Şimdi Ara

Voltaj regülatörü sürekli çalışması sorun yaratır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
3
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Başka nedenden de olabilir ama sonuçta kartınız yandı bitti kül oldu, konu kapandı galiba. 

• limbesh kullanıcısına yanıt

İşin çözümü şöyle oldu: Bu devre, TEMU alışveriş sitesinden oğlum için aldığım uzaktan kumandalı drift arabasının devresi. Kutudan 500 mAh 3.7V şarj edilebilir bir pil çıktı ama bu kapasite yetersiz kaldı, pil çok çabuk bitiyordu. Ben de bir BMS devresi ile iki adet 3.7V 800 mAh pili paralel bağlayarak bir batarya oluşturdum. Artı-eksi kutuplarını doğru ayarladım ama bataryayı takınca devrem yandı. Yeni bir araç sipariş ettim.

Akımın fazla geldiğini düşünerek, devreye direnç olarak akım ayarı yapılabilen bir voltaj regülatörü eklemeye karar verdim. Kutudan çıkan pili regülatöre bağlayıp akımı ölçmek istedim; çıkış akımı ya da voltajı alamadım. Farklı piller ve kendi yaptığım batarya ile kontrol ettiğimde ise çıkış akımı ve voltajı alabildim. Yukarıdaki arkadaşın “+/- kutupları karıştırmışsın” dediği aklıma geldi, Çin’den gelen pili regülatöre ters bağladım ve regülatör çalıştı :) Adamlar hem kart üzerindeki işaretlemeleri hem de kablo renklerini ters yapmışlar. Muhtemelen kutudan çıkan pilin kapasitesi düşük olduğu için farklı bir pil kullanılacağını tahmin ettiler ve devrenin yanmasını istediler ki yeniden ürün satsınlar... Bataryamın kutuplarını ters bağladım, cihaz da çalıştı; kutudan çıkan şarj aleti de ters bağlanmış bataryamı şarj etti.

• Çekirdek61 Ç kullanıcısına yanıt

Yeni cihaz satılsın diye her yolu deniyorlar.

Pilin çıkıntılı tarafını eksi yapmışlar yani dimi ?

• Çekirdek61 Ç kullanıcısına yanıt

Yok artık. Aynı aracı ben de aldım. Pwm kumanda takayım, pili değiştireyim diyordum. Henüz davranmamıştım, demek ki benimki de yanacakmış. Dikkat edeyim öyleyse. Bu arada, adamlar mükemmel araba yapmış. Sırf modifiye edilsin diye üretilmiş. Orjinal haliyle de gayet kullanışlı tabii. Temu'da herşey 2 kat pahalı. Aliexpress'ten takip edin. Satıcının stoklar azalınca, yenilemeden önce fiyat baya düşüyor. Ben 8 dolara almıştım. Alacak arkadaş varsa düşünmesin. Güzel araba. Tabii konu sahibi arkadaşın yaşadıkları bize tecrübe olsun. Bağlantılara dikkat etmek gerekiyor anlaşılan.

• limbesh kullanıcısına yanıt

kutup başsız pil bunlar 2 pinli JST SM Konektör bağlanmış.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.