Şimdi Ara

Volvo S80 1.6D hakkında bilinmeyen çarpıcı açıklamalar... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
235
Cevap
0
Favori
39.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Taner Beyin dediği gibi bir mentalite hareket ettiklerini ben de düşünüyorum

Volvo Türkiye aracı gidip fabrikada test edecek
    sonra Türkiyeye getirip getirmemeye karar verecekti

en azından satış listesine koymalılar ve sipariş ile getirmeliler
    bu s80 araçlar sürekli 200km/saat hızla mı kullanılıyor ya da drag yarışı mı yapılıyor bunlarla
    listeye koy bir de test aracı koy beğenen alır
    ki bu aracı ülkemizde alacak pek çok otel turizm gibi ilişkili şirketler olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Yorumlarınızda belirttiğiniz gibi bizim de satışlarımıza büyük hız kazandıracağını düşündüğümüz efektif 1600cc aracımız 2010 yılının ağustos ayı içerisinde 2011 model olarak ülkemizde satışa sunacağımız yeni S60 modelimizde mevcut olacaktır. Merkezimizden aldığımız bilgiye göre bu motor seçeneğinde otomatik vites seçeneği de mümkün olacaktır.

Bence gerisi hikaye.Adamlar yeni gelecek modeli baltalamamak için kıvırıyorlar.Şimdi üretimi olmayan S60 ı 30 bin eurodan itelemekle meşguller.İki sene öncesine kadar 40 bin euronun üzerinde sattıkları araba %25 indirimde.Şimdi s80 getirseler 30 bin euro civarı deseler s60 ı kime satacaklar.
    Prestij diyip dursunlar haziran ayında toplam 182 adet araç satmışlar,bunun 99 u s40.Geri kalan 83 araç c30,v50,v70,c70,xc70,s60,s80,xc60,xc90 .Toplam 9 modeli bilmem kaç tane motor seçeneğini bu kadar satabilmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ruge

quote:

Orijinalden alıntı: feanorringeril

...

yukarıda yazılanlardan beni kimse geçemez,beni kimse sollayamaz anlamını çıkarabilmek ciddi anlamda bir meziyet tebrik ederim.bunu nasıl anlatabiliriz bu tarz bir zihniyete acaba?mesela ilkokul terk biri ile yüksek lisansını doktorasını yapmış bir adamın (diğer tüm kriterleri bir kenara bırakarak sadece işin eğitim kısmına bakarsak)aynı üretkenlikte olmalarını beklemek gibi bir şeydir bu düşünce.bir tarafta 70000 lira civarında olan bir aracın en önemli noktasının,motorunun aslında çokta sıradan olması doğal olabilir mi yani?sıradandan kastım artık normal kabul edilen 100 bg civarı güçte.
    benim anlatmak istediğim bir sınıfa ait bu araç ve bu sınıftan bazı beklentiler var.atmosferi,gaz salınımını düşünen arkadaş hybrid modellere yönelsin bir zahmet.kimse çevreye duyarlı olupta 2 ton ağırlığında bir aracı bu düşünceyle aldım diyemez.her yönden kıt kaynakların daha hızlı tüketilmesine neden olur çünkü.

bunu okuyunca 1.0 motor 50 bg lik bir otomobil idealdir diye düşündüm nedense(hatta o bile fazla hareket edebilsin yeter değil mi?).ford t modeli vardır bilenler bilir,çeşitliliğin gereksizliği üstüne kurulmuş bir inadın öyküsüdür resmen.bu düşüncenin yanlış olduğu fikriyle model gamları genişlemiş her ihtiyacı karşılayacak modeller üretilmiştir.
    o yüzden sınıf sınıf otomobiller şu anda.volvo s80 in de ait olduğu bir sınıf var.belkide hiç sahip olamayacağını düşününce insan 1.6 olsun,dizel olsun,az yaksın,vergisi az olsun ve böylece herkes birer s 80 sahibi olsun diye düşünebiliyor orasını bilemem.ama işin aslı öyle değil işte.biri çıkar benim için önemli olan a dan b ye gidebilmektir der ona göre araba alır.diğeride ben hem a dan b ye gidecem hem de bundan zevk alacağım diye düşünür.
    bu kadar yüksek polyanna potansiyeli karşısında söylenecek pek söz yok aslında.ben sadece yolda var olayım bana yeter,sollamakta neymiş,performans dedikleri ne ola acaba?neden haftasonları milyarlarca kişi otomobil yarışlarını izler ne anlarlar ki bundan?bakış açısı buysa otomobilin kendisi anlamsız bir varlık boşa tartışmayalım biz
    volvo s 80 ne demek ondan bi haber birine anlatabilmek herhangi bir şeyi otomobil kullanmak hakkında.o kadar para veripte çeyreği kadar etmeyen otomobillerden daha zayıf olmasını kabul edemez insan.satın almak için feda ettiğin "şey" karşılığında elde ettiğin "şey" beklentilerini karşılayabilmeli.

çok fazla aşağılık kompleksi var diyelim bi saflık işte bu sınıfta otomobil alanlarınki.çok şükür aklı başında insanlar için hem az yakan,hem çevreyi daha az kirleten,hem daha ucuz otomobiller var.
    ama bu amaçla üretilmeyen bir otomobil için başka beklentiler içinde olmak neden bu kadar yanlış acaba?

Polyanna, meziyet gibi saçma sapan demagoji kısımlarını geçiyorum. Zamanımı boşa harcayacak değilim seviyesiz atışmalarla.

Ben sizi adres göstererek bir mesaj yazmadım, kompleks kısmını üstünüze alındıysanız o sizin sorununuz.

Otmobil yarışlarından bahsetmişsiniz. Siz her otobana çıktığınızda kendinizi yarışta mı sanıyorsunuz beyfendi, ne alakası var bu konuyla.

Konumuz ne; toplamda 1600(~)cc, silindir başına 4 valfli, 4 silindirli Common Rail Turbo diesel DOHC motor ile donanmış Volvo S80. Bu motor 1750 devirde 240 Nm. tork veriyor ve bu arabayı 190 km. hıza çıkarabiliyor.

bu araba otobanda rahat rahat 120-130 ile 2500~ devirde gider, gerektiğinde de sollamasını yapar.

Daha iyi performans isteyen gider senelik vergisini hesap eder, aradaki fiyat farkına bakar, minimum 3 litrelik 200+ beygir güç üreten motoru test eder; 60 ya da 70 bin € ya da herneyse ödeyerek alır. Bir sorun var mı, yok.

Tercih edenin de Drive Zero ile tüketim ve salınım değerleri düşürülmüş 1.6 T. Diesel tercih edebilmesinin kime ne zararı var? Uzun uzun "şeyden" bahsetmişsiniz; "beklentileri karşılamak" gibi de bir cümleniz var. Eh, bu konuda her insanın farklı "beklentileri" olabileceğini düşünemeyecek değilsiniz. Açıklığa kavuşturun lütfen.

Beklentisi farklı olan adam gidip bu opsiyonu tercih ettiğinde diğer seçenekleri tercih edenlerin egosu mu rahatsız oluyor, bir anlatıverin.

Ek olarak bir zahmet engin bilginiz ile "Volvo s80 ne demek" onu da anlatın beyfendi. otomobil segmentlerinin motor hacimleri ile ilgisini de araya serpiştirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 10 Ağustos 2009; 12:58:52 >

• yazdıklarımı daha basit bir şekilde anlatabilmek için bir cevap yazayım dedim ama anlayamayacak olmanızdan dolayı vazgeçtim.nasıl olsa tersten anlamakta direteceksiniz yazdıklarımı.benim mesajımın içeriğiyle örtüştüğü için yazdım o cevabı o şekilde durum bundan ibaret.
    hala yola her çıktığında yarışıyor musun diyen birine ne anlatılabilir ki?sınıf farkı diye bir şey benim yazdıklarımın ana fikri.anlayamıyosan boşver cevap yazmaya kastırma kendini çarpıta çarpıta söylenenleri kirletme istersen konuyu.
    demogoji anlam olarak insanlardaki önyargıları ve katı düşünceleri kullanarak gerçekleri saptırmaktır.benim yazdıklarımla bir alakası olmadığını belirtir,farklı düşüncelere saldırmadan yorum yapılabileceğini anlayabilmenizi canı gönülden dilerim.
  • halen daha kişisel itham yapan, benim düşünceme saldıran sizsiniz.

ancak çok doğru, laftan anlamayan adama laf anlatmaya çalışmaya gerek yok.

zaman kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 10 Ağustos 2009; 13:17:38 >
  • quote:

S80 1.6D modelimizin ise otomatik vites seçeneği malesef bulunmamaktadır. Bununla beraber S80 aracımızın ağırlığını da gözönüne alacak olursak(ortalama 1.800kg) 109Hp/240Nm gücündeki bu motorun bu kasaya yeterli performansı sağlayamayacağına ve müşterilerimizce ilgi görmeyeceğine kanaat getirilmiştir.

Saygılarımızla,

Kadriye İşcan
    Volvo Car Türkiye
    VCOC Regional Office

kiscan@volvocars.com

Burada da yanlış bir bilgi var.Araç 1800 kilo değil 1600kg
  • quote:

Orijinalden alıntı: rsteam

5738g idi değil mi Allah kimseyi ne marka yada üründe olursa olsun satış sonrası, müşteri hizmetleri gibi birimlerle uğraştırmasın Türkiyede.
    Amin.

evet aynen öyle

amiiiiinnnn
  • Araba dediğin birazda yolda giderken ara hızlanmalarda kendini toparlayacak,yoksa örnek vermek gerekirse bilecik antalya yolunda takılırsın rampa tırmanan 3 tane arka arkaya dizilmiş kamyonun peşine sollayacam diye didinir durursun.İlla herşey son sürat ve hız yapmayla bağdaştırılmamalı diye düşünüyorum.
  • Konuyu hortlatalım.
    Geçen hafta Hürriyet gazetesinde Volvo genel müdürünün açıklamaları vardı.S80 nin;3-4 ay içinde bu motorla ülkemize geleceğinden bahsediyordu
  • Sağolun. Bu hortlama iyi oldu.

Benim hesaplarıma göre Volvo S80 1.6 dizel araç ülkemizde yaklaşık olarak 85bin TL civarında satışa sunulur.

Doğrusu bu kadar ağır bir aracı 110 beygirle çekmeye çalışmak ne kadar akıl karı bilemiyorum. Ben 90 beygirlik Corollamla bazı yokuşlarda sorun yaşıyorum. Volvo S80'e ne olur bilemiyorum. Konya'da yaşayanlar Volvo S80 alsın, orası düz. Ancak ülkemizin çoğu yeri Konya gibi değil. Bu motor bu aracı kaldırmaz. Düz yolda sorun olmaz, ancak yokuş yukarı duran trafikte dur kalklar bu motorla cehenneme döner.

quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

Konuyu hortlatalım.
    Geçen hafta Hürriyet gazetesinde Volvo genel müdürünün açıklamaları vardı.S80 nin;3-4 ay içinde bu motorla ülkemize geleceğinden bahsediyordu

• Benim 1.2 kalos, 1 hp ile 13.9 kg taşıyor.Bu araba ise 1 hp ile 14.6 kg taşıyacak.Kendi adıma seviniyorum, forumda s80 tokatladım diye konu açarım ne güzel
  • yazıyı ilk okuyunca şu geçti içimden

bayanı fena keklemiş olmayan bi aracı sormuş bayanlar anlamaz zaten .

bende yarın mercedese gideyim tüplü araba çıkcakti sizin ne zaman çıkar deyim

meğersem araç varmış. s40 da anlarımda s80de bu motor bana gayet anlamsız geldi. ekonomi vs düşünen s40 -60 alır napicak s80 i gereksiz biriki donanaım vs olucak .

100.000 tl vercek adam heralde yıllık 1m fark için gidipte bu aracı almaz sonuçta 2.0 dizel bu araçtan daha az yakar yüklü durumda.
  • quote:

.....
    Bu haberleri okuduktan ve inceledikten sonra demlenme safhası başlıyor, dişlerimi gıcırdatıyorum ve diyorum ki:

Nasıl oluyor da dibimizdeki petrol bizim için altından pahalı, dünyanın öbür tarafındaki Johhny'ye sudan ucuz? Sırf bu kadar petrolün mamut tankerle taşınması bile tankerin kendisinden daha pahalı? Kerkük ve Musul, Misak-ı Milli Hudutları, Laurence of Arabia, Mata Hari, İngiliz Kemal, hepsi 100 yıl önce yapılan yanlışlıklar (kısa vadeli düşünme özürü) ve doğrular (uzun vadeli düşünme özgürlüğü) toplamının bir sonucu.

Teşekkürler bizi sevmeyenler ve bizi yıkmak isteyenler. But we shall prevail. Ama biz ayakta duracağız. Arabayı iterim, yine satmam, içinde çiçek yetiştiririm, yine Suud El Faysal Bin Abdul Aziz Bin Suud El Kebir'e ve dudağa değmeyen bıyıklı naçiz yandaşlarına ne dünyada ne ahirette hakkımı helal etmem.
    .....
    Sevgiler,

Taner Göde

Bunlar politik sözler. Dediğiniz gibi petrol politikalarının (savaşlarının) 100 yıl, belki de daha eskiye giden bir mazisi var. Bu mazide Suud kadar payı olan Johny'nin suçlanmaması ilginç. Bu, kimin geliştirdiği politikaların düşünce planındaki sonucu? Ülkesinin sömürülmesine göz yuman sahte şeyhlere laf çok, sömürgeci Johny'e laf yok...

Not: Başlığın mevzuu tabii ki bu değil. Ancak ben de düşüncemi söyleyerken forumun bence bu tür çıkmaz sokaklara sokulmamasını öneririm.

• Şu an testlerinin yapıldığı bilgisi var..

Yokuş yukarı dolu turboyla kalkmakdan başka şans yok o da kalkabilirse.. Ben beğendim bu boyutlar bu tüketim fevkalade.. Performans takıntısı olmayan binlerce insan var gayet rahat düşünülebilir..
  • 102'lik passat peynir ekmek gibi giderken, bu erikli 0.50 pet şişe su gibi satılır türkiyede
  • ben şahsen alırdım 1.6 d s80 yarışamı gideceği zaten şu an oto yolların çoğu duble ayrıca devlete milyarlarca lira vergi vermeyede niyetim yok canı isteyen 2.0 2.4 3.0 alabilir neden polemiğe giriyoruz anlamadım 1.2 araç beni geçsin benim amacım güvenli ve konforlu lüks araba sahibi olmak bu kadar basit :)
  • Bu sabah s60 sormak için Volvo Otokoç'u aradım.Aramışken bu s80 i de sorayım dedim.Araç 109 hp,5 ileri olarak önümüzdeki ay gelecekmiş.Fiyatı da premium edition

43-44bin euro civarında olacakmış.Bence sattıkları 2.4 litre dizel araçlarla kıyaslanınca pahalı ötesi pahalı.Metalik renk,awd,premium edition üzerine perde,aktif xenon vs.vs.. olan 204 hp lik 2.4 dört çeker aracı hiç pazarlık etmeden 62bin euroya bırakıyorlar.Hep aynı şeyi

yazıyoruz ama yıllık mtv si az diye bu firmalar ;1600 cc araçları pahalı satıp ,çok para kazanıyorlar.

Bana 62bin euro dedikleri aracın ÖTV si ,1.6 ile aynı olsaydı;bu baz fiyatıyla(28 bin euro civarı) 45-46bin euro civarına satılması gerekirdi.Eğer Volvo insaflı olsa,çok satmaya gönlü olsa 1.6 aracı;35 bin euroya rahat

satabilirdi diye düşünüyorum.Ayrıca s60'a gelecek olan 1.6 dizel 6 ileri ve 115 hp,bununki 109 hp ve 5 ileri..

• Hem 1,6 dizel hem 5 ileri bu kasada çok zor.
    6 ileri koyup vites aralarını düşürselerdi bi nebze, bu şanzıman focusta şehir içinde 2. 3. viteste çok sorunlu.
    Bu arada;
    Buna 90.000 vereceğime gider mondeo 2.0 dizel hemde otomatik vites alırım.Bunu almanın mantığı nedir çok merak ediyorum?
    1,6 ile 2,0 arasındaki mtv farkı yıllık 1150 tl civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnDiViT -- 7 Nisan 2010; 14:00:28 >
  • Mondeo ile S80 bir mi ? Teessüf ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnDiViT

Hem 1,6 dizel hem 5 ileri bu kasada çok zor.
    6 ileri koyup vites aralarını düşürselerdi bi nebze

Bence de 6 ileri otomatik koymaları gerek.s80 gibi konfor odaklı bir araca hiç yakışmıyor 5 ileri manuel.Ben trafiğe girip durmadan vites değiştirdikten sonra s80 e binsem nolur, binmesem nolur

quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Mondeo ile S80 bir mi ? Teessüf ederim...

Bunu alacağıma daha düşük sınıftaki güçlü ve otm aracı tercih ederim demek istemiş sanırım.Yoksa s80 ve mondeo bir olmaz tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 7 Nisan 2010; 15:04:10 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.