Şimdi Ara

VOLVO HABERLERİ (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
7
Favori
75.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Kendi adıma diyebilirim ki; Volvo'nun sahibinin kim olduğu hiç önemli değil. Aynı şey diğer markalar için de geçerli. Kaliteli bir Alman arabasını ne için almak isteriz? Kalitesinden ötürü, değil mi? Aynı Alman markası başka bir ülkeye satılsa ve kalitesinden de ödün vermese almayacak mıyız? Bu arabaları kaliteli olduğu için mi alıyoruz yoksa Alman olduğu için mi?

Dünyanın en önde gelen tekstil markalarının ürünleri tamamen uzak doğuda üretiliyor. Ama sahipleri-yönetimi batı ülkelerinde bulunuyor. O zaman bu ürünleri alanlarda da önyargı oluşmalı. Zira astronomik rakamlara satın aldığımız, marka değerleri çok yüksek olan bu tekstil ürünleri, Çin'de ve komik rakamlara üretilmekteler.

Ben son tahlilde bana ne sunulduğuna bakarım, kimin sunduğuna değil. Ekonomik dengeler bu hızla değiştiği sürece bu gibi ön yargılar da dünya genelinde ortadan kalkacaklar. Eğer biz bir Volvo örneğinde olduğu gibi "ama o marka Çinli'lere satılmış kalitesi düşmüştür" ön yargısından kurtulmaz isek, yarın bizim dünyaya sunduğumuz markalar da aynı muamele ile karşılaşınca kendimizden utanırız.
    SEN başarabilecek misin?

• Evet, bu konuyu daha önce de konuşmuştuk burada! Olsun, tekrarlamak istiyorum!

Otomobil konusunda benim gözde markam Volvo! Volvo nedir? "İnsan odaklı" bir otomobil üreticisi markadır... Hem çok sağlamdır, hem lüks bir markadır hem de ulaşılabilirliği yüksektir (en azından şimdilik). Kullanıcısına zevk verir, güveni sonuna kadar hissettirir, farklı hissettirir kullanıcısına kendini...Değil Çinliler; Somalililer, Kenyalılar hatta Araplar bu şekilde üretmeye devam edebiliyorsa, bu marka satın alınabilirliği en yüksek markalardan biri olmaya devam edecektir!

Farklı sahipler söz konusu olduğu için, sürdürülebilir kalitenin olabilirliğine akıl eremediği(!) için, "avrupa veya amerika daha iyidir" saplantısı için Volvo'nun ülkemizdeki tercih edilirliği sırf bu sebeple azalacaksa, çok sevinirim! Zira o zaman bu markayı sadece zekası, değerlendirme yeteneği ve vizyonu ileri düzeyde olan insanlar kullanabiliyor olacaktır. O zaman, Türkiye yollarında görülecek her Volvo'nun içinde sürüden tamamen ayrı bir kişilik olduğu anlaşılacaktır...

Ayrıca, Çin gibi, geçen yüzyılın sonlarına ve bu yüzyılın 12 yılına damgasını vurmuş bir "DEV"i küçümseyebilen insanlara şaşırıyorum??? Çin'in yapabildiklerinin milyonda birini aklına bile getirememiş bazı kişiler, "aman Çin malı mı, uzak dur!" şeklinde ahkam kesiyor... Be hey zavallılar! Siz ne yapabildiniz hayatınız boyunca? Ben söyleyeyim, ya Çin'deki en ucuz malları Türkiye'ye getirip %1000 karla sattınız, ya da birilerinin getirdiği en ucuz Çin mallarını satın aldınız!!! Yani yapılan ticaret "ucuzculuk" üzerine...

Şayet Almanya veya Amerika bu kadar ucuz mal üretebiliyor olsaydı, emin olun siz onları da alıyor olurdunuz, sonra da "aman, Alman malı mı, uzak dur" derdiniz!!!

Herneyse :) Sözüm elbette burada sürekli yazan hiçkimseye değil, bu forumları üye olmadan okuyan ve sivri görüşleri de öğrenme ihtiyacı hissedenlere... Hepinize saygılar..........

• Bende ortaya çıkan ürünlerin her şeyi ispatladığı kanısındayım. Bir zamanların daewoo'su şu an GM çatısı altında koreli imajında sıyrılıp chevrolet markasıyla başarılı satış rakamlarına ulaşabildiyse bu da bir başarıdır. Volvo'nunda Çinliler tarafından satın alınıp büyük bir ivme kazandığıda bir gerçektir ve başarıdır. XC60, S60 ve V60'ın elde ettği başarılar ve benim kanımcada gerçekten iyi araçlar olması, V40'ın çok büyük potansiyele sahip olması ve 1.6 dizel powershift'in sunulabilmesi Volvo'ya çok şeyler kazandıracaktır. Güncel E serisinde 2013 yılında makyajla beraber 1.6 litrelik benzinli motorun sunulacak olması Volvo'nun rakiplerini korkuttuğunu da göstermektedir bence.

Orijinalden alıntı: tolbert

volvocars.com.tr'de en sonunda Volvonuzu oluşturun bölümde donanım fiyatlarınıda eklemişler.

Bilgi için çok teşekkürler.

Yalnız bana fiyatlar çok fazla geldi, gerçekte standart olan bazı aksesuarlar (park kamerası vb...) ekstra olarak görünüyor.

Herhalde düzelmesi için biraz beklemek gerekecek.

Orijinalden alıntı: fato65

quote:

volvocars.com.tr'de en sonunda Volvonuzu oluşturun bölümde donanım fiyatlarınıda eklemişler.

Bilgi için çok teşekkürler.

Yalnız bana fiyatlar çok fazla geldi, gerçekte standart olan bazı aksesuarlar (park kamerası vb...) ekstra olarak görünüyor.

Herhalde düzelmesi için biraz beklemek gerekecek.

Park kamerasının standart olduğu herhangi bir Volvo modeli var mı?

Park kamerasının standart olduğu herhangi bir Volvo modeli var mı?

Pardon, park yardımcısı demek istemiştim.

Yine de fiyatlar çok yüksek çıkıyor. Benim 2.0T'yi T5 olarak oluşturdum, fiyatı 181.000 TL çıkıyor.
    Ya da T4, Deri döşeme, Premium, Sunroof, güvenlik paketi, metalik boya, park kamerası, Xenon far, BLIS, elektrikli ve ısıtmalı ön koltuk vb. koyunca fiyat bir anda 120.000 civarına çıkıyor. Bu fiyata satmadıklarını biliyorum.
    2009 yılında Volvo Cars Collection web sitesinden C30 sahibi biri olarak Volvo marka ve C30 logolu birçok ürün getirttim. Mont, şemsiye, t-shirt ve irili ufaklı birçok aksesuar. Bir kısmı "made in China" etiketliydi. Hâlâ severek kullandığım şemsiyem ve montum son derece kaliteli ve gören herkesin gıpta ile baktığı ürünlerdir.
    Çin'de belli kalite standartlarında üretim yaptırmakla, kaliteden ödün vermeden ucuz işçilik avantajıyla şahane ürünler elde eden bir çok büyük marka vardır zaten. Özellikle Volvo'nun -yanlış bilmiyorsam- küresel olarak geçen sene %20 civarında büyüme yakaladığı da düşünüldüğünde, artık sırtının yere gelmeyeceğini zannediyorum.

Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

Evet, bu konuyu daha önce de konuşmuştuk burada! Olsun, tekrarlamak istiyorum!

Otomobil konusunda benim gözde markam Volvo! Volvo nedir? "İnsan odaklı" bir otomobil üreticisi markadır... Hem çok sağlamdır, hem lüks bir markadır hem de ulaşılabilirliği yüksektir (en azından şimdilik). Kullanıcısına zevk verir, güveni sonuna kadar hissettirir, farklı hissettirir kullanıcısına kendini...Değil Çinliler; Somalililer, Kenyalılar hatta Araplar bu şekilde üretmeye devam edebiliyorsa, bu marka satın alınabilirliği en yüksek markalardan biri olmaya devam edecektir!

Farklı sahipler söz konusu olduğu için, sürdürülebilir kalitenin olabilirliğine akıl eremediği(!) için, "avrupa veya amerika daha iyidir" saplantısı için Volvo'nun ülkemizdeki tercih edilirliği sırf bu sebeple azalacaksa, çok sevinirim! Zira o zaman bu markayı sadece zekası, değerlendirme yeteneği ve vizyonu ileri düzeyde olan insanlar kullanabiliyor olacaktır. O zaman, Türkiye yollarında görülecek her Volvo'nun içinde sürüden tamamen ayrı bir kişilik olduğu anlaşılacaktır...

Ayrıca, Çin gibi, geçen yüzyılın sonlarına ve bu yüzyılın 12 yılına damgasını vurmuş bir "DEV"i küçümseyebilen insanlara şaşırıyorum??? Çin'in yapabildiklerinin milyonda birini aklına bile getirememiş bazı kişiler, "aman Çin malı mı, uzak dur!" şeklinde ahkam kesiyor... Be hey zavallılar! Siz ne yapabildiniz hayatınız boyunca? Ben söyleyeyim, ya Çin'deki en ucuz malları Türkiye'ye getirip %1000 karla sattınız, ya da birilerinin getirdiği en ucuz Çin mallarını satın aldınız!!! Yani yapılan ticaret "ucuzculuk" üzerine...

Şayet Almanya veya Amerika bu kadar ucuz mal üretebiliyor olsaydı, emin olun siz onları da alıyor olurdunuz, sonra da "aman, Alman malı mı, uzak dur" derdiniz!!!

Herneyse :) Sözüm elbette burada sürekli yazan hiçkimseye değil, bu forumları üye olmadan okuyan ve sivri görüşleri de öğrenme ihtiyacı hissedenlere... Hepinize saygılar..........

...eline sağlık hocam,ne güzel özetlemişsin olayı - ben sadece çin'in,rusya ve abd'den sonra, kendi imkanlarıyla uzaya insan gönderen 3. ülke olduğunu eklemek istedim! saygılar...

• Geely ve Volvo’dan Teknoloji Transferi İşbirliği
    Geely ve Volvo markaları geçtiğimiz günlerde teknoloji transferi anlaşması imzaladılar. Geely Otomobilleri Grup Başkanı An Conghui ve Volvo Başkanı Stefan Jacoby tarafından Shanghai’da imzalanan anlaşmayla Geely markası, ürün gamı çeşitliliğini ve rekabet gücünü artırmayı planlıyor.

Geely Holding Grubu, 2010 yılında Ford Motor Company’den Volvo markasını satın almıştı. Teknoloji transferi anlaşmasıyla Geely, Volvo markasının sahip olduğu ileri teknolojileri Geely markalı araçların kalitesinin geliştirilmesinde ve markanın yeniden yapılandırılmasında değerlendirecek.
    An Conghui ve Stefan Jacoby, birlikte yaptıkları açıklamada son derece rekabetçi olan global otomobil pazarında müşterilerin ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamak için ortak çalışmaları daha da derinleştireceklerinin altını çizdiler. Her iki marka da şu günlerde düşük emisyonlu , yüksek performanslı ve çevreci motorların geliştirilmesi konusunda yoğun çalışmalar sürdürüyorlar.
    Geely Holding Grup başkanı Li Shufu yaptığı açıklamada “ Geely ve Volvo arasındaki sinerjiyi artırmak, iki tarafın gelişimi için de son derece stratejik öneme sahip. İmzalanan bu anlaşma, her iki markanın da farklı pazarlarda güçlenmeleri adına kritik bir adım oldu.” diye konuştu.
    Stefan Jacoby ise ; “ Bu stratejik anlaşma her iki markaya da farklı katma değerler sağlayacak. Biz Çin pazarını keşfetmeyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Çin pazarını ikinci yerel pazarımız olarak konumlandırıyoruz.” diye konuştu.
    Geely modelleri Türkiye’de 2008 yılı Kasım ayından beri satışa sunuluyor. Anadolu Grubu, Geely markası için Anadolu Araçlar Ticaret A.Ş. adında yeni bir şirket kurdu. Anadolu Araçlar, Türkiye'de Anadolu Grubu güvencesi altında Geely markasının tüm pazarlama, satış ve satış sonrası organizasyonundan sorumlu olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

• satın almadaki ana amaç buydu.Ancak anlaşmanın 2 sene sonra yapilmasida oldukça mantıklı.Geely Volvo yu satın almaktan kaynaklı kuşkuları ortadan kaldırmayı beklemiş anlaşılan.Bu çinliler bizleri korkutuyorken,şimdi neredeyse iyiki almışlar diyoruz.Bizim boyle dusunmemizi saglayan stratejileri belirleyenler kimse bu işi 2 senedir çok iyi götürüyor gerçekten.Umuyorum boyle devam ederler.
  • üstat arkadaşlara soruyorum. ben yaklaşık 1 senedir formu zaman zaman okuyor bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. volvo türkiyede otokoç servislerinde hizmetlerini yürütüyor. otokoç firması değilde başka bir firmanın şemşiseyesi altında hizmet yürütse sizce daha başarılı olur muydu diye kendimi alamıyorum. bu konuda önerisi fikri olanlar vardır sanırım. fikirlerinizi doğrusu öğrenmek isterim. sizce volvo araçları otokoç şemsiyesi altındaki hizmetlerinden memnunmusunuz.? bende 2004 classic var deneyim olsun diye şimdilik kullanıyorum ama 2011 ve üstü modellerin dizelleri ile ilgileniyorum. arkadaşların sorunlarını zaman zaman okuyor ve dehşete düşüyorum. bu araçları almaktan korkuyorum. insanın mangal gibi yürek, bol parası ve en az 3-4 adet avukutanın olması lazım. bu sorunlar sizce otokoç firmasının politakasıyla mı ilgili yoksa türkiyedeki volvo yetkili dağıtıcı firmalarının genel politakalarımı veya özellikle bilgi adama sormak isterim yorumlarınızı hayranlıkla izliyor ve okuyorum. türkiyede sizce volvo otokoç firmasıyla hizmet yürütmesi başarılımı yoksa başka başarılı firmalarla (yetkili servis ve satış) çalışsa dahadamı kaliteli olur fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. herkese saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ylv77

volvo türkiyede otokoç servislerinde hizmetlerini yürütüyor.

bu dediğiniz kısmen doğru kısmen yanlış.

otokoçla hiç ilgisi olmayan pek çok volvo servisi olduğu gibi, dediğiniz gibi otokoç bünyesinde olan volvo servisleri de mevcut.

volvonun satış ve satış sonrası hizmetlerini sadece otokoç ile ilişkilendirmek doğru değil.
  • Volvo-TR yetkilileri ile yaptığımız görüşmede Otokoç konusunu da konuşmuştuk. Volvo bayii ve yetkili servisi açmak karlı bir iş değil. O yüzden bırakınız Otokoç gibi Ford'a servis veren bir firmayı, Kuru Kahveci Mehmet Efendi de bu işe girerim dese Volvo-TR bunu onaylardı. Volvo daha fazla araç satar ve yetkili bayii ve servis olmak biraz daha karlı hale gelirse o zaman kendi yetkili servislerine doğru bir evrilme olur. Otokoç üzerinden iş götürmek bir ara formül.

Orijinalden alıntı: ylv77

üstat arkadaşlara soruyorum. ben yaklaşık 1 senedir formu zaman zaman okuyor bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. volvo türkiyede otokoç servislerinde hizmetlerini yürütüyor. otokoç firması değilde başka bir firmanın şemşiseyesi altında hizmet yürütse sizce daha başarılı olur muydu diye kendimi alamıyorum. bu konuda önerisi fikri olanlar vardır sanırım. fikirlerinizi doğrusu öğrenmek isterim. sizce volvo araçları otokoç şemsiyesi altındaki hizmetlerinden memnunmusunuz.? bende 2004 classic var deneyim olsun diye şimdilik kullanıyorum ama 2011 ve üstü modellerin dizelleri ile ilgileniyorum. arkadaşların sorunlarını zaman zaman okuyor ve dehşete düşüyorum. bu araçları almaktan korkuyorum. insanın mangal gibi yürek, bol parası ve en az 3-4 adet avukutanın olması lazım. bu sorunlar sizce otokoç firmasının politakasıyla mı ilgili yoksa türkiyedeki volvo yetkili dağıtıcı firmalarının genel politakalarımı veya özellikle bilgi adama sormak isterim yorumlarınızı hayranlıkla izliyor ve okuyorum. türkiyede sizce volvo otokoç firmasıyla hizmet yürütmesi başarılımı yoksa başka başarılı firmalarla (yetkili servis ve satış) çalışsa dahadamı kaliteli olur fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. herkese saygılar

Sn. ylv77, sevgili hesheit'in bahsettiği gibi otokoç Volvo için bir zorunluluk ancak bizler için değil. Ben ilk olarak Volcar'ı denemeyi düşünüyorum servis olarak. Oradan memnun kalmaz isem arkas bir sonraki denemem olur sanırım artık onlarda olmazsa denizli akça'ya kadar giderim. Servis işi her markada sıkıntılı bizim diğer araç peugeot 3008 onun bakımı için sakaryaya gidiyoruz daha önce honda aracımız vardı onu sakaryaya götürürdük.

Eğer dizel Volvolar ile ilgileniyosanız bence aracı değerlendirin sadece. Volvo artık gerçekten başarılı ve tercih edilebilecek araçlar üretiyor.

• sevgili üstat hesheit"e, toledox, 10can84 arkadaşlara yorumlarından dolayı teşekkür ederim. yeterince aydınlandım. formu severek okumaya devam. herkese hayırlı kazasız belasız sürüşler...
  • Sevgili toledox eminim biliyorsundur ama volcar da arkas grubuna bagli ve ben acikcasi pek memmun degilim, yarm saatde biticek dedikleri sorun icin arabayi 1 gun biraktim ama birak tamir etmeyi sorunu ble bulamadilar.

Orijinalden alıntı: tufan34

Sevgili toledox eminim biliyorsundur ama volcar da arkas grubuna bagli ve ben acikcasi pek memmun degilim, yarm saatde biticek dedikleri sorun icin arabayi 1 gun biraktim ama birak tamir etmeyi sorunu ble bulamadilar.

Volcarla ilgili yorumunuz için teşekkürler bu gibi şeyleri deneyerek öğrenmek can sıkıcı sonuçlar doğuruyor. Arkas derken etileri kastetmek istemiştim aslında ama şimdi yetkili servisleri inceledim sakarya'da bülbüller var oraya bi ara gidip bakıcam eğer kafama yatarsa ilk oraya giderim.
  • Son 3 sayfayı büyük bir sabırla bir saattir okudum. zamazingo77 arkadaşın sorununun çözümünü açıkçası önemsiyorum. Keza bir aile şirketimiz var, araçlarımızdan biri de XC60. Ben genelde 508 kullanıyorum, 508 almamdaki sebeblerden birisi de S60 serisinde geçtiğimiz 7 ay öncesinde poweshift şanzımanın olmaması idi. Mevcut 508'imden memnunum, XC60'ımız da aynı dönem alındı, şimdilik ondan da memnunum. Ancak, ileriye yönelik 2-3 sene içinde 1.6 dizel-powershift S60'a dönmeyi planlıyordum ki bu yazıları okudum. Şimdilik süreci takip edeceğim ve 2006 model aracın akibetine bakacağım. Açıkçası ürün fiyatlarını belirleyen en önemli unsurlardan biri de satın alma sürecinden sonra yaşanan bu tür olaylardır. Buna benzer bir sorunu forumda cihanair yaşamıştı ve vw'den volvo'ya geçiş yapmıştı geçtiğimiz 1-2 hafta içinde. Bir arkadaşım Peugeot RCZ'de zamazingo77'ye benzer bir durum ile karşılaştı ve durum şu anda mahkemede. Oysa Volvo satış fiyatı ve temsil ettiğini iddia ettiği premium marka imajı ile kazanılmış bir mahkemeyi uzatma yoluna gitmesi(yargıtay) bence gerçekten yadırganacak bir konu. Ancak Sabri Bey'i de tebrik ediyorum, bir firmanın üst düzey yöneticisi olarak bir forumda müşteriler ile ilgilenmesi de Türkiye'de herhalde bir ilk olabilir diye düşünüyorum. Sorunun çözümünü önemsiyorum açıkçası. Şu gerçek ki Türkiye'de yasalar son kullanıcıyı yeterince kollamıyor ve yeterince bu tür ticari konularda hızlı hareket edemiyor.

• 1-arkadaşlar bende aranıza ocak 2010 da katıldım. 2004 1.6 classic, hesheit üstatada zaman zaman pm lerden soru sordum. sağolsun geciktirmeden cevapladı. kendisini tanımam ama bilgi yardımlarınıda unutamam. volvo diyince aklıma ilk gelecek kişilerden biride üstat hesheittir.
    2- volvo haberler başlığını denk geldiği için okudum. zamazingo77 (zannedersem yalovalı 7 yıl görev yaptım) ben 2004 yılında mardinde görev yaparken arçelik çamaşır makinesi ile ilgili bir sorundan dolayı elazığ bölge md.lüğü ile anlaşamadım. mahkemeye verince anlaşmak istediler. bu seferde ben istemedim. neden biliyormusunuz. şöyle düşünün avrupa tam kurutmalı çamaşır makinasının değişimi gerekiyor. elektronik beyinli karşılığı ve 3.000 tl. gibi. bana 980 tl.lik çamaşır makinası veriyorlar. tabi konu mahkeme ve yargıtaya kadar gitti. kaybettim sonuçta ama hedef şuydu. ben 3.000 tlik makinayı alır kullanırdım. bir kenara çekilirdim. ama yapmadım. bu ülkenin insanı yani bizim gibi nihayi tüketicinin hakkı ne arkadaşım. şu. karşılığını versinler. benim ürünümün karşılığı ne ise onu versinler. halkı cahil zannedipte tepelerine binmesinler. sözüm zamazingo77 kardeşimize. sizleri kutluyorunm. mücadelenize hukuki, parasal anlamda katkı sağlayamasamda gönülden katılıyor ve sizlerin sorunlarının çözümü noktasında nihayi tüketici olarak cesaret ve azminize hayranım. mücadele edin arkadaşım, sonuna kadar. ha kaybedebilirsiniz olabilir. ama eminimki türkiyede bir çok şeyin değişimi noktasındada olumlu kamu yararına adımlar atılmasına vesile olursunuz. nasıl hesheit ve diğer iki arkadaş sabri beyle görüşüp olumlu anlamda biz volvo severlerin sıkıntılarını (bildikleri ölçüde tabiki) aktarıp sorunlarımızın çözümü ve kamu yararına hizmetleri, çabaları bir türk ve volvo kullanıcı olarak takdire şayandır. şuna emin olunuzki sayın zamazingo77 sabri bey eskisi gibi (sizlerin sorunlarıdan önceki gibi yani) yeni sorunlu bir araç olduğunda (birde yargıtayda kazanıp tazminat hakkı kazandığınızda, sakın tazminat hakkından vazgeçmeyiniz lütfen) herhangi bir volvo kullanıcısına size davrandığı gibi davranamayacağını öğrenecektir. biz kullanıcılar sabri beyi tanımayız, iyidir kötüdür de diyemeyiz. ama sizin sorununuzla ilgili formun geride kalan sayfalarını okudum. sizin samimiyetinize haklı davanıza inanıyorum. tıpkı yerel mahkeme gibi. mücadele etmeniz bu ülke için, kamu yararı için, alın teri için, parayı helal kazanıpta bu araçlara binmek isteyen volvo severler için bir örnek, bir ne diyeyim bir ateşleme fitili olacaktır umarım. yukarıda otokoçla ilgili bir yazı yazmıştım. sebebide ismini vermeyeyim şimdi pazar günü volvo (otokoç) yetkili satıcısına gittim. yarım saat bekledim ilgilenen yok, sonra biraz serzenişte bulununca birileri yardımcı oldular. biri diyor ben ford otomobillere bakıyor vs. yazık. pazar günü ilgilenen yok. hafta içi sizlerin olsun. bizler bilgi almaya gidiyoruz bilgi verecek, bizleri aydınlatacak yetkili satış temsilcisi yok olsada anlıyorsunuz zaten sizinle ilgilenmek istemiyor. neyse biraz uzun oldu ama zamazingo77 kardeşimize sabır ve metanet diliyorum. (o aracı satıp kurtulabilirdi ama yapmadı) davanızın destekçisi olarak bir volvo sever olarak sana canı gönülden tebrik ediyorum. kamu yararı hepimizin çıkarlarından bir adım önde olduğu sürece emin olunuz bu ülke çok çabuk ayağa kalkacaktır.
    3- hesheit ustam toplantı sonrası yazdıklarınızıda ayrıca yavaş yavaş sindirerek okudum. çok güzel bir toplantı olmuş, her iki tarafın yüreklerine sağlık. umarım daha iyi olur her şey. yeni volvo araç hususundada bir müddet bekleyeceğim. zamazingo77 davanın yargıtay sonucunu bu formda paylaşırsanız ayrıca sevinirim. o sonucu inanın bende sizin kadar bekliyorum. herkese saygılar

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.