Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.518
Cevap
24
Favori
229.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • bende c30 kardeşimde mini var ve şahsen miniyi alıp dolaşma hevesim hiç olmuyor :)

bu arada şunu unutmamak lazım: ben 187 boyumla önde otururken arkada 1.70 arkadaşlarla 4 kişi rahat yolculuk yapabiliyoruz c30 da. minide bu kesinlikle mümkün değil. c30 miniden çok daha geniş.

Yalniz 1.95 boyu olupta miniyle 5 yil geciren arkadas var. On kisim ciddi genistir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEY

Beyler gokart hissi veren pistte surucusune orgazmik keyifler yasatan bir arac icin apaci arabasi demissiniz ayiptir etmeyin

Apaci olacak adam olur, aractan araca farketmez, sahinlede bir suru apaci goruyorum panameraylada :)

Eskilerden..

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design...

evet mini ye haksızlık yapmak istemem kalite muhakkak. bendeki algı hissi sadece değişir belki bi ara ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mini nin belli bir dönemde kaliteli bir araç algısı oluşturduğu tabi ki yadsınamaz ama son dönemlerde özellikle de son 1 2 yılda ele ayağa düşmesi Nev in tabiriyle apaçi arabası konumuna soktu onu bir nevi. çünkü popüler kültür gereği "piyasa" yaptığı için belirli bir kesim miniyi alıp evirip çevirip apaçi arabası konumuna soktular. bu mininin kalitesini düşürür mü? tabi ki düşürmez. ama ortalıkta dolanan çakma xenonlu yan sanayi modifikasyonlu minilerin de böyle bir algıyı oluşturduğu görmezden gelinemez.

c30'un en sevdiğim yanlarından biri de bu zaten, popüler kültüre malzeme olmadı hiç bir zaman.

buna rağmen yollardaki c30 sayısı aman aman artmadı, araç piyasa malı olmadı. diğer bir deyişle de c30 satışlarda başarısız oldu :D
  • evet işte bu noktada bir tezatlık var. araç satılınca piyasa malı oldu diyoruz ama bir yandan da aracın satılması demek beğenildiğinin göstergesi demektir. bana kalırsa c30 birçok hb araçtan çok daha orjinal ve futuristik bir tasarıma sahip. fakat galiba bu sadece bizim için geçerli. fazla satılmadığına göre beğenilmeyen bir araç demek doğru olur mu bilemiyorum.

fazla satılmaması bence bizim için iyi çünkü orjinalliğini seneler geçmiş olsa da koruyor. bana hala 2007 model olan aracım için yeni kasa mı bu diyenler var. bu hoşuma gidiyor aracın yüzü eskimiyor. ama bir yandanda diğer bahsettiğim konu ortaya çıkıyor ve bu da bir tezatlık yaratıyor

g_cakirhan ın dediğini okuyunca şunu hatırladım, ilk zamanları arabayı aldığımın, hastanede genç bir hemşire hanım "aaa edwardın arabasııı" gibi şaşkınlıkla heyecanla dopdolu bi tepki verince ne oluyoruz demiştim :) edward kim ? ne oluyo burda ? dedim meğer twillight diye bi film varmış vs :)

erhan sanırım insanlar cesaret edemiyor, güzel hoş deyip uzun uzun inceliyolar araban güzelmiş diyolar ama sonra yine macera aramayıp bildik markalara modellere yönelelim diyorlar demek .. işte az biraz kararından dönmeyen cesurlar da bizler oluyoruz galiba :)

• Şuan V40 sahibiyim. Önceden ilk sahibi olarak 4 sene boyunca sürdüğüm C30'umu yolda görünce halen içim kıpır kıpır ediyor. Hele bazen 2008-2009 model beyaz renk bakır body kitli 18 alteus jantlı araçları görünce keşke aynı modeli tekrar çıkarsalar da hemen alsam düşüncesi oluşuveriyor kafamda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cesaretle falan ilgisi yok, adam 70 bin tlye premium ufak arac satiyor 100 beygir 1.6 benzinli ve manuel. Mini ne yapiyor 1.6 170 hp motorla basladi su an 1.6 184 hp odullu bir motor ve mukemmel bi otomatik sanzimani var.

Soyle bir bakalim alici gozuyle:

Mini:
    -Daha hizli
    -Daha ekonomik
    -Otomatik ! ki bu sinif aracta olmazsa olmazdir
    -Daha ozel donanimlari var. Cam tavanlar harman cardonlar on cam isitmalar navigasyonlar vs surpriz donanimlar degil.

Volvonun az satmasi surpriz degil. Ustelik son 2 yildir falan dip fiyatlara satildi. Gecen hafta 53 liraya beyaz sifir dizel satildi, 56 lirayada r design dizel sifir satildi. Bu rakamlara mininin 3 yil eskimis 2010 modelini bile alamiyorsun :)

Kisacasi 2002 yilindan beri uretilen bir arac deger kaybeder eskir kaza yapar(mesela benim yukarida gosteridigim arac 2002 modeldi sonra 2006 sina gectim, ama insanlar mini cooper s e binerken 3.30 lari sinir ederken daha ortada volvo c30 un adi yoktu. Bunuda unutmamak lazim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 22 Temmuz 2013; 17:58:20 >

• quote:

Beyler gokart hissi veren pistte surucusune orgazmik keyifler yasatan bir arac icin apaci arabasi demissiniz ayiptir etmeyin

Apaci olacak adam olur, aractan araca farketmez, sahinlede bir suru apaci goruyorum panameraylada :)

Yey ben de kullandım zamanında. O konuda sıkıntı yok.

Demek istediğim o sportif sürüş insanların içinde bi yerde kalmış bi takım şeyleri açığa çıkartıyor. Bu da ülkedeki mini araçların hasar katsayısını zaten gözler önüne seriyor.

Şunu da belirtmeden geçemicem, c30 un yıllık 40-60 araç gibi bi gama sahip olmasının yegane iki nedeni var, bunu defalarca konuştuk.

Otomatik vites

Yapılmayan reklamlar

Paylaştığım 2006 fuarındaki fotoğrafa sayın erhan850'nin yorumu çok yerindeydi mesela. Adamlar autoshow da neredeyse bomboş bir c30 getirtmişti. (ilk sürümde r paket varmıydı hatırlamıyorum ama daha dolu ve çekici olabilirdi)
    2008 de r-paket beyaz gelmişti. Sanırım üzeri zebra deseni ile kaplıydı. 2010 da ise orijinal polestar gelmişti diye hatırlıyorum. Yani diğer firmalara oranla fuarda dahi saçma sapan şekilde.

2007-2009-2011 yıllarında yapılacak reklamlar. Bu dediğim yılların yaz aylarında reklam yapsalar, pide kuyruğu olmasa da Volvo yetkili servis sırası gibi bi rezervasyonları olurdu.

Her hafta sinemaya gitmeye çalışırım, ara sıra filmlerden önce A serisinin reklamlarını gösteriyorlar, banka anlaşmalı Mercedes kart gösterioylar. Samimi söylüyorum sinirim bozuluyor. Volvo Türkiye kadar eksik bi oluşum yok yaa.

Son 3 yıldır reklam sonucu en etkili olan araç "bence" fiat 500. İkinci olarak a.r giulietta‎.

• çok satılmamasına ben hep seviniyorum aslında :)
    audi a3 gibi her yerde görseydim "volvo" ya olan affiniteme rağmen c30 seçmezdim sanırım ;)

C30 un az bulunurlugu kullanirken guzel ama satarken alici bulmak konusunda sikinti yaratabilir belki bir tek.

Onun disinda ford parcalari kullandigi icin zaten yedek parca konusunda zaten problem olmuyor az c30 olmasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: crashmania

quote:

Yey ben de kullandım zamanında. O konuda sıkıntı yok.

Demek istediğim o sportif sürüş insanların içinde bi yerde kalmış bi takım şeyleri açığa çıkartıyor. Bu da ülkedeki mini araçların hasar katsayısını zaten gözler önüne seriyor.

Şunu da belirtmeden geçemicem, c30 un yıllık 40-60 araç gibi bi gama sahip olmasının yegane iki nedeni var, bunu defalarca konuştuk.

Otomatik vites

Yapılmayan reklamlar

Paylaştığım 2006 fuarındaki fotoğrafa sayın erhan850'nin yorumu çok yerindeydi mesela. Adamlar autoshow da neredeyse bomboş bir c30 getirtmişti. (ilk sürümde r paket varmıydı hatırlamıyorum ama daha dolu ve çekici olabilirdi)
    2008 de r-paket beyaz gelmişti. Sanırım üzeri zebra deseni ile kaplıydı. 2010 da ise orijinal polestar gelmişti diye hatırlıyorum. Yani diğer firmalara oranla fuarda dahi saçma sapan şekilde.

2007-2009-2011 yıllarında yapılacak reklamlar. Bu dediğim yılların yaz aylarında reklam yapsalar, pide kuyruğu olmasa da Volvo yetkili servis sırası gibi bi rezervasyonları olurdu.

Her hafta sinemaya gitmeye çalışırım, ara sıra filmlerden önce A serisinin reklamlarını gösteriyorlar, banka anlaşmalı Mercedes kart gösterioylar. Samimi söylüyorum sinirim bozuluyor. Volvo Türkiye kadar eksik bi oluşum yok yaa.

Son 3 yıldır reklam sonucu en etkili olan araç "bence" fiat 500. İkinci olarak a.r giulietta‎.

çok doğru bir tespit zira c30'un zamanında yaşadığı talihsizliği şuan v40 da paylaşıyor. V40 daha çıkmadan burada ki konusuna da defalarca yazmışımdır yanlış satış stratejileri ve reklam politikaları yüzünden araçlar sadece "aaa çok güzelmiş" safhasında kalıyor.

yine tartışmasız herkesin gerek tasarım gerek donanım gerek teknoloji olarak takdir ettiği bir araç olan V40'ın piyasaya sürülmesi ayları bulurken yolda hala çok nadir görülen bir araç. muhtemelen 2013 yılında c30 için tartıştığımız bu "az olma" konusunu 2016-2017 yılları civarında v40 içinde söyleyeceğiz.

kime gösterdiysem dibi düşüyor fakat gelin görün ki bilinmeyenden her zaman korkan insanoğlu ve özellikle bizim coğrafya insanı için ulaşılamaz bir araç olarak kalıyor. hala blisi reklamlarında bir satış malzemesi olarak kullanan citroen ford gibi firmalar varken volvo'nun bu pasifliği araçların insanlarda, mitolojik bir varlıkmış gibi hissiyat uyandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan850 -- 23 Temmuz 2013; 9:59:49 >

• Arabaniza temiz bakin 2.elde hic sikinti yasamicaksiniz. 3 tane c30 verdim yani. ilk benzinliydi ondan biraz problem yasadik fazla fiyat kirdilar ama dizeller boyasiz oldugu icin cok seri bi sekilde alicisini buldu

Bu arada V40 tada fiyatlandirma hatalari var bence. Kaderi ayni C30 gibi olacak dediginiz gibi. Bmw 1 , mercedes A B serisiyle ayni paraya ayni sinifta Volvo arac satilmayacagini birilerinin bu arkadaslara anlatmasi lazim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 23 Temmuz 2013; 10:36:07 >
  • arkadaşlar ne zamandır yazacağım dedim bir konu var hep unutuyorum
    az önce işten eve gelirken yine fark ettim bu durumu

sizce de c30 larımızın direksiyonu çok büyük değil mi ?

biraz önce indim arabadan içimden şuna bak sanki otobüs kullanılyorum dedim neredeyse :) c30 gibi "hot hatch" sınıfta konuşulan bir arabanın neden direksiyonu bu kadar büyük olur anlamadım. ciddi ciddi volvonun orjinal r design üzerinde cruise control ve bluetooth düğmelerinin de olduğu bir direksiyon var mıdır diye düşünmeye başladım.

siz ne düşünüyorsunuz direksiyon konusunda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 23 Temmuz 2013; 12:31:45 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YEY -- 23 Temmuz 2013; 15:07:26 >
  • valla ben uzun boylu bir insan olduğum için bacakları katlıyorum yukarıya doğru. simit biraz fazla geniş ki bacaklarıma çarpıyor döndürme de sıkıntı yaratıyor
  • 70.000 bakıma gittiğim zaman sorucam v40'ın ilk yıl satışlarını. Muhtemelen 1. yılı dolmuş olur. Yok abi, ticaret dediğin kapışmayla reklamla olur. Fakat şöyle de bi gerçek var. Adamlar s60 ın reklamını da yapmadı. Afedersiniz trafikte köpek gibi s60 var. Hemde her türlü paketiyle,rengiyle. s60 da sırf düz vites olsa acaba durum böyle olurmuydu.

Direksiyon konusunu sanki konuşmuştuk. Büyük olduğundan hepimiz hemfikiriz. Yanılmıyorsam r paketlerdeki, direksiyonlar normale oranla yanları biraz daha yassıydı. Açıkçası çok rahatsız olmuyorum, uzun yol insanı olduğumdan aksine işime geliyor. Hatta ara sıra seyir esnasında su açmam ya da benzeri bişey yapmam gerektiğinde sol diz desteğine iyi yanıt veriyor boyutu

Benim şu araçta konfor namına hissettiğim tek olumsuz olay kemer konumudur. Ne benim, ne de yan yolcuların kemerle arası hiç iyi değil. Bilhassa bayan arkadaşlar.

Arkadaşım aracı kullanırken arka kemerleri bizzat denemiştim. Baya keyifliydi, insanı kemere teşvik eder cinsten. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 23 Temmuz 2013; 19:40:31 >

• quote:

http://www.ebay.com/itm/New-Style-Black-Seat-Belt-Cover-Shoulder-Pads-in-2pcs-Volvo-White-Words-/251300328499?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a82aab433&vxp=mtr

:)

bunun alcanatara olanlarindan kullandim.

anammm yey bu süpermiş :) istesem gelşr mi ki :)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.