Şimdi Ara

Volvo s60 40.000 km bakimi (faturali ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
330
Cevap
2
Favori
9.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CemUsUs

şimdi yazacağız ama bu hengamede kim okuyacak....

neyse.. deneyelim..

e90 bmw aracımı aldığımda hiç bakım vb gibi etkenleri düşünmemiştim.. şansıma, uzun yol yaptığım için yorulmayan aracı her 28.000'de bir bakıma soktum ve rutin harici birşey değiştirmedim.. o zamanlar rutin bakımlar 850tl idi..

aracın yakıt kasko vb gibi masrafları dışında bu gibi şeylerin hesabını çok sonra yapmaya başladım, aynen yakıt tüketiminin hesabını yapmaya başlamam gibi.. benim için 10.000km başına 300TL bakım masrafı makul ve kabul edilebilirdir.. BMW buna yaklaşarak beklentimin üzerine çıkmıştı, bundan sonraki aşamada düşündüğüm Mercedes E serisi için ise ciddi şekilde endişeliyim bu bakım maliyetleri mevzuundan ötürü..

bilmiyorum aranızda sahibi olan varsa ve yanılıyorsam hatamı düzeltsin: Porsche Panamera'ların 15.000 bakımları yaklaşık 1500TL.. işin özü; Porsche Panamera kullanırken vereceğim bakım parasını, Volvo kullanırken veremem..

şu an kullandığım golf 125bin km'de.. Triger kayışı değişimine daha 90.000km var.. bu zamana kadar ekstra olarak sadece 105bin bakımında balatalar değişti.. ve en son bakımını parçaları alıp kendi adamıma yaptırdım.. tumu orijinal parçalar ile 200TL tuttu.. serviste 500TL tutacaktı.. aradaki 300TL'ye çok mu ihtiyacım var? hayır.. aynı şekilde yavaş sürerek yaptığım ortalama kilometreyi 950'lerden 1300'lere çektiğimde ettiğim tasarrufa ihtiyacım olmadığı gibi.. parayı küçümsemiyorum, ancak meselenin tümü tasarruf değil.. mesele kıt kaynakları, maksimum verimde kullanmak.. dünyanın şu an kafayı bozduğu şey yani..

Okudum.
    Selamlar:))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eczman2000 kullanıcısına yanıt
    raif abicim saygilar :)

•  Volvo s60 40.000 km bakimi (faturali )
  • Ben çok bulmuyorum hatta 200 liraya bakım yapanlar var tuhaf geliyor lastiklerde öyle 200 lira az geliyor ben bisiklete bile 50 liraya genel bakım yapıyorum aralar için 1000 lira normal 20 binde hele volvonun verdiği güvenlik hissini verecek her şeyi o kadar kullandıktan sonra o parayı veririm nede olsa alıştık değil mi ?
  • Arkadaşlar, bu sayfaları okurken yoruldum, pay edilemeyenin ne olduğunu anlayamadım. Volvo S60 kaliteli bir araç. Bir sonraki aracım olma ihtimali var, S80'de olabilir.
    Araç Amerika'da yapılan yeni tip çarpışma testinden başarıyla çıkan 2 araçtan biri, diğeri Türkiye'de satılmıyor. Mercedes C serisi ve Vw CC sınıfı o testte geçemedi.
    S60 hiç kullanmadım ama XC60'ımız var, gayet iyi bir araç. Kalite hissi güzel. S60 iç tasarımı zaten çok benzer.
    Kendim 508'e biniyorum. S60 1.6dizel otomatik ile aynı motora sahip. Motor gayet yeterli bu araçlar için ve benim araçtaki bakımlarım 15.000'de bir ki aslında Peugeot dökümanlarına göre 20.000'de bir bakım olmalıydı.
    S60'ın aslında bakım aralığı 20.000km, ara bakım diye birşey uydurmuşlar 10.000'de bir çağırıp servislere para kazandırıyorlar.
    508'imin yerine S60 alabilmem için bakım aralığının doğrudan 20.000 'e çıkması lazım. Servise gidip gelebilmek 300km yol gidiyorum(XC60 için). Yani geriye 9700km kalıyor. Ömrümüz servistemi geçecek yani. Açıkçası biladerim XC60'ı kullanıyor ve bakım için gidip gelme meselesinden araçtan soğuma bile meydana geldi. 20.000'de çağır 400+700 isteyeceğine bir kerede 1000TL al, umurumuzda değil. Bu arabayı alıp 200-300'ün hesabını yapmayacağız, ama servise 7-8 ayda gitmek var, bir 3-4 ayda bir gitmek var. Volvo işte burada en büyük hatayı yapıyor. 15 gün önce servisteydik, tüm satış temsilcilerine ve servis müdürüne söyledim, haklılığımızı söylüyorlar, neredeyse 50-60km mesafeye biz arabaları gidip alıp-servis yapıp-geri teslim ediyoruz diyor servis müdürü, sizi yormuyoruz, ama 150km'ye gelemeyiz diyorlar. Satış temsilcisi gülümseyerek "siz 20.000'de gelirsiniz" diyor, ama sonuçta bir sıkıntı oldumu garantiden çıkacak. 1-2 sene içinde aracını değiştirmeyi planlayan bir adamım, Volvo'yu güvenlik açısından almayı çok istememe rağmen BMW'ye yönelebilirim(biladerim çok kanıma giriyor). Bildiğim BMW'de bakım aralığı 2 yıl - 30.000km, yanlışım varsa düzeltin. Tabi bu arada 508'imden de çok memnun olduğumu söyleyeyim, çift kavrama bir şanzıman ile bir makyaj durumunda aracımı yine 508 ile değiştirmem de mümkün.

• Arkadaş, ben bu cihanair kişisinin sıcak fırsatlarda gezmesine, az yakan araba almasına falan çok gülüyorum. :) Manzaraya bak, tam komedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Çok ta anormal değil

Sadece yag bakimi icin 850.00 lira cok degil oylemi ?

Evet fark etmemişim bunu

Faturada dikkat çekenler ;

Silecek kanadı kit :148.50 TL
    Akü Durum kontrolü : 109 TL
    Klima performans testi : 109 TL
    Yazılım Güncelleme : 109 TL
    Temel Servis her 20 bin de : 109 TL

Otomobil bayilerinin servisten kazandıklarının yanında araba satış karları devede kulak zaten

yuha 400 lira hava civa.aku klima kontrolu 100 er lira nedir yaa.

• Gecen ay wv polo bluemotion 10000 bakimina 450 tl odedik.Saygilar

• "200 liraya nasıl bakım yapıyorlar anlamıyorum 800-900 normal" diyen arkadaşlar biliyorlar mı acaba amerikada servis ücretleri ne kadar? Bir buick periyodik bakımı 20 dolar, bir passat yıllık bakımı 70 dolar, hatta arkadaşım bu 70 dolar çok fazla diye passatı satıp amerikana dönme kararı aldı. Adamlar o kadar zengin, yedikleri önünde yemedikleri arkalarında 70 dolar bakım için çok pahalı deyip ekonomiğini arıyorlar, biz gelip 3. dünya ülkesi halimizle 1000 lira bakıma "normal ne var bunda" diyoruz bir de sahibini ""volvo sürüyorsun işte ne şaşırıyorsun birader" diye neredeyse azarlıyoruz. İlginç milletiz vesselam, biz böyle oldukça vuracaklar kırbacı belimize daha çoooook...
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

Gecen ay wv polo bluemotion 10000 bakimina 450 tl odedik.Saygilar

Vw servisleri kafasina goremi calisiyor nedir ben almadim yakit filtreside degismedi nasil oluyorda o kadar ucret istiyorlar aklim almiyor

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    200 liraya vw orjinal ne parcasi aldiniz ?

Sadece filtremi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

"200 liraya nasıl bakım yapıyorlar anlamıyorum 800-900 normal" diyen arkadaşlar biliyorlar mı acaba amerikada servis ücretleri ne kadar? Bir buick periyodik bakımı 20 dolar, bir passat yıllık bakımı 70 dolar, hatta arkadaşım bu 70 dolar çok fazla diye passatı satıp amerikana dönme kararı aldı. Adamlar o kadar zengin, yedikleri önünde yemedikleri arkalarında 70 dolar bakım için çok pahalı deyip ekonomiğini arıyorlar, biz gelip 3. dünya ülkesi halimizle 1000 lira bakıma "normal ne var bunda" diyoruz bir de sahibini ""volvo sürüyorsun işte ne şaşırıyorsun birader" diye neredeyse azarlıyoruz. İlginç milletiz vesselam, biz böyle oldukça vuracaklar kırbacı belimize daha çoooook...

Volvo bakımlarından Amerikalılar da şikayetçi bildiğim kadarıyla. Araçlarını illa ki yetkili servise götürmüyorlar, Pepboys vs gibi araç bakımı yapan yerler götürüp yaptırıyorlar bakımlarını, bakım yapan yerler de Volvoların aşırı kompleks şekilde tasarlanmasından, pahalı parçalaından ve parçaları sökme ve takmanın zorluklarından şikayetçilermiş.

• quote:

Bluemotion a mı özel 10 bin bakımı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

"200 liraya nasıl bakım yapıyorlar anlamıyorum 800-900 normal" diyen arkadaşlar biliyorlar mı acaba amerikada servis ücretleri ne kadar? Bir buick periyodik bakımı 20 dolar, bir passat yıllık bakımı 70 dolar, hatta arkadaşım bu 70 dolar çok fazla diye passatı satıp amerikana dönme kararı aldı. Adamlar o kadar zengin, yedikleri önünde yemedikleri arkalarında 70 dolar bakım için çok pahalı deyip ekonomiğini arıyorlar, biz gelip 3. dünya ülkesi halimizle 1000 lira bakıma "normal ne var bunda" diyoruz bir de sahibini ""volvo sürüyorsun işte ne şaşırıyorsun birader" diye neredeyse azarlıyoruz. İlginç milletiz vesselam, biz böyle oldukça vuracaklar kırbacı belimize daha çoooook...

Forumda birisi , Amerika'da komik bir paraya ikinci el CLS 55 alıp, konusunu açmıştı. Fenni muayeneyi ya 15 ya da 30 dolara yaptırmıştı. Tam hatırlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Bluemotion a mı özel 10 bin bakımı ?

10 000 bakımı mı denir bilmiyorum araba daha 7000 km'de ama yılı doldu. Artık ne derseniz ister 10000 bakımı ister ilk bakımı ister yıllık bakımı ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: G7*

Diğer premium markaların 40 bin bakım fiyatlarına bakıp karar vermek daha doğru olur, tabi silecek değişimi hariç.

BMW 530 kullanıyorum 2006 model, 10.000 bakımı (yağ,filtre grubu, check up vs) toplam 780 TL tutuyor indrimi ile borusan da, yağ 6 lt konuluyor.
    Ayrıca borusan daki testlerde sadece bilgisayar bağlantısı ile pistonların ömürlerinde % durumlarına, balatalardan, disklere herşey %100 garantili olarak tam
    değişim süresi verilebiliyor.
  • o arabaya göre bence normal
  • Kesinlikle pahalı.

Ben bizim A6'yı götürdüm, 3 ay kadar oldu tahminim, araç 2.0 TDI. 600-650TL gibi bir rakam hatırlıyorum. Hem Audi, hem A6, yani hem daha lüks, hem üst segment, hem Doğuş vs vs diye gider.
  • @cihanair senin hatan mezcar da bakım yaptırmak olmuş, bence pahali çalışıyor orası.
    evostar da yeni 30000 bakımı yaptırdım, 430tl tuttu. mezcarda 20000 bakım 750 tl gibi bir rakamdı. Ara bakım diye de ucuz olabilir ama 10000 bakım yine mezcar da 600 tl gibi bir rakamdı.
    Yani daha ucuz yetkili servisler var.

Herkes sileceklere kızmış, silecekler kampanyadaydı 30 tl idi 6 ay önce, keşke değiştirseymişim. Kendimiz piyasadan alıp değiştirebiliriz sıkıntı yok.

Benim kızdığım ise yazılım yüklemesi 109 tl. Tamam 20000 de yüklendi yazılım, 30000 de bir daha aynı yazılım yüklüyorlar, hiç bir farkı yok 109 tl.
    Bunu şikayet edeceğim, premium kazığını burdan sokuyorlar.

Neyse, garanti süresi dolmasına 6 ay kaldi, yetkili servisle çalışırım yine ama bakımda istediklerimi yaptırırım artık, 300 tl civarına çıkarım diye düşünüyorum.

BU arada aracı 100bin tl ye aldığımda ben de düşünüyordum çok mu para verdik 1.6 dizel otomatik full arabaya diye,şu an full golf dizel otomatiğin 80000 tl olduğu yerde çok akıllı iş yapmışım diyorum.
    İstanbul şehiriçi 65 lt depoyla 950 km gidiyorum, km de 35 kuruş gibi bir rakam, golf ler bile bu kadar yakıyor zaten, aracım bir de büyük.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Kesinlikle pahalı.

Ben bizim A6'yı götürdüm, 3 ay kadar oldu tahminim, araç 2.0 TDI. 600-650TL gibi bir rakam hatırlıyorum. Hem Audi, hem A6, yani hem daha lüks, hem üst segment, hem Doğuş vs vs diye gider.

Dogus grubunda bakim zaten uygun millet abartiyor

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.