Şimdi Ara

Volvo S90 fiyatları belli olmaya başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mühendisler s90'ın arkasını "Makyaj için bişeler bırakalım, yoksa makyajda napacaz.." diyerek öyle bırakmışlar gibi geliyor bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Nasıl hesapladınız, xc 90 bile 340 küsür binlirafan başlıyor, uçmayın

1) Hesap hiçte yanlış değil 1euro suna kadar doğrudur(bayi karı hariç),
    2) Öncelikle benim hesap yaptığım liste fiyatı baz fiyat ve araç t6 motor yani 2000cm3 üstü olarak hesapladım ve ötv %145 + kdv %18
    3) Bu motor seçeneği yüksek vergiden dolayı Türkiye ye girmez onu bilemem
    4) XC90 max 2000 motora sahip ve ötv dilimi %90 da, 2000cm3 üstü bir motorla Tr ye girseydi hesap aynı olurdu, zaten araçtan çok vergiye para gidiyor bu yüzden elma armut karşılaştırılmış olur.
    5) Aşağıda güncel bmw fiyat listesi var 3000 MOTOR 5.35 FİYATI 47.750 EURO VERGİLERLE BİRLİKTE 139.472EURO YANİ YAKLAŞIK 3 KATI (BİZ BURADA 72BIN EURO DAN GİRMESİ OLASI BİR ARAÇ KONUŞUYORUZ)
    6) Falanca araba avrupa da şu fiyat Tr de bu fiyattan girdi diye bir hesap mı olur hiç, açık kanun var işte, motor hacmine göre belli ötv dilimine giriyor, devlet markaya göre hesap mı yapacak, bunun bir pazarlığı yok ki.
    7) Volvo artık motor küçültmeye gidiyor ve T6 çakma t6 ise yani 4 silindir 2000cc bir motora bu ismi koydularsa o zaman ötv si %90 olur bu hesapla da en yüksek fiyat 161.424euro bayi karı hariç olur.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Volvo S90 fiyatları belli olmaya başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

Hesabın yanlış XC90 T8 bile o paraya satılmıyor. E350 dizel bile 400 bin şuan.

Madem yanlış diyorsun sen de doğru bildiğini yaz bakalım, birde senin hesabını görelim. Hesabın yanlış, ee doğrusu ne?? cvp yok yanlış işte, çünkü filanca araba bu kadar paraya satılıyor. Bak arkadaşım yukarıya tekrardan SS li yazdım orayı oku yazıyı tekrardan edit lemedim. Varsa başka bir hesaplama yöntemin onu da yaz kalem oynat bir iki bilgi paylaşmış olalım, ama net motor hacmi vergi dilimi kdv oranı çarp topla bu para olur de kaynak göster.
  • Kısaca Türkçe dili için gereksiz bir araç.
    Üzerinde tartışmaya bile değmez.
  • avrupa fiyatlarına bakmaya fazla gerek yok.
    Buradaki s80 2000 dizel advance paketi liste fiyatı 217 bin.
    Yeni s90 daha güçlü 9 hp daha arttırılmış motoru ve yeni kasası ile 20 bin civarı artış yapar.

235 civarına alınır pazarlıksız.

3 ve c nin 2000 motor dolusunu zor alıyorsun bu fiyata.
    O anlamda fiyat daha uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre4748 kullanıcısına yanıt
    Liste fiyatı baz olabilir o kısma bakmadım.

Türkiye'ye gelen araçlar o fiyattan gelmeyecek. Dolayısıyla o fiyatlar üzerinden yaptığınız hesaplamalar yanlış.

• Basit hesapla şöyle diyelim:

71.500€ x 3,29 = 235.000 TL

235 x 2(Ötv+Kdv) = 470.000 TL

Aşağı yukarı 71.500'lük versiyon 450 binlerden gelecektir.
  • Fiyatları E sınıfı için gayet uygun hatta düşük tutmuş volvo. Türkiye fiyatı 320d nin bit tık üstü olur.
    Bu demektir ki 1.6 benzinli versiyon gelirse 320i ED ve c180 fiyatlarına çok yakın olacak, bence satar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Basit hesapla şöyle diyelim:

71.500€ x 3,29 = 235.000 TL

235 x 2(Ötv+Kdv) = 470.000 TL

Aşağı yukarı 71.500'lük versiyon 450 binlerden gelecektir.

Hocam kusura bakmayın ama bu hesap tamamen yanlış ve hiçbir kanuna dayanmıyor, matematiksel hata içeriyor çünkü ötv ile kdv yi toplayıp baz rakamı çarpamazsınız. Sebebi ise devlet baz fiyata ÖTV uyguluyor + ÇIKAN SONUCA (burası çok önemli) +%18 KDV ekliyor ve fiyat bir anda sapıtıyor. Kısa bir deyişle "verginin vergisi" alınıyor yıllarca tartışılan bir konu bu zaten. Yukarıda SS li bir paylaşım yaptım BMW fiyat listesi mevcut. Oradan bu sağlamayı yapabilirsiniz. Benim burada kendimi parçalayarak herkese cevap yetiştirmeye çalışmamın sebebi insanların bilinçlenip ne yaptıklarının farkına varmasını istiyorum.

BAKIN YUKARIDA Kİ RESİMDE BMW 5.35 BAZ FİYATI

47.750euro x 2,45 (%145 ÖTV) = 116.987euro BU FİYATA +%18 KDV YANİ x 1,18 = 138.045EURO

SİZİN HESABA GÖRE

47.750euro x 3,29 = 157.097TL x 2 = 314.195TL YAPAR AMA GERÇEK TR SATIŞ RAKAMI ŞUAN "457.310TL"

Lütfen yanlış bildiğimiz bir konuyu bu ortamda paylaşmayalım çünkü bu bir süre sonra virüs gibi yayılıyor ve gerçek kabul ediliyor.

• Hocam bide 535d'nin almanya başlangıç fiyatına bakın. Distribütörler liste fiyatı üzerinden araç ithal etmiyor sonuçta.
    Sadece ben degil herkes demis farkindaysan yanlis yani zorlama.Vergili fiyat onlar. Sen bir daha hesap etmissin. 3.0 motorlu mercedes bile daha ucuz anla iste.

T6 2.0 motor 320 beygir.

• XC90 T8 avrupa fiyati 76 bin euro, turkiye fiyati 460 bin lira. Burdan hesap edin.

• yüksek fiyattan cıkarsa şansı yok mercedes ve bmw karşısında.fiyat olarak daha uyguna gelirse satar yoksa cok zor satması bu fiyatlarla.
  • Volvo bugune kadar almanlarin ustune cikarmadi araçlarını fiyat olarak ve full donanım otomobilini bile bos almanın 20k altina satti.s90da da ayni stratejiyi izleyip pastadan iyi pay alacaklardir.

• bu aracı xc90 kadar bile göremem trafikte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Nasıl hesapladınız, xc 90 bile 340 küsür binlirafan başlıyor, uçmayın

1) Hesap hiçte yanlış değil 1euro suna kadar doğrudur(bayi karı hariç),
    2) Öncelikle benim hesap yaptığım liste fiyatı baz fiyat ve araç t6 motor yani 2000cm3 üstü olarak hesapladım ve ötv %145 + kdv %18
    3) Bu motor seçeneği yüksek vergiden dolayı Türkiye ye girmez onu bilemem
    4) XC90 max 2000 motora sahip ve ötv dilimi %90 da, 2000cm3 üstü bir motorla Tr ye girseydi hesap aynı olurdu, zaten araçtan çok vergiye para gidiyor bu yüzden elma armut karşılaştırılmış olur.
    5) Aşağıda güncel bmw fiyat listesi var 3000 MOTOR 5.35 FİYATI 47.750 EURO VERGİLERLE BİRLİKTE 139.472EURO YANİ YAKLAŞIK 3 KATI (BİZ BURADA 72BIN EURO DAN GİRMESİ OLASI BİR ARAÇ KONUŞUYORUZ)
    6) Falanca araba avrupa da şu fiyat Tr de bu fiyattan girdi diye bir hesap mı olur hiç, açık kanun var işte, motor hacmine göre belli ötv dilimine giriyor, devlet markaya göre hesap mı yapacak, bunun bir pazarlığı yok ki.
    7) Volvo artık motor küçültmeye gidiyor ve T6 çakma t6 ise yani 4 silindir 2000cc bir motora bu ismi koydularsa o zaman ötv si %90 olur bu hesapla da en yüksek fiyat 161.424euro bayi karı hariç olur.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Volvo S90 fiyatları belli olmaya başladı

"The S90 T6, like the XC90, will utilize a turbocharged and supercharged 2.0-liter engine paired with an eight-speed automatic and all-wheel drive. That unit is good for 316 horsepower and 295 lb-ft of torque. The sedan also will be available in T5 form, powered by a turbo-only version of the 2.0-liter and utilizing front-wheel drive. That’s the same setup you’ll find today in the S60, where it makes 240 horsepower and 258 lb-ft of torque, again working with an eight-speed automatic. Volvo hasn't clarified yet whether Americans will have the options of a front-drive T6 or an all-wheel-drive T5."

çakmalık bir durum yok. mevcut benzinli motorlar 2.0 litre twincharger veya tek turbo ile gelecek. T6 motor artık silindir sayılarını ifade etmiyor. aynı şey d2,d4,d5 motorlar için de geçerli.

bununla birlikte araç fiyatlarının ülkeden ülkeye ayarlanması sözkonusudur. araç fiyatı hesaplanırken çalışan maaşları, pazar payı, servislerin durumu dahil birçok bileşen var. mesela serbest bölge teslim spot 2016 toyota hilux dizel 4x4 (plakasız,vergisiz) 28750 usd. aynı aracın kdv,ötv dahil tr anahtar teslim fiyatı 100.000 try. normalde olması gereken fiyat 110.000 tl. ya da umman'da bu aracı mevcut bahwan company teslim daha da ucuz olur. aynı aracın ingiltere fiyatı ticai olduğu için exclude vat. 25000 pound.

sonuç olarak araca göre vergi değil ülkelerin vergi sistemine göre üreticilerin belirlemiş olduğu vergisiz fiyatlar değişmektedir.

herhangi bir ülkede satılan 10.000 aracın direk satışından elde edilecek gelirden ziyade o araçların periyodik bakım ve yedek parçalarından kazanılacak para daha önemli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 17 Şubat 2016; 19:09:07 >

• onden audi arkadan passat

• Arkası çok kötü. E sınıfı bir araca hiç yakışmamış.
  • 200.000'in altında olacağını sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.