Şimdi Ara

Volvo s80 2.0t 203 hp vs fiat egea 1.6 dizel birbirine yakın performans sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze hayırlı günler diliyorum sorum şu arkadaslar 2011 volvo s80 2.0t 203 hp araç sahibiyiz aracımiz bakimlari duzenli yapilan bir arac en son bakımdan sonra ailem ile araçta 4 kisiydik bagaj yok rampa yukari giderken yanimda dizel egea vardi 1.6 tahmin ediyorum cunku gidisi oyleydi ki rampaya baslamadan hizim 160 civari yanima yaklasirken dip gaz yaptim tirmandim yanliz egea 4 kisi yine aile nerdeyse zorlanmadan gecti simdi sorum su egea hafif bir arac 1.6 120 hp 320 nm tork tamam ama volvo 2.0t 203 hp 300 nm tork benzin hic zorlanmadan bu sekilde gecmesine anlam veremedim egea seridir biliyorum ama sanki volvodan biraz daha performans beklerdim son hizda 250 km/h gordum son hizda sikinti yok ama fazla olmayan egimli rampada bu durum hosuma gitmedi kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum bu cok buyuk bir mesele degil tabiki sadece anlayamadim babamlada onu baya konustuk tesekkurler :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl hızlandığını bilip bilmediğinizi anlamak için sordum. Siz kesilir demiştiniz ya. Anladık ki bilmiyormuşsunuz. O halde size somut veri ortaya koyayım Kesilmiyorlar hızlanmaya devam ediyorlar. Böylece kesilmediklerini öğrenmiş oldunuz. Benimde itiraz ettiğim yer orasıydı.

Şimdi gelelim egea için bana yaptığınız suçlamayı bem size yönelteyim siz. Volvo s80 i spor arabamı sanıyorsunuz yokuştao ağırlığıyla uçup kaçabileceğini ve bundan daha hızlı gidebileceğinimi düşünüyorsunuz. Bununla ilgili elinizdeki somut veri nedir, varmı bir veriniz.

Yoksa egeanın yokuşta kesileceğini tahmin ettiğiniz gibi volvonunda yokuşta 160 tan sonra ibresinin 20 20 artarak gideceğinimi tahmin ediyorsunuz.
    Ya aracınızda bir sıkıntı var ya Egea yazılımlıydı.

Geçen yaz Insignia 1.6 Turbo aracımla 4 kişi uzun yolda giderken bir Egea dibime yanaştı, hızım 120 civarıydı 6.vitesten 5 e ya da 4 e düşmeden gaza basınca Egea 150-160 a kadar geride kalmadı ama çok yaklaşamıyordu da, hani dip gaz + vites küçültsem geride kalacağı kesindi, 1.3 olsa öyle gelemezdi.

2.0 turbo benzinli Volvo yu geçmesi bu bağlamda imkansız, ha önceden dip gaz yapmıştır siz çok sonradan gaza basmışsınızdır o zaman siz farkı kapatana kadar öne geçer.
  • Egea yazılımlı olabilir, öbür türlü imkansız gibi bişey çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 8 Nisan 2018; 14:27:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S80'in 203 HP olanını ilk defa duydum. 2.0T'ler 180 beygir diye biliyorum. Bir de S40'larda da kullanılan 165 beygirlik var ama S80'de var mı bilmiyorum. Zaten onlar da eski motorlar.

Bir diğer ihtimal de Egea'nın yazılımlı olması.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Merhabalar egea yazilimli olabilecegini dusunmedim icindeki orta yas ustunde ve heyecan arayan amca tipinde degildi 😁😁yazilim olmayacagi anlamina gelmez tabiki ama gercekten bir acayip durum sozkonusuydu egea nin bu araci zorlamasi dahi imkansiz heleki 1.6 dizel aracin 160 170 km den sonrasi icin

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Volvo s60 larda ayni yil kullanilan motor 2011 2012 yilinda uretilen 2.0 turbo 203hp 300 nm torka sahip powershift arac

• 203 hp s80 var mı ki? 2011 s80 2.0 d3 motor 163 hp değil mi?

Edit:Aracınız benzinliymiş şimdi farkettim ilk defa duydum o motoru. Egea yazılımlıdır kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Android -- 8 Nisan 2018; 14:37:58 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ben de konuyu görünce araştırdım, varmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turbo basınç hortmunu, giriş ve çıkış kelepçelerini kontrol edin, aracınızın basınç kaçırmadığından emin olun. Turbo araçlarda çok hafif bir kaçak bile hissedilir performans kaybı yaratıyor.
  • O zaman Egea'nın yazılımlı olması (Normalde 0-100 süresi 9.7 saniye) ya da sizin araçta olası bir problem ihtimali kalıyor geriye.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Arac izmir volege de bakimdan cikti tanidigimiz sahipleri incelenmedik yeri kalmadi hem surus olarak kendileri denedi hemde bilgisayardan kontrol edildi geriye yuzde 90 egea yazilim var demek kaldi zaten duze gelince sansi hic kalmadi yakaladim gectim tahminime gore 200 205 km civarinda hiza ulasmisti egea yazilimsiz son hiz nedir bilgim yok ben 220 km ile gectim hizimizda fark yoktu dedigim gibi 200 den asagi degildi egea

• ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt
    Ben düz yolda 210 gördüm, yokuş aşağı max 231 gören var

Ama yani normal şartlarda 203 beygirlik 2.0 benzinli makinenin rahat geçmesi lazım, sizin araçta sıkıntı yoksa yazılım vardır egea'da.

• Ya aracınızda bir sıkıntı var ya Egea yazılımlıydı.

Geçen yaz Insignia 1.6 Turbo aracımla 4 kişi uzun yolda giderken bir Egea dibime yanaştı, hızım 120 civarıydı 6.vitesten 5 e ya da 4 e düşmeden gaza basınca Egea 150-160 a kadar geride kalmadı ama çok yaklaşamıyordu da, hani dip gaz + vites küçültsem geride kalacağı kesindi, 1.3 olsa öyle gelemezdi.

2.0 turbo benzinli Volvo yu geçmesi bu bağlamda imkansız, ha önceden dip gaz yapmıştır siz çok sonradan gaza basmışsınızdır o zaman siz farkı kapatana kadar öne geçer.

• ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt
    Probleme ihtimal vermiyorum neden derseniz volvo teknisyenlerinin servisine goturduk ve volvo turkiyenin kendi arasinda duzenledigi yarismalarda 1.likleri olan 2 ustaydi volege izmir gercekten cok bilgili ustalar ve turkiyeden yetkili servise bile goturmeyip gelenler var gunler oncesinden randevu almaniz gerekiyor bu kadar performans sikintisi yaratacak sorunu gozden kacirmis olabileceklerimi sanmiyorum 2 usta ve yanlarindaki diger volcardan gelme ustalar vardi tabiki hatasiz kul olmaz tavsiyeleriniz cok kiymetli burdaki olabilecek yazdiginiz olasiliklari soracagim

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Opel insignia 1.6t 180 hp arac ile boy olcusemecegi kesin ve oylede olmus demekki 2.0 litre hacimli turbo 203 hp lik araci gecmesi imkansiza yakindir

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdrli22

Probleme ihtimal vermiyorum neden derseniz volvo teknisyenlerinin servisine goturduk ve volvo turkiyenin kendi arasinda duzenledigi yarismalarda 1.likleri olan 2 ustaydi volege izmir gercekten cok bilgili ustalar ve turkiyeden yetkili servise bile goturmeyip gelenler var gunler oncesinden randevu almaniz gerekiyor bu kadar performans sikintisi yaratacak sorunu gozden kacirmis olabileceklerimi sanmiyorum 2 usta ve yanlarindaki diger volcardan gelme ustalar vardi tabiki hatasiz kul olmaz tavsiyeleriniz cok kiymetli burdaki olabilecek yazdiginiz olasiliklari soracagim
    Bunu bana yazdınız sanırım.

Problem yoksa, “Egea bana yaklaşırken gaza bastım” demişsiniz, muhtemelen o esnada Egea epey bir ivmeyi yokuşa başlamadan önce kazanmış, sizin yaklaşmasıyla gaza basmanız yeterli olmamış Egea nın ulaştığı hız yüzünden ve bu esnada yokuş da bitmiş, zaten diyorsunuz sonrasında düzlükte kolayca yakaladım diye.

• Egeada yazılım olacağını hiç sanmıyorum bence durumda yadırganacak çokta birşey yok.

Egea sizin aractan 300_400 kg daha hafiftir. Ve torku daha fazla folaysıyla yokuşta tork ve kilo çok büyük avantajdır ki ikisinde de egea önde zaten ama düzde geçemiyorsanız bir yerde sıkıntı vardır.

• esmerce kullanıcısına yanıt
    Evet dedigim gibi oldu uzun bir yokustu farknettigimde arkadan geliyordu ama mesafe vardi o anda yuklemdim fark kapandi gecti demekki o arkadan baya bir gerilmis basmis duzde 205 ile tahmin ettigime gore yokus yukari 180 190 ile baslayabilir haklisiniz demekki secenek 2 oldu yazilim veya rampa oncesi hizlanma

• Dizel rampada daha iyidir egea hem hafif hemde tork avantajıyla yokuşu önde tamamlar

• Sizde 300-400 kg, yani neredeyse bir araba kadar ağırlık fazlası var egea’ ya göre. Bu da siz yokuş çıkarken, aşmanız gereken daha fazla yer çekimi kuvveti demek. Düzlükte ilk hareketten sonra ağırlığın önemi kalmıyor ama yokuşta tersine kuvvet demek. Bu yüzden yokuşta tork avantaji egea’ ya geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stasi -- 8 Nisan 2018; 17:14:6 >
  • Egea'da 2JZ motor olabilir başka açıklaması yok. 160'ta yan yanasınız ve sizi yine de geçebiliyor hem de yokuşta. Tork mork değil olay 160 ile giderken hala yokuşta kesilmeden gidiyor normal değil o Egea.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 8 Nisan 2018; 17:18:2 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.