Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (212. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.801
Cevap
113
Favori
649.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    Garanti bitmediği için pek üstünde durmuyorum ama müzik sistemleri yapan bir montajcıda izolasyon yapılmadıkça o sesler zor kesilecek gibi :/ Ya camları biraz açmak gerekli ya da maalesef eq dan 60 ve 200 hz değerlerini aşağıya çekmek gerekecek. Geçen gün merakımdan 320 ied test sürüşüne gittim. Vites geçişlerine bayıldım. Kendi v40ımda sıkışık trafikte manuel kullanmaya karar verdim. D moduna aşırı nazik olmak gerekiyor. Aracın üzerinde hi-fi müzik sistemi varmış. Kapılarından hiç ses gelmiyordu. 10-15 dakikalık bir sürüş oldu ama hiç rahatsızlık duymadım. Harmon Kardonlu bir X5 varmış. Onunda sesini dinleme imkanım oldu. Kapılar sağlamdı. Belki onlarda da kullandıkça olacak ama ben aracı aldığımdan beri var ses :)
  • Şoför kapısında hoparlörden dolayı ses vardı onu hallettiler 1 senedir ses yok.Benim dediğim ufak titreşimli yolda gidince oluyor amasitör patlamış gibi ancak aracı kaldırıp baktılar amasitörlere rotlarda boşluk var gibi geliyor bazen öyle birşeyde yok dediler.Kapıdan olmadığına eminim o titreşimi direksiyon ve fren pedalında da hissediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ehbora

    Şoför kapısında hoparlörden dolayı ses vardı onu hallettiler 1 senedir ses yok.Benim dediğim ufak titreşimli yolda gidince oluyor amasitör patlamış gibi ancak aracı kaldırıp baktılar amasitörlere rotlarda boşluk var gibi geliyor bazen öyle birşeyde yok dediler.Kapıdan olmadığına eminim o titreşimi direksiyon ve fren pedalında da hissediyorum.

    Lastik basıncınızı arttırın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende var ses daha orta seviyedeyken bile ön kapılarda çik çik tarzı bir ses geliyor evet kol dayama bölümünü itince ses kesiliyor, servis yolu gözüktü.
  • RST 13 kullanıcısına yanıt
    Umarım çözebilirler sorunu
  • Anormal bir durum yok demeleri aslında anormal. Çünkü ön takımda sorun var. Aynı derdi bende yaşamıştım. Evo Volvo'da direksiyona ağırlık (?) takılarak sorun giderilmişti. Ancak şu anda sorun yine hortlamak üzere gibi geliyor bana.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=100692245 linkteki konuyu inceleyebilirsiniz. Servisi zorlayın biraz daha bence.

    Şu anda aracın sol ön kapısı stabilize yollarda esneme yapıyor sanki. Bu da rahatsız edici bir sese neden oluyor. Ayrıca torpido bir çok yolda tıkırtı yapıyor. Yakında servis yolları göründü yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Günal -- 20 Mayıs 2015; 8:31:25 >
  • Günal arkadaşım aynen o konuyu ilk açtığında söylediğin gibi çukur ve tümseklerde gelen ses.Demek ki bir sıkıntı var servislerde geçiştirmeye çalışıyor her zaman ki gibi.
  • Bugün araba hareket ettikten sonra gösterge panelinde: "Alarm tetiklendi" şeklinde bir uyarı mesajı aldım. Böyle birşey başına gelen var mı ?
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Fırsatım olmadı servise gitmeye, son durumu paylaşırım.
  • RST 13 kullanıcısına yanıt
    Yarın fırat bulursam uğrayacağım; pazar yola çıkıyorum; ayrıca geri viteste giderken ayağım frendeyken disklerden bir ötme sesi geldi. Balata bitemez sanmıyorum; bakalım ne çıkacak
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    İyi yolculuklar. Ben müzikle beraber kapıda oluşan sorun dışında memnunum araçtan tabi şimdilik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkraver

    Yarın fırat bulursam uğrayacağım; pazar yola çıkıyorum; ayrıca geri viteste giderken ayağım frendeyken disklerden bir ötme sesi geldi. Balata bitemez sanmıyorum; bakalım ne çıkacak

    Bende de aynı sorun mevcuttu.Özellikle geri giderken direksiyon bir yana çevrili durumdaysa arada nadir de olsa korkunç bir otme sesi geliyordu.Cok anlam veremiyordum ,ta ki 30000 bakımını gecen hafta yaptırana kadar.Bakımda on fren balatalarinin Gittigimize be degisim gerektigini soylediler,volcar gaziemirde.Tamam deyip degistirttik ve aracı teslim alıp eve giderken 4-10 km hızları arasında ayağınızı gazdan çekince metalik bir sürtünme sesi farkettim ve bu ses aralıksız olarak eşlik ediyordu,hizlaninca azalıyordu.Bir sonraki gün aracı servise götürdüm,volkan usta baktı ancak ilk etapta sesin kaynağını anlayamadı.balatalar ,rot, disk saçlari kontrol edildi.yol testinde ses yapmayan araç servisin yokusundan inerken ses yapıyordu.En sonunda ustamiz lifte kaldırıp aracın tekerleklerinin kendi halinde dondururken bu sesi almış ve kaydetmiş ,video ekleyebilirsem atarim felaket korkunç bir ses.bildiğiniz metal kesme sesi gibi.neyse aracı bıraktık bir gün serviste kaldi ve volkan usta herşeyi denedikten sonra ses kesilmeyince son çare olarak on diskleri değiştirdi ve ses kesildi.Tabi bu değişimler garantili olarak yapıldı.Sesin kaynağı olarak gemide gelirken kimyasal maddenin balatalarin üzerinde reaksiyon verdiğini ve bakara degisimiyle bu sesin belirginlestigini yazmis bilirkişi.Ben yine de birçok arkadaşta bu sorun olduğu Icin yazma ihtiyacı hissettim.Özellikle geri viteste bu sorunu duyanlar balata degistikten sonra ses artabilir haberiniz olsun.Belki disklerin değişimi size yardımcı olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -orkunaydın- - kullanıcısına yanıt
    Açıklama için çok teşekkürler ancak benim başıma çok daha korkunç birşey geldi :/

    Aracımı öğle saatlerinde Konya Otokoç'a teslim ettim. Akşam 17:30 sularında almaya gittim. Geri viteste balata ötme sesinin normal olduğunu ancak Volvo'nun Anahtarsız çalıştırma ve alarm tetikleme ile ilgili yayınladığı 2 makale gereği bu parçaların değişmesi gerektiği söylendi. Ben de pazar günü İzmir'e geri döneceğimi ve oradaki serviste yaptıracağımı söyledim. Parça noları iş emrine yazıldığı için bir fotokopisini alıp eve doğru yola çıktım. Evime yakın bir noktada kırmızı ışıkta içime doğmuş gibi en sağ şeride geçip durdum. Yeşil yandıktan sonra vitesi d modundan s moduna alıp hareket etmemle aracın silkelenip stop etmesi bir oldu. 30 metre ya gitttim ya gitmedim. Göstergede düşük yağ basıncı uyarısı çıktı. Ancak araç bir türlü çalışmadı. Dışarıdan geçenler hemen uyardılar arabanın altından birşeyler akıyor diye. Herhalde yağ akıyor dedim içimden ve hemen inip baktım; şakır şakır benzin akıyordu sağ arka tekerlekten. Yağ da aynı yerden gibi akıyordu ama bir anlam veremedim o anki panikle. Hemen servisi aradım ancak 18:00 paydos saati olduğu için Volvo yol yardımı aramamı istediler. Telefon açıp kayıt bıraktıktan sonra geri aradılar ve çekiciyi yönlendirdiler. 2 saatlik bir uğraş sonucu aracı servise teslim ettim. Yarın gidip neler olduğunu anlamaya çalışacağım. Şurası bir gerçek ki Volvo ile ilgili hayal kırıklığına uğradım :/




  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun talihsiz birsey gelmis sebebini baya merak ettim haberdar ederseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Uzun zamandır foruma giremedim ancak benzer sıkıntıları okuyunca şaşırdım. Aracım 50000 km oldu.

    1.TFT ekrana 3 defa yalıtım yapıldı. Sık olmasa da bozuk yolda durum yine kötü, tıkırtı devam.

    2. Direksiyon sağa yada sola dönükken 7-8 km hıza kadar gelen metal sürtünme sesi. (Sanki mikrofon eko yapıyormuş gibi rahatsız edici bir ses) Balatalar yeni değişti ona rağmen devam ediyor.

    3. Sensusa girdiğimde dokunmatik ekranın sadece orta kısmı çalışmıyor. Dolayısıyla navigasyonu kullanamıyorum çünkü bazı harfler haliyle ekranın ortaya denk gelmekte.

    4. Sensusu fabrika ayarlarına aldım ve iGO navigasyon artık çalışmıyor, hata veriyor ve kapanıyor.

    Bunlar dışında çok memnunum. Bulunduğum il de servis yok. Bunlara ve bilhassa şu navigasyon ve ekrana çözümü, tavsiyesi olan varmıdır.

    Yada bunları cidden çözebilecek tavsiye bir servis varsa orayada erinmem giderim.

    İyi günler diliyorum...




  • Adanalidoktor kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler konuyla ilgili az önce volvoya mail yazdım; kısaltarak ilgili paragrafı yapıştırayım :
    "Bu sabah 10:00 civarında servis danışmanını aradım. Araca henüz bakılmadığını birazdan içeri alınacağını ve gün içerisinde haber verileceğini söyledi. 13:30 da servise gittim. Servis danışmanı aracın test sürüşüne çıktığını ve geldiğinde ustabaşı ile görüştüreceğini söyledi. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra ustabaşı geldi. Aracın benzin pompasının filtre hortumunun yerinden çıktığını söyledi. Sebebini sorduğumda plastik bir parça olduğunu sıcağın da etkisi ile çıkabileceğini söyledi (Çok sıcak bir hava değildi ki ben bu aracı İzmir’de sıcakta kullanıyorum ve kullanacağım) Bu kadar mantıksız bir açıklama hayatımda duymadım. Teknik bir açıklama istediğimde burada mekanik işlerin yapıldığını ve detaylı bilgi veremeyeceğini söyledi. Ekranda düşük yağ basıncı uyarısını gördüğümü bununla ilgili bir kontrol yapılıp yapılmadığını sorduğumda “Siz yanlış görmüşünüzdür; çıkan uyarı yakıt basıncı ile ilgilidir” şeklinde umarsamaz bir cevap aldım. “Yerine taktık birşeyi yok” gibi bir açıklama beni tatmin etmediği için çok önemli işlerim olmasına rağmen yola çıkmaktan vazgeçtik. Servis danışmanı ısrarımız üzerine saha mühendislerine konuyu aktarabileceklerini söyleyip konuyla ilgili mail yazdı. Benim de Volvo Yardımımı aramamı söyledi.
    CAN GUVENLİGİ ACİSİNDAN COK CİDDİ BİR SORUN TESKİL EDEN BU DURUMUN BU SEKİLDE GECİSTİRİLMESİ KESİNLİKLE KURUMSALLİGİNİZA UYGUN DEGİLDİR. KONUYA ACİL BİR COZUM GETİRİLMESİNİ VE TARAFİMA DETAYLİ BİLGİ VE GUVENCE VERİLMESİNİ ARZ EDİYORUM.


    Saygılarımla,"




  • Konuyu Otokoç'a iletmek istedim ancak 3 farklı tarayıcıdan iletişim formunu doldurup yollayamadım. Mail adreslerini de göremedim sitede.
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Korkmaya başladım korktuğumuz için audi dsg tabanlı otomatık vıtes ,wolksvagen sorunlu şanzıman servıs satış sonrası derken severek aldığımız ve arkadaşıma aldırdığım aracımız inşallah ilerde sorun cıkarmaz bilmıyorum araca yüklendiğimde baskı balatadan koku gelıyor servıs önmlı değil deyıp geçiştırdı kapıdakı ses olayı saolsunlar yaptılar ama formu okuyunca diskler "falan ALLAH korktuğumuz dan emin eylesın .Herzaman derler bazı şeyler bırazda şans işi
  • Arkadaşlar araçlarınızdan memnun musunuz?
    Araç alma arifesindeyim.
    V40 d2 advance düşünüyorum.
    Şanzıman bana dsg ye göre daha sorunsuz geliyor,en azından okuduğum yorumlar o yönde.
    Sizlerin görüşlerini öğrenmek istiyorum.undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknasmub -- 23 Mayıs 2015; 21:08:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kemalatmali K kullanıcısına yanıt
    Evet şansa katılırım sanırım beni buluyor. O koku bende de oldu ama forumda da 450 nm ye dayanıklı bir şanzıman olduğu konuşulduğu için üzerinde durmamıştım. Zaten 180 beygirlik aracı aldığımdan beri emekliler gibi sakin kullanıyorum :D
  • 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.