Şimdi Ara

VOLVO S 60 gitmiyor yorumları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsun1

    quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    olay şöyle düzde devirli kullanıp kapışınca kafa kafaya verirler, rampada s60 bir vites yukarda çıkar rampayı rahatlıkla.
    hatta vectranın 3 dediği yerde s60 5 ile gider bence.

    Anladım tşk ederim ama vectra kaç sene öncenin arabası. Burada vectrayı mı övüyoruz kafa kafaya gider derken yoksa s60ı mı yeriyoruz :)

    Alıntıları Göster
    vectra 1.6 0-100 12.5 saniye, hatta s80 1.6d 12.5 sn idi galiba.
    s60 daha iyi gidebilir düzde. 0-100 leri düşünüp örnek verdim.
    s60 ın iki vites yukarda tırmanacağımı düşündügümü söyledim, noxwagen fanatiği olsam volvo premenyum oldu mu yaaaa derdim.
    iyilik yaramıyor sanırım pek size :)




  • 1.5 T3 Aisin çok iyi kaçıyor ve özellikle ivmelenme bu kasa için müthiş. D2 Powershift ise zaten şanzıman sorunları nedeniyle bedava verseniz kolay kolay çekilir cinsten değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Nisan 2018; 19:16:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitmiyor diyenler benim 1.3 astra h ı görseler eşşek derlerdi herhalde. Egr tıkalı map sensörü tıkalı halde araç haraket etmiyordu :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacker

    Hocam tork tek başına pek bir şey ifade etmiyor. Mesela ds5 hakkında, arabanın torku 300 nm, ve yazdığınıza göre bayağı da performanslı hissettiriyor. Bunun sebebi tork patlaması denilen, turbonun devreye girip etkisini kabyettiği aralıkta aniden artan torktur. Benzinlerin torkları düşük olur ama bu torku daha geniş devir aralığında verebiliyorlar. Yani birisinde kısa sürede güçlü tork varken, öbüründe uzun sürede daha az tork gibi özetleyebiliriz. Tabiri caizse tork biraz daha yayılmıştır her devire.
    Hızlanma hissi de bundan kaynaklanır. Benzinli araç daha çabuk hızlansa bile, dizel kadar koltuğa yapıştırmaz. Aracın konforu şu noktada devreye giriyor: konfor öncelikli tasarlanmış arabalar hızlanmayı ve yüksek hızları daha az hissettirir. Bir araçta 140 ile tedirgin olurken öbüründe 200'le rahatça gitmenizin en büyük sebebi budur.


    Torku boldur derken benim araca göre kıyaslamıştım. Benim aracın torku 170 nm. Fakat beygir gücü ve ağırlık avantajıyla s60'dan daha çabuk hızlanıyor. Ama iki arabaya da 5 kişi binip yokuş yukarı vursak, s60 o yokuşu benden daha rahat çıkacaktır. Fakat aracın ağırlığının etkisini kaybetmeye başladığı yüksek hızlarda yine benden çabuk hızlanabilecek midir? Kesin bir şey söylemek zor. Test etmek lazım.

    Bence sizin yapacağınız en mantıklı hareket aracı test etmek. Arabayı alacak olan sizsiniz. Buradan ne kadar yazsak boş, asıl karşılaştırmayı araca binip gaza basarak yapmak lazım.
    Volvo çoğu zaman f/p bakımından sınıfının en iyisi oluyor. O yüzden benzer fiyat aralığında daha iyisi bulunabilir mi, açıkçası pek sanmıyorum.



    Hocam son yorumun bnm seçim anlamında doğru yolda olduğumu hissettirdi. Çok da güzel özetlemişsin durumu tşk ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    1.5 T3 Aisin çok iyi kaçıyor ve özellikle ivmelenme bu kasa için müthiş. D2 Powershift ise zaten şanzıman sorunları nedeniyle bedava verseniz kolay kolay çekilir cinsten değil.

    Hocam çift kavramalılarda dsg sorun anlamında başı çekiyor malum ama powershift de keza öyle mi alınmaz mı ? İçime kurt düştü başıma iş açma ihtimali çok mu fazla tam anlamadım da

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1650 kg 115 beygir ve şanzıman ağır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ciddi kedi

    1650 kg 115 beygir ve şanzıman ağır

    Belki azıcık torktan kurtarır :) test sürüşü en iyi çözüm olacak sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamolsun1 S kullanıcısına yanıt
    Yok hocam oluru yok. İzledipim testlerde söylüyolardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamolsun1

    quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    1.5 T3 Aisin çok iyi kaçıyor ve özellikle ivmelenme bu kasa için müthiş. D2 Powershift ise zaten şanzıman sorunları nedeniyle bedava verseniz kolay kolay çekilir cinsten değil.

    Hocam çift kavramalılarda dsg sorun anlamında başı çekiyor malum ama powershift de keza öyle mi alınmaz mı ? İçime kurt düştü başıma iş açma ihtimali çok mu fazla tam anlamadım da

    Alıntıları Göster
    Hocam isterseniz S60 forumunda araştırma yapın. Bizzat kendisi avukat olup 6'dan fazla servise giren ve hukuki yollara başvurmayı düşünen kişi vardı. Ama bu durum şahsi değil. Dizel otomatik kombinasyonlarında nedense (sanırım düşük tork) çift kavramalı şanzımanlar hep arıza yapıyor. Hatta CVT bile Nissan'ın Renault motorlu dizel sürümlerinde sıkıntı yaşatmıştı. Okuduğum S60 sorunlarının ve malum sitede satılık durumda olanların çoğu da D2 Powershift olanlar. Powershift D2 ile cidden ızdırap. 1.5 T3 tam otomatik tork konvertörlü Aisin modelini şiddetle tavsiye ederim. Hele dizele gelen zamlarda malum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Test sürüşü en doğru karar.
    Bana göre tam ortada bir motor kombinasyonu ne gidiyor ne gitmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kami Kaze

    Test sürüşü en doğru karar.
    Bana göre tam ortada bir motor kombinasyonu ne gidiyor ne gitmiyor.

    Powershift için yapılan yorumlar aklımı karıştırdı şimdi de :( gitmesin ama arıza da yapmasın bari

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 1.6 turbo insigniadan inip 1.6 dizel peugeot 508 aldım insignia'dan daha seri kullanıyorum ve yakıt tüketimim insignianın yarısı.
    yani sözün özü giden araba isteyen 2.0 dizel veya 1.6 turbo benzinli modelini alsın ama 1.6 dizel çok rahat gidiyor. hemde benim aracım yarı otomatik.
  • selamolsun1 S kullanıcısına yanıt
    Ben 2.el çift kavramalı şanzımana güvenmezdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobanda 2 kere karşılaşma fırsatım oldu birince Talisman kullanıyordum 160 hp lik zaten ona karşı bir şansı yok tabiki ancak diğerinde 109 hp dizel C-Max kullanıyordum ki farkedilir şekilde yavaştı bu araca göre bile ancak bu dediğim 160 km/h üstü hızlarda geçerli yoksa gündelik kullanımda sorun çıkaracağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helluri

    Hastasıyım, o motor o kasayı taşımaz muhabbetine :)
    demi dünyanın bu önde gelen mühendisleri çok cahil kalmışlar. arabalara yanlış motor koyuyorlar. bi ara transit 150 lik için öyle bişey vardı :D 190 lığa yanlışlıkla 150 nin motorunu 150 liğede 190 lığın motoru koymuşlar muhabbeti vardı ne günlerdi be bu tarz ustalarla bu günlere geldik




  • Performans hangi arabadan indiğinize bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet de guzel gidiyor hic ama hic bir sikinti yasamadim. su anki araci 305 hp olan biri olarak soyluyorum, tamamen beklentinize bagli. gidip bmw 3.20d ile karsilastiranlar gitmez diyebilir tabiki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 d2 s40 kullanıyorum gerçi bende ki manuel üzülürsün diyenlere aldırma gidişi çekişi gayet yerinde (1.2 tsılar 230 gidiyor gerçi) yarış arabası istiyorsan t3 modellerine bakabilirsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçmuyor ama gidiyor performansdan çok dertli olan 2.0 versiyonunu alabilir :D
    60 bin km geçti aracı alalı bir sıkıntı yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alik01 -- 13 Nisan 2018; 9:50:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arabanın gidişinde bir sorun yok rahat olun, sadece powershift sıkıntısı var.
    DSG neyse powershift o, kimse marka fan lıgı yapmasın çift kavramlar özellikle dizellerde sıkıntı yaratıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.