikisi aynı anda nasıl bir problem çıkardıysa. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben olsam turboyu dışarıda tamir ettiririm. 4 sene önce eski aracımdaki tek turbo tamiri sökme takma 600-650 TL civarı bir rakama hallolmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ilginize teşekkür ederim. Ankara da varmı guvenilir birileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • habipcell H kullanıcısına yanıt
    Düzgün özel servisler var. Sökme takma da yapılacağı için onların üzerinden tamiri halletmek daha doğru olur gibime geliyor.
    Erciyes İş Merkezinde Voloto ve Volvotech var. Şaşmaz'da Class Volvo var. F1 Volvo diye bir yer var. İvedik'te Yiğit Volvo var
    Aklınıza hangisi uyarsa artık.

    Ekleme:
    Bir de R Volvo vardı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 22 Haziran 2016; 4:34:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkan.d kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sonuca ulaşınca bilgilendirecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben de aranıza xc60 d5 alarak katılmak istiyorum ancak kafamı kurcalayan sorular var. Bildiğiniz üzere d5 in 185 hp ve 215 hp olmak üzere iki versiyonu var. Sanırım 2009 dan sonra 215 hp olarak üretilmeye başlandı. Malum alış-satış sitesinde her iki versiyon araçlardan da bulmak mümkün fakat 215 lik olanı alırsam bütçemi çok zorlar. Acaba bana performans, yakıt ve diğer farklar üzerinde detaylı bilgi vermenizi rica edebilir miyim, zira hiçbir yerde düzgün bir bilgiye rastlayamadım. Ayrıca bazı 2009 eski tip motorlu araçlarda teknolojik donanımın daha fazla olduğu ilanlara rastladım. Sadece motor revizyonu için 10000 tl fark vermeye değer mi?
    Teşekkürler.
  • UnReAL_BoY kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    215 ps aracım var, yakıt ve performans yönünde çok fark var, bu sebeple 5.000-10.000 tl arasında fark ödemenizde ciddi fayda görüyorum. 185 Ps araçlar tek egsoz oluyor genelde, 215 ps'ler çift egzost oluyor. Benim aracım 215 ps ve donanım olarak en üst seviyededir. Donanım değişiklik gösteriyor, 215 ps araçlardada full olan araçlar var. 2010 model aracım şu anda satılık, Sedan/luxury bir araca geçmeyi düşünüyorum.

    İyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnReAL_BoY

    Merhaba arkadaşlar,
    Ben de aranıza xc60 d5 alarak katılmak istiyorum ancak kafamı kurcalayan sorular var. Bildiğiniz üzere d5 in 185 hp ve 215 hp olmak üzere iki versiyonu var. Sanırım 2009 dan sonra 215 hp olarak üretilmeye başlandı. Malum alış-satış sitesinde her iki versiyon araçlardan da bulmak mümkün fakat 215 lik olanı alırsam bütçemi çok zorlar. Acaba bana performans, yakıt ve diğer farklar üzerinde detaylı bilgi vermenizi rica edebilir miyim, zira hiçbir yerde düzgün bir bilgiye rastlayamadım. Ayrıca bazı 2009 eski tip motorlu araçlarda teknolojik donanımın daha fazla olduğu ilanlara rastladım. Sadece motor revizyonu için 10000 tl fark vermeye değer mi?
    Teşekkürler.

    Merhaba,

    215 ps aracım var, yakıt ve performans yönünde çok fark var, bu sebeple 5.000-10.000 tl arasında fark ödemenizde ciddi fayda görüyorum. 185 Ps araçlar tek egsoz oluyor genelde, 215 ps'ler çift egzost oluyor. Benim aracım 215 ps ve donanım olarak en üst seviyededir. Donanım değişiklik gösteriyor, 215 ps araçlardada full olan araçlar var. 2010 model aracım şu anda satılık, Sedan/luxury bir araca geçmeyi düşünüyorum.

    İyi günler.




  • Selam arkadaslar, umarim herkesin keyfi yerindedir. 6 sene once yaptirdigim kaplamayi artik biraz sarardigi icin gecen hafta sokturdum. Altindan cikana kaplayan usta da ben de inanamadik. Fotograflardan pek anlasilir mi bilmiyorum ama boya nerdeyse galeriden cikmis gibi, farlar ayna kapaklari sifir. Buyrun fotograflar;

    Untitled by Shereboy, on Flickr

    Untitled by Shereboy, on Flickr

    Untitled by Shereboy, on Flickr

    Untitled by Shereboy, on Flickr

    Untitled by Shereboy, on Flickr

    Untitled by Shereboy, on Flickr

    Bonus:
    Su kazadan da tamponda tek bir kalinti kalmadi

    IMG_6453 by Shereboy, on Flickr




  • Selam. Tüm araca komple mi kaplama yaptırmıştınız acaba?
    Bir de benim sorum şu. Xc60 da motoru çalıştırdıktan sonra biraz bekleyip mi hareket ediyoruz veya durduktan sonra biraz bekleyerek mi motoru stop ediyoruz? Eski 5008 imde öyle yapardım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ohbenezor O kullanıcısına yanıt
    Çok iyi gözüküyor, demekki baya işe yarıyormuş bu şeffaf kaplama. Fiyat olarak kaça kaplatmıştınız?
  • selam arkadaşlar 2012-2013 model 2.0 d4 xc60 almak gibi bir düşüncem var. ilan sitelerinde baktığım ilanlarda 4x2 seçenekleri var 4x4 e pek rastlamadım. sizler hangisini kullanuyorsunuz. araç perfomans anlamında tatmin edici mi? olması gereken fiyat bandı aşağı yukarı nedir? bana yardımcı olursanız ben de bu ailenin bir ferdi olmak istiyorum :) bmw x3 2011 sonrası yeni kasa modellere de bakıyorum esasen. epey bir kararsız durumdayım.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.