Şimdi Ara

voltran lpg rolanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar tempra karburatörlü arabam war buna lpg taktırdım ama biraz kullandıkdan sonra araçta rolanti sorunu olduu bunu ayar yaptırdım ama gene yaptı kısa süre sonra bunun çözüm yolu yokmu ne olcak bu arkadslar bi yardımcı olun lütfen rolanti cok düşük ayar yapılmıyor rolantide bi değişiklik olmuyor

Arac benzınde calışırken rolantıde problem var mı bakılır. şayet problem yok ıse gazdakı problem ıcın aşagıdakı secenekler ıncelenır
    * regulator vakumlu tİp ıse aractakı vakum emışı problem olabılır.
    * karburator kelebegı arızalı olabılır. bu durum aracın rolantısının bozulmasına sebep olabılır ve cok yakma problemı gorulebılır.
    * aracta manıfold hava alıyorsa arac rolantı tutmaz
    * bujı ve bujı kabloları eskı ıse rolantı bozulabılır.
    * karburator alt takozu hava alıyorsa rolantı bozabılır. (yukselır)
    * karburator kelebegı arızalı ıse (kelebek mıllerınının bulundugu yerden hava alıyorsa) arac rolantıde durmaz ve cok yakar
    * kıtın tamır takımının omru bıtmış olabılır (kıt tamır takımlarının kullanım omru ortalama 50.000 km dır)
    * regulator rolantı ayarı ıyı yapılmalıdır.
    * regulator vakumlu ıse aractakı vakum emışı problemlı olabılır.
    * aractakı westınghouse da problem olabılır.
    * regulatordekı dıyafram patlak olabılır. regulator yetkılı servıslere actırılarak kontrol ettırılmelıdır.
    * dıstrıbutorun dıyaframında problem varsa rolantı bozar.
    * rolantı avans ayarından bozuluyor olabılır.
    * regulator ıcınde bırıken kostık ayda bır kez boşaltılmalıdır. * benzınde arac rolantısı normal degerlerınde olmalıdır.
    * regulator seleonoıd vanası kontrol edılmelıdır.
    * motor da hava cıkış yerı varsa o tıkalı olabılır.
    * regulatore 12 volttan duşuk voltaj gelıyorsa rolantı problemı dogabılır.

Not:Alıntıdır

• arkadaşlar bende 98 tempra 2.0 ie 16v var araba hareket halinde veya durup boşa aldığında kendi kendine devir 2000lere kadar çıkıp iniyor bu bir iki kez olunca düzeliyor ancak ilk çalıştırdığında çıkmıyor böyle bir sorun aracı arızaya bağladık bulamadı sorun başına gelen bir arkadaş varsa yazarsa sevinirim..
  • arkadaşlar bende foruma yeni katıldım bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim 2004 model fiat marea aldım üzerinde voltran marka lpg var şikayetim arabam lpg ye geçiyor fakat benzin yakmaza devam diyor bugün 65 tl benzin aldım 45 tl lpg aldım 160 km yaptım benzin bitti ama lpg çok az azaldı 2000 2500 devir arası titreme yapıyor bayılma yapıyor sürüş esnasında servise gittim usta ekü arıza yapmış dedi diyaframa giren 2 tane soket kablo var 2 numaralıyı söktü böyle kullan sadece gaz bitince benzine geçmez elinle geçir dedi ama gene benzin yakmaya devam ediyor arızam nedir ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler
    Corolla Rölanti Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.