Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.517
Cevap
24
Favori
218.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YEY

Erhan, dpf aracta iptal olursa ariza lambasi yanar. Sizin dpf duruyordur fakat 100 bine gelince omrunu tamamliyor genelde.Orasi icin bir temizlik gerekebilir.

Yakit olarakta shell hemen hemen hic almadim :) Opet altunizade,mehmetcik vakfi ve full kullandim genelde ama bu aralar fulle pek yanasmiyorum cunku opet online yakitta % 5 indirim yapiyor. Boyle kampanya varken fulle gerek yok :)

Fusion, egr iptali ile cok iyi bir is yapmissiniz. Artacak olan yakit % 1-2 bile degildir. Ama yanma odasina geri donen egzost gazini onlemis oldunuz. Bunun amaci emisyonu azaltmaktir.Egzosttan cikan kirli gazlar yanma odasindan tekrar geciyor..Olanda bizim araclara oluyor. Yalniz egr iptalinin ariza lambasi yakmamasi ilginc.Ben 2008 model c30 da denemistim daha koseyi donmeden lambalar yanmisti :) Valfin iptalini yazilimsal olarakta yapmak gerekiyor

bilmiyorum dostum bende hiç öyle bi arıza lambası fln çıkmadı ama iyi oldu bnm için ztn parçayı çıkarttıklarında bisürü pislik vardı içinde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erhan850

Yey, egr iptalini yazılımsal olarak nasıl iptal ediliyorsa aynı şekilde dpf i yazılımsal olarak iptal etmek mümkün değilmidir.
    aynı zamanda 100 binde ömrü tükenen dpf in 130000bine gelene kadar toplam 3 bakımda değişiminin yapılmış olması gerekmez mi?

Bu arada DPF degisimi demek 2500 TL masraf demek :) Bunuda farketmemis olamazsiniz herhalde.Su ana kadar ici kurum dolmustur bence..Acikcasi bende ilk firsatta bu downpipe i yaptirip chipleyecegim araci..Hem daha saglikli,ekonomik hem de 145 hp 320 nm tork

[simage]

haklı bende araştırıp sormuştum 2500 tl fiyat söylemişlerdi
    hocam 145hp 320tork fazla deilmi :D

• Evet arkadaslar, az once mini bir test yaptim. Uzun suredir bende pek ekonomik kullanmiyordum (is guc stres) dolayisiyla ortalamam 5.2-5.4 civarinda seyrediyordu :)

Testimi fotolu olarak sunucam :)

Saat 19:24 Yer FULL kurtkoy. %8 indirimli kartimla 3.78 den depoyu fulledim.

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design...

Simdide yol durumuna bir bakalim. Istikamet Kurtkoy- Altunizade. Ibb trafik kesiklik kirmizi gosterse dahi, bu saatlerde olmadigi kadar kotuydu trafik. Hic sehir disi yol kivami yoktu. Giselere kadar en az 7-8 kere `0 km` hiza kadar durup kalktim. Giselerde ise klasik yogunluk vardi,atasehir-altunizade arasi rahatti.

Genel olarak dur kalklarda bile gaza basarken cok dikkat ettim,cunku FULL den bu aralar pek yakit almamistim.Ekonomikligine emin olmak istedim iyice. Yol bosken hizimi 100 kmye ayarladim.Zaten 120 ye gittikce tuketim 5 e dogru cikiyor.

Saat 20:12 ve 31.8 Km lik altunizade yolculugu bitti.

Iste veriler.

Bu kadar ekonomik kullaninca range de gaza geldi tabiki.Gerci fotografi yok fakat 1400 km range gormuslugum var..

Ayni istikameti trafiksiz olarakta test edicem.3.5 litreleri tutturacagima eminim.

Masallah diyelim lutfen :) Malum 7-8 yakan dizeller varken yari akici yari yogun trafikli yolda 3.9 litre hic fena degil

Aslinda forumlara foto koymayi sevmem ama buda bonus :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 1 Kasım 2012; 13:44:04 >

• quote:

Aslinda forumlara foto koymayi sevmem ama buda bonus :)

Arac budur hocam, java bodykit, cosmic white body, spartacus 17 jantlar (sanirim).

Benimde bir foto paylasasim geldi;

Bodrum 014 by Shereboy, on Flickr

• Evet spartacus jantlar :)

Masallah fumeye fume body de inanilmaz sik duruyor,hic gormemistim..

Bu arada mesaji alintilamadan atsak bi sakincasi olur mu konuyu tren gibi uzatmisiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 1 Kasım 2012; 0:46:47 >
  • bant kalintilarini temizledim.

• Tesekkurler eline saglik..

Aslinda suan yayli,plaka yerinde ve filmli falan daha iyi duruyor ama temizleyip photoshoot yapacak hal yok
  • yey dostum yani yaptığın resmen "ahlaksızlık" benim gibi 8 9 10 yakan birine o yakıt tüketim ortalamasını belgeler ile göstermek beni inanılmaz kıskandırdı =)

aklıma şu da gelmiyor değil hani fakat buna sayın sabri sözenin de cevap vermesini beklerim bildiğiniz gibi benimki 2007 model ve hatırladığım kadarıyla sizin araç 2010 model olması lazım yey. 3 senelik bir süre zarfında motorun yakıt tüketimi ile ilgili iyileştirmelerin yapılmış olması ihtimali nedir. yani sadece drive olarak değil. drive+3 sene boyunca motorda yapılan diğer iyileştirmeler güncellemeler bu tarz bir farka da sebep olabilir belki diye düşünüyorum. bu arada aracınız gerçekten çok hoş duruyor body kit ile. siyah sever birisi olmama rağmen benim bile ağzımı sulandırdı nazar değmesin.

@ohbenezor sizin araçta gerçekten body kit ile arzı endam etmiş fotoğrafta. yaklaşık 1 hafta önce tam sizin fotoğraf çektiğiniz yer de bende durup fotoğraf çekmiştim. hatta karşısında satılık bir ev vardı aramıştık 350 bin fiyat çekmişlerdi. =) turgutreis-bodrum arası yol sanırım. jantlarınız ise en beğendiğim volvo jantları bir ara çok araştırmıştım onları bulabilmek için fakat fiyatları görünce gerisin geri tabi

• Evet fotoğrafı o yolda çekmiştim, 5 sene geçmiş üzerinden.

Bodrum 015 by Shereboy, on Flickr

Zaurak jantlar gerçekten güzel ancak seyir halinde küçük gözüküyor. Ben özel sipariş aldığım için 200 yuro gibi ufak bir fark vermiştim standart 17lerin üstüne.

P1010474 by Shereboy, on Flickr

• Bu arabaya yay lazim ohbenezor c30 degil xc30 masallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 1 Kasım 2012; 13:47:37 >
  • YEY dostum ben sana kaç defa dedimde bana inanmadın şimdi kendi aracın 3.9 yakıyor inanıyorsundur umarım benim aracında 2.5-3,5 arası yaktıgına
    aracında güzelmiş beyaz rengi c30lara bir türlü yakıştıramamıştım ama snnkinde güzel durmuş
    bodykit sanki farklı gibi doğrumuyum acaba ?r-design paketimi yoksa başka bi bodykit'mi onlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

Zaurak jantlar gerçekten güzel ancak seyir halinde küçük gözüküyor. Ben özel sipariş aldığım için 200 yuro gibi ufak bir fark vermiştim standart 17lerin üstüne.

P1010474 by Shereboy, on Flickr

dostum bu aracın jantlarını hiç beğenmedim doğruyu söyliyim
    ama renk füme güzel oturmuş araca
    c30'a tam olarak giden 18inç jantlar bence daha iyi oluyor sanki siz nsl düşünürsünüz bilmiyorum
    17inç jant var benimkinde bazen baktıgımda yetersiz gibi görüyorum
    ama sonra eğer volvo fabrika çıkışına 17'lk koyuyorsa bi bildigi vardır diyorum

bu fotoyu yayınladıgınız iyi oldu bende diyorumki sadece benim araçmı yerden bukadar yüksek duruyor acaba bi problemmi var diyordum
    normal hali böyleymiş demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furion90 -- 2 Kasım 2012; 16:58:01 >

• Buyrun o zaman 18 jantlı versiyonu :)

• bu sizin araçmı anlamadım hangisi sizin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

Buyrun o zaman 18 jantlı versiyonu :)

Zaurak'ın 18 inç olanı var mı ki ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fotoshop yaptim arkadaslar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furion90

YEY dostum ben sana kaç defa dedimde bana inanmadın şimdi kendi aracın 3.9 yakıyor inanıyorsundur umarım benim aracında 2.5-3,5 arası yaktıgına
    aracında güzelmiş beyaz rengi c30lara bir türlü yakıştıramamıştım ama snnkinde güzel durmuş
    bodykit sanki farklı gibi doğrumuyum acaba ?r-design paketimi yoksa başka bi bodykit'mi onlar?

Furion kardesim anlik olarak 2.5 yakmasi mumkun,ayagi gazdan cekincede 0.0 yakiyor :) Bende 0 yakabiliyorum o zaman. Senin dediginin bundan bir farki yok.

Egerki bana 2.5 litre yakiyorum ben bu arabayla diyorsan. Bunun anlami sudur : benim aracim 100 km de 2.5 litre tuketiyor.

Bende bunun mumkun olmayacagini,2.5 litre ile 1 depoya 2000 km gitmen gerektigini sana basit hesapla belirtiyorum Ekranda gordugun anlik degerler, oysaki arac hafif yokus yukari 7-8-9 litrelerede cikiyor. Bu demek degilki arac ortalama 10 litre yakiyor :)

Bu dediklerim sadece ve sadece su kosulda yanlis olur, eger onunde devamli yokus asagi 2000 km yol varsa 2.5 da yakarsin,2 de yakarsin :) Ama o yolun donusunde 8 litre yakacagini ve ortalama tuketimin yine 4-5 civarina gelecegini unutmamalisin

1 depoya c30 ile kac km gidildi iddiali oldugunu dusunen varsa rakam versin lutfen merak ettim benim rekor istanbul bodrum 1180 km gibi bisiydi.

Bu arada tuketim degerlerini vermeye devam ediyorum. yukaridaki fotografin devamidir.

111 km oldu daha ibrede kipirdama yok.Bu depoyu beraber bitireecegiz arkadaslar Haftasonu ortalama biraz artar tabi cadde trafigi kopru trafigi gez toz derken

R-design sorusuyla ilgili soyle ki benim aracim fabrikadan r-design logosuyla cikmamis. Fakat r design body,pedal takimi ile trafige cikmis :)Servis kayitlarinda aracin bodyli oldugu belirtilmis trafige cikarken.. Bende sonradan r direksiyon ve izgara logosu aldim.

Buda bonus :) no shop :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 3 Kasım 2012; 2:34:55 >

• YEY: sonradan aldığın r-design direksiyon ve ızgarayı nereden ve ne kadar aldın sorabilir miyim.

ayrıca arkadaşlar, orta konsolda, radyonun oradan başlayıp vitesin oraya kadar inen metal çerçevenin desenlileri falan oluyor. onlardan gören var mı, serviste değiştirebilirmiyim acaba, nasıl bir fiyat olur ?
  • Izgara almadim. Logo aldim. Servisten falan siparis verebiliyorsunuz.

R direksiyon ise ebayden almistim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 3 Kasım 2012; 2:34:04 >
  • http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-OEM-R-DESIGN-SPORT-LEATHER-STEERING-WHEEL-VOLVO-C70-C30-30756213-/230695152003?forcev4exp=true&forceRpt=true

ben bakmıştım r design direksiyon ucuz olarak bu var ebay da ama geldiginde gümrüğe takılma olasalıgı işçilik falan derken neredeyse yine tr fiyatına gelecek diye vazgeçmiştim. hoş şuan nakitim olsa arabam için yapacağım o kadar çok şey var ki.
    direksiyon
    paspaslar
    kapı eşiklerinde alüminyum çıta
    yaylar
    r design body kit
    camlara güzel film uygulaması
    cruise control
    pedallar

şimdi olmasa da bunların hepsini c30umu kullandığım süre içerisinde tamamlamayı düşünüyorum. bakalım hepsini ne kadar sürede tamamlayabileceğim.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.