Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (604. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19.655
Cevap
151
Favori
1.445.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 602603604605606
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tesekkurler. Demek ki yanlis bir izlenim varmis bende duzelmis oldu.

Saygilarimla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aithrax A kullanıcısına yanıt
    İkinci el endişesinin gözünü seveyim. Vallahı billahı. Volvoyla alfa kaldı bebe şebenin eline düşmemiş. Volvo s60 d4 kullandım d4 neredeyse 1 yada 2 kez gördüm. D2 ise ya 10 15. Volvoyla kötü anılarım oldu o yüzden düşünmüyorum bir daha ama gerçekten her köşe basında görmemek güzel birşey.

Ayrıca ikinci el endişesi satılmama yada değer kaybı değil, geç gidiyor o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinmuttaki -- 10 Ekim 2016; 23:09:39 >
    Selamlar,

Yaklaşık 7 ay kadardır S60 T3 kullanmaktayım. Önceki aracım Jetta idi ve şirket aracı olarak C180 AMG kullanıyorum.
    C180 ile karşılaştırınca kesinlikle S60 derim.

A3'ün aynı segmentte olduğunu sanmıyorum, BMW hiç kullanmadım.

Negatif olabilecek yanlarını zaten siz de gözlemlemişsiniz. Satmak istediğinizde belki göreceli olarak uzun süre gerekebilir veya istenen fiyat olmayabilir.
    Bagajı biraz küçük kalıyor rakiplerine göre. Bir de benim gibi ne olur ne olmaz diye mini bir stepne koyunca iyice küçülüyor...

Ben bir de multimedya tarafından memnun değilim bu arada...

S60 tercih edecek olursanız en azından Driver Support Pack Plus opsiyonunu ekletmenizi tavsiye ederim.
    Bu paket ile gelen Adaptive Cruise Control ve Adaptive High Beam (Otomatik Uzun Far-Paket ile mi geliyor, Advance modelde standart mı biraz muamma gerçi) çok başarılı ve uzun yolda insanı çok rahat ettiriyor.

Yeni alacağınız otomobiliniz şimdiden hayırlı olsun.....

• Herkese çok teşekkür ederim vakit ayırıp yazmışsınız. Hayırlı olsun S60 ınız. Forumlarda en bilinçli ve düzgün yazanlar Volvo ve Mercedes kullanıcıları, benim naçizane gözlemim :) Yakıt tüketimi biraz fazla gibi geldi, eco mode damı kullanıyorsunuz? Piyasaya bakınca ve araştırınca s60 gerçekten güzel bir araba. Diğer arabaları test sürüşü yaptıkça ve bazılarınıda kağıt üstünde incelediğinizde daha iyi anlıyorsunuz. Baktığım araç t3 advance paketti. Elektrikli bel desteği, hız sabitleyici ve otomatik viraj kontrolüyle xenon far var ( sizin dediğiniz farı otomatik uzun-kısa olarak ayarlama fonksiyonu olsa gerek). Bunlar dediklerinize tekabül ediyor mu emin değilim. Multimedyaya hiç bakamadım. Şikayetiniz nedir. Ben ekstradan ön park yardım sensörünü taktırmak istiyorum bir de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Evet forumda bir yerlerde başka bir arkadaş da Volvo nun basın açıklamasını yayınlamıştı zaten. 2015 sonbahar üretim araçlar volvonun kendi motoruyla üretilecek diye yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yakıt tüketimi ne ile karşılaştırınca fazla geldi size bilemiyorum.

Benim kullandığım şehir içi güzergahta şirket aracım C180 AMG 1.6 156 Bg 10.5 - 11 Lt, S60 T3 8.5 - 9 Lt yakıyor.

Geçtiğimiz bayram 10 gün içerisinde büyük bölümü uzun yol olmak üzere yaklaşık 4.000 km mesafede S60 T3 6.6 Lt ortalama benzin tüketti ki bence oldukça iyi bir değer. Yaklaşık 8 saat kadar 3 ayrı sınır kapısında dur kalk ve bekleme sırasında da hiç kapatmadım kontağı.

ECO modda mı kullanıyorsunuz diye sormuşsunuz, start-stop olayını kullanıyorum ama ECO+ yazan tuşu kapalı tutuyorum. ECO+ yazan tuş aktif halde iken araç durduğunda, klimanın çalışıp çalışmadığına bakmadan hemen motoru durduruyor ve dolayısıyla klima da soğutmayı kesiyor. Üç kuruş az benzin yakacak diye arabanın içinde ter dökmek bence manalı değil...

Bir de, Advance paketteki hız sabitleyici ile Driver Support Pack Plus opsiyonundaki adaptif hız sabitleyici farklı şeyler...

Adaptif olan, önünüzdeki aracın hızı ile uygun olarak sizin hızınızı otomatik olarak arttırıp azaltıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirjohn78 -- 11 Ekim 2016; 1:02:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eiskent E kullanıcısına yanıt
    T3 tamamen Volvo üretimi. Ford'dan ayrıldıktan sonra D2 ve T4 motorlara da veda etti. Yani ecoboost ile T3 bambaşka motorlar.

Saygılar
    Merhaba. Evet A3sedan ile eski S40 aynı segmenttedir. A3 hatchback ile de şimdiki v40, Mercedes A serileri ve BMW1 serileri muadillerdir.

İkinci el endişem otomobili alırken vardı. Şu an satmayı düşünmediğim için yok açıkçası. Tabi bu segmentteki araçları alabilenlerin satarken edecekleri zararları kabul etmeleri gerekir. Aslında şu an C180 en full paketi aldınız diyelim. 180 bin para verdiniz yarın satmaya kalksanız 160 a ancak satabilirsiniz. otomobilin markası ne olursa olsun fiyatı yükseldikçe ikinci el değeri düşer hep. satarken zarar etmemek için Clio filan almak gerekir o da bu tarz arabalarla kıyaslanmaz tabi.

benim aracım s60 t3 advance + deri döşeme + sunroof + navigasyon + geri ve ön kameralar ve park sensörleri 2015 ağustosta 128bin liraya almıştım. geçenlerde sordum aynı model + donanım sanırım 145in üzerinde.
  • sirjohn78 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, siz de mesajınızda 8.5-9 lt demişsiniz. Benim de yorumarda okuduğum ortalama o civarlardı. Hacaar 11,5lt şu anda deyince bir an yüksek geldi bana yoksa başka bir araçla kıyaslamadım. Şehir dışı yakıt tüketimi gerçekten iyi ve makulmüş. ECO+ tuşunu benimde kullanacağımı sanmam o zaman, aynen belirttiğiniz gibi tamamiyle katılıyorum.
    Adaptif hız sabitleyici için bayiyle tekrar konuşacağım bana önerdiği arabada yok o zaman ama ellerindeki başka araçta olabilir. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
  • sirjohn78 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Volcar elimde öyle araç yok dedi. Otokoç Taşdelen makyajlı kasada sabit bir özellik o dedi. Şaşırdım ve anlamadım. Makyajlı kasa advance pakette sabit bir özellik mi bilen var mı? Adaptif hız kontrolü
    start stopa gelince. start stopu bu kadar mükemmel çalışan bir araba daha görmedim ben. araba ışıklarda yavaşlayınca durmaya yakınken bile devreye giriyor. daha önce start stoplu qashqai vardı beni çıldırtıyordu. kafasına göre çalışıp çalışmıyor ve şanzuman sorunu veriyordu sürekli.
    2015 advance 'de adaptif hız sabitleyici standart bir donanım değil. ama advance in üzerine advance ten yaklaşık 8 bin lira daha pahalı yeni bir donanım çıktı onda sabit midir bilmiyorum. adı dynamic edition. web sitesinde de o donanıma ait bir bilgi yok. çok yeni çünkü.
  • nas1983 kullanıcısına yanıt
    Otokoç 'daki kız saçmaladı bence zaten. Başka bayiyi de aradım az once Sirjohn'un ve sizin de dediğiniz gibi ek bir paket olarak sunuluyor. Ama şimdilik benim baktığım bayilerde hali hazırda o pakete sahip araç yok henüz. Valla gözümü kararttım, 2. eli, servis ücretleri, yedek parça sıkıntısı gibi tüm yazılan negatiflikleri görmezden gelip S60 alacağım. Aşağı yukarı herkes aynı arabaları değerlendirmiş, geçen hafta Qashqai yın en üst paketine bakıp test sürüşü yaptım. Yani kasanın üst kısmındaki bombe beni çok rahatsız etti, bir de çukur ve tümseklerde baya bir sarstı kabin içinde. Genel olarak rahat edemedim. Neye gore en çok tercih edilen araç pek anlamış değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aithrax

Merhaba,
    Volcar elimde öyle araç yok dedi. Otokoç Taşdelen makyajlı kasada sabit bir özellik o dedi. Şaşırdım ve anlamadım. Makyajlı kasa advance pakette sabit bir özellik mi bilen var mı? Adaptif hız kontrolü

Zannediyorum Volvo'nun ülkemizde hak ettiği yere gelememesinin en büyük nedenlerinden biri sattıkları üründen bi haber satıcı bozuntuları.

Satın alma aşamasında, hakikaten ben de öyle şeyler duydum ki bu zat-ı muhteremlerden şaşırmamak elde değil.

Örneğin Güneşli MEZ Volvo'daki hanımefendi bugüne kadar Volvo araçların hiç bir ölümlü kazaya karışmadığını iddia etti !

Volcar, MEZ ve Zeytinburnu'ndaki satıcılar Adaptive High Beam - Otomatik uzun far ile alakalı en ufak bir bilgi sahibi olmadıkları için Advance pakette standart mı değil mi konusunda yanıt verememişlerdi. Hatta Zeytinburnu'ndaki beyefendi hiç bir S60'da bu özelliğin olmadığını sadece XC90'da olduğunu iddia etmişti.

Volcar'daki görevli, Volvo Cars Türkiye sitesinde bahsedilen ikinci el araçlarda 30 gün içerisinde iade garantisinden bi haberdi. Beraber siteyi açıp ben gösterince yeni haberdar oldu...

Opsiyon listesindeki Park Assist Pilot özelliğinin sadece arka park sesli uyarı sistemi olduğunu söyleyip, hiçbir S60'da otomatik park sisteminin olmadığını iddia ettiler. Ne yazık ki sadece 1000 TL gibi bir opsiyon olan bu özellik çok büyük bir ihtimalle otomatik park sistemi idi ama bana o opsiyonu aldırtmadılar. Çok kullanmaycak olsam da aracımda bulunmasını isterdim. UK sitesini inceleyince park assist ile park assist pilot arasındaki fark bariz gözüküyor ve Youtube'da bir çok video mevcuttu otomatik park eden S60 lar ile ilgili.

Düşününce daha fazla örnek de bulabilirim ...

Bütün bu satıcılara RAĞMEN Volvo tercih ettim diyebilirim...

Sonuç itibariyle Advance pakette Adaptive Cruise Control olmadığına emin olabilirsiniz. Araçta bu özelliğin olup olmadığını aracın önündeki ızgarada, Volvo logosunun solunda siyah parlak plastik bir parça olup olmadığından anlayabilirsiniz. O plakanın arkasında gerekli olan sensörler yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirjohn78 -- 11 Ekim 2016; 13:16:02 >

Kelimenin tek anlamıyla 'Moda' ya göre en çok tercih edilen araba. 1 yıl kullandım qasqhai 1.6 dizel otomatik. bin pişman oldum. Araç 10 bin kmyi geçtikten sonra 2800 devir 90km üzerinde titremeye başladı. sonra servise götürdüm. start stop ile sanzımanın uyumsuzluğu dedi. yeni yazılım yüklenmesi lazım . düzelir ama genelde yine tekrarlıyor dedi. neyse çaresiz yazılım attırdım. düzeldi 1 ay sonra tekrar aynı şey oldu. servise götürdüğümde 'şanzıman değişecek' dediler. Manyak mısınız 0 arabanın şanzımanı mı değişir yazılım atın şu arabaya derhal satacagım dedim ve yaklaşık 15bin zararla sattım. bir daha benden uzak olsun. mercedes ve bmw nissandan 10gömlek yukarı arabalar ama emin ol onlar da Moda.

Aracı alacagınız yer konusunda sizi uyarmak isterim. Ben Ankaradan iki bayiden fiyat aldım sonra Konya otokoçla konuştum. Konya otokoçtan ankaradaki bayilerden yaklaşık 4500lira daha uyguna aldım. Konya otokoçla da bir görüşün derim.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: sirjohn78

quote:

Orijinalden alıntı: aithrax

Merhaba,

Zannediyorum Volvo'nun ülkemizde hak ettiği yere gelememesinin en büyük nedenlerinden biri sattıkları üründen bi haber satıcı bozuntuları.

Satın alma aşamasında, hakikaten ben de öyle şeyler duydum ki bu zat-ı muhteremlerden şaşırmamak elde değil.

Örneğin Güneşli MEZ Volvo'daki hanımefendi bugüne kadar Volvo araçların hiç bir ölümlü kazaya karışmadığını iddia etti !

Volcar, MEZ ve Zeytinburnu'ndaki satıcılar Adaptive High Beam - Otomatik uzun far ile alakalı en ufak bir bilgi sahibi olmadıkları için Advance pakette standart mı değil mi konusunda yanıt verememişlerdi. Hatta Zeytinburnu'ndaki beyefendi hiç bir S60'da bu özelliğin olmadığını sadece XC90'da olduğunu iddia etmişti.

Volcar'daki görevli, Volvo Cars Türkiye sitesinde bahsedilen ikinci el araçlarda 30 gün içerisinde iade garantisinden bi haberdi. Beraber siteyi açıp ben gösterince yeni haberdar oldu...

Opsiyon listesindeki Park Assist Pilot özelliğinin sadece arka park sesli uyarı sistemi olduğunu söyleyip, hiçbir S60'da otomatik park sisteminin olmadığını iddia ettiler. Ne yazık ki sadece 1000 TL gibi bir opsiyon olan bu özellik çok büyük bir ihtimalle otomatik park sistemi idi ama bana o opsiyonu aldırtmadılar. Çok kullanmaycak olsam da aracımda bulunmasını isterdim. UK sitesini inceleyince park assist ile park assist pilot arasındaki fark bariz gözüküyor ve Youtube'da bir çok video mevcuttu otomatik park eden S60 lar ile ilgili.

Düşününce daha fazla örnek de bulabilirim ...

Bütün bu satıcılara RAĞMEN Volvo tercih ettim diyebilirim...

Sonuç itibariyle Advance pakette Adaptive Cruise Control olmadığına emin olabilirsiniz. Araçta bu özelliğin olup olmadığını aracın önündeki ızgarada, Volvo logosunun solunda siyah parlak plastik bir parça olup olmadığından anlayabilirsiniz. O plakanın arkasında gerekli olan sensörler yer alıyor.

Bayilerin sattıkları maldan bi haber olmaları düşüncenize sonuna kadar katılıyorum. tabi bu kurumsal olamamakla alakalı. Çok iyi bir kuruma distrübitörlük vermeleri lazım. ne bileyim BMW yi nasıl Borusan satıyor, volvoyu da tamamen Otokoç satmalı vb... O zaman eminim bu sıkıntılar düzelecektir. En azından büyük gruplar satış ve servis danışmanlarını İsveçe fabrikaya gönderip eğitimlere tabi tutabilirler ama küçük gruplar bunu maliyetli bulup cebine girecek paraya bakıyor.

• nas1983 kullanıcısına yanıt
    Evet tamamiyle moda. Ben sanmıyorum mesela eski Qashqai yını satıpta aa çok memnun kaldım dur yeni kasasını alayım diyen. Siz yine iyi kurtulmuşsunuz ve iyi bir seçimde yapmışsınız sonrasında. SUV işi güzelde gel görki ben de çok baktım kendi fiyat skalamda 1 tanesini bile gözüm tutmadı. Volvo 2 sene içinde XC40 çıkartıyormuş, tam istediğim gibi gözüküyor ama onda da fiyat nasıl olur bilmiyorum. Tavsiyeniz için çok sağolun ama Konya düşük fiyat verse bile benim için çok zor olur gidip alması İstanbul'dan. Saygılar
    tabi Ben Ankara'da olduğum için hızlı trenle 1saat 40 dakikada Konyada oldum. İstanbuldaysanız zor. Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun ve kazasız belasız kullanın inşallah. XC40ın istenilen bir donanım seviyesinin (1.5-1.6 lt benzinli) 160 bin liranın (bugunun parasıyla tabi) altında satılacagını sanmıyorum açıkçası. muhtemelen dizeli 2.0 litre motorla başlayacaktır. o da vergiler nedeniyle 200bin liranın altında olmaz.
    Teşekkürler hocam.

Yakıt tüketimi size fazla gelmiş olabilir ama bence 170 km de ve 19 km ortalama hızdaki ve 1.5 litre 152 beygir bir araç için gayet iyi bir değer bence. örneğin 1.6 atmosferik civic aracım 40 bin km de ve aynı ortalama hızdaki yakıt tüketimi 10 litre. benim verdiğim 11.5 litrelik değer araç kullanıldıkça kmsi arttıkça rahatlıkla 1 litre daha düşer. bir de bakıma girip çıkınca filtreleri filan değişince daha da düşer bu değer. ben eco modu kullanmıyorum. arabanın gücünü törpülüyor bence.

bende ön park sensörü taktırmak istedim ama serviste 2400 tl dediler vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haacar

Teşekkürler hocam.

Yakıt tüketimi size fazla gelmiş olabilir ama bence 170 km de ve 19 km ortalama hızdaki ve 1.5 litre 152 beygir bir araç için gayet iyi bir değer bence. örneğin 1.6 atmosferik civic aracım 40 bin km de ve aynı ortalama hızdaki yakıt tüketimi 10 litre. benim verdiğim 11.5 litrelik değer araç kullanıldıkça kmsi arttıkça rahatlıkla 1 litre daha düşer. bir de bakıma girip çıkınca filtreleri filan değişince daha da düşer bu değer. ben eco modu kullanmıyorum. arabanın gücünü törpülüyor bence.

bende ön park sensörü taktırmak istedim ama serviste 2400 tl dediler vazgeçtim.

Bir ara kampanya vardı, detayları hatırlamıyorum ama 3 al 2 öde gibi oluyordu.
    Yani örneğin ben Navigasyon ve arka kamera almıştım, ön sensör ücretsiz olmuştu.
    Belki o tür bir şey varsa toplamda daha ucuza gelebilir.

2400 TL yüksek olmuş biraz ama ben şahsen park ederken vs. çok yararını görüyorum hem ön hem arka sensörlerin.
    Bir de sensörlerin ek bir özelliği var S60'da biliyorsunuzdur belki. Aşağıya videosunu ekledim.
    Gerçi video arkadaki sensörler için ama önde de aynı şekilde oluyor.

https://youtu.be/1_heJqQYlQE

• 
Sayfa: önceki 602603604605606
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.