Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (676. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.655
Cevap
151
Favori
1.445.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 674675676677678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: beynemaz

quote:

Orijinalden alıntı: boatswain

Volvo da Sünni deri var mi?benim taba Ceylan derisi diye geçiyor ama Sünni olanlar nasıl anlaşılır

Abi suni deri diyecektin herhalde yanlış anlaşılma olabilir

60 serisindekiler suni deri diye biliyorum ben de.

60 serisi dediğiniz s60 ise, D sınıfı yani orta sınıf bir araçtan bahsediyoruz. bu sınıfta bile deriler suni olacaksa, gerçeğini nerde kullanacaklar?

v40'lar dahil, volvo'daki tüm deriler gerçektir diye biliyorum ben...

Ben de birkaç yerden gerçek ceylan derisi diye duydum, hatta BMW ve Audi gibi markalarda gerçek deri için ek ücret ödemek gerekirken Volvo S60 larda standart olarak gerçek deri kullanıldığını belirttiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: evoo.9

2012 s60 ların şanzımanı problemlimi ? Vites geçişleri kararsız ve araba 4000 devire geldiğinde bağırıyor vites attırmıyor beni korkuttu gazdan ayağımı çekiyorum bu anlarda

çift kavrama şanzımanlarda problem çıkma ihtimali daha yüksek, benim 2013 model s60 aracımda 38bin km.de problem yaşadım ve iyi niyet garantisi dahilinde hem kavrama kiti hem de TCM ünitesi değiştirildi şu an sorun yok.
    Benim aracımdaki sorun biraz uzun yol yapıldığında ortaya çıkıyordu, araç sürekli alt-üst vites değiştiriyor ve titreme yapıyordu ve bir süre sonra şanzıman düşük performans uyarısı verip vitesler değişmiyordu. Lambalarda durup aracın 5. vitesle kalktığını ya da geri vitese geçmediğini gördüm. Bazen de vites değişimi 2 alt ya da 2 üst şeklinde oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOnale -- 9 Mayıs 2017; 17:59:37 >

• City Safety daha önce iki sefer kontrollü girdiğim bir döner kavşakta gereksizce devreye girdi. Yine bir sefer de park ederken önümdeki ağaçtan ürküp frenleri kazıkladı. Bunlar bir tehlike yaratmayan sadece heyecan yapan durumlar oldu, zira bu fren cidden normal frenden farklı. Aracın altını beton bir bloğa sürtmüş hissi veriyor. Son deneyimim şehiriçi dik bir yokuşta birçok araçla yakın takip yavaş ilerlerken, neden olduğunu bilemiyorum, sistemin devreye girmesiyle bana ciddi panik yaşatması oldu. Ya ıslak asfalttan ya da yukarıdan çok aşağı sarkan ağaç dallarından etkilendi. Arkamdaki taksici hemen durabildi de sorun yaşamadık. Taksici anlamsız hareketime tuhaf tuhaf baktı, o kadar. :-)

K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korayesque -- 9 Mayıs 2017; 22:13:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerbilisim

Arkadaşlar hepimizin aracında olan CITY SAFETY konusunda tecrübelerimizi paylaşabilir miyiz?
    Benim merak ettiğim hususlar şu şekilde;

1. City safety hiç aracınızda devreye girdi mi? Aktif frenleme yapıp çarpışmayı önlediğini tecrübe eden var mı?
    2. Yolda boş bir karton, poşet /çuval vs. gördüğünde hatalı davranarak sürüşü tehlikeye atabiliyor mu bu sistem?
    3. Boş bir alanda merak edip yola engel vs. koyarak çalışmasını deneyen kimse var mı? Yoksa ben deneyeceğim :)

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

- city safety hem v40 aracımda hem de s60 aracımda devreye girdi. devreye girdiğinde insanı çok huzursuz ediyor. o kadar sert fren yapıyor ki inanamazsınız ama görevini tam anlamıyla yerine getiriyor, öndeki araca santimetreler kala duruyorsunuz. ayrıca araç hem ekranda bununla ilgili bilgi veriyor, hem de arkadaki aracı uyarmak için kısa bir süre dörtlüleri yakıyor, araba kendini startstoptaki gibi durduruyor, 2015 model araçlar için 50 kmye kadar bu destekleniyor,
    -açıkçası boş bir karton, köpek veya insan gibi objelere karşı duyarlı değil diye biliyorum, belirli büyüklükte olması gerektiği gibi bazı şartları var, insanları destekleyen versiyon başka bir güvenlik paketiyle arabayı ilk aldığınızda satın alınıyor diye biliyorum.
    - engel vs koyarak denemek bence arabaya zarar verebilir, kullanım kılavuzunda bile bu sisteme güvenerek araba kullanmayın kaza yapabilirsiniz diyor, sonuçta lidar denilen lazer sisteminin de hata yapma ihtimali var,
    - aracı servise soktuğunuzda bu sistem bilgisayar aracılığıyla test ediliyor, bir arıza olduğunda ilgili modül bilgisayarda ikaz veriyor, çalışıp çalışmaması konusunda tereddütünüz olmasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim v60 da iki kez devreye girdi;birincide önde bir tehlike yokken yaptı,yağmurlu bir hava idi yanlıs bir algılama olabilir.Ikincisinde önde yavaşlayan bir araca 10-15 km hızla, fazla yaklaşınca yaptı,ancak bunda sanırım aynı anda frene bastık,ekranda sadece "City Safety ile otomatik Fren" uyarısı vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S 60

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Ankara Arkas'ın açılışındaydık..
    Ankara - Samsun yolu üzerinde, Siteler bölgesinde anayolun sağında kocaman 5 katlı güzel bir binaya kurmuşlar..
    Arkas'ı tebrik ederim, hayırlı olsun.

Ankara'daki ve civar illerdeki Volvo sahiplerine faydalı olur umarım..

(2 kişiye çekilişle tatil hediye ettiler, kaçırdık )

Ankara Arkas'ı tek gecerim. Evim çukurambarda yani diger Volvo bayisi grup Volvoya 5 dakika..Ama daha once de Arkasin benim eve 30 dk uzakliktaki Nata vegadaki Arkasa gidiyordum. Simdi de Arkasin tasindigi yeni yerine gidiyorum..Servisteki Özkan usta, servis asistani Emine hanim herkonuda herzaman en iyi yardimi sagliyorlar..babamda da,enistemde de S60 var..ayni semtteyiz ve onlar da her sorununu Arkas'ta hallediyorlar.Grup Volvo'da benzer samimiyet,sicaklığı hissetmedik..

Aynen katılıyorum, Grup Volvo'dan randevu alıp test sürüşüne gittik. Oradaki sarışın satış temsilcisi bayan eğer sıfır km almayacaksanız test sürüşü yapmanız etik olmaz dedi. Ben de her test sürüşü yapan aracı alıyor mu, kalsın deyip çıktım ve Arkas Volvo'ya gidip S60 aldım Yani Grup Volvo bu tür satış temsilcileri sayesinde benzinden çok tasarruf eder ama pek araç satamaz gibi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

quote:

Orijinalden alıntı: i_aydinol

Mrb,

Ben aldığım gun yaptırdım filmi. Daha önceki arabalarımada aynı şekilde yapmıştım. Sizin bahsetmiş olduğunuz sorunu ben yasamadım açıkçası.
    Solargard marka film hep kullandım ve cok memnunum. Eger filmi camı ıslatıp fılmı koyup ıspatula tarzı bı duzlestırıcıyle suyunu temızlıyorlarsa dedıgnıız sorun yasanabılır.
    Bn ozellıkle ısıtıcı cıhazla kısa surelı !! olmak kaydıyla damlacıkları aldırıyorum. Hem dikiz aynası ısıgı suzdugu ıcın zaten arkadakı ne kadr buyuk far kullanırsa kullansın nokta gıbı gorunuyor

Cam filmi konusunda size diğer arkadaşlara yorumlarınız için teşekkür ederim.
    Benim aracın arka camında, arkamda tek bir araç bile olsa, nerdeyse her rezistans çizgisinde arkadaki araç farlarının ışık yansıması oluyor.. Tek araçta o kadar sıkıntı yok, alıştım gibi ama Ankara gibi çok şeritli kalabalık yolda arkadaki araç sayısı arttıkça arka camdaki görüntünün karışıklığı, bulanıklığı rahatsız edici boyuta ulaşıyor.. Aracın aynası ışık yoğunluğunu kesiyor ama arka görüntüde rezistanlardaki ışıklar ve araçlar neredeyse birbirine giriyor, görüntüde netlik yok.
    Filmi dediğiniz gibi yaptılar ve bittiğinde bu durumu belirttiğimde , aracı mümkün olduğunca güneşte bırakın, 3-4 günde yansıma azalır ve biter demişlerdi. 1 aydan fazla oldu ,bitmedi.

1-2 ay daha geçsin, Havalar iyileşsin, geçmezse söktürüp yeniden yaptıracağım.. Bu markaya dikkat ederim.

Teşekkürler.

Ben de Llumar ATR 35 cam filmi çektirmiştim ve S60 ta benzer bir sorun oldu. O gün havanın güneşli olmaması da etkili olmuştur belki ama benim araçtaki kırılma çok rahatsız edici değil. Şimdilik güneşte kurumasını bekleyeceğim ama yine de cam filmi yaptıracak arkadaşların havalar tam anlamıyla ısındıktan sonra yaptırmaları daha uygun olabilir.

• jhudaverdi kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Bence belli bir süre güneşte durduktan sonra bu sorun ortadan kalkacaktır.

• Merhaba. 2013 model premium D2 S60 aracım var. Aracın otomatik kumandadan cam kapama özelliği var mı? Varsa nasıl çalışıyor?

• yapbozmr Y kullanıcısına yanıt
    Kilitleme dügmesine sürekli basınca olmuyor mu?Standart tüm modellerde var diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 10 Mayıs 2017; 16:38:27 >
  • yapbozmr Y kullanıcısına yanıt
    ilk basmada kapıları kilitliyor, kaldırıp tekrsr basın ve camlar kapanmaya başlayana kadar basılı tutun. kapanma işlemi başladıktan sonra bırakarbilirsiniz kapama tuşunu.

yalnız bu işlemi camların sıfırlama işlemi tamamsa yapar. akü çıkarılması vb. durumlarda bu sıfırlama işlemi ayarı kayboluyor ve yeniden yapılması gerekiyor. yukarıdaki yöntemi deneyin, eğer olmuyorsa o zaman camlar için sıfırlama işlemini yapmanız gerek; nasıl yapıldığını ekliyorum ;

• arkadaşlar 3 haftalık 2014 model v60 D2 aracımda servis tarafından takılma cam filmi var. Arkada ışık dağılması vs yok. hiç sorun yaşamadım ve gözüde hiç yormuyor. markasi ziebart mış sanıyorum. bana öyle demişti ağız arasında satışçı.
    birde Volvo Türkiye den akü sıkıntım ile ilgili hala bir cevap gelmedi 6-7 gün geçti. yarın bir arayıp hatırlatacağım kendilerine. (Volcar dan aldığım aracımda start stop akü nedeniyle çalışmadığını anlamıştık ancak araç satılırken bana bu sıkıntıyı söylemediler (haberleri yoktu sanırım) halen start stop sistemim çalışmıyor.) Aldıktan 3 gün sonra servise gittiğimde 900TL akü değişim ücreti istediler. Bende aracı 3 gün önce aldığımı ücret ödemeden değişmesi gerektiğini belirttim zira srat stop çalışmıyor bir nevi ayıplı ürün. bakalım ne diyecekler. Olumsuz olursa tüketici mahkemesine kadar gideceğim.

bu arada SCT kullananlar var mı? telefonu direk usb ye taktığımda internet almasını istiyorum ama illaki wifi ile bağlamak zorunda kalıyorum. çözümünü bilen var mı?

• bir soru da ben sorayım arkadaşlar;

s60'ların standart sisteminde AUX üzerinden video klip oynatabilme özelliği var mı? varsa hangi formatları destekler? advance paket, yani büyük ekran olduğunu özellikle belirtiyorum...

edit ; video yoksa bile mp3'lerin kapak fotoğraflarını görüntülemiyor mu? sadece parça ismi mi yazacak yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 11 Mayıs 2017; 9:38:48 >
  • quote:

bir soru da ben sorayım arkadaşlar;

s60'ların standart sisteminde AUX üzerinden video klip oynatabilme özelliği var mı? varsa hangi formatları destekler? advance paket, yani büyük ekran olduğunu özellikle belirtiyorum...

edit ; video yoksa bile mp3'lerin kapak fotoğraflarını görüntülemiyor mu? sadece parça ismi mi yazacak yani?

AUX denemedim ama USB üzerinden çalındığında bazen görüyorum kapak fotoğraflarını. (iPhone üzerinde Spotify ve Overcast üzerindeki podcast yayınları için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: beynemaz

quote:

bir soru da ben sorayım arkadaşlar;

AUX denemedim ama USB üzerinden çalındığında bazen görüyorum kapak fotoğraflarını. (iPhone üzerinde Spotify ve Overcast üzerindeki podcast yayınları için)

USB'yi kastetmiştim, yanlış yazdım pardon. düşünürken bir şeyi düşünürsünüz ama anlatırken başka şeyi anlatır fakat farkına varmazsınız ya aynı durum. ben AUX derken gözümün önünde hep USB dolaşıyordu...

ben 1-2 mp3 baktım ama göremedim. olmadı kapak fotoğrafı düzenlemesini yeniden yapıp bir kez daha deneyeyim... teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 14 Mayıs 2017; 12:19:52 >

• yaz geliyor ön cam için güneşlik alacağım. Aşağıdaki ürünü buldum nasıl sizce?

birde ön cam silecek takımını değiştireceğim, piyasada özellikle Bosch marka olanları öneriyorlar. sizin öneriniz nedir? link veya detay bilgi verebilir misiniz? ön silecek çift takım Bosch marka (muz silecek) 80TL civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi real_daywalker -- 11 Mayıs 2017; 11:42:54 >
  • real_daywalker R kullanıcısına yanıt
    merhaba
    65 tl ye bosch silecek takımı aldım.. ve niye bu kadar geç kaldım diye kendime kızdım, gerçekten çok iyi... gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

bu arada, sileceği aldığım yer cama bir sıvı sıktı ve sonra jilet ile camı temizledi.. camda küçücük parçacıklar kalabiliyormuş!! mis gibi oldu :)
  • real_daywalker R kullanıcısına yanıt
    Sileceksepeti diye bir site var. Oradan s60 a uygun bosch aerotwin silecek almanızı öneririm.

Bu dediğiniz güneşlikler nerede satılıyor? Ben normal katlanır güneşlik kullanıyorum.

• son dakika haberi :)

Volvo s60 2017 modellerde sadece Premium paket getiriyor, advance paket gelmeyecek.. advance sahipleri için iyi, 2017 0 advance paket almak isteyenler için kötü haber..
  • distardi72 D kullanıcısına yanıt
    Yavas yavas piyasalarini daraltip cekilecekler mi acaba

• 
Sayfa: önceki 674675676677678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.