Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.647
Cevap
151
Favori
1.433.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araba geldi. Farları da düşük masrafla halletmişler, güzel olmuş. Yarın sabah uyanınca ilk işim fotoğraf çekmek olacak.

Kısaca sürüş deneyimi ile ilgili yorum yapmak istiyorum; tek kelime ile s40 1.8 1999 dan sonra mükemmel. Yolda süzülüyor misalisiniz. Yokuşta performans kaybı olmayışı, kalkışta koltuğa yaslıyor olması... Yüzeysel olarak üzerinden geçmek istiyorum; sonuç itibari ile teknik verileri ortada. 2.000cc, 163 bg ve 400 tork gibi bir güçten bahsediyoruz, gayet tatminkar. Bu arada city safety nin standart olarak gelmiş olması beni şaşırttı. Babamla testi de yaptık, araç 30km aşmamak kaydı ile otomatik frenlemeyi yapıyor. Arabanın içi çok geniş değil. Ama yine de bir 3.20 ye ve eski arabama kıyasla fark hissediliyor, çok sıkıntı yaratmayacak gibi. Arabanın hakimiyeti biraz sıkıntılı. Ön kaput kısmı yüksek olduğundan, biraz daha hassas ve dikkatli kullanmak gerekecek. Ses sisteminin giriş seviyesi almış olmama rağmen gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.

İnanın içime sinerek aldığımdan dolayı eksileri saptayamıyor olabilirim ya da objektif olunsa dahi arabanın negatif yönleri bir hayli az olabilir. Gayet derli toplu, iddialı görünüşlü, güçlü bir araç.

En iyisi siz bana soruları yöneltin, ben de girdikçe cevaplamaya çalışayım. Yarın görüşmek üzere.

Saygılar.

Ek: @onuruno99 Arabaya totalde 91.400 ödedim; 93 olarak faturalandırılmadı. Bilgine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mordeaur -- 4 Ocak 2011; 23:42:32 >

• Hayırlı olsun Mordeaur. Güzel günlerde binin...

Ben mi yanlış hatırlıyorum bir ara bu city safety dediğin özellik için ekstradan 16 bin TL istiyorlar falan diye okumuştum. Eğer standart ise gerçekten güzel...
  • hayırlı olsun. şimdi yolda tüm gözler senin arabadadır. allah nazardan korusun.
  • Mordeaur hayırlı olsun aracın. kazasız belasız güzel günlerde binersin inşaallah. fiyat bilgilendirmen için de teşekkürler. bayiyi biraz zorlayacağım artık. konya bayi yeni yılda fiyatlarımız değişti dedi onu bekliyorum ne fiyat yazacak diye.

city safety nin standart olarak sunulduğundan bütün incelemelerde bahsediliyor esasında. daha ince detayları araştırırken bu standart donanım gözünüzden kaçtı sanırım.

fotoları bekliyoruz. tekrar hayırlı olsun!
  • hayırlı olsun güle güle kullanın, volvo güvenliğin sembolüdür ve can güvenliğiyle ilgili herşey standartdır... kazasız günler dilerim..
  • s.a hayırlı olsun allah kaza bela vermesin..
    1000-1500 km sonra detaylı izlenimlerini bekliyoruz..
  • Şubat ayında t4 powershiftler satış listesne girecekmiş.Autocar dergisine açıklama yapılmış.Bakalım fuarda ki sıradışı fiyatlarmı gelecek,yoksa volvo bize br sürpriz yapıp şaşkınlık yaratacakmı ne dersiniz beyler?
  • Forumlarda birde T3 1.6 150 hp'lik motorun Turkiyeye geleceginden bahsediliyor. T4'le beraber bu motorda gelecekmi? Bu motorun farki daha az turbo sikistirma oranlarina sahip olmasi. Tork ayni 240 nm. 115Hp'lik 1.6 dizelde ise otomatik sanziman bulunmayacakmis.
  • t3 de otomatik opsiyonu yok, getireceklerini sanmam, avrupada t4 ve d2 fiyatları birebir aynı, yrtdışı s80 fiyatları ile mukayese edildiğinde fiyatları 70-75 bin civarında olacaktır.

bu arada t4 motor-powershit ikilisi s80 'e de konmuş durumda.
  • Birkaç hafta önce volvo turkiye ile maillestik ve turkiyeye yalnızca t3 180bg'lik Powershift seçeneğini getireceklerini ve arabalarında gümrükte olduğunu soylemislerdi. 150bg'lik manuelleri getirmeyeceklermis.
  • baz araç fiyatları s60: 74.800 tl, v60: 78.000 tl (T4 motor ve powershift araçlar için).. Türkiyeye baz araç gelmediği için eğer 3 ay beklemek istemiyorsanız paket ilaveli araç almanız gerekiyor. O zaman da metalik boya ile falan araçlar 80 bin tlnin üzerine çok kolay çıkıyor.. Ben v60dan vazgeçtim passat variant siparişi verdim...kararımda etken olan 2 faktör: ilki yüksek bulduğum fiyatı..hadi ona katlanacağız sonunda Volvo alıyoruz dedik ama araç bana dar geldi.. özellikle arka koltukta.. alanlara hayırlı olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 9 Ocak 2011; 21:27:59 >
  • 1.6 araba için çok fahis bir fiyat. Baz arabanın fiyatı bence 60 dan başlamalı. Opsiyonlarda biraz daha fazla kar etsinler....

Bu fiyata çok satılacağını düşünmüyorum çünkü bu rakamı verdiğinizde d sınıfı birçok alternatif çıkıyor karşınıza.

Yine bu volvo diyeceksiniz ama 80'e boşda olsa otomatik 320d satıyorlar ve müthiş bir performansı var, düşük yakitida cabası...
  • haftasonu v60 teklifi almak için volvo bayine gittik. biraz enteresan bir görüşme oldu, bazı notları ileteyim,

- satış görevlisi arkadaş, v60 ların henüz gelmediğini ne zaman geleceğinin takviminin de henüz belirlenmediğini söyledi. bununla beraber herhalde mart sonu gelecektir dedi. ben de onu bozmamak için artık (forumda okuduğum kadarıyla) istanbulda bir bayiye 1 tane gelip çoktan satıldığını söylemedim.
    - fiyat sorduğumuzda s60 lardan 5.000 tl daha pahalı olduğunu söyledi, sonra oturup hesap kitap yaparken s60 tan neredeyse 5.000 tl daha düşük bir fiyat hesapladı, nasıl oluyor diye sorunca şu an v60 larda kampanya var dedi. (lansman fiyatı demek istedi herhalde)
    - çalışmadığını bilsek de (ileride çalışması umuduyla) navigasyon paketi alabileceğimizi söyledik, fiyat yazmaktan kaçındı, fakat 6.000 euro (yuh!) gibi bir rakam tutacağını söyledi. bu tutar bize acayip geldi, bmw de bile en ileri navigasyon paketi (8.8 inch ekranlı, idrive kumandalı) 2.0 motorlu arabalarda 4.500 euro civarına geliyor ki, bmw opsiyonları herkesin malumu olduğu üzere diğer markalara göre çok çok daha pahalı oluyor.
    - buna mukabil deri koltuk için 1.200 euro dedi, gerçek deri olduğu söylenen bu opsiyon da bana biraz ucuz geldi.

aracı genel olarak hem eşim hem ben çok beğeniyoruz, s60 la bir test sürüşüne çıkıp ciddi bir problemle karşılaşmazsak v60 için sipariş vermeyi düşünüyorduk, pazar günü olduğu için test sürüşüne çıkamayacağımızı söylediler, ben de hiç olmazsa park yerinde aracı çalıştırıp, çalışır halde biraz kurcalayayım istedim. (şimdi burada bir parantez açıp bir not ekleyeyim, ben bir otomobilsever olarak, bir arabaya ne ilk gördüğümde ne ilk içine oturduğumda aşık olurum, benim aşkım kontağı ilk çevirdiğimde başlar, motorun sesi ile birlikte gösterge panelinde farklı renkli ışıklar yanıp sönmeye başlayınca ben arabaya bağlanmaya başlarım). zaten beğendiğim bir araçta bu anın beni arabaya iyice bağlayacağına ve aklımdaki diğer alternatifleri (makyajlı c serisi, yeni peugeot 508 in) bana unutturacağına emindim, anahtarı alıp arabaya oturdum, start-stop düğmesine bastım veee.. o da ne! yepyeni 2011 model bir volvo s60 ın içindemiyim yoksa 1992 model renault broadway mi ?? ciddi bir gürültü ve titreşimle çalışan 2.4 lt dizel motora mı yanayım, yoksa hakikaten dediğim gibi 1992 model broadwayden alınmış gibi duran gösterge paneli ışıklandırmasına mı ?? yanıma oturan eşim birşeyler anlatıyor ama benim kulaklarımda bir uğultu var resmen, donup kalmış durumdayım içinden bu ne bu neeee diye söyleniyorum, araca ısınmak için son bir ümitle ortadaki ekran üzerinden IDIS sistemini inceliyorum, neyse ben daha sonra bir test sürüşüne gelirim diye alelacele ve biraz sarsılmış olarak araçtan iniyorum. burada s60 lar için çok heveslenen araştıran, hatta alıp kullanmaya başlayanlar olduğunu biliyorum, onlara sormak istiyorum, (hadi 2.4 lt lik motoru bir kenara bıraktım, ben zaten D3 düşünüyorum), gösterge panelinin aracın geri kalanına kıyasla oldukça basit göründüğü, çok ucuz bir his uyandırdığı başka kimsenin dikkatini çekmedi mi ? yanlış anlaşılmasın, teknolojinin bol kullanıldığı tasarımlara karşı değilim, hatta tam tersine mesela yeni c serisinin gösterge panosu beni çok ciddi cezbediyor, zaten volvo nun sıkıntısı kullandığı teknoloji değil o teknolojinin yarattığı felaket bir ucuzluk hissi. bir çoğunuz gösterge panosu aman deyip geçebilirsiniz ama bir sürücünün yola bakmadığı zamanlarda %90 baktığı yer gösterge tablosudur. burayı sen bu kadar ucuz görünümlü yaparsan ben nereden premium hissini alacağım ? sürekli elimi orta konsoldaki plastiğin üzerinde gezdirecek halim yok ya ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

quote:

Orijinalden alıntı: onuruno99

Mordeaur büyük gün geldi çattı

senden biran önce fotolar ve incelemeler bekliyoruz..

şimdiden hayırlı uğurlu olsun aracın!!

Sizi de sabırsızlandırıyorum farkındayım ama aracı yarın teslim alacağım. Plaka talebim 1 gün aksadı maalesef.

• bugün yolda v60 gördüm, (ankaradayım...) alan önceden alıyor nasıl alıyorsa???? gösterge mevzunda bmw de öyle sanki tofaşın göstergeleri.... bazı markalar nasıl başladıysa öyle gidiyor.. arabanın logosu gibi değişmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinozkan -- 10 Ocak 2011; 22:02:48 >
  • Mordeaur aracın hayırlı olsun. Kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim. Foto da beklemekteyiz.

Ben de bugün bal rengi D3 motor bir S60 gördüm. Araç yolda gerçekten gösterişli görünüyordu. Heybetli bir yapısı da var. Dışarıdan izlenimlerim olumlu.
  • Arkadaşlar kimse fotoğraf paylaşmıyor ben de bizim otoparktaki siyah s60'ın resimlerini paylaşayım bari.

Siyah renk gayet şık duruyor ama 16 jantlar küçük kalmış bence. Bu araca en az 17 olmalı.

• quote:

- satış görevlisi arkadaş, v60 ların henüz gelmediğini ne zaman geleceğinin takviminin de henüz belirlenmediğini söyledi. bununla beraber herhalde mart sonu gelecektir dedi. ben de onu bozmamak için artık (forumda okuduğum kadarıyla) istanbulda bir bayiye 1 tane gelip çoktan satıldığını söylemedim.

quote:

bugün yolda v60 gördüm, (ankaradayım...) alan önceden alıyor nasıl alıyorsa???? gösterge mevzunda bmw de öyle sanki tofaşın göstergeleri.... bazı markalar nasıl başladıysa öyle gidiyor.. arabanın logosu gibi değişmiyor...

arkas otomotivi aradım, "olur mu öyle şey ? v60 var, geldi. showroomumuzda görebilirsiniz, hatta test aracımız da var" dediler. ben bu satıcı milletine ne diyeceğimi şaşırdım valla. adam aynı şehirde başka bir showroomda mevcut olan araç için türkiyeye ne zaman gelecek belli değil ayakları yapıyor

• sartug,

Sıfatını yazmak istemediğim bir satış görevlisine rastlamışsınız.

D5 motora gelince, bence D5 motor bir otomobil için fazla büyük ve gürültülü bir motor. Performansı çok iyi ama bu motorun takılması gereken araçlar XC ile başlayan SUVlar. S60'ın motoru kanımca D3'tür. Volvo'nun D3 gibi bir motoru 2010 yılında akıl etmesi ise rezalet bir durum.

Dün bir Mercedes bayiine uğradım. 1600cc, 156bg benzinli C180'e indirimli 45 bin Avro dediler. Saçma sapan mesajlar okumak istemediğim için araçları karşılaştırmayacağım. Sadece böyle bir alternatif de var, duyurmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hesheit

sartug,

Sıfatını yazmak istemediğim bir satış görevlisine rastlamışsınız.

D5 motora gelince, bence D5 motor bir otomobil için fazla büyük ve gürültülü bir motor. Performansı çok iyi ama bu motorun takılması gereken araçlar XC ile başlayan SUVlar. S60'ın motoru kanımca D3'tür. Volvo'nun D3 gibi bir motoru 2010 yılında akıl etmesi ise rezalet bir durum.

Dün bir Mercedes bayiine uğradım. 1600cc, 156bg benzinli C180'e indirimli 45 bin Avro dediler. Saçma sapan mesajlar okumak istemediğim için araçları karşılaştırmayacağım. Sadece böyle bir alternatif de var, duyurmak istedim.

Merhaba hesheit, tam aksine C180K 1.6 (fascination+avangarde paket) ile S60 T4 1.6 (advance+premium+güvenlik paket) ile ilgili fikirlerinizi almak isterim. Zira ben bu iki araç arasında kalmış durumdayım.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.