Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (253. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
18 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.801
Cevap
113
Favori
649.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    Gaz tepkilerine siz de alışamadınız sanırım :) Dstc yi kapatıp gaza sakin basmayı deneyin; hatta s moduna alırsanız biraz daha yumuşar gaz pedalı :)
  • V40 cross country 4cm daha yüksektir :) 1 serisi hangi motor? 136 mı 177 hp mi ? 136 ise yeni t3 kağıt üzerinde daha mantıklı. Bir de nickinize istinaden Volvo'yu Konya'dan alırsanız çok dikkatli olun :)
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Evet 4 cm yüksek onu biliyorum, yani sonuçta bu farklar 5 bin TL eder mi onu düşünüyorum.

    1 serisinin 136'lığına baktım, bence de t3 motor daha verimli duruyor fakat tabi bu motor ve şanzıman yeni bildiğim kadarıyla, o da soru işaretleri oluşturmuyor değil. Ayrıca Konya bayisi ile görüştüm, bu konu hakkında varsa tecrübeleriniz duymak isterim.

    Teşekkürler.
  • donanımsal farklılıkları karşılaştırın..
    paket farklılıgı arac arasındakı farklılıgı çok arttırıyor
    ona gore fıyat kıyaslaması yapın
  • Sayın endmuh, bence aradaki farka değer ülkemiz yollarında cross biraz daha iyi alt yükseklık önemli ayrıca 1. tavan rayları
    2.Katlanır bagaj zemini bu araçta standart ve bunları ücret karşılıği almaya çalışsanız 5000 tl nin üzerinde tutuyor
    (ayrıca ön panjur bal petegi görunumü ve panjur çerçevesi nikelajı
    farklı) ılk zamanlarda arada fark 3000 küsürdü zamanla bu farkı ikinci eldeki crossun daha hızlı satılması farkı artırdı.
    Alabilirseniz 18 jant ve çıft çıkış dıfüzör cross alın arabanın görünüşü çok heybetli oluyor ve tam bır crossower göruntüsüne bürünuyor bmw x1 den güzel görünüyor
    inşallah yardımcı olabılmısımdır .Her ne kadar biz sorulara açıklama yapmaya çalışsak ta siz içinize sinen aracı alın ve güle güle kullanın
  • Tavan rayı değil ama katlanır bagaj bölmesi advance donanımda standart değil mi? en azından benim aracımda öyle. bu arada kısa far konusunda ben de yetersiz buluyorum aracı, bu hususta tecrübesi olan/çözüm üreten varsa ben de duymak isterim.

    bir soru daha, @aknasmub hocam, geri vites için kullandığınız ampul -allah göstermesin- elektriksel bir probleme yol açarsa araç garanti kapsamından çıkar mı sizce?
  • Bir ay önce 1,6 D Advance Powershift aracımı aldım ve hem şehir içinde hem de şehir dışında yaklaşık 800 km yok yaptım. İzlenimlerimi objektif olarak anlatayım. Aracı almayı düşünen arkadaşlara bir küçük katkı da benden olsun...

    Öncelikle karar verme sürecinden bahsedeyim. Daha önce eşimde ve bende ayrı araçlar vardı. 2010 Citroen C3 dizel ve 2013 POLO 1,6 TDI Comfort.. Her ikisi de ekonomik, küçük ve manuel araçlardı. Ancak iki aracın işletme giderlerini düşündüğümüz ve aslında iki araca ihtiyacımız olmadığına karar verdiğimiz için bir adet Premium otomatik dizel araç almaya karar verdik. İlk hedefimiz Mercedes A180 CDI AMG idi. Aracın test sürüşünü yaptım. (Test aracım Style paket idi)... Açıkçası Mercedesin iç mekan hacmi ve sürüş konforu beklentilerimin altında kaldı. Araç kaliteli hissi uyandırıyor elbette ama, sürüş bittikten sonra bu araca bu kadar para çok değil mi diye düşünmeden edemedim. Bu arada Xenon dahil AMG paket için aldığım son fiyat 1 ay önce 117.500 TL idi... AMG paket ile standart gelen 18'' jantlar ise test sürüşünden sonra beni daha da çok düşündürdü zira kullandığım 16'' jantlı Style aracın bile süspansiyon konforu "yeterli" olarak tanımlanabilirdi. Elbette bunlar benim şahsi fikirlerim, itiraz edebilirsiniz. AUDI asla düşünmedim zira kafamda her zaman A3 alacaksam Golf alır daha az öderim diye bir düşünce vardı... (E Focus aldın ya itirazlarını duyar gibiyim, geleceğim oraya da..) Gaziemir Volcar' a gidip Volvo' yu incelediğimde ise -aynı fiyat bandında- daha kullanışlı donanımlar alabildiğimi gördüm. Örneğin Volvo elektrikli hafızalı, anahtara programlanabilir koltuklar gibi ortak kullanılacak bir araçta bizim için hayat kurtaran özellikleri standart olarak sunuyordu. Bunun yanında iç mekanı A180' e göre daha ferah geldi bana. Eh dillere destan güvenlik de + olunca oturduk fiyat konuşmaya... Hemen söyleyeyim anahtar teslim 104.700' e aldık aracı.

    Aldığımız araç Advance paket, bej rengi deri döşeme, 17'' Segamo jantlı, Beyaz renk bir araç... Geri görüş kamerası, konfor paket gibi paketler yok. Gönül isterdi ki cam tavanlı olsun ama cam tavanlı araçlarda metalik renk, ekstra paketler vs. vs. de olduğu için bütçemizi aşıyordu.

    Gelelim araçla ilgili izlenimlere... 1,6 Dizeli daha önce sahip olduğum 2009 Ford Focus' da zaten kullanmıştım. O araç aynı motorun 109 bg' lik olanı idi malum. Manuel şanzıman ile son derece yeterli bir performansı vardı. Volvo' da 6 bg daha fazla güç ve 30 Nm daha tüksek tork, otomatik şanzımanın D modunda araç için "yeterli" diyebileceğimiz bir performans sunuyor. Alt devirlerde gene görece cansız ama Focus' a göre bu konuda bariz bir iyileşme mevcut... Tespit 1. Önceliğiniz performans ise asla dizel almayın S modunda bile canınız sıkılabilir. Ben gayet memnunum o ayrı..

    Aldığım günden beri ortalama yakıt tüketimini hiç sıfırlamadım. 800 km' nin 650 km' si ağır şehir içi trafiğinde yapıldı. İzmirliler için söylüyorum Bornova - Balçova arası, otoban kullanmadan. Ortalama tüketimim 6,2.... 5 lt' nin altında yakan eski Citroen ve Polo kadar az değil ama, bu segmentte ve bu ağırlıktaki bir araç için bence gayet iyi bir değer. Bornova - Sığacık arası şehirler arası yolda ise 5,2 lt ile hiç zorlanmadan gittim. Bu değerler daha aşağılara çekilebilir ama çok daha aşağılara değil.

    Aracın sürüş konumu ve sürüş ergonomisi başarılı. Küçük ama önemli bir istisna - benim kol dayama kayan tip değil - bu özellikle uzun yolculuklarda rahatsız edici olacak gibi zira kayan tip olmayan kolçağın konumu aşağıda ve geride kalıyor. Volvo bunun için de binlerce lira istemezse ilk alacağım aksesuar bu olacak. Sıfır alacaksanız dikkat... Bunun dışında TFT (halk arsındaki kullanımı ile hayalet) göstergeler başarılı. Her şey yerli yerinde erişimi ve kullanımı kolay. Bir küçük detay vereyim olumlu mu olumsuz mu siz karar verin. Yağmur sensörü silgeç kolunun üzerindeki bir düğmeye basarak aktive ediliyor. Yani teknik olarak yağmur yağmaya başladığında aktive olmuyor. Öndeki aracın sıçrattığı su nedeni ile camınızın batmaması için iyi, bana ne çalışsın kardeşim diyenler için kötü bir özellik. Farlar malum advance paket olduğu için xenon. Bazı yorumlarda bu aydınlatma sisteminin olumsuz eleştirildiğini okudum ve hayretler içinde kaldım. Bence eleştirilecek bir şey yok. 10 üzerinden 10.

    Mercedes Renault' dan aldığı motoru kullanıyor bunu biliyoruz. Gayet de başarılı bir motor. Ama farkındaysanız şasi altyapısı hakkında pek bir fikrimiz yok. Arabaları mühendisleri kadar iyi bilen bir arkadaşım da bu konuda net bir bilgi veremeyince, bayi de kem küm edince tam emin olamadım. İşte o nedenle önden çekişte rüştünü ispatlmış Focus altyapısı benim için negatif değil, pozitif bir özellik oldu.

    Konum ve ergonomiden sonra biraz da sürüş konforuna bakalım. Focus genlerinden gelen müthiş yol tutuş ESP (ya da adı her neyse) ve amortisör kulelerinin arasına eklenen gergi çubuğu nedeni ile bir seviye daha atlamış. Buna ince yanak, geniş taban 17'' jantları da ekleyince yol tutuş tadından yenmiyor, ta ki bozuk yollara girene kadar... Evet amortisörler görece sert ve 17'' ile birlikte sarsıntıyı hissettiriyor. 17'' -bence- bu araçta olması gerken max jant çapı. R-Line' cı arkadaşlar kızmasın ama Volvo bana üzerine para verse 18'' kullanmam... Elbette tercih kişiseldir. Spor görünüm konfora her zaman tercih edilebilir.

    Araçta olan bazı özellikler ise niye var henüz çözemedim. Mesela internet bağlantısı özelliği... Elbette ki güvenlik amaçlı hareket halinde android tabanlı internet explorer kullanılamıyor. İyi de araç durduğu zaman dokunmatik olmayan bir ekranda akıllı telefonum dururken neden araçtan internete girmek isteyeyim? Gereksiz donanım...

    Tekli DVD player. Gene hareket halinde görüntüyü kesiyor. Ses var. E arka koltuklarda ekran da yok ki çoluk çocuk sebeplensin. Arabada oturup DVD izlemem mi bekleniyor? Neyse konser DVD' si atıp sesini dinleyebilirsiniz. Görece gereksiz donanım...

    İhtiyaç olan bazı donanımlar için ise istenen fiyatlar malum... Navigasyon sordum, Connected touch ile birlikte geliyormuş. 3.600 TL... Geri görüş kamerası, ki hazırlığı var güya, 3.500 TL... (Çinliler o paraya Keppler uzay teleskobuna mercek üretirler)

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sonuç olarak ben araçtan çok memnunum... İtiraf ediyorum hala bazen kırmızı A180 AMG gördüğümde bir küçük "acaba" diyorum ama günün sonunda verdiğim karar içime sindi. Sorulara, itiraz ve eleştirilere her daim açığım. Herkese keyifli forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TT768 -- 30 Ekim 2015; 22:20:03 >




  • Kemalatmali K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, gayet açıklayıcı olmuş.

    Ben de görsel olarak daha güzel bulduğum için, ayrıca dediğiniz gibi yüksekliği artı olacağı için cc düşünüyorum, fakat dediğim gibi 5 bin tl farka değip değmeyeceği konusunda düşüncelerim vardı ama siz gayet güzel izah etmişsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savasakman

    Tavan rayı değil ama katlanır bagaj bölmesi advance donanımda standart değil mi? en azından benim aracımda öyle. bu arada kısa far konusunda ben de yetersiz buluyorum aracı, bu hususta tecrübesi olan/çözüm üreten varsa ben de duymak isterim.

    bir soru daha, @aknasmub hocam, geri vites için kullandığınız ampul -allah göstermesin- elektriksel bir probleme yol açarsa araç garanti kapsamından çıkar mı sizce?

    Hocam merhaba. Benim de aracım advance donanıma sahip ve bagaj bölmesi mevcut.

    Led konusuda dediğinizi düşündüm fakat ledler çok akım çekmeyen ve de ısınmayan ampuller. Sorun çıkartma ihtimalleri mevcut. Fakat orjinal ampuller de elimde. Bir sorun olup yolda bırakırsa artık şansımıza.

    Işık kalitesi olarak arada dağlar kadar fark var, tavsiye ederim. Başta arıza lambası yakmadığı için sorun olmayacağını düşünüyorum. Ama tabiki yine de belli olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Evet arkadaşlar benım araçta advance paket ama katlanır bagaj bölümü yok bir çok advance araçta da yok ama bazı düz v 40 da geliyor sanırım hatta ben alırken
    sormuştum ama
    yetersız bagaj hacmınden dolayı böyle geliyor demiştı iş güzar satıcı kı testte
    hem cross ta hem R Desıgn araçta vardı ve hoşuma da gıtmışti ama aracımda yok sanırım sonradan da olmuyor demiştı servıs ,ki onlara da güvenmıyorum
    istedıklerı şeyı hemen satmaya kalkıyorlar istemedıklerı zaman olmaz dıyıp savıştırıyorlar
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım ben de sipariş verip deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: razi5000

    Serviste 5 dk da cok kucuk bir ucret karsılıgı ayarlatmıstım farlarımı (kaputu acıp farların uzerinden ayar yapılıyor far ayar aynasından ölçülerek). Her ne kadar xenon far kendi otomatik yukseklik ayarına sahip olsada bastan boyle bir ayar yaptırmak lazım, arac 2012 s60. Nasıl ki aracı ilk teslim aldıgınızda lastik basınçlarını ayarlamak gerektigi gibi dusunebilirsiniz.

    saygılar..

    Xenon farlarla ilgili iyi aydınlatmadıgını düşünen arkadaşlara 3 ay önceki mesajımı paylaşıyorum, doğru ayarlatıldığında performansı çok çok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razi5000 -- 31 Ekim 2015; 21:15:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savasakman

    Cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım ben de sipariş verip deneyeceğim.

    Ben ve forumdaki bir arkadaşımız kullanıyoruz ledleri. Sorun yaşamadık. Sipariş verip kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • razi5000 R kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkurler.Sıkıntının servisteki kucuk bir mudahale ile cozulebilecegini biliyorum.Fakat ogrenmek istedigim bu durumun guvenlik,karsi tarafi rahatsiz etmemek vb.sebeplerden oturu volvo tarafindan bilincli bir sekilde yapilip yapilmadigi.Bu sekilde genel bir durum tespit varsa ben de ayni sekilde kullanmaya devam edecegim.Açikcasi bircok kontrolden gecmis bir aracin far yukseklik ayarinin yanlis yapilarak son tuketiciye ulastirildigini pek dusunmuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracimi sabah teslim aldım arkadaşlar. Yeni araç alan herkese hayırlı olsun. Kazasız belasız inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Yeni fotoğrafları bekliyoruz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TT768 T kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel yazınız için teşekkürler. Almak isteyenlere yol gösterici olacak yazınız.

    Ben de İzmir'de yaşıyorum. İzmirli V40 kullanıcı sayısı gittikçe artıyor. Bu sevindirici.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: especlipse

    Yokuşta evet birden gaz verdiğimizde sola sağa hafif yalpalanmalar oluyor. Ben alıştım şahsen ancak hani rahatsız ediyormu? hayır.

    Direksiyon sertlik ayarı Mycar menüsünde diye biliyorum. Aracın manual'ine bakınız.

    Son olarak; o bit kadar dediğin ışıktan bir adet de arka yolcu koltuğun üzerinde var. Şöyle ki mesala bizimkiler özellikle uzun yolda, göz aldığı için kapatmamı istiyorlar. Mor renk iç aydınlatmada favorimdir.

    ayrıca okuma ısığı düğmesine basılı tuttuğunuzda ışık parlaklık ayarını değiştirebiliyorsunuz. Ufak bir ayrıntı ama bilmeyen olabilir diye yazdım.
  • imagoodman kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    Bugün, bir ay içinde 4 yıkamacıyı denedikten sonra ümidi kesip Sonax Jant Parlatıcı ile temizlemeye giriştiğim 18in Taranis jantlar beni hayattan soğuttu. Taranisin temiz kalmasının imkansız olması bir yana. İzmirde 18 inch jant kullanmak, otobanda git gel yapmıyorsanız akıl karı değilmiş. "Gavur" olduğu için yatırımda cezalı bölge olan İzmirde yolların kalitesi ne yazık ki yerlerde geziyor. Görünüşünü çok beğensem de taranisleri en azından kış aylarında kenara koyma fikri oluştu kafamda. Jantları ve lastikleri ayrı ayrı mı satacaksınız? Düşündüğünüz fiyat nedir ben öğrenmek isterim.
  • merhaba
    malum sitede ki ilan numarası 206307404 sadece janlarım mevcut lastiklerim vardı ama onları ayrı sattım.
    bu arada düşünen arkadaşlarım için elimde 1 kış kullandığım 225/45/17 ebatlarında michelin alpin kış lastiklerim var onlarıda uygun fiyatlı verebilirim.

    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.