Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • 609,000. km'de olan araç için ben de hep uzun yol yapmıştır filan dedim ama durum maalesef böyle değil. Sahibi İstanbul'da yaşıyor ve (mesleğini yazmayayım, sonuçta özel bir konuşma idi) dağ bayır geziyor hep.

Bu ara, benim araç da 155.000'de. 609.000'i duyunca "değiştirmek yok, yola devam" dedim

Thomas Ingenlath, 48, has been appointed Vice President Design at Volvo Car Corporation, arriving from a position as head of the Volkswagen Design Centre in Potsdam, Germany.

Thomas Ingenlath will assume the position as Vice President Design, Volvo Car Corporation, on July 1, 2012, succeeding Peter Horbury, who is now Senior Vice President Design, Geely Group.

"I am very happy that Thomas Ingenlath has accepted the offer to be responsible for Volvo's design. He is one of the most exciting automotive designers today and will play a central role in Volvo's development towards becoming a top tier luxury auto brand", says Stefan Jacoby, President and CEO, Volvo Car Corporation.

Thomas Ingenlath has 20 years experience from the automotive industry, after completion of design studies at the Fachhochschule für Gestaltung in Pforzheim and the Royal College of Art in London. He has since worked in top design positions at Audi (1991-1994), Volkswagen (1995-2000) and Skoda (2000-2006). As from 2006 he has been the Director for Design at the Volkswagen Design Center in Potsdam, designing for all brands of the Volkswagen Group.

"I feel very honoured to join Volvo - a brand which I have great admiration for. The company is heading for a new era and I am looking forward to be part of that development. It will be a great challenge to define Volvo's future design direction," says Thomas Ingenlath.

Li Shufu, Chairman of Geely Holding Group and Volvo Car Corporation, comments:
    "The recruitment of Thomas Ingenlath to head Volvo's Design department is another important step in the development of Volvo Car Corporation to become a truly luxury automotive brand." Thomas Ingenlath's solid experience in automotive design will be a valuable contribution towards the Volvo design of the future."
    Keywords:

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Korktuğum başıma geldi;

Thomas Ingenlath, 48, has been appointed Vice President Design at Volvo Car Corporation, arriving from a position as head of the Volkswagen Design Centre in Potsdam, Germany.

Thomas Ingenlath will assume the position as Vice President Design, Volvo Car Corporation, on July 1, 2012, succeeding Peter Horbury, who is now Senior Vice President Design, Geely Group.

"I am very happy that Thomas Ingenlath has accepted the offer to be responsible for Volvo's design. He is one of the most exciting automotive designers today and will play a central role in Volvo's development towards becoming a top tier luxury auto brand", says Stefan Jacoby, President and CEO, Volvo Car Corporation.

Thomas Ingenlath has 20 years experience from the automotive industry, after completion of design studies at the Fachhochschule für Gestaltung in Pforzheim and the Royal College of Art in London. He has since worked in top design positions at Audi (1991-1994), Volkswagen (1995-2000) and Skoda (2000-2006). As from 2006 he has been the Director for Design at the Volkswagen Design Center in Potsdam, designing for all brands of the Volkswagen Group.

"I feel very honoured to join Volvo - a brand which I have great admiration for. The company is heading for a new era and I am looking forward to be part of that development. It will be a great challenge to define Volvo's future design direction," says Thomas Ingenlath.

Li Shufu, Chairman of Geely Holding Group and Volvo Car Corporation, comments:
    "The recruitment of Thomas Ingenlath to head Volvo's Design department is another important step in the development of Volvo Car Corporation to become a truly luxury automotive brand." Thomas Ingenlath's solid experience in automotive design will be a valuable contribution towards the Volvo design of the future."
    Keywords:

Neden korkuyordunuz? Tasarım yönetimi konusunda çok mu başarısız bu kişi?

• Bu arkadaşın imzasını taşıyan benim bildiğim 2 tane araç var;

VOLVO HABERLERİ

VOLVO HABERLERİ

Volvo'nun kendisine has,İskandinav tasarım felsefesinden sapıp başka bir yöne gitmesi ihtimali korkutuyor.Tabii benimki ufak bir önyargı.Bu böyle olacak diye kesin bir durum yok.Bekleyip görelim çalışmalarını.Önünde yeni XC90-S80-C70 gibi zorlu 3 iş var.

• Tasarımlar neden bu kadar birbiriyle ilintisiz, üstteki tasarım ne kadar modernse altındaki bir o kadar sıradan. Ama üstteki şekilde bir tasarım evrilmesi fena olmaz.
  • Anlıyorum. Yukarıdaki ilk resim (VW) diğer VW modellerinden bir hayli gen almış görünüyor. Bu da bana, bu arkadaşın tasarım konusunda çalıştığı markanın çizgilerinden çok fazla uzaklaşmayacağını hissettiriyor.

Aslında V40'ı görünce, ben sizin korktuğunuz şeyin başımıza geldiğini düşünmüş ve yazmıştım hatta! Çünkü, Volvo'nun bilinen ve ayırt edici pekçok keskin çizgisini bu modelde göremedim (arka lambalardaki kıvrım hariç)... Yani aslında olmamasını istediğimiz şey olmaya başladı bile bence!

Ama Volvo'nun sadelik, kullanıcı dostu teknoloji (kolay kullanılabilirlik) ve lüks anlayışını değiştirmeye bir veya iki yeni tasarımcının gücü yetmez diye düşünüyorum.

Bu arada canlı lansmanı izlediniz mi? Yaya hava yastığı ilginç geldi bana. Bir de gösterge paneli elegance, eco ve sport olarak 3 farklı görüntü ile kullanılabilecekmiş. Park asist de V40 ile sunuluyormuş (sanırım diğer modellerde yoktu Volvo'da) ve V40'ların tümü cam tavan olacakmış (yanlış anlamadıysam). Tasarımcı tamamen Volvo kullanıcılarından gelen taleplerden ilham aldıklarını söyledi. O zaman buradan tüyo vermeye devam :))

• Size İsveçli bir dergiden bulduğum makaleyi google translate aracılığı ile çevirerek paylaşıyorum.S80 yerini S90'a bırakcakmış.

Cenevre Motor Show sırasında İsveçli gazeteciler ile düzenlediği basın toplantısında, Stefan Jacoby, Volvo Cars CEO'su nesil S80 2015 yılında piyasaya sunulacağını söyledi. Farklı bir ad ile.

- S90 S80 için ardılı, Jacoby söyledi.

Volvo şefi yeni model imal edilecek nerede teyit edemez, ancak Çin'de üretim engellemez. S90 mevcut S80 modeli büyükse Stefan Jacoby söyleyemem.

S90 2014 yılında yeni XC90 lansmanı ile prömiyeri olacak Volvo'nun yeni platformu, SPA, tarafından inşa edilecek. Yeni nesil V70 ile aynı çizgileri izliyor ve nihayetinde Stefan Jacoby söylemek V90 sesleri olur olsun.

- Ben teyit edemez, ama iyi anlamda görünüyor, Jacoby dedi.

Orijinalden alıntı: toledox

Bize dün Volvo TR'den İstanbul Resitalleri H.J.LIM adlı piyano konseri davetiyesi geldi. Hoş bir uygulama olmuş.

Banada geldi.Gerçekten hoş.Böyle şeylerin artarak gelmesi dileğimiz.

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

Orijinalden alıntı: toledox

Bize dün Volvo TR'den İstanbul Resitalleri H.J.LIM adlı piyano konseri davetiyesi geldi. Hoş bir uygulama olmuş.

Banada geldi.Gerçekten hoş.Böyle şeylerin artarak gelmesi dileğimiz.

orada görüşmek dileği ile :)
  • Bizim imalat hatalı, defolu ve kullanıcı hatası olmayan aracımızla ilgili, Volvo Türkiye teklifini sundu ve bizde teklifimizi sunduk. Bu aşamaya gelinceye kadar çok ciddi masraflarda cabası. O günkü buluşmada, marş ve volan sorunu sizin can ve mal güvenliğinizi etkilemez dedi. Ama aracın diğer parçalarına zarar verir diye mail var bizde.

Ayrıca bu konu hakkında çok şaşırarak bir kaç otomobil dergisi konuyu görmüş. Bizim aracımızı sorunlu diye yaptırarak kullandığımızı beyan ettik. Sulh yolunda süreç tıkandı. Volvo Türkiyenin temyiz sürecini duruşmalı istemesi ve bu konuda süreyi uzatması. Ayrıca eğer temyizden onanıp gelirse. Volvo Türkiye aracı ticaret odası kaynaklı fiyat verip bu işte uzar gibi bir olay çıktı. Yargıtayda uzaması - onanırsa fiyat belirlenmesinde uzaması. Ne kadar uzarsa o kadar iyi.

Sonuç olarak aracın kullanması veya kullanılmaması aracın defolu ve imalat hatalı olduğunu değiştirmez. 3. kez marş değişimi için Volvo, daha Bursa servisi açılmadan özel servis gönderdi. Ben ve babam birlikte Yalovadan Bursaya gittik, defa değiştirdikten sonra 45 defa marşa bastılar sorun yok dediler. Akşamında geldik evin orda bir kaç kez marş kaçırdı.

Bu değişimden sonra 4. cüsü de bize yolda bırakan ciddi bir sorun oldu. Bu sırf araç için değil, ben zamanda 2 adet iphone aldım. 3GS modelinde ciddi pil sorunu vardı, 3. gerek kalmadan. 2. cide sıfır telefon aldım ve cebimden hiç para çıkmadı. Sırf bu durum arabalar için söz konusu değil.

Biz gerekli bilgileri telefonda Babam, Sabri beye anlattı. Sulh yolunda bu işin bitmesi için güç onlarda.

2006 yılında sıfır alınan bir aracın bitmek bilmeyen sorunlarının öyküsü oldu bu. Bu sitede Volvocu olduğunu çok iyi biliyorum. Gel görki bir Volvo sahibi neler yaşıyor, neler yaşatılıyor. Aracın sorunluysa defoluysa yandın arkadadaş...

Arkdaşlara tavsiyem eğer sıfır alınan aracınızda sorun falan var tekrarlıyorsa satın kurtulun başka modelini alın. Uğraşıcam derseniz ne olursanız olun bu sıkıntıları, göz önüne alın. Çıkmaz sokaklara denk gelebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamazingo77 -- 12 Mart 2012; 12:27:41 >

• Sn zamazingo77 bu sitede volvoucu derken neyi kasteddiniz bilmiyorum ama biz volvo kullanan bir sorun yaşıyorsa da bunu dile getiren ve paylaşan ufak bir topluluğuz. Umarım sorununuz istediğiniz yönde gelişir ve sonuçlanır işler uzamaz sizlerle görüşme şansımız olmadı ancak Sabri Bey'i tanıma fırsatımız olduğu için kendisinin elinden geleni yapacağına eminim. Hayrılısı olsun diyorum.
    Ancak sıkıntılı araçla devam etmek gerçekten kötü bir durum. Bende bir dönem böyle bir sıkıntı yaşadım başka bir markada, ancak sonradan çözüldü problemim ancak çözülmese kesinlikle aracı satıp kurtulmak istiyordum.
    Şu konuya göz atmanızı isteyeceğim:http://forum.donanimhaber.com/m_19296717/mpage_1/f_/key_//tm.htm#19296717
    Belki okumuşsunuzdur. Şu anda geldiğiniz noktaya benziyor değil mi?

Benim anladığım: bu sürecin sonu yok. Size "kara" görünmüyor. Ülkede kanun haklıdan yana değil bir kere.
    SEN başarabilecek misin?
  • Şbat ayı satış rakamları belli olmuş Volvo; bmw mercede ve audi'nin arkasında geliyor ancak yine satış rakamları onların yarısı kadar. 270 adet şubatta 210 civarı ocakta satılmış. Rakipleri se toplamda 800 -900 civarı bakalım 1.6 dizel otomatikler ve V40 gelince durum ne kadar değişecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: irresistible333

İtiraf etmem gerekirse, bir marka fanatiği olarak içten içe çok satmasın istiyorum. Varsın herkes BMW'ye falan binsin...

Bu vesile ile ben de aynı duygularımı itiraf edeyim o zaman. Bir üründen ne kadar fazla olursa, degeri o kadar düşer. Ornek: C serisi. Sanki bedava dağıtmışlar arabaları. Neredeyse taksiler kadar C serisi var. Bu yüzden gözümde degeri düştü güzelim arabanın. Herkeste olan ürünleri kullanmaktan hazzetmem.
    SEN başarabilecek misin?
  • Chinese-owned, but not Chinese

Volvo's regulatory headaches extend beyond the government's approved-buy list.

The brand -- acquired from Ford in August 2010 in a deal valued at $1.8 billion -- can't even build its own plant in China due to rules requiring foreign makers to have local partners.

Just like Volkswagen and Toyota Motor, Volvo was told to find a local partner to build cars under a shared roof. As a result, Volvo is setting up a 50-50 joint venture with its Chinese parent.

"To regard Volvo as a pure foreign brand is a bit of head twister," said William Russo, an industry veteran who runs auto consultancy Synergistics in Beijing.

"Technically, you could see that logic. But there's industrial logic and then there's practical reality, and the practical reality is Volvo is owned by a Chinese company."

Under Chinese law, Volvo, which also has the city governments of Shanghai and Daqing among its shareholders, gets the same treatment as foreign-registered companies. Where the firm is incorporated, rather than where its majority shareholders are based is the guiding factor.

It's a problem that MG, the British sports car brand now owned by SAIC, doesn't have, as MG is completely integrated into its Chinese owner, which, analysts say, dims the brand's luster among status-conscious customers.

"Volvo is indeed a foreign company as it is registered and incorporated in Sweden according to the law, so it doesn't matter who the owner is," said Zhengyu Tang, partner and chief representative of Sidley Austin LLP in Shanghai.

"It would be a Chinese company only if Geely absorbed Volvo's assets and shut down the overseas registered company."

It's a legal nicety that doesn't sit well with Li Shufu, Volvo's outspoken chairman and the mastermind of the Geely-Volvo takeover.

"It's unfair that Volvo didn't make it to the government car catalogue," he told reporters in Beijing, making little effort to hide his disappointment.

• Bu haber Volvo'nun halen İsveçli olduğunu kanıtlıyor. Sadece sahibi Çinli o kadar. Tabi haberde teşvik edildiği gibi daha sonra tamamen Çin'e taşınıp, İsveç ayağını kapatırsa, o zaman tamamen Çinli olur.

Eski İngiliz, şimdi tamamen Çinli olan MG markasının statü kaygısı sahibi müşterilerinin, bu değişimden memnun olmadıkları haberi de, duruma uygun bir karşılaştırma olmuş.
    SEN başarabilecek misin?
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.