Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (740. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19.663
Cevap
152
Favori
1.465.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konsol ve etrafında nemli microfiber dışında kimyasal kullanmadım önermiyorum deri icin turtlewax kullandım memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boatswain kullanıcısına yanıt
    dijital ekranlarda ne kullanalım hocam asıl önemli nokta bu bence napmalıyız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

arkadaşlar aracın iç gövde kısımlarını sonax ile temizlesek olur mu ? ve ne tür bir bez kullanmalıyız bilgilendirirmisiniz ? ekranlar falanda ne şekilde temizlenmeli ?

İç aksamı nemli bir bezle (kaliteli bir mikrofiber) silebilirsiniz. Ben mecbur kalmadıkça kimyasal kullanmayı düşünmüyorum ama kullanan arkadaşlar varsa tavsiyede bulunabilirler.
  • jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    bende nemli bezle sileyim o zaman cambezi olurmu acaba tüysüz
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Aracınızın iç temizliğini apc (3D Orange degreaser, valetpro meguiars gibi markalar) dediğimiz genel temizleyicilerle sık&sil şeklinde yapabilirsiniz. Bu ürünü konsantre olarak internetten alıp 1:15 civarı sulandırırsınız gayet ekonomik olur. Güvenle kullanabilirsiniz.

Bez olarak bim de mr. Green bezler vardır beşli pakette onlardan alın çok güzel bezlerdir.

Ön göğüslük kısmını da apc temizledikten sonra gtechniq c6 var (antibakteriyel versiyonunu) onu da koruyucu olarak uygularsanız (nano bir üründür, uv koruması da içerir) artık altı ay nemli bezle silmeniz yeterli olur. Doğal mat bir görünüm olur -ki cama parlaklık yansımaması ve kaygan, yağlı bir bir yüzey hissi olmaması için bu iyidir- .

Bu arada apc all purpose cleaner demektir, her yüzeye güvenle uygulayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafaki34 K kullanıcısına yanıt
    hocam bilgiler için saolun bimdeki bezlerin namını arkadaşım söylemişi yarın onlardan alayım en iyisi ben.birde diğer ürünlerin linkini atabilirmisiniz size zahmet olmazsa bulabilirsem alayım onlardan da bez burada en önemli noktayı oluşturuyor zaten şuan elimde sonax var iç konsol için onu uygulasam olurmu peki ne dersiniz ? ekranlar için ne kullanayım ne tavsiye edersiniz ? mesela vatandan lcd temizleyici falan mı alsam yoksa sadece tozunu almak için kuru bezle mi geçsem üzerinden
    Dennis kardeş arabayı satarken haber ver senin gibi titiz az bulunur :)

Sakınan göze çöp batar. Sil gitsin be kardeş :)

• fsnn F kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

Bence kendisi ya bayan yada eşinden aşırı bir baskı var temizlik konusunda :)

Mesleğide bence Kalite departmanı ile ilgili olsa gerek çünkü mesleki deformasyon yaşıyor kendisi:)

Şaka bir yana tebrik ediyorum kendisini benbu jeyecan sadece 2 hafta sonu sürdü :) Şu an arka koltukta kozalar kelebeğe dönmüştür herhalde :)
  • Ekranı silecek bezde bu kadar detaya gerek yok bence. Bezin camı çizip/çizmeyeceği bezi elleyince anlaşılır zaten. Bezin yapısı sert ise çizer.
    Yumuşak bezle çok bastırmadan silmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

Selamlar,

Bence kendisi ya bayan yada eşinden aşırı bir baskı var temizlik konusunda :)

Mesleğide bence Kalite departmanı ile ilgili olsa gerek çünkü mesleki deformasyon yaşıyor kendisi:)

Şaka bir yana tebrik ediyorum kendisini benbu jeyecan sadece 2 hafta sonu sürdü :) Şu an arka koltukta kozalar kelebeğe dönmüştür herhalde :)

Çok ince ve zekice bir yorum katılıyorum. Volkan kardeş. Ama cidden dennisin araba alınır. :)

Ben o arabayı alırsam salona asarım. Kullan(a)mam valla,kıyamam :)

(Mr.Dennis affınıza sığınarak yorum yapıyorum..)
  • Aynen takılıyoruz kızıyorsa yazmam daha :)

megane 2 vardı bende onada güzel baktım hiçbiyerinde yıpranma soyulma olmadan 300 bin km de olmasına rağmen sattım :D şimdi 200 binlik arabam ilk defa oldu biraz titizim yine her zamanki gibi :D illaki volvişinde tadına bakacaklardır zaten duran arabaya vurmakta üstümüze yok milletce :D
    Bende her arabama titiz bakarım ama bir taraflarında çizik falan oldumu bu insani temizlikten falan soğutuyor.Geçen hafta eşim arka tamponu duvara sürttürmüş,aracin arka ve ön park yardımcıları olmasına rağmen hemde 😕,haftaya o bölgeyi yaptırmak için randevu aldım.

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar'

• Cam filmi yaptıran var mı?

• D.Baran kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun baran bey

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

megane 2 vardı bende onada güzel baktım hiçbiyerinde yıpranma soyulma olmadan 300 bin km de olmasına rağmen sattım :D şimdi 200 binlik arabam ilk defa oldu biraz titizim yine her zamanki gibi :D illaki volvişinde tadına bakacaklardır zaten duran arabaya vurmakta üstümüze yok milletce :D

Anladım. Dediğim gibi sizden araç alınır. Aramızda latife yaptık biraz aman darılmayında. :)

• Aracıma (2012 S60 Drive) yaklaşık 20 gün önce yaptırdığım 80 bin bakımında diğer yağlarla birlikte şanzıman yağı da değişti.
    İki haftadır her sabah olmamakla birlikte; sabahları ilk çalıştırmada sanki motor daha gürültülü çalışıyor ve bazende ilk kalkışta stop edecek gibi davranıyor. Hatta 2-3 kez de araç kalkarken stop etti.
    Tekrar çalıştırınca çalışıyor ve sonraki normal kullanımda bir sorun çıkarmıyor. Bunu sadece sabah ilk çalıştırmada yaşıyorum. Gün içindeki durmalardan sonra çalıştırmada sorun yaşamadım.
    Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? Ankara'ya dönünce servise uğramayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 30 Eylül 2017; 17:2:15 >
  • yolcum kullanıcısına yanıt
    Bende 2014 D2 S60 sahibiyim ve aynen dediğiniz 70 bin bakımından sonra bana da oluyor. Aracı çalıştırıp 2-3 dk bekleyip de gaza basıyorum o zaman hafif titreyip yola koyuluyor. Yoksa manuel araçta ki gibi sarsıntı yapıp stop ediyordu. Bugün servisi aradım "bizim elimizdeki araçlarda böyle" dediler. Kronik bir problem yani bu çok sorun etmeye gerek yok bence.

• M-C-J-L-K kullanıcısına yanıt
    Yalnız ben bu aracı yaklaşık 4 yıldır her sabah kullanıyorum. 4 yılda 60.000 km. yaptım. Sıcak-soğuk havada olsun, Ankara'nın ayazı olsun, dediğiniz sorunu hiç yaşamadım. Çalıştırdım, sorunsuz kalktım. Her bakımda da zamanında yetkili servise gittim.
    Bu bakıma kadar, şanzıman yağı değişene kadar da aracımın stop ettiğini, ilk kalkışta sorun çıkardığını görmedim. Bu sorunu uzun dönemdir yaşıyorsanız sizin aracınızda da bir sıkıntı olmalı.
    Hangi serviste hangi yetkili ile görüştünüz bilmiyorum ama size yanlış bilgi verilmiş olmalı. "Elimizdeki araçlar böyle" deyip sorundan sıyrılamazlar.
    Bakımdan çıktıktan sonra yaşamaya başladığım için şanzımandan kaynaklı (yağ eksilmesi vb.) gibi düşünüyorum ama belki enjektör arızası ya da başka bir sorun da olabilir.
    Ben yine de Ankara'ya döndüğümde gittiğim servise gider, net bilgi alırım.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 30 Eylül 2017; 17:41:49 >
  • 
Sayfa: önceki 738739740741742
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.