Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (217. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.663
Cevap
152
Favori
1.467.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair


    quote:

    Orijinalden alıntı: drahmet_1989


    quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    S40 uretimi tamamen durdu sanirim



    S40 v50 ve c30 üretimi bu yıldan sonra olmayacak.

    Ben uretimi durdu diye biliyorum

    Ama s40 uretimi durmamaliydi bence

    2013 model olarak olmayacak bu 3 model .stoklardaki araçları satıyorlar.ama volvonun Türkiye'de satışlarının bu gidişle maalesef düşeceğini düşünüyorum.Soylenilen diger premium markalara paralel ürün gamıma sahip olmak deniyor ama bu bizim ülkemizde volvonun en ulaşılabilir arabasını kaldırarak ülkemizde bu araçlarla satis rakamlarında yarisacagina inanmıyorum .v40 3 modelin yerine geliyor ama her ihtiyacı karşılaşır mı 3 aracın yerine göreceğiz.Sonucta s60 ile s40 arasında minimum 20000 maliyet farkı vardı Sedan bir Volvo almak biraz daha pahalı olacak, ülkemizde s60 gibi bir araç bile bagaj hacminin küçüklüğü ile eleştiriliyorken v40 neler yapacak göreceğiz .

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur31

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kurzweil

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur31

    quote:

    Orijinalden alıntı: kayhanp

    sayın ugur31 arabanızı kazasız belasız kullanmanızı dilerim. eklettiğiniz donanımları ve fiyatını yazabilir misiniz?

    Sn. toledox ve Sn. Kurzweil ile birlikte size de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    DrivE manuel Advance paket, 17 jant, ahşap iç döşeme, hıza duyarlı direksiyon 84.000 TL..

    Sn. Ugur31,
    Belirttiğiniz donanımlar ile, liste fiyatına göre aracınızın fiyatı 81,748TL çıkıyor. Acaba daha başka donanımlar mı var aracınızda?

    İlave olarak çift renkli direksiyon vardı..
    Faturalama geçen cuma günü yapılmıştı. Şu anki liste fiyatları bu hafta yayınlanmış sanırım. Bu durumda, yaklaşık 1800 TL düşmüş fiyat geçen haftaki fiyatlardan demek ki.. Tabi bu durum, Sn.Scorpion73'ün bahsettiği 2012 MY ile 2013 MY arasında fark olmadığında geçerli. Söz konusu fark varsa, fiyat benim aldığım fiyata gelecektir. Yarın bayiye soracağım konuyu..

    Bayiiden aracımın bugünkü sıfır değerini sordum, herhangi bir düşüş olmamış. İndirim uygulanan araçlar MY 2012 olan araçlarmış arkadaşlar..




  • mercedes 1,6 komprsorlerde lıste fıyatına gore 20 000 ındıırm var (122700 olan amg paket aracı 103 000 bırakıyorlar 117 700 olan fascıyı 98 )

    yenı cıkan 1,6 cgi lerdede lsıte fıyatını asagı cekmısler ( amg paket 114 700 fascı 108 500 lıste fıyatı)

    euro dakı dususu mercedes ındıırm olarak yansıtmıs 180 cgi lerın fıyatını daha pahalı beklıyordum

    adamlar yenı motorla pıyasaya cıkıyor buna ragmen lıste fıyatını 8 000 tl asagı cekıyorlar

    volvo gıbı 1,6 dızeller cıkınca vurgun pesınde degıller mercedesı mercedes yapanda bunun gıbı ayrıntılar

    e serısındede cıddı lıste fıyatı ındırmıne gıtmısler

    volvo bu fıyatlarla rekabet edemez yıne ındıırm yapacakdır
  • Günlerdir burada büyük ihtimal en büyük etmen olan kurlardaki düşüşü fiyatlarına yansitti diye volvo eleştiriliyordu. İkinci eli düşürüyor, Sadık müşterisine sahip cikmiyor diye...

    Senin eleştirin tam tersi olmuş hocam. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

    Günlerdir burada büyük ihtimal en büyük etmen olan kurlardaki düşüşü fiyatlarına yansitti diye volvo eleştiriliyordu. İkinci eli düşürüyor, Sadık müşterisine sahip cikmiyor diye...

    Senin eleştirin tam tersi olmuş hocam. :)

    SN HIGHWAYMOUSE

    volvun yaptıgı cınlıkten baska bır sey degıldi bayıyerdekı fıytalara bakarsan fıytalar hic degısmedi cunku bayıler gercek fıyatı bılıyordu o zmn atıyorum 110 lıraık arabayı 95 verıyorlardı sımdı 95 lıralık arabayı 95 verıyorlar

    s 60 d2 ornek vereyım lsıte fıyatı 100,340 dı opsıyonlarla 109 verdıkelrı fıyat 97..... lıste fıyatı 87,890 ındı +opsıyonlar yıne 97........ sımdıkı fıyatı 95,390 + opsıyonlar yıne 97 lıra

    algıda cok buyuk oynamalar yaptı volvo alanlar dustu dıye uzuldu almaya calısanlar cazıbesıne kapılıp almak ıstedıler onlarda uuzldu 3 gunde lıste fıyatları degısence ...ama degısen hicc bır sey yoktu reklamını yaptı reklamın ıyısi kotusu olmaz derlerya volvo buyuk becerıyle hem ıyı hem kotu reklam yaptı tam çin işi




  • Ben tabi alıcı değilim. Merakımdan bakıyorum konulara. Eğer liste fiyatından bayiye gidildiğinde yüksek oranda iskonto yapılıyorsa bu doğru değil. O zaman web satfalarindaki fiyatın bir anlamı kalmıyor. Ön araştırma yapan potansiyel müşteriyi kaçırıyorsun böylece. Ha indirim olur ama yarım elma gönül alma hesabı 1000-1500 tl olur.

    Geçenlerde audi'de benzer durum vardı. Belki hala aynıdır. A3'lerde 10 binleri gecen indirim var diye konuşuluyordu. Bakıyorsun web sayfasindaki fiyatlara, hala yüksek eski fiyatlar duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar selam,
    foruma yeni katılmış biri olarak, paylaşımları oldukça faydalı buluyorum. hepinize teşekkür ederim.
    S60'ı 2 ay kadar önce gördüğüm ilk andan beri hayali ile yaşıyorum. Son 2 haftadır da aracı satın almak üzere ciddi araştırmada idim ve nihayet kapora verip işi bağladım. t4 motor+powershift+advance paket+metalik renk (bakır rengi) + deri koltuk(kayın rengi)+ısıtmalı ön koltuklar+17inc jant+ egsoz ucu. fiyatı 84,000 TL. Umarım iyi bir seçim yapmışımdır. Arabayı teslim aldıktan sonra kullanımla ilgili bilgileri paylaşacağım.

    ancak daha önce focus, passat ve kiralık olarak mercedes c180 kullanmış biri olarak söylemeliyim ki, test sürüşü esnasında araçtan çok memnun kaldım. Ayrıca dış tasarımı oldukça farklı ve etkileyici. Donanımları ve iç dizaynıda çok başarılı.

    görüşmek üzere hepinize iyi hafta sonları...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merxas721

    Bir arkadaş d3 modelinde 195 km maksimum hız demiş ben 215 gördüm yokuş bir yerde adana antep otobanında inişe kadar zorladim yokuş aşağı maksimum 240-250 civarı bir hız gördüm tabi radar korkusuyla yavaşlamak zorunda kaldım sonra ;) dün geceki denememde 210 gördüm ama yol müsait değildi yoksa daha çıkardım diye tahmin ediyorum 17 inç njord jantlarla
    Sn. merxas721,
    D3'ün hız sınırı 215km/s. 240km/s'in üstüne çıktığınıza emin misiniz? Zira aracın hız limitinin bir hayli üstü oluyor. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur31
    Ayrıca, bence S60'ta en fazla ayrıcalık yaratan durumların başında ahşap iç döşeme, çift renkli direksiyon ve krem döşeme rengi geliyor bence..
    Ahşap olmayan iç döşeme ile ahşap arasında ciddi fark var bence.

    Benim arabanın içi de bu kombinasyonda(bendeki krem deri döşeme). Size katılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ugur31
    Henüz değerlendirme yapmak için çok erken.
    Ama şimdilik gözüme batan eksiler ;
    Eşya gözü ; Cep telefonunu koyacak pratik bir yer yok araçta.
    Bagaj kapağının sıradan araçlardaki gibi elle kapatılması.
    Sn. Ugur31,
    Cep telefonunu koyabileceğiniz bir kaç yer söyleyeyim.
    1. Kol dayamanın önündeki sürgüyü açıp, iki oval boşluktan birisine koyabilirsiniz.
    2. Aynı sürgü kapalıyken cep telefonunuzu, sürgünün alüminyum tutamacının arkasına(sürgünün üzerine) yan gelecek şekilde koyabilirsiniz(sert manevralarda telefon düşüyor yalnız).
    3. Ayar düğmelerinin bulunduğu ön konsolun arkasındaki boşluğa koyabilirsiniz(erişim pek rahat değil tabi).
    4. En yaratıcı seçenek olarak ise, ön koltukların ön kısımlarında bulunan ince eşya cebine koyabilirsiniz. Hem erişimi kolay, hem de isterseniz telefonun yarısını dışarıda bırakıp ekranını görebilirsiniz. Bacaklara pek dokunmuyor.(Bu cepler gizli cepler. Hiç fark edilmiyorlar.)
    -Ben 1, 2 ve 4'ü kullanıyorum.

    Bagaj kapağının nasıl kapanmasını beklerdiniz? Syglr.




  • v60 icin konusuyorum, bagaji elektrikli olsaydi cok iyi olurdu. s60 ile v60 arasinda 4*5 bin lira kadar bir fark var, bu farki yaratacak cok birsey yok bence. bu elektrikli bagaj fark yaratirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ccüneyt
    Volvo S80 mi, Vw CC'mi kararımı CC'den yana verdim.

    Bu süreçte test ettiğim araçlar ; C 180 ( iki defa test ettim) Volvo S80 ( İki defa test ettim) VW CC ( Bir defa test ettim)

    Audi A4 bayide inceledim, hem pahalı, hem de kafama yatmadı, aracın kalitesine sözüm yok, Bmw 3 bana hitap etmiyordu.

    Volvo S80 ile CC arasında kaldım,yukarda yazdığım nedenler ve sizin paylaşımlarınızdan sonra kararımı CC'den yana verdim.( bakım masrafları, yedek parça fiyatı, ikinci el sorunu, kasanın eski olması, standartsızlık, paketlerin belirsizliği, fiyatların bayiler arasındaki inanılmaz oynaklığı vs)
    Sayın ccüneyt,
    Belirtmek isterim ki hem sınıf, hem de konfor-kalite olarak daha üstün bir araba olan S80 yerine VW CC'da karar kılmış olmanıza, özellikle de mevcut indirimleri göz önünde bulundurunca, Volvo adına üzüldüm. Normal şartlar altında S80'in bu kıyaslamadan rahatlıkla galip gelmesi gerekirken mağlup oluyorsa eğer, Volvo, nerede hata yaptığını oturup düşünmelidir.

    Gerçi birisi konfor odaklı, diğeri ise spor odaklı olmak üzere, farklı kulvar ve sınıflarda arabalar. Tabi eğer siz spor tarz bir araba istediğiniz için S80'i elediyseniz, o ayrı. Ayrıca kasa değiştiren araba kullanmaya alerjiniz varsa bu da kararınızı etkilemiştir. S80'in tam olarak ne zaman kasa değiştireceğini bilen arkadaşlarım vardı. Ben de 2,5-3 sene var diye biliyorum. Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lunwiz

    bende persembe gunu safir siyah v60-rdesign aldim. oldukca uygun bir fiyata aldim, ayni arabayi gecen ay bana teklif edilenden 12bin lira daha uyguna aldim. ayni araba derken donanim olarak degil birebir ayni aractan bahsediyorum.

    onun haricinde 86bin liraya, v60 advance t4+m.renk+derikoltuk+isitma+17 jant+sunroof fiyati da aldim ama gonlum rdesign'dan yana kayinca biraz daha fazla verip onu aldim. almak isteyenler olursa bilgisine.
    Hayırlı olsun sn. lunwiz. R-Design donanım ile tam bir Sports-Wagon sahibi oldunuz.

    Elektrikli bagaj konusunda haklısınız. Opsiyonel bile olsa V60'da olmalıydı. XC60'da olduğu gibi. Ama opsiyonel bile yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 29 Temmuz 2012; 17:53:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurzweil

    quote:

    Orijinalden alıntı: ccüneyt
    Volvo S80 mi, Vw CC'mi kararımı CC'den yana verdim.

    Bu süreçte test ettiğim araçlar ; C 180 ( iki defa test ettim) Volvo S80 ( İki defa test ettim) VW CC ( Bir defa test ettim)

    Audi A4 bayide inceledim, hem pahalı, hem de kafama yatmadı, aracın kalitesine sözüm yok, Bmw 3 bana hitap etmiyordu.

    Volvo S80 ile CC arasında kaldım,yukarda yazdığım nedenler ve sizin paylaşımlarınızdan sonra kararımı CC'den yana verdim.( bakım masrafları, yedek parça fiyatı, ikinci el sorunu, kasanın eski olması, standartsızlık, paketlerin belirsizliği, fiyatların bayiler arasındaki inanılmaz oynaklığı vs)
    Sayın ccüneyt,
    Belirtmek isterim ki hem sınıf, hem de konfor-kalite olarak daha üstün bir araba olan S80 yerine VW CC'da karar kılmış olmanıza, özellikle de mevcut indirimleri göz önünde bulundurunca, Volvo adına üzüldüm. Normal şartlar altında S80'in bu kıyaslamadan rahatlıkla galip gelmesi gerekirken mağlup oluyorsa eğer, Volvo, nerede hata yaptığını oturup düşünmelidir.

    Gerçi birisi konfor odaklı, diğeri ise spor odaklı olmak üzere, farklı kulvar ve sınıflarda arabalar. Tabi eğer siz spor tarz bir araba istediğiniz için S80'i elediyseniz, o ayrı. Ayrıca kasa değiştiren araba kullanmaya alerjiniz varsa bu da kararınızı etkilemiştir. S80'in tam olarak ne zaman kasa değiştireceğini bilen arkadaşlarım vardı. Ben de 2,5-3 sene var diye biliyorum. Saygılar.

    volvo da su anda paketlerde standart var ama fiyatlar arasinda dengesizlik var gorunuyor, cunku internette ki fiyat listesi ile bayiye gittiginizde aldiginiz fiyatlar arasinda ciddi fark oluyor.

    bende uzun bir suredir araba bakiyordum, passat cc de bu opsiyonlardan birisiydi. hatta 2.0 tsi cc bir araci siparis de ettim ama simdi v60 aldim. cc'yi siparis ettigim donemde istedigim v60 i bulamamistim.
    cc den vazgecmemin ana nedeni arabanin icinin 7 yildir ayni olmasi ve normal bir passat ile birebir ayni. ikincisi vw bayilerinin hepsinin ilgisiz ve lakayit haraketlerinden bikmis olmam diyelim. su anda bir 2.0 tsi scirocco ve 1.8tfsi a4'um var.
    hic bir servis dogus oto kadar opemez. bundan kesin eminim, kimse de fikrimi degistiremez.

    ben vazgectim ama cc su anda euro kuru kampanyasi ile cazip fiyatlarda gorunuyor ama orada da soyle bir sikinti var hem de cok buyuk bir sikinti, kimsenin elinde arac yok.

    s80 biraz eski kaliyor ama ici yeni, ve muhtemelen 2-3 sene daha bu kasa devam edecek o yuzden sorun olmaz fiyat olarak da cok avantajli su anda. 95 bin liralara t4 advance alinabiliniyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lunwiz

    cc den vazgecmemin ana nedeni arabanin icinin 7 yildir ayni olmasi ve normal bir passat ile birebir ayni. ikincisi vw bayilerinin hepsinin ilgisiz ve lakayit haraketlerinden bikmis olmam diyelim. su anda bir 2.0 tsi scirocco ve 1.8tfsi a4'um var.
    hic bir servis dogus oto kadar opemez. bundan kesin eminim, kimse de fikrimi degistiremez.


    bu sitede daha önce doğru bildiğini çok ama çok fazla savunun bir çok arkadaşımız hımm bende yanılmışım, yanılabiliyorum demekki diye burda samimi itiraflarda bulunanlar oldu.

    sizde hiç bir servis doğuş oto kadar öpemez, bundan kesin eminim, kimse fikmi değiştiremiz

    bu fikriniz biraz bence büyük konuşmak gibi olmuş, s60 aracınızın 10 bin km bakımına gidince fikirlerinizi paylaşmanızı öneririm. bekleyelim ve görelim derim ben.

    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylv77 -- 29 Temmuz 2012; 18:08:35 >




  • Sn. lunwiz, bana göre CC'nun eksi yönleri,
    -Passat iç mekanına sahip olması(en kötü yanı bu. İç mekanı, direksiyonu falan değiştirselerdi keşke.)
    -Passat adı altında satılmış olması(isminden Passat'ı attılar. Sadece CC kaldı. Çok doğru bir hareket.)
    -Arabanın hedef kitlesi premium olsa da, markadan dolayı mümkün olmuyor.

    Keşke diyorum, CC'yu en baştan ayrı bir araba olarak tasarlasaydılar. Passat ile ilişkilendirmeyip, özgün bir iç mekan yapsalardı daha çok satardı. Dış tasarımı kaliteli ve tok duruyor. Dışarıdan beğendiğim bir araba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylv77

    quote:

    Orijinalden alıntı: lunwiz

    cc den vazgecmemin ana nedeni arabanin icinin 7 yildir ayni olmasi ve normal bir passat ile birebir ayni. ikincisi vw bayilerinin hepsinin ilgisiz ve lakayit haraketlerinden bikmis olmam diyelim. su anda bir 2.0 tsi scirocco ve 1.8tfsi a4'um var.
    hic bir servis dogus oto kadar opemez. bundan kesin eminim, kimse de fikrimi degistiremez.


    bu sitede daha önce doğru bildiğini çok ama çok fazla savunun bir çok arkadaşımız hımm bende yanılmışım, yanılabiliyorum demekki diye burda samimi itiraflarda bulunanlar oldu.

    sizde hiç bir servis doğuş oto kadar öpemez, bundan kesin eminim, kimse fikmi değiştiremiz

    bu fikriniz biraz bence büyük konuşmak gibi olmuş, s60 aracınızın 10 bin km bakımına gidince fikirlerinizi paylaşmanızı öneririm. bekleyelim ve görelim derim ben.

    saygılar

    su anda bir s60 aracimiz da mevcut ama onu ben kullanmadigim icin yazmadim. 20bin km de ilk bakimina girmesi gerekiyordu ama ilk yilinda 11bin km de goturduk, yanlis hatirlamiyorsam 450 lira civari bir rakam verdik.

    ayni sekilde enson a4 aracim icin 500 lira civari bir rakam verdim sadece sol once xenon ampul icin. yanlislik olmasin 400 lira ampul + 40 lira sis fari ampulu + kalani iscilik. bu yuzden dogus oto kadar musteri open baska firma olamaz. a4 icin daha once 60bin bakiminda 1080 lira verdigimi de hatirliyorum. scirocco icin de ayni sekilde 800 lira civari bir odemem olmustu 45bin bakiminda. dogus oto'dan kaziklanmakta oldukca tecrubeliyim. arabalar guzel ona lafim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurzweil

    quote:

    Orijinalden alıntı: lunwiz

    bende persembe gunu safir siyah v60-rdesign aldim. oldukca uygun bir fiyata aldim, ayni arabayi gecen ay bana teklif edilenden 12bin lira daha uyguna aldim. ayni araba derken donanim olarak degil birebir ayni aractan bahsediyorum.

    onun haricinde 86bin liraya, v60 advance t4+m.renk+derikoltuk+isitma+17 jant+sunroof fiyati da aldim ama gonlum rdesign'dan yana kayinca biraz daha fazla verip onu aldim. almak isteyenler olursa bilgisine.
    Hayırlı olsun sn. lunwiz. R-Design donanım ile tam bir Sports-Wagon sahibi oldunuz.

    Elektrikli bagaj konusunda haklısınız. Opsiyonel bile olsa V60'da olmalıydı. XC60'da olduğu gibi. Ama opsiyonel bile yok.

    benim arabada su anda deri koltuk eksik. t-tec arabanin koltuklari. olmazsa daha sonra onlari deri koltuk ile degistiririm.

    birde sunroof var ama cok hikaye, keske almak zorunda olmasaydim da 5000 lira onun icin vermeseydim. v60 icin kesin panaromik tavan opsiyonu + elektrikli bagaj kapagi gelmeli. arabanin en buyuk eksiklikleri bunlar.
    birde on park sensoru + yagmur sensoru standart olmasi lazim volvo da. ben arabayi alirken yagmur sensoru yok dediler aracta, vaz geciyordum almaktan, son anda fark ettik ki opsiyonel olarak koymuslar daha sonra.




  • bu arada yarin arabayi teslim alacagim, kasko icin ne civarda bir rakam beklemeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracınızı güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler dilerim. şimdiden hayırlı olsun diyelim.

    saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.